15585
Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
  • sztoncsi
    Én is innen szedtem le, és freeként!
    Próbáld meg légyszi még1x
    Vagy esetleg holnap, mert lehet limitálva van a letöltés!
  • bardocz
    Töltsd már fel máshova. Azt írja csak prémiumként szedhetem le.
  • dady83
    Rendben.
    A pupillára visszatérve, nem azért nem rajzoltam, neki, mert nem tudok pupillát rajzolni, azért mert az eredeti képen nem látható, így a rajzon sem akartam megjeleníteni.
    A tűhegyes sok HB-s taktikát kipróbálom, érdekesnek hangzik, tényleg zavarni szokott, amikor elmaszatolom és egy homályos, ködös dolgot kapok.
    Köszönöm az észrevételeket mindkettőtöknek!
  • Kovács legény
    és ha már a szemet feszegetjük
    a szeme alatt a táskákat nem kéne erőltetni, fiatal nőnél gyereknél tilos
    éppen hogy csak érzékeltetni kell, hogy meglegyen a szemgolyó formája
    a jobb oldalon az alós szempilla sok baloldalt meg kevés, ezeket is csak pár szállal kell jelezni
    a szemöldökbe meg mehet még sötét, leginkább az orr felöli részhez.
  • Gabo
    A szemeket a határozottabb csúcsfényekkel, becsillanásokkal tudod élőbbé tenni. A szem sarkában, a szemhéjak és a szemgolyó talákozásánál is van egy-egy vékony könyréteg, ami szintén élesebb becsillanásokat eredményez.
    Amúgy határozottan tetszik a rajz, szép munka!
  • sztoncsi
    Sziasztok!

Lehet már volt, eddig nem olvastam a topikot!

A TV2 naplójában 2 nap alatt tanultak meg rajzolni az emberek... egy haverom a könyv alapján, egyedül 3 nap alatt tanult meg rajzolni!

Könyv a jobb agyféltekés rajzolásról! (magyar nyelven PDF-ben)

• Kovács legény
    a rajzolás akkor is ha képet másolsz improvizálás 50%-ban
    a régi tapasztalatokkal egészíted ki azt amit nem látsz ami a képen hülyén/esetlenül nézki vagy nem érted konkrétan.
    A szemebogarat simán egy akármilyen képről lemásolod.Itt még nagyon gondolkodni sem kell rajta:)
    A zsebkendővel való elkenést én is használom de utána tűhegyes sokH-s cerkával rámegyek finoman, hogy ne legyen nyálas tésztaszrű a végeredmény
    a képne a szem és ajak tónushoz kéne igazítani minden mást
    baloldalt a járomcsonthoz a bőr-haj találkozáshoz simán mehet sötét
    az áll alá bőven rakj ,az fogja kiemelni és térbe rakni a fejet
    jó hogy nem kontúrozol de egy egy kis szakaszon nyugodtan húzzál be sötétebb kontúrt de ne essél túlzásba, csak indokolt esetben!!!
  • theone91
    Jó lesz ez, ha az egészet olyan kontrasztosra csinálod, mint az arcát... :)
  • dady83
    ezért szeretek ide járni, mert itt meglátják a hibákat.
    Hogyan csináljátok a tónusozást, hogy nem maszatoltok?
    Ahogy eddig tapasztaltam úgy látom az sem mindegy, hogy milyen lapra rajzolok.Konkrétan sima irodai nyomtató papírra rajzolgatok.
    Pupilláját azért nem tudtam megrajzolni, mert az eredeti képen abszolút nem lehet kivenni, alapból Alba kisasszonynak sötét a szeme és a fotón is csak a sötét árnyalatokat lehetett kivenni.
    Megpróbálok legközelebb a tónusokra odafigyelni.
    Remélem két év múlva azért már jobb eredményeket produkálok.
    Szerintem ahhoz képest, hogy 3 és fél hónapja rajzolok igazán arcportrékat azért nem rossz, de az építő jellegű kritikákat mindig szívesen fogadok továbbra is.
  • Kovács legény
    alakul de sok munka van még ezzel
    baloldali szembogár kissebb és nincs pupillája ettől olyan mintha bandzsa lenne
    az arca olyan mintha fel lenne puffadva a maszatolós techtől és, hogy nincs elég tónus ott ahol az arc fordul
  • bens
    a füle, haja még nincs kész.
  • dady83
    Szia!

