15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
-
#14904 Srácok! Nem sokára szeretnék venni egy tabletet. Találtam egyet ezen az oldalon csak nem tudom érdemes e innen rendelni vagy van megbízhatóbb?
http://www.pixmania.hu/hu/hu/03728147/art/wacom/bamboo-pen-touch-digitalizalo-tabla.html -
GLaDOS99 #14903 Azta de durván nyomatja... -
#14902 -
#14901 Paz. -
#14900 ez g*ci... ilyen nincs :D -
#14899 -
#14897 Neten rákerestem, az egész páncél minden darabja megvan tervben, de egyelőre most akkor befejezem a sisakot aztán ha lesz kedvem megcsinálom a tönni részét is. Ha kell, dobj egy privit. -
nab #14896 Van itt egy 3dés modell:http://www.flatpyramid.com/3d-models/ironman-head-3d-studio-max-file-max -
#14895 de nabnak igaza van, acélból lenne az igazi, ha azzal megfejelsz valakit .... amúgy az alsó peremrészt hagyd ki és csak befér alulról, az alapot honnan szerezted? -
Midas #14894 Targete is eszmeletlen gyorsan dolgozik olajal de o is valami tegelybol dolgozik szerintem vmi specko festek lehet. -
#14893 sima karakter... ha már úgyis rég csináltam hasonlót..
-
#14892 Bob Ross technikájáról nem igazán tudok sok mindent, de szerintem jobb lenne ha akrillal próbálnád. Az nagyon gyorsan megszárad, olajhoz képest fénysebesség. Egyébként az akrilt még azért szeretem jobban, mert könnyebben kezelhető, mivel vízzel oldódik, nincsen semmi mérgező anyag, sokkal egyszerűbb. Tulajdonképpen olyan mint az olaj, minőségében hasonló, csak a két különbség amit leírtam. Szal sztem akrillal próbáld!
Jah és kösz:) Az a baj hogy acéllemez igencsak drága lenne, a megmunkálása meg rendes gépek nélkül kivitelezhetetlen. De erre jön még egy "műanyag" réteg, ami keménységet ad neki. Most az a problémám, hogy nem tudom hogyan rakjam össze úgy, hogy nyitható legyen és beleférjen a fejem. Vmi ötlet? -
nab #14891 Tök jó ez a sisak ezt amúgy acéllemezből lenne frankó megcsinálni. Kis mini pákával összehegeszteni. Aztán lefesteni. :)
Lighthjack most már így csinálom festek egy részletet és két napig szárad de bob ross milyen médiumot használhat az olajfestékhez hogy fél óra alatt összedob egy képet? Elég sok műsorát néztem és hihetetlen milyen gyorsan megfest egy képet. És nem várja meg amíg megszárad. -
#14890 Nah eddig itt tartok vele. Most megrekedtem mert nem tudom hogy hogyan illesszem úgy össze hogy fejre is lehessen húzni. Ha simán összerakom, akkor nem jó, mert nem megy rá a fejemre. Vhogy egy kinyitható részt kéne csinálni, gondoltam rá hogy az állát csinálom levehetőre, vagy valahogyan a hátulja lehetne kinyithatós, de nem tudom hogy hogyan vitelezzem ki. Na szal itt vannak a képek. Ha van ötletetek hogy hogyan oldjam meg ezt a porblémát.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG] -
#14889 Hagyj neki időt hogy megszáradjon. Ha vizes a sötétkék és utána ráteszed a fehéret akkor persze hogy elkenődik. Száradjon meg a sötét, utána késsel kend rá és szépen egy száraz ecsettel pedig óvatosan maszatold el.
Nem olyan rossz ez, csak még pár dolgon javítani kell. Ja és igen, ő vászonra festett, ha meg jól látom ez egy fatábla. -
#14888 nézd meg a többi videóját hegyekkel. Kifeszített vászon (nem tábla), késsel felvitt festék, ezt utána elmaszatolja a kefével, utána a fehér jön. mást nem látok :) -
nab #14887 Egyik probálkozásom: http://sindler.world-union.hu/megosztas/kkkk005.JPG
Eredeti: http://sindler.world-union.hu/megosztas/eredeti.png
Ami mindenféleképpen nagyon zavaró számomra, hogy nem úgy reagál a festék ahogy Ross nál. Erre a legjobb a példa a hegy előszór felviszem a hegy alapját ami sötét kék. Utána festőkéssel titan fehérel próbálok havas jeleget adni neki de a két szín összekeveredik. Így elveszik a kontraszt. És ilyen maszat lesz az egész.
