Rajzolás,Festészet,Digital art...stb.

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

htr93

htr93
jobb agyféltekés rajztanfolyam? lehet hogy volt már róla szó de...valaki elmagyarázná mit takar ez?XD

😊

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

Kovács legény
téktéktéktékték

www.czekoart.hu

Kovács legény
elvileg lehet.
de ne közelrõl fújd, fektesd le a képet és felette rövid fújásokkal permetezd, ne direktbe, csak száljonn rá szépen a permet, hogy ne legyenek tócsák különben megfolyhat
2-3szor ismételd meg.
Azért javaslom firkálj össze egy másik lapot és próbáld ki azon kezdésnek.

www.czekoart.hu

még 5x lécci írjátok le...

Steam: ktomi22 | LoL EUW: ktomi22 | Xbox Live: ktomi22x

Smicy2
ték

Charade GTti

theone91
Ték

Jano
Ték.

- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?

Jano
Megvolt, értettem, vicceltem (szmájli).

SMGBAS
Most nem fogom elmagyarázni mégegyszer, hogy mit hogyan is gondolok, sajnálom ha nem érted. Olvasd el azt amire LSL válaszolt, hátha...

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

Narxis
<#nyes>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Jano
Ha tudnál így rajzolni, akkor tetszene. <#gonosz1>

SMGBAS
Persze, hogy jó. De ha megnézed 20+ órán át csinálta amit fényképgéppel meg lehetett volna oldani pár pillanat alatt. Neki jó érzés, hogy így tud rajzolni én meg örülök neki de nekem ez akkor sem tetszik annyira (:

Jön még kutyára IFA... \"Nem elég, ha szép a kert, feltétlenül hinni kell, hogy tündérek lakják a mélyét?\"

LSL
Kicsit visszalapoztam, hogy beszólhassak 😛 persze nem komolyan, de azért aki így tud azért csak jó valamire 😊 Bár lehet mostanra én is tudnám reprodukálni ilyen szinten

http://lsl925.deviantart.com/gallery/ AMD A10-5800K, Gigabyte GA-F2A85X-UP4, GEIL Value Plus CL9 2*4096/1600 DDR3, Asus HD7770, 2,5TB HDD

Sziasztok. Olajpasztellt lehet hajlakkal fixálni?

theone91
Egérrel nem is lehet ilyen outlineokat lezavarni, épp ezért ajánottam a tabletet.

SMGBAS
Tudom, hogy nem a szép vele de egérrel nagyon nem tudok annyira íves vonalakat rajzolni. Azért csak sima pen tool mert a színezést is úgy szoktam, hogy kinagyítom és a 3 vagy5 px vastagságú vonal mellett szép t*kölõsen színezem, mert ha a magic cuccal van kijelölve és úgy színezve akkor a körvonal mellett lehet látni egy kis részt ami nem fed be a szín és átlátszik a háttér.

#9989 Ha arra a sárkányra gondolsz aminek a farka az ajtó fölé lóg akkor én azon a pikkelyeket erõsíteném egy kicsit, jobban kihangsúlyoznám a füstöt körülötte és a szarvakat. Mást nemnagyon tudok hozzátennji mert a részleteket nemnagyon látni a képen.

Looooser
A kínai sárkány kb 15 munka órám volt, a másik sárkányom az vagy 75-80 munka óra....de valami nekem mé most is hiányzik, csak ezért nincs még lefújva hajlakkal...

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

theone91
A pen-tool nem a legjobb megoldás az outline-okhoz... Még ha pen-pressure-t használsz akkor sem az igazi.

De nem rossz. Én mindenképp azt ajánlom hogy szerezz be egy tabletet, ha nem is a csúcskategóriából.

SMGBAS
De abban a sárkányban nem kis meló van, én meg megcsináltam egy éjszaka/hajnal alatt a kutyát.
Amúgy nekem is õ ugrott be elõször róla de nincs sok köze hozzá csak, hogy ugyanannak az emberkének a fejébõl pattant ki. (:

Looooser
az én falaimon sem a feszti kör kép van 😛
az újkép, ez mi???? deviáns future trunks????? 😄 am ez is jó 😄😄😄😄

pumpált &#960;na... a legjobb...     lvl 500-as ork paladin, +80 Ininity Rod 90 spell power 120000/sec meele hit... jah ez nem az a játék

SMGBAS
Azért van egy kis különbség a te 50 méteres és az én 50 centis firkám között xD
De nemhiszem, hogy rászokok a faldíszítésre. Köszi (:

Ez meg tegnapi. Full pc szal csak az nézze akit az ilyenek is érdekelnek (:

Looooser
ahogy látom nem csak nekem a heppem a falra "firkálás" 😄 nagyon jó lett tetszik a kivitelezés

SMGBAS
Panel és csak sima festék.

Kovács legény
hát nem kúrtad el mert jó lett, bár nem a kedvenc kutyafajtám😊
tapéta van a falon vagy glettelt?

www.czekoart.hu

SMGBAS
Nem ragaszkodok a temperához egyáltalán de csak ez volt az egyetlen amivel több árnyalatot tudtam csinálni. Amúgy nem tervezem a fal további "díszítését" örülök, hogy ezt nem qrtam el annyira.

