145
helphelphelp
  • teknoska
    Hi!

Lehetséges egyszerre játszani és filmet nézni , egy számítógépen , úgy hogy a játék a gép monitorán futna , a film pedig a tv kimenetre csatlakoztatott tv-n , úgy hogy mindkettőnek legyen hangja , a filmnek a Tv-n a Monitoron meg a játéknak .?
  • kiscicamica
    Sziasztok!összekötötttem a tv-t a laptoppal és kép van azt megcsináltam de hang nincs... 2 külön kábel!
    a hangnak olyan a kábel hogy egyik véégét oda kell dugni a laptopba ahova a füllhallgatót..a másik végén 2 van egy piros és egy fekete az is meg van h hova kell dugni de a gépen kéne vmit beállítani.vagy a tv-n..segítsetek hogy mit !lécciii!!előre is köszi!!
  • zooleeh
    sziasztok szeretnek vasarolni egy ati radeon 5850 es vgat .a problemam az hogy nincs az uj generacion s-video kimenet ,es fogalmam sincs hogyan lehetne osszekotni egy analog tv keszulekkel.az internetet kerestem de nem kapok olyan kabelt ami display portot atkonvertalna s-video , vagy rca-ra . rengeteg filmet nezek pc-rol nagyon fontos lenne

koszi
  • pyrohun #142
    sziasztok!

lenne egy kérdésem: nvidia 6600gt videokártyára van kötve egy monitor és egy tv. Az elsődleges nyilván a monitor, azon dolgozom, az van általában bekapcsolva. De mi van akkor, ha néha a tv-n akarok teljes képernyőn játszani? Hogy lehet megoldani, hogy az adott program egyből a másodlagos képernyőn (tv) induljon el??
  • savior
    elinditod a videot, aztan a talcan jobb eger gomb a lejatszo progira, nwiev beallitasok/ablakok kuldese, es itt kivalasztod hogy hol akarod nezni
  • Belph
    Sziasztok!

Kis segítségre lenne szükségem, tv-out ügyben.
    A videókártya egy Asus Geforce 8800GTS, 320 MB RAM, PCI-E, rá van kötve egy Samsung lcd monitor Dvi-n keresztül, és most szeretnék rákötni egy szintén Samsung LCD Tv-t.
    Szóval a lényeg hogy videókártya D-vi csati, D-vi D-sub átalakító, és ezen keresztül van összekötve a Tv
    PC bemenetével. Dualview módban van, mert a Tv-nek más beállítások kellenek mint a monitornak.
    Meg is van a kép, de csak a háttérkép, hiába indítok el bármi videót nem rakja ki.
    Nvidia Geforce 8-as driver.

Mit rontok el?

Köszi előre is.
  • savior
    s-video kabellal kotottem ossze a tv-t es a gepet. a problemam az, hogy a tv-n minden iranyban kilog a kep, es igy nem tudok pl filmet nezni. mi lehet a problema megoldasa?
  • Guer
    azt vajon be lehet állítani hogyha clonera van beállítva a tv-out akkor két külömböző felbontás és hz menjen a két képre? ati-m van...
  • robi12
    Sziasztok. Van ehy problémám. Nvidia Geforce 6600GT vga-m van , és ha a tv-vel összekötöm,filmet akarok nézni, nem látszik a tv-n a film széle.Levág körbe 2 - 2 cm.
  • SgtChris
    Sziasztok!

Van egy az aláírásomban szereplő GF6600GT-m, ami Pci-os, és TV-out-os (mint ahogy mostanság minden VGA általában..) a gondom az az, hogy a TV-kimenetre egy 9-tűs s-video kábelt kellene rádugni, de olyant nem mellékeltek a dobozába, a "sima" 4-tűs s-video-t meg nem tudom rádugni, mivel abban egy műanyag pöcök akadályoz, ami a 4 tű alatt helyezkedik el.
    Vagy csak törjem ki a csatlakozóból ezt a tűt és megoldva a probléma? Már azt sem értem, hogy a VGA-n miért ez a 9-tűs megoldás van, hisz, ha jól tudom, ez a VIVO-s kártyákhoz kellene, mivel azon megy ki-és be a hang egy speciális vivo-kábel segítségével.
    Légyszi, ha valaki tud megoldást, vagy tudja, hogy hol kaphatnék ilyen 9-tűs csatit...
  • izb
    InterVideo WinDVR 3
  • Mikilaci
    Helló !

Tvtool helyet milyen progit javasoltok ?
  • Bossistu
    Sziasztok!!! Segítséget szeretnék kérni! Van egy asus a8n-vm-csm alaplapom, vettem bele egy tv out kártyát , de sehogysem tudom kicsikarni belöle, a klón módot! Hiába kötöm össze a tv-vel nem látja a tv-t. Azt szeretném elérni, hogy ugyanazt lássam a tv-én, mint a monitorom.

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • spidey
    OK, probláma megoldva, Winamppel csinálta ezt. Többivel megy.
  • spidey
    Kiegészítés - A video kimenet S-Video, a Tv-bemenet SCART.
  • spidey
    Sziasztok! A VGA-m Radeon X800 GTO 256 MB, TV-OUT. A TV-re van kötve, fel is ismeri, de nem mindig. Ez mondjuk lehet csatlakozási probléma. A nagy gond az, hogy néha villog TV-n a kép. Ilyenkor mit lehet tenni?
  • SD456
    HI!