Ezek a progresso rudak különösen az árnyékolásokhoz jók, tónusozáshoz.
    ...ha megdöntöd és csak két csíkot húz maga után, akkor éedemes adig satírozni egy másik lapon, amíg az egyenletes nem lesz.
    Nem vagyok profi, de ha "szőröket" akarsz rajzolni, akkor gyorsan felejtsd el a tűt.
    Inkább itt van egy video, itt szépen megmutatják a haj elkészítését.
    How to hair draw
  • Evelin26
    Sziasztok!
    én is szoktam rajzolgatni. Majd, ha lesz olyan munkám, ami tetszik, akkor azt feltöltöm.
    A hozzáértőket kérdezném, hogy a progresso ceruzát hogyan kell használni? Gondolom nem simán a hegyével kell rajzolni, hanem elfektetni, de akkor nekem csak a hegye és a széle fog. Le kell csszolni? Vagy mi?
    És ha szőröket akarok rajzolni, akkor úgy tudom, hogy tűvel kell először a papírba karcolgatni, és utána satírozni, és így a karcok maradnak fehérek. De nekem azok pont, hogy sötétek. Ötlet?

A rajzaitok nagyon szépek. Hány évesek vagytok, és mióta foglalkoztok ezzel komolybban?

Én 16 vagyok, és nyáron kezdtem.
  • dady83
    Igen.
  • theone91
    Jessica Alba?
  • dady83
    Mai napon befejezett rajzom:
    -eszközök:
    0,5mm 2B, 0,5mm HB, 4B, 6B,7B
    18 óra
  • theone91
    Na, ez az. :D
  • Aquir
    meg érdekes animációkat:)
  • Kovács legény
    volt tanárom, rohadt jó tollrajzokat készít
  • Kovács legény
    szerintem is jó a toll ha jó kezekben van
  • Looooser
    de egy golyós tollnak máshatása van mint egy ceruza rajznak, más benyomásokat lehet kellteni, meg persze teljesen más rajzolási technika és ábrázolási mód kell hozzá
  • Looooser
    én ezt fáslival oldom meg :D
  • theone91
    Nehéz vele átmenetesen árnyékolni, és hézagos a kitöltés.
  • Midas
    nem izadja ugy ossze
  • JackMeadow
    digitális táblához még oly felesleges sztem mint papírhoz
  • Cyberdevil
    "Ne használj golyós tollat" ez érdekelne, miért?
  • SMGBAS
    Nah az a részlet tényleg kimaradt, hogy ajándékba kell. Bocs (:
  • dady83
    Célnak megfelelne, de talén valami vékony kivitelben, viszont ajándékba mégsem adhatok egy össze moddingolt kesztyűt adni egy ismerős nőnek, aki legfőképpen digitális rajzpadhoz használná.
    Viszont, ha tudnék szerezni, valószínű, hogy magamnak is rendelnék egyet, kíváncsiságból is, hogy milyen anyagból is van.
  • ktomi22
    gumikesztyűű :D
  • SMGBAS
    Lehet csak én vagyok a hülye, de egy mezei kesztyűt hasznűnli esetleg? Vagy ha nem jó mert kicsúszik a ceruza a kezedből akkor levágod olyan mintára és hopp, már készi s. (ócsó, pláne ha van feles kesztyűd)
  • Okaokas
    na ez már nem egérrel van XD
  • skate00
    Paint el elég komoly

• Okaokas
    Én se nagyon birok min.4-5 órát egyhelybe rajzolni!!! Csak akkor szoktam rajzolni ha elegendő sör van hozzá amit ki is kell ereszteni(elég sűrűn) és ilyenkor mindig megmosom a kezem, mert én is izzadok............na meg a cigiszünetek XDXDXD
  • Kovács legény
    wcre meg söré csak ki kell menni:)
    15dolcsi az valóban sokkk
  • Loál János #10443
    Zsírtalanítás ok, de sajnos utálok felállni a lap mellől, és elég izzadós a tenyerem. :-|
    Én is vennék ilyen ujjtyűt, bár a 15$ nem olcsó.
  • Kokler69
    igen a körzőt mondták mások is csak az a baj hogy irodalomórán készült unalomból, szóval nincsen egyáltalán megtervezve:\
  • Kovács legény
    én simán mosogatószerrel mosok kezet(hogy ne legyen zsíros) rajzolás elött és közben többször is pihik alatt és nem foltozok.
    A papír nem rosz megoldás csak rohadt kényelmetlen helyezgetni, mert mindíg forgatom a rajzot és az is keni a grafitot
    amúgy ez a kesztyű nem lehet rossz, ha látnék valahol biztos vennék, bár gondolom ez is felveszi a cerkát és mosni kell folyamatosan
  • theone91
    Érdekes összetételű mondat lett, de még korán van... Nagyon. :D
  • theone91
    Ne használj golyós tollat, és gondolom még kezdő vagy, ezért nyugodtan használhatsz körzőt is.
  • Kokler69
    Legutóbb amikor ide bevágtam egy rajzom jól le lettem oltva bár ez már régen volt, de remélem azóta fejlődtem kicsit.
    Bocsi ha nagy a képp