House,techno klasszikusok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dundidio
Ha a mixelés technikai igényét nézzük, a jó öreg Technics minden tekintetben megfelel bármilyen mix elkészítéséhez.Az hogy eredetileg nincs benne visszafele forgás funkció,meg egyéb ilyen baromságok,az totál lényegtelen.
A legprofibb mixeket is el lehet követni vele,hajszálpontos a motorja ha jó be van állítva.Sosem értettem mikor arra esküdöztek hogy a Vestax jobb mint a Technics...Azt nem értettem hogy mitõl jobb,miben tud többet nyújtani.Mert a Tecnics-nél nem kell jobb/több a mixeléshez...
Bakelitrõl játszani meg iszonyat sok pénz,a lemezek sérülékenyebbek,ha valamelyik bekrepál esetenként baromi körülményes pótolni...
Viszont a feelingje tényleg sokkal frankóbb,és tényleg keményebb dió megtartani vele a pontos ütemet,igazi kézi/agymunka...
Hozzáteszem sohasem volt Technics lemezjátszóm,de elismerem hogy több évtizede õ a legjobb gép ebben a kategóriában...

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

EZ NAGYON FASZA KIS MIX BATA 😊 ERRÖL VAN SZÓ😊

: KÖSZI BATA😊

Fabio: Olyan zene lesz kb éjfélig, ez mondjuk kb utána szedd le ezt!

Nigel_Snorter_Live_@_Club_Prince_-
_Wild_West_Classic_And_14th_Birthday_Party.MP3

http://www.sendspace.com/file/bjedud
Dundidio
Na az én lemezeim sercegnek tisztességesen mert agyon van némelyik nyúzva....<#eplus2>

!JBL Northridge E-CH90+!JBL Northridge EC25+!JBL Northridge E20 Marantz SR 3001+Marantz DV4003

hát nekem a deep house = Plastic City... meg az USA vonalból a Dennis Ferrer / Quentin Harris... etc stílus...

a techno orientált országgal azért vitába szállnék... Heves megyében sztem még Techno-t nem hallot a nép sehol... se 99-ben... sem 2008-ban...
de sztem nem ez az egyetlen terület az országban, ahol ez így van (mondjuk én nem bánom...)

amúgy... deep/tech... nehéz különválasztani
annyi stílus (meg stílusjegy, meg stílusötvöztés) van, hogy végül én is 2 zenét fogok felismerni... tetszik / nem tetszik...

MacBook Air M4, iPhone 14+, iPad 9.7, XBOX ONE, XBOX360 Slim

Fatboy Slim
Köszi a felajánlást

addig jár a korsó a kútra ameddig a takaród ér

Én meg a jó zenére....
2003 óta nemvoltam 4/4 es partyn (house,techno)mert elveszett a hangzás , bekeményedtek az ütemek magyarul techno orientált lett az ország.
tudom te nagy deephouse os vagy de amit itt mondanak deep house nak az se az, budaival az élen. dnb kre járkáltam de hát az se olyan amit én élek, it magyarországon az a divat minél keményebb annál jobb😞
a deep nél az kivétel ,ott nem kemény a zene igaz de az nem is deep house amit itt huznak annak nevezve.
a deep house az szerintem a plastic city k nél kezdödött és nem budai németországbol behozott szolidabb technoirol😞((((

én a Final technikára esküszöm
s t c a l én voltam az az ember aki befizeti magát 1 helyen és egyböl nem kettöböl, egyböl a technikához mentem és ott cuccoltam le és nem táncikáltam meg drogoztam hanem megfigyeltem a dj munkáját. sértödötten sose tértem haza , mert nemmentem olyan helyre véletlen se ami kétes hogy asetudom ki az és lehet cd röl huzza.
elhiszem hogy kilehet fejezni minden féle technikával a zenédet, de... idézlek " ezek csak eszközök a kifejezésre, a mondanivalón nem változtat"
dehogynem változtat, nemmindegy hogy adod elö ennyi erövel johogymánem dekkel tolják mert ö szegényebb vagy hasonló😊 vagy ahoz áll rá a keze ? lol már
a legfontosabbrol nem is beszéltem még. a hangzásrol
a cd ez uj forma teljesen élesebbek a hangok mint mondjuk 1 bakeliten, a hideg kiráz a jóérzéstöl mikor hallom hogy serceg a bakelit a kiállásnál vagy a kezdésnél. kopik igaz de azt mindenki eldönti hogy ki hol és mikor játsza le , nemazért vette meg hogy vitrinbe tartsa azt a lemezt.
a legeslegfontosabb meg hogy én a 90 es évekröl becélek nem a mai szarrol... ma már nincs dj kultura , mindenki dj nek akar menni lol... CD vel !!!

hát, akkor te sem jársz sûrûn olyan bulikba, ahol a "nagyok" tolják...
sajna az van, hogy 1 mp3 5 perc alatt úgy elterjed a neten, ahogy az 10 évvel ezelõtt még elképzelhetetlen lett volna... promo-k megjelenés elõttiek...etc... és fõleg -> "ingyen" /most a jogdíjakról tényleg ne essen szó/ míg régen az volt, h a lemezboltban elvolt az ember órákig... válogatott...etc... ma már nagyon nem így van...

