House,techno klasszikusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amugy amiröl te beszélsz az nállam a réve happy rave volt a belépõ, ahogy lelassultam a tempóval a hangzásra álltam rá és a da hool meg brooklyn bounce már szóba se jöhetett mint zene,ay hangzása miatt. dj hooligan néven sokkal jobb zenéket csinált, de komolyan ez az én világom , nemakarok senkit megbántani...

kik azok a szatmári ?????? mai maik ....

értem, de nekem ez gagyinak tünik most is s t c a l.
ahol én éltem a modern zenei életem, ott az ilyen hangzást csak kistelepülések elmaradott disco i játszottak , hajnal 2 után , house partynak hívták. kinevettük az ilyen hangzást...
hozzáteszem utálom a technot és a nyálas house t is, a progressíve t meg annál is jobban, nem azért mondom ezt hogy ti gyagyi zenét hallgattok , nehogy félreértsd. mindenki azt hallgat amit szeret, csak én ugyemlékeztem hogy az ilyen hangzást mi nemszerettük,meghallgattam ma is és ugyanaz a véleményem ma is , de ezzel nincs is baj sztem.
és ha már az idövonalat emlegetted , abban az idöben aki nem tudatosan vásárolt zenéket, hanem csak divatbol vagy tudatlanul(mint én '93 körül ig kb) az hamar bevásárolhatott gagyi zenéket mert rengeteg gagyi zene jött abban az idöben, futószalagon jött a németektöl meg kitudjahonnan a sok válogatás, neve nincs dj k mixei . a dj munkája a legfontosabb mind1 mien szar a zene ha a dj jóladja le, akkor ..... pl palotai idézet "van 1 szám de te utálod ,de ugyanazt a számot ahogy az a dj lejátsza ,megõrûlsz érte" ,
egyébként én manapság jöttem rá arra hogy mennyire igényes zenéket hallgattam én régen(hozzászeretném tenni nem azért mert én nemhallgattam progressive attack t!!!) semmi bajom vele csak ízlések és pofonok...

Én nagyon szerettem azokat a '97-es zenéket. Pár nagy-nagy kedvenc elõadóm akkoriból: Disco Nation, D.O.N.S., Sequential One, Da Hool, Brooklyn Bounce, Klubbheads, 666. Tizenhárom évesen még ezekért rajongtam, és késõbb ezeken keresztül szerettem meg a techno-t és a house-t. Nekem bármikor többet ér akár egy Footprint v. egy Da Hool - Bora Bora (ebbõl kivágtam az egyik kolompolós részt, s ez a csengõhangom mostanában), mint az ilyen Hamvai gecik v. a sok hülye minimal zene, Dj.Szatmári-féléket már nem is merek említeni.
thestcal
Abban az idõben? Nos...abban az idõben ezek voltak a domináns hang(ulat)ok, samplek. Tucatjával készültek hasonló zenék, de 97-ben ez minden volt, csak nem gagyi...Mellesleg megjegyezném (ha esetleg nem tünt volna fel), hogy akkor még egyenes(ebb) arányban álltak a vidámabb kontra sötétebb, komolyabb zenék. Mára ez az arány jócskán eltolódott a sötétség felé. Ma már egy vidám zenére rögtön rásütjük, hogy kommersz, gagyi. De '97-ben ez a hangzás minden volt csak nem gagyi!!!

Each new hour holds new chances for new beginnings... The horizon leans forward, Offering you space to place new steps of change.

thestcal

Ezt az átiratot a progressive attack 7.-en hallottam elõször. Bár a masteren butított a kedves mixkészítõ, még így is szebben szólalt meg, a 97-es években kiadott hasonszõrû társainál. Egy kis keresgélés után meg is találtam egész terjedelmében. Még egy mai, modern eszközökkel masterelõ számára is irigylésre méltó lehetne! Ne feledjük: az évszám 1997!
http://www.discogs.com/Gorgeous-Im-Gorgeous/release/162307

Gorgeous - I'm Gorgeous (Balearic Summer Mix)

Each new hour holds new chances for new beginnings... The horizon leans forward, Offering you space to place new steps of change.

nekem ez má gagyinak tünt abban az idöben , futószalagon jöttek az ilyenek ...

thestcal
A footprint nagyon hûen tükrözi az akkori zenék hangulatát. Erõs ill. magas szintifutam, kopp-ra kiélezett dobok és a bpm nagyon ritkán ment 135-136 alá.

