218
Milyen Processzor megy bele?
  • GyPeter
    meg celerom helyébe jó egy pentium 4 processzor?
  • GyPeter
    ja és ddr2 kingmax 677Mhz 512Mb RAM az jó?
  • GyPeter
    alaplapra 20 000 körül a procira meg 50 000 körülit szánnék de attól lehet alatta én nem nagyon értek ehhez me nemrég kezdtem el vele foglalkozni de jól haladok
    és nem tudnál néhány típust megadni?
    és még 1 az amd nek a 2magosa az milyen az intel core 2höz képest?
  • Inquisitor
    Vagy hagyd még a kétmagosokat, vegyél egy lentebb írt P4/Conroe alaplapot, és bele atomolcsón egy egymagos P4-et vagy egy sima AM2-es AMD lapot, és bele egy 3500+/3700+ procit jó árban. Aztán majd ha sok minden igényli a kétmagosat, akkor cseréld ki ;)
  • izb
    Nem olyan rosszak azok.
    egy középkategóriás procit elhenyagolható mértékben terhelik.
  • Inquisitor
    Az összes alaplapon vagy 5.1 vagy 7.1 hangkari van integrálva, de kb. annyit is érnek ... ha mindenképpen integrált hangkártyát fogsz használni, akkor Realtek 882, 883 vagy 888 legyen az alaplapon, mert azok nem terhelik annyira a procit.
    (A 880-as se, de már elég nagy a difi a fentiekhez képest, meg az nem tud egyszerre 7.1-et ÉS füllhalgató/mikrofont)

Azért megadhatnál irányárat alaplap és proci ügyben ...
    Én speciel keresnék valami olcsó i945 vagy jobb híjján i965 alaplapot, ami már Conroe Ready, és vennék bele egy pénztárcámnak megfelelő Pentium procit.
    Árakat nem tudom, mert most estek a béka s*gge alá. Leolcsóbb és állítólag jól húzható a 805-ös P4, ami 533-as FSB-vel van és alapból "csak" 2.66GHz, de sokaknak megy 3,4GHz-en vagy feljebb. Jó esetben talán kapsz egy 930-asat is már 40.000 alatt.
  • GyPeter
    nemtom h jó helyre ítok e de új gépet veszek és nem tudom eldönteni h milyen processzort vegyek és hozzá milyen alaplapot
    én vlm 2magos procira és 5.1es kimenetű alaplapra gondoltam csak nem tudom h melyiket vegyem
    vlk tudna segíteni?
  • Me0w
    Es szerinted ha a 133-at felszorzod kettovel, mert ugye DDR - double data rate akkor nem 266-ot kapsz?
  • CybeRick
    Miért menne 266MHz-on? 2x512Mb (400MHz-es)van benne Dual módban hajtva. 133MHz alapórajel (CPU) van felszorozva. HT-s proci megy ezek szerint?
  • tobias88
    a processzort nehéz kicserélni, ha még sose csináltam (minden mást már többször is cseréltem!)
  • Inquisitor
    Nos, nem a chipset miatt, hanem a MOFSET miatt nem tudsz nagyobb procit beletenni, mint a 3,06-os P4.
    (Ezt is csak akkor, ha nem a botrányos Asus szériából van, amibe az se ment bele, mert kispórolták belőle a drágább feszátalakítót.)
    Viszont a 3,06-os P4 az HT-s volt, a kisebbek nem.