én is bakelit párti vagyok... nagyon rühelltem a pájó lovászokat... de mikor david morales, tom novy, eric prydz, roger sanchez... and so on... egész estés szetteket küldenek CD-rõl, akkor nincs mit tenni...

a világ fejlõdik... a teknix is lassan elavul... nem felel meg a kor követelményeinek... tuti, hogy tizen X éven belül újabb technika áll majd a lovászok szolgálatába...

nincs mit tenni...
az meg, hogy emiatt hátat fordítassz a pultnak... lelked rajta...

nekem az a lényeg, hogy mi szól....

nevenincs dj k partyaira else mentem sohase s t c a l. az hogy ma miröl huzzák és hogy mért arrol ,az nemérdekel egyéni szocreál problámája. aki bakelitröl huzza a szemembe az a dj és most kajakra nem rátok gondolok itt, hanem aki ebböl él és erre adta az életét, nem a hobby dj kröl , vágod ???
hidd el nekem hogy ha bementem 1 helyre annó és cd röl huzta volna volt is ilyen , fordultam kifele. nem vok dj de azt még én is tudom hogy teljesen máshogy kevernek bakelittel meg cd vel.ég és föld a kettö.
cd nél az idöt látod a perceket v másodperceket illetve hallod hogy mit teszel rá, bakelitnél lehet látni a bordázatot, és ez a lényeg. akarod egyböl odateszed ahol beindul a zene belehallgatás nélkül, még cd nél el kell indítanod és akkor tudod hol vagy. tudom vannak okos cd dj k akik fejböl vágják hány perc hány másodpercnél van az a bizonyos rész de majd ha már hoszabb ideje csinálja ezt keveredésekbe ütközik. nem ugy emlékezik vissza stb...
meg mennyivel szebben néz ki amikor forog a bakelit 😊 ez amugy az én egyéni szocreál felfogásom, elnézést attol akit megbántottam.

bata én leszedtem ezt a classic selectiont de ez tutyimutyi house😞((
én imádom a house t ,technot kinem állom, szal nem az a bajom, hogy nem zuzda.
ez mind remix. ilyen stilusu lesz mendén ???
sry

thestcal
Az hogy cd vagy vinyl csak egy eszköz ahhoz amit a DJ nyújt / nyújtani akar. Ergo semmi köze a tehetségéhez. Manapság nincsenek annyira megfizetve a DJk, hogy mindent meg tudjanak venni bakeliten, talán épp ezért kap többször / többet szerepet a cd. Egyrészt nem mindenki viszi el szivesen drága lemezeit egy olyan helyre amirõl nem tudja pontosan, hogy mennyire lesznek azok biztonságban. Másrészt a mai DJ Cd lejátszók fel tudják venni a lemezjátszók szerepét, akár minõségét és kezelésükben is hasonlóak. Ez a cd vs mp3 vs bakelit egy lerágott, ugyanakkor hasztalan téma. Száz meg száz ok lehet arra, hogy ki mirõl és miért arról játszik. Ismétlem: ezek csak eszközök a kifejezésre, a mondanivalón nem változtat.
Azt is nehezen képzelem el, hogy mondjuk 1xtrafabio egy nagyobb létszámú partyn arra áldoz idõt, hogy eljusson a pulthoz megnézni, hogy az adott DJ mirõl játszik, merthát ha nem vinyl akkor bizony 5000-es belépõ ide, órás sorbanállás oda... õ biza sértõdötten hazamegy!

Each new hour holds new chances for new beginnings... The horizon leans forward, Offering you space to place new steps of change.

meglátok egy cd s dj t ,má fordulok is meg és byby....

ki beszél rollam lol ??? azt mondom hogy ha valaki kiáll emberek elé az ne cd zen hanem bakelitröl huzza....
mondtam már párszor nem vok dj ...

nekem mikor kazettán voltak a zenék és csináltam velük a bulikat, tudtam mindegyiken hogy mi van, néhánynál még azt is hogy melyik oldalon. de manapság képtelenség észbetartani ezeket, inkább igénybeveszem a számítógépes segítséget😄😄😄😄
thestcal
bakelit vagy semmi? - azt ne mondd, hogy Neked minden zenéd bakeliten van meg!