Disco Citizens - Footprint (Klubbheads ''rave da klubb'' edit)
Disco Citizens - Footprint (Klubbheads ''rave da klubb'' mix)

(ezek nem az albumról vannak kivágva, full trackek)

thestcal
Linket esetleg nem tudsz rá? Nekem a 7-es van meg, szerintem még az is belefér abba a kategóriába amit ajánlani lehet. A 4, 5, 6 viszont érdekelne! Ezekbõl csak pár zene van meg. Bár nehéz eldönteni, hogy melyk a borzasztóbb, a borító vagy a mixtechnika... de a zenék miatt mégis szeretem...

Fatboy Slim
Csak mindenkinek ajánlom a Progressive Attack sorozatot. a 4-es, 5-ös és 6-os darabok istentelenül jó mixek.
A 6-oson van egy ilyen széria, hogy
1-06 Queer Get Up Stand Up (4:27)
1-07 BCA Feeling (Jaspa Jones Hypnotic Dub) (4:05)
Remix - Jaspa Jones
1-08 Blend Rise Of Tonight (Orbit Club) (4:26)
1-09 Joy Joyride (Joy Mix) (3:02)
1-10 Disco Citizens Footprint (Footstompin' Klubb Mix) (3:59)
Remix - Klubbheads
1-11 Da Techno Bohemian Pump Da Bass (2:51)

A Footprint ezen remixe amúgy is borzasztóan erõs

addig jár a korsó a kútra ameddig a takaród ér

ez mindkét lemez egy rar-ba csomagolva

Semmi más, csak melódiák

kpityu79
Hali Greyloop ( mostmár talán nem tévesztek ) Ez most melyik lemeze a 2002-nek? Mert gondolom tudod hogy 2 fajtában adták ki, 1 techesebb és 1 deepessebb formában. Nekem a technossabb az megvan éa a másik kellene.

kpityu79
Millió bocsesz

Újabb gyöngyszem Budaitól

http://rapidshare.com/files/206467116/VA_-_Budai_2002.rar

Semmi más, csak melódiák

1xtrafabio vok amugy lol , de nincs tracklistája ez promotional use only - not for sale kazi , szerintem mindenki ismeri a trackeket rolla ,aki leszedte írja össze.

kpityu79
Hali Greyloop, érdeklödnék a Speed kazinak van-e tracklistája?

Greyloop még mindig elhalmoz minket minden földi jóval, mi fülnek s dobhártyának ingere!!!<#nevetes1>
http://www.speedyshare.com/809236217.html

Ez a borítója!
Sziasztok Skacok!

Olyan Albumot vagy válogatást keresek hogy
Fonky House Vibes Dj Andrynalin presents!
Ha valaki tudja légyszi rakja fel!
Elõre is köszönöm!
Nyafy<#worship>
Oldies But Goldies Vol 30

Tracklist:
Antoine Clamaran - House Efx
Antoine Clamaran vs Crystal Waters - Gypsy Drums (Main Mix)
Extramode - Beautiful day (Beauty mix)
Full Intention - It's set to groove
Gotan Project - La cruz del sur (intervallo)
G-Pal pres. Ghost - No Other Man (The Greeks Rmx)
Laurent Wolf feat Soni Dee - About That (Original Mix)
Mac Zimms - All Night
Mac Zimms - Bugged Out
Martin Solveig vs Salif Keita - Madan (Exotic disco mix)

http://rapidshare.com/files/205753094/OBG_Vol_30.rar

Semmi más, csak melódiák

Oldies But Goldies Vol. 29 - The progressive era

Tracklist:
Andy Moor - No more (Kenny Shifter mix)
Andy Moor - Passenger (Travellin vocal)
Ashtrax - Digital reason (Filterheadz mix)
Chab - The Dub Session (B1)
Faithless - God is a dj (Astral Projection rmx)
Martin H - Liftin
Niels Van Gogh - One Way Out (Martin Eyerer Remix)
Origene - Sanctuary (Lemon 8 remix)
Röyksopp - Remind Me (James Zabiela Eighties Ingeborg Mix)
Steve Lawler - Rise In (Main Vocal Mix)
Timo Maas - Maasmellow (Casseopaya Remix)
Timo Maas & Mad Dogs - Better make room (James Holden mix)

