60
Kódolt cstornák szoftveres dekódolása
  • Norby86
    #60
    Hali.
    Nekem van hasonló dekóderem,még abban a korszakban vettem mikor nemvolt csillagpontos rendszer. Akkoriban 2 ezerért árulták illegálba. Ezt a leirást megnéztem és nagyon hasonlit arra a dekoderre ami nekem van. Namost az itt nálam nem kódol ki semmit,mert csillagpontos a rendszer és semmi jel nemjut be,esetleg icipici ami szürőn átjön. Ami most érdekelne,hogy ez a dekóder jó a csillagpontos rendszerekhez is? Bár jel iszony kevés jön be HBO-bol de azért ha sokáig hangolgatom a tunerem akkor pillanatokra iszony mákosan de megáll a kép egyhelyben,aztán elmászik. Szín nincs annyira jol nemjön. Régi szép idők mikor még csíkokkal kódolták le az HBO-t. :) Mondjuk azt könnyü volt kitisztítani.
  • Backflip86
    #59
    Hali! Van itt valaki aki kábel tv szerelő?
  • oliverspy
    #58
    Nem TVTuner-rel bár de akit érdekel itt egy leírás az HBO kábeltvs dekódolásáról:
    http://hbo.try.hu
    Nem tom kicsinálta de nálam működik. Meg is köszöntem neki. 1000 x kattintottam a hirdetésére! :D
  • oliverspy
    #57
    Kábbellel lehet próbálkozni. Egy parabolát ráállítotok a kábel erősítőjére úgy három méterről és tökéletesen jön a műsor!
  • FrezeR
    #56
    de vajon ez nem tünik fel a központban vagy hol?:) hogy meg van buherálva a kártya?
  • oliverspy
    #55
    Bakker! A UPC kártyát kell feltörni egy programmal. Nálunk 15.000 Ft-ért behozzák az összes kódolt csatornát egy évre. Upc Directen a kártyát kell feltörni. Állítólag egy szlovák oldalon van egy program, ami töri a kódot. Igazából a UPC-n csak a kártya zavarja le az HBO-t és kódolt társait. A beltériig eljut az HBO, csak a kártya lezavarja. Lehet, hogy a Beltérit kéne megbütykölni, de lehet, hogy tök hülyeséget mondok!
  • nemcsakfeel
    #54
    Tv tuner kártyára gondolhatsz. A bejövő UPC kábelre rá van téve egy splitter, ami szétválasztja a tévé és az internet frekvenciáit. Az elágazás utáni kábel megy a gépedre ( net.. ), másik tévéhez. A netes részét hiába dugod rá a tévékártyára, az csak szétcseszi.
    Mindenféleképpen két külön kábelre kell csatlakoztatnod a gépet a net + tv hez. ( hacsak nem online adásokat akarsz nézni )
  • Lizardman
    #53
    Sziasztok nekem az lenne a kérdésem hogy itthon UPC-s tv van és a net is az. Szoval vennék egy kártyát akkor ugye már nem kell rákötnöm sehova , ugyértem nem kell csatlakoztatnom a tv-vel vagy ilyesmi, gondolom mivel a net már kapcsolva van a upc-vel!! help please!!!
  • TomBond
    #52
    Hahó mindenki!
    Én most költöztem albérletbe ahol régen bent volt a UPC kábeltv most padig ki van kötve! Meg lehetne oldani valahogy hogy egy kis ügyeskedéssel újra lehessen fogni a csatonákat? A vezeték még bent van csak nincs benne jel!
  • Legion
    #51
    Bocs, de egy kicsit elkavarodtam. Itt upc előfizetés van, családi csomag, kábelnet, de hbo nélkül.
    Szóval elvileg a gépen lehetne hbo-t nézni? Tunerkártya, meg vmi decoder prg? Vagy pontosan mi?

  • Narancs
    #50
    ez engem is érdekelne...persze itt ne várj választ, szofteresek nem pörögnek...:P
  • Mathias
    #49
    Van philips chipes tvtunerekhez dekóder progi?
