Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"
the world is mine
DevArt-ot meg ajánlom! 😄
the world is mine
the world is mine
www.czekoart.hu
Amúgy privibe dobhatnál nekem egy kis tech infót a tablet és brush beállításaidról. Hiába kísérletezek nem sikerül eltalálnom egy nekem tetszõ minõséget...
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
the world is mine
De pl. a fotózásban az egyik legnagyobb baki amit portré készítéskor el lehet követni, hogy felülrõl érkezõ fényben fotózol. Ilyenkor a szemgödrök és az orr alatti rész túl sötét lesz. (Csúnya hitlerbajuszt kap mindenki...)
Ugyan ez a rajzokra, festményekre is igaz. A megvilágításra oda kell figyelni.
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

the world is mine
pumpált πna... a legjobb... lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék
"Gömbösített" emberábrázolást én is próbáltam még korábban, a henger szerintem totál jellegtelen, viszont a kockásított megint érdekes, erre próbáltam utalni (A Vilppu-ban a megtekert törzset, ahogy mintázza a fószer, egészen izgalmas). Különösen jópofa szerintem ha íves felületeket élesen csonkolsz, hogy megkapd a kívánt hatást.
A hajformálásnál meg megint érdekes ez a tömegkezelési móka. Bár sok múlik azon, mit akarsz végeredménynek - ugyebár. 😊
párszor egy szobrásztanár tartotta a rajzorámiat, tõle sokat lehetett errõl tanulni, lényegében õ értette meg velem a haj rajzolását is, hogy tömegeket, tömböket kell figyelni és nem szálakat. | #9676 ez neked is ment😊
www.czekoart.hu
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
the world is mine
Az emberi testrészek egymáshoz viszonyított arányait, az egyes testrészeket befoglaló idomok (pl.: henger, gömb, téglatest) térben való torzulását kell megérteni. De még teljesen profilból vagy szembõl rajzolva is éppen elég az arányokat jól eltalálni.
Melegen ajánlom Andrew Loomis könyveinek vagy The Vilppu Drawing Manual pdf verzióit levadászni a netrõl. (Valószínûleg boltban egyik sem kapható. Mindenképpen Értelmesebb letöltések, mint az éppen aktuális top warez...) Angol tudás nélkül is rengeteget lehet belõlük tanulni.
the world is mine
@Ley Roland:
Elsõre tényleg nem rossz.
Én azt javaslom, hogy ne nyomd rá a ceruzát. Egészen finoman keresgéld a vonalakat, és ahogy egyre közelebb jutsz a neked tetszõ formához úgy erõsíted.
Arányérzék kifejlesztéséhez rajzolj kockát vagy székeket beállításban. Lehet, hogy kvra unalmasnak tûnik a dolog, de a kocka hihhetetlenül húzza az arány- és perspektíva érzéket, a szék pedig bonyolultabb térelemkapcsolatok összefüggéseinek felfedezéséhez szükséges. Ez ugyanígy fontos egy emberi alaknál is. Ugyanis jó emberrajzot készíteni talán a legnehezebb. Ehhez érdemes sok krokit készíteni. Nálunk suliban ez úgy ment, hogy akt órán minden elsõ óra arról szólt (3 óra volt egyben), hogy 10 percenként fordult 45°-ot a beállított modell. Mindig ugyanaz a póz. Tehát kvázi így mindenki körbe tudta rajzolni ugyanazt a pózt, nem kellett állandóan helyet cserélni. Ez nagyon geci dolog, fõleg ha tapasztalatlan vagy, ugyanis 10 perc egy krokira kezdõként nagyon kevésnek tûnik. És nem volt apelláta. A tanár tapsolt, a modell fordult, aztán szevasz. Minden krokinak egy A4-es lapot kellett kezdeni, és azt lehetõleg kihasználni. Aztán ha már kellõképp lefáradtunk, akkor 10 perc szünet után jöhetett a másfél-két óra rendes rajzolás, ami már A2-ben ment. Fincsi volt! 😄
Szóval ha teheted minél nagyobba rajzolj. Azt mondanám minimum A3-as tiszta lap, mondjuk dipa. 😊
the world is mine
A figurád esetében túl széles a csípõ, aránytalanul véznák a karok és a lábak, az ujjak és a kéz pedig lehetetlen formákba hajlik.