http://rapidshare.com/files/205713351/OBG_Vol_29_-_The_progressive_era.rar

Semmi más, csak melódiák

Szeifert papa jófajta mixe

http://rapidshare.com/files/206091003/VA_-_Travelling_to_Happiness_Vol_2.rar

Semmi más, csak melódiák

Tech-lover vol 8

Tracklist:
Adam Beyer - Drumcode 20.5 (Dk remix)
Adam Beyer & Henrik B - Wombing
Asem Shama - Pi (Henrik B remix)
Budai & Vic - Breakin' Rio (Daniel D Remix)
Cari Lekebusch - All night long
Chris Liebing - Analogon (Adam Beyer Remix)
Chris Liebing - Talk Show (Untilted)
Chris Liebing - Vol.5. (Ben Sims rmx)
Eric Sneo - From the deep
Furilla at Joy - Afrodisiak (Jay Kitikonti mix)
Gaetano Parisio - Advanced Techno Research 12 (B Side mix)
Gee Moore - Slam da funk (Jay Kitikonti rmx)
Ignition Technician - Germany can you hear us
Marco Bailey - Wave reset
Marusha - Unconditional love
Samuel L Session - The core (mix 4)
Samuel L Session - Tribe Cutz (Heiko Laux Remix)
Samuel L. Session - Merengue (Slam mix)
The Advent - Recreations (Gaetano Parisio Remix)
Tomaz vs Filterheadz - Los Hijos Del Sol (Zhino & Gus mix)
Zhino vs Filterheadz - African Bulldozer

http://rapidshare.com/files/205734893/Tech-lover_vol_8.rar

Semmi más, csak melódiák

DNS albumhoz tracklista, akit érdekel

1. Intro
2. U hear the voice
3. Another world
4. Earth move (radio edit)
5. Pamela A.
6. DNS
7. Makes U
8. 1t U
9. In da house
10. Pigeon
11. What about it
12. Makes U (Dj Newl rmx)
13. Earth move (Club mix)
14. Outro

Semmi más, csak melódiák

mondjuk az utolsó két szám kicsit kilóg a koncepcióból :-D

Semmi más, csak melódiák

jaj, nem jó üzire válaszoltam. bocsesz

Semmi más, csak melódiák

köszi letin. nekem kazin van meg, már régóta keresem mp3 formátumban. Amúgy a Hot mix 1-hez képest sokkal minõségibb anyagot hozott össze Junior. Jó kis funkyésmindenmásfélevokáloshouse egyveleg lett.

Semmi más, csak melódiák

VinylToy
nem

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

Na megvan a Hot Mix 2!Megosztom veletek:http://www.2shared.com/file/5014430/e7f65578/Dj_Junior-Hot_Mix_2.html

Ultra Naté - Free (Mood II Swing Excended Vocal Mix)
Sole Fusion - We Can Make It (The 1997 Remixes) (House People Varsion)
Morel's Grooves Pt. 11 - Everydody Come Together (Throw Your Hands Up In The Air) (Morel's Groove Mix)
SM-Trax feat. Sweet Pussy Pauline - Climb On Top (S/M In Motion Mix)
DJ Boom - Missing You (Take Me Higher) (Back To Basics Mix)
Sol Brothers - That Elvis Track (Original Mix)
Triple-S - Keep Your Head (Rollercoaster Mix)
Da Mongoloids - Spark Da Meth (Bangin Like A Benzi Mix)
Daisy Dee - Hey You (Open Your Mind) (Dunkdaisy Mix)
Junior & Schulz - Darts (Junior Dafunkhothouseclubjam)
B-Crew feat. Barbara Tucker, Dajae, Ultra Naté & Mone - Partay Feeling (Erick 'More' Dub)
Teh Funk Junkeez - Got Funk (Da Mongoloids Funktastic Funk Mix)
Brooklyn Bounce - The Real Bass (Club Mix)
M.A.S Project - Strings Of Life (Night Of The Living Strings Mix)
Viszek már egy kis szint a forumba ezzel a gyönyörû mixcasette vel, amit 1 barátomtol kaptam én is,1997 ben osztogatták, az elsö 500 ember kapott ilyet a két éves a Club Speed party n.