  • sumi
    #48
    hali.vki leirná pontosan hogyan kell belőni eme progit:cablecrypt.Köszi
  • Munch
    #47
    Hehe... Miskolc-Avason láttam ilyet. Poénból felmentünk egy 10 emeletes tetejére, ugye ott jön be a upc kábel, bárki elvághatja, stb... Na ez el volt vágva, szigetelő szalaggal kihúzta belöle valaki a jelet, csak annyit láttunk fentről, hogy egy szar (még csak nem is koax) kábel megy le a ház oldalán. Amikor kijöttünk, lentről láttuk, hogy a tizediken bement az ablakon a kábel. :D
    Valaki lophatta a dolgot. :D Csak mostmár ez sem nagyon mehet neki, mert pl. HBO-hoz is konverter kell, azt meg a központban állítják be, hogy a te konverterednek van-e lehetősége dekódolásra. :)
  • petesilver
    #46
    Elbeszéltek egymás mellett.A szolgáltató saját maga dönti el, hogy hova épít ki csillagpontos rendszert, és hova nem. UPC-n belül ez pl területenként változik. a csillagpontos rendszer kiépítése a legdrágább mulatság, ezért nem mindenhol van.Tehát csillagpontos megoldás esetén/nálam ilyen van:(/egy vezérlődobozba fut be a főjel, és lakásonként küldik ki a jelet, amihez ettől függetlenül még kell dekóder is! Lehet pl trükközni, hogy előfizetsz HBO-ra, majd egy hónap után lemondod. Ha mázlid van, kijönnek a dekóderért, vagy csak le kell adnod, és a kiosztást nem buzerálják, és szoftveresen dekódólsz. Egyéb esetben mindenkinek van HBO-ja, csak nem tudja nézni. Való igaz, hogy a régi típusú tv-k full érzéketlenek a jelenlegi zavaró frekvenciákra, amit az HBO-ra küldenek:)) Végezetül: aki belvárosi lakásban lakik egy trükk:
    A régi bérházaknak ugye van a belső szellőzőrendszer, ami egy luk végülis a házon belül. Ha mázlid van, a padláson osztják, hozzák be a fővonalat. Goto padlás, ha megvan a fővonal, csatlakozz rá, és vezesd le a szellőzőaknán keresztül be a tv-hez a kábelt, és dekódold. Soha nem jönnek rá, hogy vanantennád, mert a lépcsőházat nézik, hogy ki van-e osztva neked a jel. Nekem így volt, csak nekem hivatalosan!!! Utólag csatlakoztam rá a rendszerre, és a szolgáltató így oldotta meg. Aztán jött vagy 3 szolgáltatóváltás, végül bekebelezte az egészet a UPC, és szépen kiépítette a csillagpontos rendszert. Ekkor én már 2 éve lemondtam az előfizetésről, és az újból sem kértem. Be se vezették, és mindenki meg volt győződve róla, hogy nincs antennám+TV-m. A padlásra senki nem ment fel, és évekig néztem minden adót. Sok sikert!
  • nemcsakfeel
    #45
    minden információt várunk :)
  • SGYEMSZTSZ
    #44
    nézi még valaki ezt a forumot vagy ne eröltessem magam?
  • Tetsuo
    #43
    Jah de arra gondoltam esetleg a spéci tunercard működik 2. beltériként. :) Utánanézek..
  • nemcsakfeel
    #42
    1)Hardware/TV tuner topik
    2) parabala antenna passz, viszont ha ez a lehetőség felmerül esetleg nézhetsz Sat-os tvtunert ( ami digitális műholdas dolgokhoz jó, de többet nem tudok róla, nézdmeg a prohardver.hu -t talán ott olvastam róla cikket )
    A műhold szétosztásánál ugye azzal tisztában vagy, hogyha pl. 2 helyre akarod szétosztani, akkor mind a két helyen csak ugyan az az egy csatorna fogható, amit beállítasz a beltéri egységen.
  • Tetsuo
    #41
    Kérdés: Nálunk nincs kábelTV. Ha veszek 1 tunerkártyát (milyet?) és parabolaantennát (milyet?) még mit vegyek hozzá (szeretném elosztani a jelet)?
    Az analóg már gagyi, igaz? Érdemes cserélhető kártyás vevőegységet venni?
    A tunerkártya tutin működik a vevőegységgel?
  • nemcsakfeel
    #40
    Akkor hogy is van ez a kábelezés???? Hány méter?
    El van osztva a nappaliba bejövő UPC kábel, megy oda helyben egy tévéhez, aztán megy pár méter kábel onnan a te szobádba?
    Tévétunerrel nem fogsz tudni annyi adót fogni mint egy tévével!!!! Mivel azoknak nagyobb jelszint kell. Próbálj meg egy antenna erősítőt beszerezni, és az elosztás elé berakni. Esetleg egy Videó közbeiktatása segíthet.
  • seAke
    #39
    HI!

    Nálunk itthon UPC Direct van és ugye csak a nappaliban van minden csatorna,tehát az én szbámban csak pár csatorna jön be?Lehet-e több adót fogni egy TV-tunerrel?És ha igen milyet ajánlotok?