Nem tudom Bob Ross milyen ecsetet és festéket használd de hogy nem olyat mint én az is biztos. Nem tudja valaki hogy neki miért nem keveredik össze a két réteg? -
#14886 ilyesmik.. Hát ez olyasmi poliészter-műgyanta amiben kötőanyag/katalizátor van ami gitté áll össze száradáskor, alapozó ahogy írják.
"alapozo-filler-micsoda: ketfele ilyesmi dolgot lehet ott kapni: szorokitt alias spray filler, es alapozo alias body filler. szorokittre az van irva hogy FESTETT FELULETEKRE, az alapozora meg hogy foleg gepjarmuvek fenyezesenek javitasara meg hogy korroziovedo alapozo" -
#14885 Na itt egy másik dolog amit még nem igazán tudok beazonosítani. Azt tudom hogy a kocski javítására használják, ha esetleg megsérül a burkolat, de hogy ennek konkrétan mi a magyar neve azt nem tudom. Esetleg erről tudsz valamit? -
#14884 Értem nagyon köszi a segítséget, én már egy ideje guglizom, de nem találtam semmi érdemlegeset (lehet én vok béna). Majd akkor elmegyek egy autósboltba és ott rákérdezek! Köszi mégegyszer:) (még lehet lesz kérdésem) -
#14883 fogalmam sincs:) én is csak a googlellel kerestem a válaszokat. biztos van pár helyen
"Én a legközelebbi autós boltba vettem. Üvegszálas műgyanta egy tégely 1000 ft körül volt." -
#14882 És nem tod véletlenül mennyibe kerül? -
#14881 autósbolt pl. -
#14880 És hol lehet ilyet kapni? Praktiker? Vagy vmi barkácsbolt? Esetleg vmi autós boltban? -
#14879 üvegszálas műgyanta -
#14878 Vmelyikőtök tudja hogy ez mi lehet? (mármint a Fiberglass Resin) -
#14877 Ez a channel érdekes lehet festőknek :)
Akinek akadozik, állítsa a szinkronizálást 10 secre a More-nál.
-
#14876 hát azért ez az autós fényes festék drága muri tud lenni
-
#14875 Értem, köszi. Nem gondoltam sem airbrusshal sem pedig ecsettel szép lassan felvinni hanem ilyen spray-es festékkel mint itt:
3:50-től. A lehető legolcsóbban szeretném kihozni, nem akarok olyan sokat erre áldozni, csak megláttam és megtetszett az egész, de ha vmi horribilis tízezer forintokat igénylő dolog ez akkor felejtős (habár ezt nem hiszem - kartonpapír, gyanta, üveggyapot, vmi szürke hézagkitöltő és festék - talán ez kijön 4-5 ezerből). -
#14874 http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_513.html
mástopic más oldal nézz körbe itt is lehet hasznos tanácsokat találni -
#14873 ha Air brushal csinálod akkor ja drága ha modell festékkel és kézzel fested akkor occób picinykét (viszont azzal nagyon korrekteket lehet csinálni képzeld el az Iron Man maszkot fehér alapon piros matyóhímzés mintával egyenesen beteg ), végülis olyan ez mintha egy autó kasznit csinálnál saját kezűleg. Epoxy Gyantákat keress árat nem tudok :) -
#14872 A festést gondolom hogy nem egy olcsó dolog, azt láttam egy másik videóban hogy lefújátk vmi csillogós cuccal, aztán rá a festéket és utána lakk. Az az üveggyapot paszta az mi is? És mennyire drága? -
#14871 alapjáraton hogy maga a papír tartása keményebb legyen javallt, hogy kartonra nyomtasd, annak alapjáraton van egy tartása. üveggyapot autós bolt/autó tuning bolt és az ott használatos üveggyapot kenceficét kell megvenned (nem túl sokat tudok róla csak amennyit ilyen mtv-s tuningolós videókban láttam), ezekkel szokták pl néhány külső elem javítását végezni, vagy a hangszórók/mély ládák keretét szokták ezzel formázni a quick sand-részét ne kérdezd talán hogy sima-egységes legyen homok fúvózták, neked nagyon finom dörzs papír is megteszi (occób :) ) a festéshez meg modell festék (hát igen ez a drága muri meg az üvegyapot paszta) -
