15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • KG21
    azt nem szokás, csak ha irdatlan nagy
  • hen-tes
    Anyajegyt!
  • KG21
    [img=http://img223.imageshack.us/img223/2369/raczvigyorha5.th.jpg]ű
    róla készült, jól megnyújtottam a fejét.
  • Kovács legény
    képet a srácról! amugynemtok szarozni:D
    egyedül a cigit tartó keze gáz.
  • KG21
    Na ilyen lett. Sztem örülni fog :)
  • KG21
    karikatúra rajzoláshoz tudtok-e esetleg ilyen jókis tutorialt? Haveromnak csinálnék egyet szülinapjára, és jólenne egy kis támasz mielőtt belevágnék
  • terrorwap
    thx a linket, mindjart megnezem
  • Kovács legény
    AMit Gabo irt az a véleményem nekem is, még annyit hozzá ,hogy a férfi állkapcsa sántit, gyakorlatilag nem lehet érezni hogy van:)
  • Gabo
    Festéshez (főleg vízfestéshez), a színek, a perspektíva kezeléséhez pedig itt érdemes nézelődni:
    http://www.handprint.com/HP/WCL/water.html

(Tudom, hogy volt már ez a link is, de azóta sem igazán találtam hasznosabbat.)
  • Gabo
    Keress rá Andrew Loomis nevére itt a topikban, illetve a neten. (Azt nem tudom, hogy a link, amit akkor betettem él-e még...) Szerintem hasznosnak fogod találni az anyagait. (Perspektíva ábrázolás, fény-árnyék kezelése, művészi anatómia...)
  • Gabo
    A lányról készült portrén nem igazán találok kivetni valót. A haj kidolgozása különösen tetszik.
    Viszont az esküvői képen a fátyol túlságosan beleolvad a háttérbe. Ráadásul nem érezni a rajta, hogy térbeli lenne. Nincsenek rajta árnyékok a fodrozódásoknál és a gyűrődéseknél. Fotózásban erre szokták azt mondani, hogy beéget a kép az adott részen. Mikor először megláttam a képet, nem is igazán vettem észre a fátylat és ezért nagyon úgy tűnt, mintha a hölgy fejét nem sikerült volna jól megformálni. A kép háttere is lehetne egy kicsivel sötétebb árnyalatú, hogy az előtérben lévő téma jobban elváljon tőle.
  • terrorwap

