15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#7996 Szia!
Nem tudom,hogy kezdjek neki..Sikerült végre bekukkantanom ide,s körbenézni a rajzolt élet birodalmában és úgy érzem muszaj valahogy a tudtodra adnom,mennyire meglepően szépek a 'munkáid'.Én nem vagyok túl jártas a művészet e csodálatos ágazatában,így nem tudok szakmai mértékkel vizsgálódni,véleményem csupán a hétköznapi ember szemével mérhető.Kevés tapasztalatból (az itteni és máshol látott rajzokból) ítélve a tieid kiemelkedően valóságosak.Azt,hogy szép,csodálatos,stb direkt nem használom,mert ez amolyan sablonszerű.Rengetegen tudnak szépen rajzolni,megjeleníteni valamit,amit vagy látnak,vagy szemük elé képzelnek.Nem akarok most udvarolni(a tehetségednek),mert az nem az én stílusom,és még most is azon vagyok,hogy visszafogjam magam,úgyhogy megpróbálok rövid lenni.Csodálom azokat,akik fantáziájukból merítve próbálnak nem evilági mozdulatokat,lényeket,gondolatokat megjeleníteni,mert az az ő sajátjuk.Így mindenki számára érdekesnek és izgalmasnak tűnnek,mikor azt meglátják,hiszen az ő számukra az a valami elérhetetlen.De mégjobban csodálom azokat,akik a mindenki számára elérhető valóságot jelenítik meg úgy,hogy ne csupán egy kép legyen,hanem valami,amire ha ránézünk eszünikbe jusson valami,ami mindenkinek sajátja,csak talán nem ismerte fel.Furcsa egy olyasvalamit nézni,ami megtévesztésig hasonlít akár egy fotóra,mégis tudjuk róla,hogy nem gép,hanem ember gyártotta.Én ezt tartom félelmetesen közelinek,és megmagyarázhatatlannak.Ez legyen az az érzés,amit mások is megéreznek,ha ránéznek egy ilyen rajzra.Mindenkiből más hangulatú és témájú rajzok váltják ki ezt a fajta meghökkenést,nálam neked sikerült ezt elérni.Szóval.Gratulálok.
Bocs a hosszért.
Még csak arra lennék kiváncsi(nem olvastam végig a topikot),hogy ezeket a rajzokat fotókról mintáztad,vagy magad elé képzelted az adott pillanatot?Ja meg még arra,hogy szabad-e kérni tőled?:-) Ha pénzért rajzolsz,megértem,a tehetség általában kifizetődő,ha úgy akarják.:-) -
#7995 a fő gond az volt hogy elfelejtettem lefotozni és hajnaban jutott eszembe munkábamenet és anyám ezeréves gépével lámpafénynél ezt sikerült hirtelen kihozni:(
tökre sajnálom ,mert az eddigi rajzaimat ,sikerült megörökitenem normálisan. A torzulás is a gép miatt van ,kegyetlen hordós lett:/ -
#7994 . -
#7993 Rajzoltam én is, igaz kicsit másképp. Elővettem egy 7 éves rajzom és kiszíneztem photoshoppan. nem csináltam még ilyet, jól el is pecseltem vele az időt. és még nincs is kész a füzet csíkjait még le kell szedni...
remélem innen már látszani fog a képfeltöltés :P ha nem, bocs, majd linkben.
-
#7992 A tónusok, tükröződés, csokor gyönyörűek, nagyon tetszik. Látszik, hogy sokkal többet dolgoztál vele, mint a ladát mosó csajokkal. De mi van az arcukkal? hullámos a papír? Vagy a fénképező ennyire torzítja? Mert amint megláttam rögtön szemet szúrt, hogy valami nagyon ferde -
#7991 hát ja :S -
#7990 A legfrissebb rajzom ,A4 méretű ,sajna elég gyenge lett a fotó róla:(
-
#7989 hmhm, igaz :)
köszi, majd máskor jobban figyulok -
#7988 jóez :)
bár a kezeknél igazuk van tényleg. -
#7987 a kéznek combig kell érnie -
Hajnalcat #7986 Első dolog, ami feltűnő. Rövidek a kezei a testéhez képest, legalábbis én így látom....olyan zömök az egész alkata, pedig igazából nem olyan. [ismeri] -
#7985 a dátumot ne nézzétek, valamiért elcsúsztam egy picit.. -
#7984 szervusztok itt új vagyok, gondoltam ide teszem egyik ma készült rajzomat.