#14870 Igen köszi a segítéget, az alapokat akkor értem. De láttam interneten egy videót, ahol ugyanezzel az alappal csináltak különböző sisakokat. Itt van pl a vasember:
A kérdésem az, hogy hogy a fenébe lesz papírból ilyen kemény cucc? Nem tudom hogy mit kéne meg hogy hogyan, vmi üveggyapotról olvastam, de fogalmam sincs hogy kéne felvinni, mennyit, egyáltalán bármit is hogyan kéne csinálni:/ Errl tudsz/tudtok valamit? -
#14869 no nem egy nagy matek ez a pepakura, te is csináltad már kicsit olyan mint az origami de mégse itt is a lapot hajtogatod, (egy előre megrajzolt struktúra szerint) csak az origamiban nem ragasztasz itt meg igen méghozzá annyit mint a fene :)
-Hogy mikor csináltad? egyszerű általános iskolában, dobó kockát papírból mindenki csinált
méghozzá ezzel a vetülettel:
röviden ennyit a legegyszerűbb történetéről, nah most, hogy kicsit retroban felidézted ezt a kis kockát, jöjjön a komolyabb fele, hogy miben is rejlik a pepakura.
nem tudom mennyit konyítasz a 3D tervezéshez, az egésznek az alapja a polygonok össze tettségén alapul, minél erősebb egy tervező gép annál nagyobb számú polygont tud össze tenni, ezt gondolom te is észre vetted ha játszasz/szottál játékokkal hogy régen egy játékban a gömb inkább volt dodekaéder mit gömb amit már az új játékokban ténylegesen lehet gömbnek nevezni. A legtöbb tervező programban az alap kiinduló polygon egy kocka, ennek a felületét hálózással több részre lehet bontani. A háló vonalai lehetnek a későbbi formázás során az él vonalak, míg a vonalak találkozásai a késöbbi csúcspontok. ebből következik hogy minél nagyobb számú hálót hozol létre annál bonyolultabb illetve kifinomultabb formát tudsz létrehozni. A pepakura is ebből alakult ki, "ha a gépen létre lehet ezt hozni lapokból, akkor miért ne tehetném meg ezt én is a való életben", a az elsőket úgy hozták létre hogy még a 3D tervező programban a főbb élvonalaknál szétbontották a poligonokat, a főbb csúcs pontokig majd egy egyenes lappá alakították a polygonokat ügyelve arra hogy az arányék és a méretek ne változzanak, mindezek után kinyomtatták, és kivágták, lehetőségekhez mérten kis füleket hagyva hogy össze ragasszák őket. Ma már erre a célra ha jól tudom külön kifejlesztett program is létezik (nem száz hogy pont ez a célja de valamelyikben van már erre lehetőség).
és most tessék egy két alap:
ha már SW fan vagy akkor tessék a StormTrooper alapja
és ewgfy viszonylag egyszerű, de már össze tetteb alap a gömb
csak egy tipp minél nagyobb lapra nyomtatod ki annál könnyebb kivágni, és értelem szerűen nagyobb is lesz a test (vigyázz az arányos nagyítással ;)
Remélem nem untattalak és segítségedre voltam
-
#14868 Tudom hogy nem rajzos dolog de: vki ismeri a "pepakura" nevezetű modellezős stílust? Ha vki tud erről vmit írja le pls! -
GLaDOS99 #14867 Nagyon Durván nyomatja :O -
#14866 Ejha, szép szép!!! -
#14865 idevaló
-
#14864 Kösziköszi:)