• Kovács legény
    Ajánlom Barcsay Jenő Művészeti anatómia c. könyvét
    innen másolgatsz és megtanulod hip-hop
  • KG21
    majd igyekszem :D
  • Kovács legény
    érdemes tanulmányozni az anatómiát ,hogy kép nélkül is tudd naggyából a csontok, izomcsoportok elhejezkedését ,találkozását.
  • KG21
    Kösz szépen a javaslatokat. Nagyon kicsi fényképről csináltam, ezért nehéz pontos részleteket kidolgoznom rajta, de próbálom még javítani.
  • Kovács legény
    most látom hogy a baloldalinő egy botot fog? akkor viszont a botot kéne egy picit kihangsúlyozni
    és tényleg rohadtjó a hangulata, szeretem amikor egy kép a fény-árnyék játékra épül és elnagyolt.
  • Kovács legény
    nagyon jó a hangulata!
    elég problémásak az izületek.
    amiket leginkább javitani kéne:
    baloldali nő keze jobb keze ,az árnyék a poloján, nem lehet érezni a testet alatta;
    a középső nő jobb kézfeje,bal keze:inkább csaljál és tüntesd el a pad mögött mintha átkarolná; a jobboldali nő arca ,álkapcsa nyaka és a válak.
  • KG21
  • Kovács legény
    ezek is "mostani" alkotásaim:)
    sajnos már nincs műtermem ,igy nem igen tudok festeni ,marad a rajz egy ideig.Főleg hogy abból van a mellékes:)
  • Kovács legény
    frankó lett ,valóban a kulcscsontot érzékeltetni lehetne ,meg a válaknál is van egy kis bibi, de sajnos nem tudok most nagyon mibe belekötni:)
  • KG21
    nagyon távol vagyok rajztudásilag ahhoz kritizáljak, de ha megengedsz egy észrevételt, szerintem a homlokon, nyakon és egyéb helyeken jobban kellene érzékeltetni a kitüremkedő csontokat, izmokat, mert így nekem kissé olybá tűnik, mintha egy tojásfej volna egy hengeren.
  • Aquir
    hmm tetszik
  • terrorwap
  • PJack
    úbazmeg, kurvajóak :o
    szvsz sokkal jobbak mint a mostani alkotásaid.
  • KG21
    önarckép, fénykép alapján
  • Jano
    Önarckép, és 2. háborús (pedig a témát nem szeretem):
  • hen-tes
    Ahahh, tanárom ugyanezeket mondta el :s
    Mármint a festés mikéntjéről.
  • Kovács legény
    van olyan farost amire vászon van kasirozva ,és lehet vennni feszített alapozott vásznat is. Gyakorlásra elég az olcsóbb fajta is egyelőre.
    Pont multkor láttam az europark interspárba kegyetlen olcsón ,és a kicsitől az egészen nagyig volt minden méret.
    Jah és a festőszerekből is van bőven választék. Arra figyelj hogy ha terpentint használsz jól szellőző helyen fessél ,mert idegölő a szer.
  • KG21
    falemezre festek, lehetne vászonra is, de azt alapozni kéne meg kifeszíteni és az macerás. Próbálgatom még majd ezeket a technikákat amiket mondtál. Rakok majd be ceruzás rajzot is, abban talán jobb vagyok.
  • Kovács legény
    fejlődni? azt mindig lehet és kell is ,én még sehol nem vagyok a terveimhez képest, alapvető dolgok jelentenek problémát sajnos még:(
    és ugy hogy olajfestékkel a legkönnyebb festeni ,vízfestés egyelőre csak az álmaimban szerepel:)
    3. képnek nagyon jó. Olvass utánna a szineknek ,egymáshoz való viszonyuknak és a szinkeverésnek. Pl soha ne használj feketét, szürkét is szinekből keverd ki , a komplementer szinek pl a kék meg a narancssárga felerősíti egymást stbstb.
    Az ecsetkezelést meg sok gyakorlással lehet megtanulni. Vegyél egy valag különböző ecsetet és próbálgasd ,csak pancsoljál a festékkel ,festő kést is érdemes kipróbálni ,igazából mindent ami eszedbejut. pl egy durva zsákvászonnal visszatörölni ,vagy stuffolni.
    És még nem is beszéltünk arról mire festesz:) hu de belejöttem az irásba, elmegyek tanárnak ,untatni a diákokat
  • KG21
    Köszönöm a kritikát, amúgy ez nekem a 3. olajfestményem, és az első portré, egy rokonnak csináltam ajándékba. Jó, hogy kezdetnek ígéretesnek látod, majdmég lesz jobb is remélem. A te festményeid tényleg egy más kategória, van hova fejlődni...
  • Kovács legény
    önarckép

egy tankos kép

régi iskolai meló

még egy háborús

és egy csendélet
  • Kovács legény
    épitő kritika, bár sajnos még nem vagyok olyan szinten festésbe mint akarnám:
    Nekem a bőrszin túl élénk ,vagy a többi részbe lehetne bátrabban szineket tenni. Nem tudom mennyire vagy benne ,de a komplementer szinek használatával nagyon fellehet dobni a képet. (ha nem tudod miről van szó néz utána) a nyers tubus szinek sajnos megölik a képet ,kivéve profi kezekben, lehetőség szerint jobb ha kikevered ,magad és a kép többi szinéhez állitod be.
    Formailag, nem fordul be rendesen térbe az arc ,de ez tényleg nem nagy munka ,ezt látva, és egy-kétlazúrt is elbirna ,amitől mélységet kap a kép. Jah és a végső firniszt se felejtsd el ,mert pár hónap múlva előveszed a képet és ledöbbensz hogy bedöglöttek a szinek.
    Nem tom hanyadik képed ,de határozottan igéretes ,tőlem kissé távoli ez az amerikai stilus.
    Ezen felbuzdulva ,én is berakok minnyá pár festményt:)
  • Fantos
    szép a mosolya
  • KG21
    Építő kritika? senki?
  • KG21
    Ezt csináltam most legutóbb, sajnos nem lett tökéletes a fénykép, kissé torzítva van.
  • Zillo
    és mennyiért ha szabad tudni?:)
  • Kovács legény
    köszönöm ,teljesen zavarban vagyok.
    A képek mind fotó ,vagy több fotó alapján készültek. Mostanában készül egy sorozat ami nem munka ,csak az én fantáziám.
    És igen sajnos pénzért rajzolok.
  • Zillo
    najó a sablonosság engem is utolért...szóval a szépet nagyszerűt és szinonimáit magadénak tudhatod részemről :-) de legalább némileg sikerült kifejtenem,amit gondolok,bár még tudnám fokozni....