Ezen kívül légy magaddal szemben annyira igényes, hogy ne kockás füzetbe rajzolj. Használj rajzlapot vagy vázlattömböt.
MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |
---
am kössz a dicséretet, igen a haj...na az az egyik gyengém meg a szõrzet és a szem.... nem took kifejezést vini beléjük...
általba a sárknyokéba megy és annyi nekem elég^^
Lenne még egy kérdésem.
Ti honnan szeditek az ötleteket, hogy mit rajzoljatok? 😊
the world is mine
Max a haj a gyenge része, a többi teljesen rendben van.
http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD
---
LSL: nekem már mostannak olyan rajzaimamike azt mondm hogy firkák.. de azokat firkaként kezdtem ismeg rajzolni, de egy olyan kéépel amiel látszik hogy nem kétpercet foglalkozott az ember nekem ne mondja r hogy firka..
melékelek az egyikrõl képet, bár nem adja vissza valós képet

the world is mine
majd lehet a plafont is össze mázolom és akkor majd határozttabb lesz a vonalazás, mos is igazából csak maamnak csinátam a sárkányt... a szobám alig van 4méter hosszú és még annyir rosszul sem látok hogy hog onan ne lássam, és az elsõ emeleten lakok, és a szunyoghálótól úgyse látja lentrõl senki...
ninc már szabad falam.... -.- csak a plafon
de egy jó tanács, nagyobb határozottabb vonalakkal dolgozz, mert egy ekkora képet messzirõl is látni kell rendesen.
Pl a füst/felhõ összeolvad egy nagy folttá.
Érdemes elmenni és tanulmányozni a templomok freskóit, szekkóit.
www.czekoart.hu
@Looooser: Azért az attól függ... 😊 Én szerencsésnek érzem magam, mert hihhetetlenül sokat tanultam a tanáraimtól. Egytõl egyig remek mûvész/ember (volt), én nagyon jó dolgokat mondtak. Persze ha éreztem, hogy meg tudom csinálni egyedül is az elvárást, akkor nem hallgattam rájuk. Dehát ez már csak ilyen... Amúgy klassz a sárkány! 😉
@LSL: Gimiben rajzos voltam anno. Négy évig elég keményen nyomatták felünk a firkálás mûvészetét. Manapság már merevebb dolgokat kell mûvelnem, ezért ritkán de elõveszem a vázlatfüzetem vagy egy darab papírt amit találok, és skiccelgetek valamit. Ez utóbbi is így született.
Mondjuk én azt vettem észre, hogy a tanárok azért "tiltanak" dolgokat, mert az egyfajta hazugság. Tehát a maszat pölö a korrekt tónusozás meghazudtolása, ha lehet ilyet mondani. Szóval nálunk is tiltották anno, mondjuk elmagyarázták miért. Ha már tudták rólad, hogy tudsz rendesen is tónusozni, mondjuk raszteres vagy porózus módon, akkor hagyták szárnyalni az embert. Sõt olykor kombinálva a tanultakat némi innovatív módszerrel, õk is egészen meglepõdtek azon miket lehet létrehozni. Nade, igazából mindkettõt illik tudni használni korrekt módon. Ha ezek mennek, akkor jöhet a maszat. Ez azért fontos, mert szükséges szemléletmód enélkül nehezebben alakulhat ki.
Amúgy kérdésedre a válasz. Nagyon sokat tanultam/tanítottak, de szintén ugyanennyi magamtól ragadt rám. Ez egy fajta érési folyamat. Meghát az ember sokszor olyankor is "rajzol", amikor közel s távol nincs se ceruza, se papír. Csak ül a villamoson és néz ki a fejébõl! 😊
---
nan76: a mérete elõször engem is megakasztott elsõreazt httem hogy nayfába vágtam a ejszém de aztán rájöttem hogy lehet vele haladni de rendesen amúgy a méret kb 2m * 1,7m