#9976 Köszönöm (:

Kovács legény
hát tempera az fos mert vissza lehet oldani vízzel, esetleg falfixel ha lepermetezed megfogja, de jobban jársz ha veszel diszperziós szinezõpasztát és ezentúl azzal fested a falakat, vagy ha ragaszkodsz a temperához akkor csinálj tojástemperát.

www.czekoart.hu

SMGBAS
Fogtam az eredeti fényképet arra PS-pal rátettem egy filtert. Utána minden árnyalatot megcsináltam külön layerre. Kettévágtam az így kijött képet utána berácsoztam (mert nemrég valaki itt mondta, hogy nagyításnál vannak a gondok) és két A4-es lapra megrajzoltam felenként. Utána meg sablonnal megfestettem. Itt-ott (ahol a szélénél is van sötét rész pl. bal oldali váll, vagy jobb fül) ott elqrtam. Jah és tempera, sima kisiskolás korból megmaradt.

Kovács legény
noh akkor írd le pontosan, hogy mivel készítetted, ha festék akkor vízbázisú, esetleg diszperziós?

www.czekoart.hu

Misi az ezredes
Hajlakk az nem tudom, azt csak a szén és pasztell épekre használom. Azokon tökéletesen véd.

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

theone91
Ez nagyon jó lett! :]

SMGBAS
Itt a cucc, a lábánál meg a folt amit ennyire sikerült kifakítani...

Amúgy ezt ha pl. hajlakkal lefújom az védi a kenõdését? Nagyrésze festék.

Misi az ezredes
Direkt így csináltam. Ezekkel a kerekekkel kicsit futurisztikusabb és jobban megnézi az ember mint egy sima képet

#9973 most egy BMW 325i-t rajzolok azon figyelek az arányokra majd 😊

A fájdalom elkerülhetetlen. A szenvedés választás dolga. ... Hirosima '45 .... Csernobil '86 ...... Windows '95 ...

SMGBAS
A motorháztetõ nagyon párhuzamos a szélvédõvel, de kész rajzokra szerintem felesleges ilyen tanácsokat/javaslatokat írni mert ezen már úgyse fogsz javítani, max a következõnél odafigyel az ember.

az arányokra nagyon figyeljoda 😛 apró elcsúsások vannak 😄

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Misi az ezredes
NEW RAJZOM kép minõsége pocsék bocsi :S

Nem volt meg rendesen a kép róla így próbáltam kicsit a valóságtól elvonatkoztatni. 😄 Szerintem sikerült 😄

SMGBAS
A radír elég sokat leszedett de így is maradt egy folt. Nemhiszem, hogy átfestem az egész falat inkább kéne oda is csinálni valamit xD

Kovács legény
ha fehér a fal akkor kezdésnek radírozd le amit tudsz aztán fesd le fehérrel, de ha festesz akkor min. az egész falat végig kell tolnod, a képet természetesen kikell maszkolni😊

www.czekoart.hu

theone91
Akkor itt már a szobafestõ topik az illetékes... 😄😄😄

SMGBAS
Izéé. NEm a kép van elkenve hanem szutykos vagy nemtudom milyen volt a kezem + a meleg és a képet ahogy csináltam sikerült f*szán összefogdosnom a falat...
Tennék képet de a telefonom ottmaradt b.nõmnél és a régi meg g*cikicsi, g*ciranda képet csinál. Szal nem a kép van elkenve hanem a fal lett kicsit festékesgrafitostenyérlenyomatoszsíros -.-"

Kovács legény
radirral kezdésnek, aztán jöhet az elkenegetõs tologatós ujrarajzolós dolog.
Aztán meg fixáljad, hogy ne kenõdjön, legolcsóbb módja 3 réteg hajlakk

www.czekoart.hu

theone91
Papírál is elõferdül (ha ugyanarra a problémára gondolunk), én ilyenkor megpróbálom elkenni úgy, hogy ne tûnjön fel (szigórúan papírral zsepigalacsin, stb.), majd újrakontúrozom.

SMGBAS
Falra csináltam egy képet de ahogy fogdostam meg ilyenek kicsit összeqrtam a falat. Nem tudja valaki mivel lehetne megtisztítani úgym hogy a kép ne sérüljön?

SMGBAS
A koh-i-noor szerintem elég jó márka nem csak ceruzákban. (:

theone91
Oké, kössz. Legközelebb az lesz akkor.

Loál János
Hú, azt nem gondoltam volna, hogy ez A2 <#ijedt>, köszi az infót.

Véletlenek nincsenek, csak walaki annak nevezte el őket véletlenül.

Kovács legény
hát mondhatni fassság volt
80ft egy sima koh-i-noor cerka annál jobb nem kell a rajzoláshoz, a gyakorláshoz meg fõleg nem, majd ha életed mûvét szeretnéd megalkotni akkor flancoljál😊
A lapnál is ugyan így, sima mûszaki lap oszt jóvan, szénhez meg barna,szürke csomagolópapír ez pl IKEA-ból ingyen megszerezhetõ😊

www.czekoart.hu

theone91
Mennyi átlagban?

Amúgy ez a Progresso egy nagy grafitrúd, nem grafitbetétes ceruza.

Looooser
csak felesleges pénzkidobás az egyszerû stabilo 6b-s is ugyan azt tudja...