link [apro]bal keze csúnya lett, tudom, de sehogy sem tudtam szépíteni.
források: elfenlied kép (arc) + egy tutorialból ellesett ruházat. -
#7983 höhöhö nem hanem a jobb egérgomb meg a görgőt is le lehet nyomni mint gomb az a másik -
#7982 ki meg a bekapcs:)
és köszönöm mindenkinek a helpet -
#7981 saturnban 10k-ért kapsz igaz nem wacom hanem Genius de azis kompatibilis PS-el gimp-el Corel painterel meg van minden hülye progi hozzá a toll 1024 szintes nyomásérzékelővel rendelkezik 28 hot key nemtom mit jelent ja és MSN íráfunkciójával is kompatibilis (a legfontosabb :P ) és 2 gomb van a tollon -
#7980 :) 42000-ért láttam valahol használtan egy A5-ös wacomot pár hónapja. 30000-ért max egy erősen leharcolt példányt kapsz az apróban. -
#7979 thx -
Gabo #7978 Itt tudsz nézelődni:
http://www.rajzlap.hu/
(Ez a hivatalos magyar forgalmazó oldala.)
A Wacom-ok kompatibilításával nem igazán szokott gond lenni, PS alatt se lesz gond vele. Viszont 30k-ból A5-öst összehozni... :o/ -
#7977 thatz true. -
#7976 jah és A5 méret kéne:) -
#7975 nah kérdésem lenne ,digittáblával kapcsolatban.
30.000Ft ig keresnék ,minnél jobbat ,wacomot ajánl mindenki ,de abból melyik a legjobb ebben az árkategóriában? ÉS a PS-hez legyen 100%ig kompatibilis.
Köszi a válaszokat! -
#7974 nem szaroztam ,csak nem lehet tanácsokat adni egy összecsapott "munkára" -
#7973 offkorz, hisz nem is az volt a célja szvsz.
de tény, hogy lehetne igényesebb is -
#7972 én sem tudtam mindig
egy ilyen rajzot véleményezni meg nem lehet ,vázlatnál kicsit több rajznál meg jóval kevesebb. Látszik hogy nem fektettél bele elég energiát -
W B #7971 de én még úgy rajzolni nem tudok mint te. fogadjunk? -
#7970 én órákat szoktam szenvedni -
W B #7969 vicces? vagy fél órát szenvedtem a fejével és ígyis nem az igazi... mind1. Alúlra Preda írással oda írtam a nevem. -
#7968 dehogynem. vicces. -
#7967 NYehehe bandzsa -
W B #7966 ebből sokat nem tudtam meg. -
#7965 :DDDDDDDDDDDdd -
W B #7964 tudom, netudok rajzolni stb... de végre egy értékelhető ember rajzom. Ezzel fogom ilyestegetni Ádámot! bár lehet hogy nem fog megijedni... -
W B #7963 oké köszi -
#7962 jójó ,de minden bőrszin más és változik attól függően hogy milyen reflekszet kap.
De nagyvonalakban: okker rózsaszin piros fehér és barna ceruzára lesz szükséged az árnyékokhoz meg leginkább kék ,de tényleg bármilyen lehet.
Haladja a mindig a legvilágosabbtól a sötét felé. Neked kell kitapasztalnod a többit. -
W B #7961 nos. az embernek a börszénét hogy kell megcsinálni ceruzával? Melyszineket hogy kell vegyítenem? (most a fehér ember szinére gondolok) -
#7960 nemigen értem a kérdést -
W B #7959 akarom mondani szint -
W B #7958 helo, rég voltam.
lenne egy kérdésem:
Emberi börszént hogy lehet csinálni? Ceruzával... -
#7957 és bizony attól még megcsinálhatta =)