Each new hour holds new chances for new beginnings... The horizon leans forward, Offering you space to place new steps of change.

bakelit vagy semmi...

mien 600 zene lol ? dvd 4.7 gb max számold ki ...

Wild West Classic Promo mix:
Nigel Snorter - Classic Selection

http://www.sendspace.com/file/09icfv
thestcal
Én imádtam a kazikkal szarakodni..tekergetni ide-oda: ezen van..mégse..akkor a másik kazi..ja..akkor a másik oldalán..hmm..mégse ezen..akkor a másikon stb,stb. Annak is volt egy egyedi feelingje.

És azt el is felejtetted, hogy pl. egy dvd-re ráfér 600 zene és csak belököd a gépbe, winamp, oszt hadd szóljon. Ez a hatszáz zene 50 kazettát tenne ki, s ha keresel egyet, míg odatekergeted, hogy azt a keresett 5 percet meg bírd hallgatni. Hát igen. Modernebb a világ, mint anno.
Hmmm...Fontolóra veszem...
Hi All!

2 hét múlva, Március 28-án, a Mendén, WILD WEST CLASSIC party.
DJ-k:
- Én 😊 (filter, és muzikálisabb house klasszikusokkal)
- Nigel Snorter (a klub jelenlegi rezidense jókora klasszik ismeretekkel)
- Sm😊e & Rrobi (A két öreg a nagymúltú Wild West rezidensei...ez nagyon jó lesz)
- Benji (a klub jelenlegi rezidense az utolsó órában egy kicsit a 90-es évek "globális" vizeire evez vélhetõleg...

Szóval: filter, vokál house, pumpin témák, ízesebb techno, némi korai de jó trance (jaj ezt félre ne értse valaki😊)

AKI JÖNNE AZ INGYENJEGYÉRT PRIVIZZEN NEKEM!

Kis ízelítõt hamarosan feltolok...
thestcal
Én is csináltam sulirádiót. A nagyszünetekben lehetõség nyílt egy kicsit hoszabban keverni, azt élveztem, volt, hogy odajöttek, hogy kéne nekik ez a megamix😊 De mivel az iskola 90%-át rokkerek tették ki, ezért rövidéletû volt a dolog. Én sem dobtam ki azóta egy kazettát sem. Pedig talán már soha nem fogom õket hallgatni, de kidobni sem tudnám. Emlékszem, nagyon lassan váltottam cd-re. Akkor is úgy, hogy vettem egy asztali cd írót és felveszegettem cd-re a kazikat. Nagyja még most is megvan. Abból a kb 800-850 -bõl mire cd-t csináltam..huhhh..
Semmi másért nem akartam netet, csak hogy a nagy kedvenceket minõségben meg tudjam szerezni. Bár az exluzívokról és a promókról rég lemondtam...

Sulidiszkókban volt, hogy én kezeltem a dekkeket. Igaz semmi virtuózkodás, ugyanis az erõsítõ széttorzította a második bejövõ jelet, úgyhogy élvezhetetlen volt. Így a másikat kazettatekergetésre hasznosítottam. Amúgy ez melós rész volt, hiszen pöccre be kellett tekerni a következõ lejátszani kívánt számot. Bezzeg ma. A cd-n odaugratom a számléptetõvel, ahová kell, play és már szól is. Nekem is volt kb 3 cipõsdoboznyi kazim, ám igazán értékes (promo mix) nem volt köztük. De még megvannak és ez a lényeg. Pár darab a múltból...

Semmi más, csak melódiák

Ja és a másolt kazettáim (szám szerint 134 db) két bõröndöt és egy Wink cipõsdobozt :-DDD töltenek meg...
Ismerõs téma, mármint a zsebpénz üres kazikra való költése. Én is így kezdtem, nekem egy hawerom másolta a kazettákat 500 Ft-ért. Hogy hallgattam minden egyes újabbat a Grundig kazettás magnómban. Nyáron kitettük a magnót, és a barátaimmal úgy pingpongoztunk. A falusiak meg csak néztek, mert a faluközpontban laktam Kesznyétenben. Azt se felejtem el, hogy nálunk az ált. iskolában a sulirádióban a '96 tavaszán nagyszünetben ez a két zene volt nagy sláger: Baby Bitch - Rock It és Dj. Hooligan - I want you. Hmmm.... Bármikor többet ér, mint az ilyen hamvaiban halt pig dzsí, vagy ki az...<#nevetes1>
Fatboy Slim
http://rapidshare.com/files/107242321/Max_Power_98_part1.rar

http://rapidshare.com/files/107265975/Max_Power_98_part2.rar

Password: maxpower98cd1

Tracklisting:

1-01 Sex-O-Sonique I Thought It Was You (4:10)
1-02 Camisra Let Me Show You (3:22)
1-03 Rosie Gaines I Surrender (3:35)
Producer - Mentor Productions*
1-04 Double 99 Ripgroove (3:19)
1-05 Da Mob Fun (3:45)
Vocals - Jocelyn Brown
1-06 Martha Wash It's Raining Men '98 (3:35)
Featuring - RuPaul
1-07 M People Fantasy Island (4:12)
1-08 Olive You're Not Alone (4:15)
1-09 Gambadubs Disco Theme (4:11)
1-10 Boston DJ's Move Your Body (4:06)
Producer - Dimas & Martinez
1-11 Nature Blue Ocean (4:07)
1-12 Exir Right (4:07)
1-13 Sara Parker My Love Is Deep (3:20)
Producer - Michael Rosenman
1-14 Constipated Monkeys Cro-Magnon (What About Our Love) (4:50)
1-15 Dimas & Martinez All Night (3:59)
1-16 N.A.S.A. Life (4:12)
2-01 Da Hool Meet Her At The Love Parade (3:15)
2-02 Absolom Secret (3:56)
2-03 O.R.G.A.N. To The World (3:54)
2-04 DJ Scot Project X2 (Time Is Now) (3:19)
2-05 Polaris (2) The Next Millenium (4:00)
2-06 R.O.O.S. Instant Moments (3:45)
2-07 Celvin Rotane Bienvenue (3:26)
Producer - Marc Et Claude
2-08 D-Tune (3) Burning Down (4:03)
2-09 J Daniel Download (3:45)
2-10 Committee Ripping It Up (3:44)
2-11 Der Dritte Raum Trommelmaschine (4:17)
2-12 Nitro (4) Le Plaisir (4:00)
2-13 UF Remixed (4:00)
2-14 Monarch, The I Like The Way You Work It! (Remix) (3:50)
2-15 Various Max Power '98 Megamix

Fatboy Slim

hiába lógott erotic norbival... nem fogyott...

más... némi finomság... EBTG-t szeretõknek...

http://rapidshare.com/files/85824989/temperamental.rar.html

1. Temperamental (Original Mix) (5:17)
2. Temperamental (Hex Hector / Mac Quayle Remix) (7:21)
3. Temperamental (Ralphie Rosario Remix) (8:44)
4. Temperamental (DJ Spen & Karizma Remix) (9:40)
5. Temperamental (Wamdue Project Remix) (14:55)
6. Temperamental (Ananda Project Mix) (10:17)
7. Temperamental (Hex Hector / Mac Quayle Reverse Drum Dub) (5:48)
8. Temperamental (Da Deepah Dub) (5:25)

http://rapidshare.com/files/85821403/five_fathoms.rar.html

1. Five Fathoms (4:17)
2. Five Fathoms (Kevin Yost Everything And A Groove Mix) (9:02)
3. Five Fathoms (Club 69 Future Club Mix) (11:05)
4. Five Fathoms (DJ Sneak Sneak-A-Dub) (7:26)
5. Five Fathoms (Kevin Yost Enlightenment Mix) (9:17)
6. Firewall (5:23)

Fatboy Slim
Meg van, ez Extreme 4 remix

Fatboy Slim
Ezt a remixét is nagyon szeretem a Footprintnek
ez melyik is?

Fatboy Slim
Na, ilyen Hamvai PG-kkel ne is gyertek <#nyes>
Rio rezidens, a legsejeltesebb közönségnek bírt csak elõadni...

kis video ama frenetikus estérõl a hamvai genyóval...

Sven Väth:

This Compilation (P)(C) 1998 Hartec(NZ) LTD
Under licence from bellington records.
WARNING: all rights reserved..... etc...

csak mert nekem úgy rémlik , h vmikor 99 elõtt /maybe 98/ keveredett ez a birtokomba...