http://rapidshare.com/files/205799396/Speed_mix_97.mp3.html

összeget azért írtam, mert vmi 2400 volt az eredeti... net ugye még a kanyarban sem... letölteni egyenlõ 0... átírni meg csak akkor lehetett volna, ha minimum 1 origi van az ismeretségi körömben... nem volt 😄😄

MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim

mostmár olcsóbbért írnák meg :-D

Semmi más, csak melódiák

és ahogy jöttek, úgy el is felejtettük õket... csak a CD miatt tudom, h kik õk... azt meg azért kaptam /karácsonyra/ mert az a club mix isszzonyúan tetszett... meg mert 700-ért írtak akkor még cd-t... 😄😄

a két srác Körte és Pepe volt és a soho party-s döme d segítette õket hozzá, hogy megjelenhessen elsõ és eddigi utolsó albumuk a record express égisze alatt

Semmi más, csak melódiák

DNS - Earth Move
Ha már emlegettük a youtube-on...
Tényleg, kikbõl állt a DNS? Tudtok valamit a fiúkról?
Szerintem ahhoz képest, hogy magyar srácokról van szó, a korhoz képest minõségi albumot hoztak létre. Kellemesen keveredik a trance és a house a track-ekben, jó az intro és az outro is. A számok közül, amelyik megfog engem az a DNS, a What about it és (itt csatlakozom Lemongrass-hoz) különösképpen az Eartmove (Club mix) lett eltalálva. Hát az tényleg megmozgatja a földet!!!
tugyiti
<#wow1><#szeret><#buck>hásztákúrva ezt az albumot keresem kb. 2001 óta thx thx thx thx ,full fekete boritója volt asszem 😄DDDDDD haver megvette Berlinbe hazahozta beleszerettünk éjjel-nappal ez ment aztán 1 hét múlva lenyúlták
én is nagyon csipáztam, fõleg a makes U move newl remixét. most találtam a dns-rõl egy cikket a freee-ben. nagyon oldskool arcok az tuti

Semmi más, csak melódiák

vinyl ,egkaptad már a postát?

VinylToy
Hello!

Új vagy itt? Miért nem mész máshová a hülyeségeiddel!

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

ezt én is akartam, de nem tudtam mennyire illene ehhez a topic-hoz...

az earth move club mixe (track 13) az vmi isteni... anno 97-ben rongyosra hallgattam a CD-t... most meg megint elõtérbe került, mert pod-ra pakoltam fel az original CD-imet...

tube-on van egy video... még Z+ logo-val... úgy fest 2 7e találtam rá, ahogy a comment-emet nézem...

érdekelne engem is.....
htr93
humm...

a house-t nem szeretem.... a tachno-t se.. a klasszikust már inkább.

na egy igazi magyar gyöngyszemet találtam a zeneállományomban.

http://rapidshare.com/files/205708074/DNS_-_Dezoxiribonuklensav.rar

Semmi más, csak melódiák

thestcal
Da Hool - Meet Her At The Love Parade (New Mixes) -1997

http://www.discogs.com/Da-Hool-Meet-Her-At-The-Love-Parade-New-Mixes/release/8525

Da Hool - Meet her at the Love Parade (New Mixes)

Ha összeállítanék egy listát az 1000 kedvenc classic house kedvencekbõl, akkor az ezen található "A1- Nalin & Kane Remix" lenne az elsõ helyen. Bár bakelitrõl adja vissza a 100%-os masterelést, de így, rippelve is messzemenõen szebben szól korabeli társainál.

Fatboy Slim

addig jár a korsó a kútra ameddig a takaród ér

Grayloop jo pakkajaid vannak most nézegetem õket, nagyja megvan de találtam pár hiányzó darabokat amiért special thanx! ilyenkböl zenélünk pénteken
Baltique - Joseph Otten-t keresem ha vkinek megvan megköszönném
thestcal
És ezzel nem találkozott véletlenül valaki?
Mr. Jack - I Know (Piano Junkie Mix)