Ellenben nem értem miért baj az, hogy a ram 333-on megy 400 helyett. A megadott procival 266-on kéne mennie, tuningalaplapokban lehet állítani aszinkronban, de akkor meg SOKKAL lasabb lesz a gép.
  • Inquisitor
    Legkisebb dual proci használtan is 50.000+, a leírt elosztás nagyjából okés.
  • jbal
    egy Asrock P4VM800-ba mekkora proci menne bele és kn. mennyiért?
  • samhun
    hi
    ki valaszol nkmM?
    50e ért akarok amd procit és alaplapot venni. ti miet ajanlotok, hogy oszam be?
    20e az alaplapra, és 30a procira?
    vagy hogyan ? mineél jobb procit akarok, és az alaplap se legyen opan szar...
    dual procit enyiér nem tok veni, ugye?
  • CybeRick
    Nem, belemegy a 800MHz-es is. Az 533 miatt csak a memóriával szívok, mert 333MHz-en hajlndó csak menni a 400 helyett.
  • samhun
    50e ért akarok amd procit és alaplapot venni. ti miet ajanlotok, hogy oszam be?
    20e az alaplapra, és 30a procira?
    vagy hogyan ? mineél jobb procit akarok, és az alaplap se legyen opan szar...
    dual procit enyiér nem tok veni, ugye?
  • Narancs
    Ha jól tudom csak az 533MHz FSB-s prockókat viszi a lap, ezért a korlát. Ha jól tudom van nagyobb 533-as prockó is, de HT csak a 800MHz-esekben van.
  • CybeRick
    Hi! Van egy ASUS alaplapom: P4P8T
    A kézikönyv szerint max: 3,06GHz-ig támogatja a P4-es procikat.
    Kérdésem: Van-e rá esélyem, hogy bele bírok gyömöszölni nagyobbat?
    BIOS frissítés után esetleg? Jelenleg egy 2,8GHz-es Celeron D van benne, de már kicsinek tartom.
  • samhun
    hi. most akarok venni majd egy uj procit, alaplapot. miet vegyek? max 50-55e t szanok rá, és AMD t szeretnék, socket 939 ben. alaplap ugy 20e , proci 30e. igy goindoltam. mit ajánlotok?
  • Ramore
    köszi!
  • evid
    Az igazi telekondis proci az Intel P4 EE. Szokták még telekondisnak nevezni azokat is amik televannak kondival de nem EE procik. Ezek jobban húzhatók mint a „sima” társaik.
  • gordonmail
    ilyen nincs is...
  • izb
    mit jelent az,hogy telekondis proci???
  • Ramore
    Lenne még egy amatőr kérdésem. A telekondis, és nem telekondis procik között mi a különbség? Fontos egyáltalán?
  • izb
    egyszerüen ez a sorozat(7000) ezt a procit már nem tudja normálisan lehűteni.
    ennyi...
    egyébként semelyik..
  • Ramore
    Ezek közül melyikről lenne szó?

Zalman CNPS7000-ALCU S478/A64 BALL 6500Ft
    Zalman CNPS7000A S478 BALL 6900Ft
    Zalman CNPS7000B-ALCU S478/Socket A/A64 BALL 5100Ft

• Ramore
    Az már igaz, de vajon nem éri meg megvenni a drágábbat?
  • Ramore
    Köszi a tippet, elolvastam a tesztet is. :)
  • Punker
    Zalman kb 2x annyiba kerül.
  • izb
    a Zalman 9000-es tipusa még szóbajöhet,de nagyon drága,és szar állítólag a cooler csapágyazása.
    Én a freezert venném meg:)
    Azért volt ott Inteles is:)
  • Ramore
    Azt hiszem ez a típus kellene nekem: Arctic Cooling Freezer 4
  • Ramore
    Amit belinkeltél az pont amd-hez való, de amúgy meggyőzőnek tűnt. A Zalman nem jobb választás szerinted?
  • izb
    mondjuk kezdésnek
  • Ramore
    típusszámot is tudnál ajánlani?
  • izb
    artic cooling freezer.
    -halk
    -olcsó
  • Ramore
    Egy P4-es 3.2-es procihoz melyik a legjobb hűtő szerintetek típusszám szerint? A márkák gondolom Zalman, Thermaltake, GlacialTech, vagy tévednék?
  • Punker
    igen, most a 630-asom 3000-es és kb 50-60%-ban van kihasználva a proci játék közben, szal bőven elég, ha meg nem akkor a 2,8-as Northwood-ot tudod simán tuningolni mert nem melegszik annyira mint a prescott.
  • Ramore
    inkább 2.8-ast vennél, nem pedig mondjuk 3.2-est? (az árak figyelembe vétele nélkül persze.)
  • Punker
    nekem Northwood-volt most meg 630-as van, igazából én már nem adnék pénzt 478-as prociért, de ha az mindenképp akkor 2,8-as northwood és azt húzni, ha kevés.
  • Ramore
    Te melyiket választanád a kettő közül?