a gayle san mix : Gayle San - audio dj mix series - vol 02
a svan vath mix :Hyperspace - Sven Vath - 1999.10.03 live
Fatboy Slim
lényegében teljesen korrekt, amit leírsz, talán egy dologgal tudnám kiegészíteni mondandód, még pedig azzal, hogy az "én idõmben" sem feltétlen a kimûvelt, vájtfülû fanek jártak klubokba, ráadásul nem elsõsorban zenehallgatási célokkal. Tán pár tucat ilyen embert ismertem, aki a Dj-k "munkáját" és a zenét figyelték. Tehát az a fajta õrület, amirõl beszélsz és ami a mai fiatalokat hajtja egy DJ Tiesto "mûfaj" felé, az akkor is meg volt, csakhogy akkoriban nem is tudták, mennyire különleges az a hangzásvilág, amit az akkoriak megteremtettek. Évrõl évre feljõdve 90-tõl kb 99-ig.
Mi viszont nem véletlenül kanyarodunk vissza a gyökerekhez. Van jó zene és van ügyes diszkós, de összességében nagyon gyatra a felhozatal. Kb Hollywood összehasonlítása egy magyar mûvészfilmmel szemben

Én biztos vagyok benne, hogy valaki kitalál vmi új klón stílust hamarosan, amit majd felkap a nép és a mostani "top dj-k sírva hajigálják majd el a visítós elektroháuz cd-jeiket. No nem azért mert tetszik nekik, hanem mert ebbõl jön majd be a pénz. A nép meg szórakozik, nekik tökmind1, hogy mi szól. A zenét nem mindenki érti, de vonaglani mindenki tud.

Semmi más, csak melódiák

techno rob
Háj!Beszereztem a mi nap 3 cd-t!2 mix (dan von schulz:music launch;m47 sáránd tri-ász party,ez budai tommyboy zsíros 98 környéke)és egy válogatás lemezt:

http://www.discogs.com/Various-One-World-One-Love-Parade-The-Compilation-2000/release/126589

Ha érdekel valakit felteszem õket!Vagy hülye kérdés? 😄D

A témátokhoz meg annyit,hogy voltam pénteken egy mezõkövesdi klubban,ahhol két terem van,és a nagyobbikban volt hamvai pg,a kicsiben meg classics house party!a szervezõk a plakáton és máshol nem hirdették meg a classics partyt csak a hamvait!a nagy terem dugig,a kicsiben pár ember lézengett!Akkor gondolkoztam el hogy ez már nem a zenérõl szól,hanem az agyon sztárolt senkikrõl!Ugyanis ha hamwai azt játszotta volna ami a kis teremben ment,akkor is úgy csápoltak volna rá,mint arra a sz..ra!Az áldozat sajnos én voltam meg egy barátom akik megvoltunk hívva a kis termbe zenélni😞((

Dundidio
oké.
Ellenben elhúzok melózni,valamibõl élni is kell...

szasztok!

azért oda ne :-D

Semmi más, csak melódiák

Dundidio
Akkor mégse menjek még a temetõbe próbafekvésre????<#nevetes1>

azért mi még nem vagyunk olyan öregek :-D

Semmi más, csak melódiák

Dundidio
Igaz,igaz...De olyanok vagyunk mint az öregek mikor azt mondogatják:"bezzeg az én idõmben..."<#crazya>

elég a nosztalgiából? 😄 nézd már meg a topic címét!!! 😄😄

Dundidio
Megszenvedtünk minden egyes trackért a kazis korszakban.
De amikor végre meg lett az -I'm Ready-<#smile>
Menõnek éreztem magam hogy a lakótelepet ezzel a muzsikával tudtam az õrületbe kergetni...<#eplus2>

Jó kis idõszak volt az....Na de elég a nosztalgiából...<#eplus2>

VinylToy
1xtrafabio: Amikor valami mix kellett akkor naponta bombáztál privát üzenetekkel, most annyit nem bírsz megírni hogy bocsi mégsem küldtem el a Freee magazinokat, vagy faszom se tudja hol lehet.

Hát errõl ennyit.

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

hát, nemrég rekordot döntöttem... meg kellett, h feszítsem magam egy Great Stuff kiadványért... Luomo - Tessio... az összes rapid link Error-t jelzett... aztán vmi üzbég fórumon volt egy ismeretlen filefeltöltõ link...

de ja... amit ma nem tudsz mexerezni, az vagy nagyon régi... vagy még nem pattant ki a producerek fejébõl 😄

amúgy, ami azt illeti anno volt vmi hyper sebesség c mûsor... asszem a dió rádión /eléxar volt a vétel... szörcsögött a jóféle house/ onnan vettem fel én is ezt azt...

iskolarádió vezetési jogát a Remenyik Zsigmond Gimnáziumban elvették az elsõ B-tõl, mert a /régebben már linkelt/ Sex Alarm - Siren-jét betettem. /az is vmi radio rip volt.../ osztályfõnök úgy lebaxott, mint a pengõs malacot...

please fuck me 😄😄