  • O0D:
    #38
    Nem vitázni!
    Ugyan az mint PetruZ.-nak. Sima, alap UPC előfizetés, és van HBO, persze kódoltan. De ezt lehet visszafejteni géppel.
  • cSuwwi
    #37
    Matávkábel... Egyébként én is így tudom. Bezavarják a video jelet, de ez a 15 éves igénytelen TV annyira érzéketlen, hogy kifog a HBO kódolásán, és majdnem jó minőségben lehet fogni. :) De csak ezen a TV-n, az újak nem bírjál... .(
  • RelakSfromhome
    #36
    Régen így volt. A zseni új szolgáltatónknál már egy ideje jön kódoltan :D
  • [HUN]PAStheLoD
    #35
    hahah .. mert asszem a HBO-sok úgy csinálják hogy a képen kívül valamilyen részt kegyetlenül felerősítenek amit az intelligens tv visszavesz és így az egész képnek oda :D

    persze ez megalapozatlan nem hivatalos agyszülemény |én szóltam|
  • cSuwwi
    #34
    Nálunk (17. ker, családi ház), is van kódoltan HBO. Soha nem fizettünk elő rá, de az utcában 1 szomszéd igen. Az ős ezeréves Videotonnal majdnem jó minőségben tudom nézni a HBO-t mindenféle szűrő, és miegymás nélkül... :)
  • PetruZ
    #33
    Így van, ezért nem értem, mi a probléma. mycso is azt mondja, amit én. Sztem ott lett elkavarva a dolog, hogy én a #15-ben azt írtam, hogy "akkor is van, ha nem vagy előfizető." Én azt hittem, logikus, hogy HBO előfizetésről és nem komplett UPC előfizetésről beszélek... Ez itt vszleg félre lett értve.
    Tehát, még egyszer, csak a tiszta kép érdekében: a kábelből semmi sem jön, ha nincs kábeltévé előfizetésed, ellenben ha van már akármilyen, akkor ott van a többi is, csak kódolva. Na. :)
  • fifi
    #32
    Igen ezért a jel KÓDOLT!
  • PetruZ
    #31
    Már úgy értem: "...holott nincs és soha nem is volt HBO előfizetésem, csak normál UPC alapcsomag."
  • PetruZ
    #30
    Fogadjunk? :)
    Én állítom: abban a debreceni lakótelepi házban, ahol én lakom, *van* HBO jel is a kábelben (kódoltan), holott nincs és soha nem is volt előfizetésem. Pont.
  • Zozo76
    #29
    Amikor meg "panel dzsanel"-ben laktam hiaba volt kabel-tv a HBO nem jott fel a lakasig a 4.-re. Viszont mikor az egyik szomszedom elofizetett ra egybol megjelent a csatorna -kodoltan- minden lakasban. Innen mar csak egy kis egyseg kellett amit a tv es a fali antenna csati koze kellett rakni... :)
  • fifi
    #28
    Ezt pofáztam én is csak valami nagyokos rögtön lehordott...
  • mycso
    #27
    Úgy látom te sem értesz: pl:BEJÖN A KÁBEL A HÁZIKÓBA, EGY DOBOZBA, ÉS ONNAN MENNEK A KÁBELEK AZ ELŐFIZETŐKHÖZ, AMI A HÁZBA MEGY AZON MINDEN VAN, DE A SZEKRÉNYBE VANNAK KAPCSOLÓK, AMIK SZŰRŐKET KAPCSOLNAK, ATÖBBIT TALÁLD KI...
  • mycso
    #26
    Na szóval, az a baj hogy nem érted azt amit leírok: HA NINCS ELŐFIZETÉSED AKKOR NINCS JEL SE, TEHÁT NEM TUDSZ DEKÓDOLNI SEMMIT. Ha van előfizetésed-->jel is van, tehát itt már csak dekódolni kell a kódolt jeleket, mert amire nem fizetsz elő azt dekódolják.
  • [HUN]PAStheLoD
    #25
    ennek a calbecrypt-nek van XP-s változata is ? :o)
  • Matthewpamer
    #24
    én most fogok nemsokára tv tunnert venni,és szeretném kérdezni,hogy itt külün-külön meg kell kersni az adásokat?
  • O0D:
    #23
    félreértés rulez :D
  • SaWo
    #22
    Relax: Mi a problemo a kabelszkripttel? Nekem pengéül megy.
  • SaWo
    #21
    Az már rég szar, ha nektek a föld alatt jön a kábel tv.