A következő lenne a problémám:
    Van egy Laptop om amiben van egy sis es integrált videókártya.
    Ki akarom kötni tv re mert azon akarok tv t nézni.
    A probléma az, hogy próbáltam egy csomó mindent se semmi nem megy.
    Már vettem egy kábelt is.
    Az az érdekes, hogy a kábel nem egy sima s videó kábel hanem egy hasonló csak nem 4 csatlakozó van rajta hanem 7. És közvetlenül megy a tv re. Megpróbáltam a hongot is kivinni tv re egy másik kábellel de úgy se megy. A tv egy Panasonic. Aminek van az elején olyan csatlakozó amire lehet közvetlenül videó jelet küldeni. Sárga, fehér, piros. Se az asztal nem jelenik meg se a film.
    Előre is köszönöm!
    Bye!
  • k8bal
    Nvidia 6600GT-m 81.98-as ForceWare (azért ez, mert az SC3-nál csak ezzel nincsenek hibák!) És van egy RCA kábel amivel eddig működött az hogy kirakom TVre a gép képét! A 9550-nel... És most bárhogy állítom a ForceWare-ben a beállítást elvileg felismer valami TV-t beállítom, hogy clone és semmi! nem látszódik nem rakja ki...! :/ Windowsban is lehet ugye engedélyezni hogy a másodlagos monitorra terjessze ki a tálcát! azzal se történik semmi, a 9550-el legalább a háttérkép látszódott!
    Mit lehetne csinálni?
  • szilki
    Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy az ATI 9800 pro kártyámon biost cseréltem. De én hülye nem mentettem el az eredetit! A rátöltött biossal most a kártyám feszt kiugrál a játékokból, egy vga teszt sem fut le rajta, egyszóval nem okés a kártya! Ha valaki tudna nekem küldeni egy SAPPHIRE ATLANTIS 9800 PRO 128MB DDR (HYNIX 2.8 ns) AGP R350 core 378 MHz/mem 338 MHz kártyámhoz eredeti biost, azt nagyon meghálálnám neki! Segítsetek kérlek! Bármilyen segítséget, ötletet, webcímet szívesen vennék!
  • EmThor
    hát próbálkoztam tovább: dvi lcd monitor még mindig, pal daewoo tv még mindig, tv kimenet: svideo rca átalakító, rca másik vége be a tv-be.

crt-n ahogy írtam, régen kitolta a 50hz-et, vga kimeneten, monitorra meg 85hz-et clone üzemmódban. most meg nézem, 1440x900, dvi 60 hz, tv tulajdonságai: 1024x768, 60hz...

eddig ugyanaz. aztán rájöttem, hogy hátha a vsync van bekapcsolva. így is volt. kilőttem, de továbbra is azt írja ki, hogy 60hz-et ad a tv-nek... szerintem az adat hibás, de nem merem 2 óráig úgy hagyni...
  • Mardon
    Hi!

Nekem az a problémám, hogy a tv-n néha végigfut egy "töréscsík" a képernyőn, gyorsabban mozgó jeleneteknél vmivel zavaróbb... Elég nehéz ezt így leírni, de vmi a képfrisítéssel nincs rendben sztem. A tv adás, vagy videóról lejátszott dolgoknál nincs ilyen probléma, másik tv-vel kipróbáltam, akkor sincs ilyen probléma, ezért arra gondoltam, hogy esetleg az okoz problémát hogy a tv 100hz-es a tv-outnál, a megjelenítő eszközöknél viszont azt írja a tv-re max. 60 hz.
    Vkinek van ötlete, hogy lehetne ezt megoldani, vagy lehet más okozza a problémát?
  • mkoma
    solt:

A megjelenítést engedélyezed a TVn? vezérlőpult, Megjelenítés tulajdonságai, beállítások - hun winben persze :)
  • izb
  • NeOhu
    Sziasztok.
    Hallotam egy olyan dologról hogy az S-Video átalakítónak a 15-ös és a 20-as lábát összekötöm akkor akkor nem lesz fekete-fehér a kép, de ez most nemis lényeg.
    Engem az érdekelne hogy e művelet után mi lehet a legroszabb ami történhet beüzemelés után?
  • Bence01
    Hello nekem az s videos összekötés simán megy csak arra lennék kiváncsi hogy lehet DVIból Componens -re átalakítani hogy tudjak normális HD minőségű dolgokat nézni mert ilyen kábelt még nem találtam de dvi-on keresztül elvileg meg van HDTV.
  • Solt
    Vissza olvasva egy pár dolgot kipróbáltam, de semmi eredmény! Kártya a tv-vel összekötve, AV1-en a UPC vn, AV2-n kéne jönnie a számítógépnek, de vak sötét! Valakinek valami ötlet?
  • Solt
    Sziasztok! Ati 9600pro-m van, szeretném összekötni a tv-vel, de valahogy nem akarja az igazságot! Valaki elmagyarázná nekem lépésről lépésre, hogy mit kell tennem, elég kuka vagyok hozzá! Előre is köszi!
  • Tsityu
    Hi lacikhee!

Fekete-fehér kép : NTSC - Pal probléma, vagy S-video - compozit
    Mindenképpen állítsd Palra és ha tudod, váltogass Svideo és compozit között.Szerintem a kábelnek a hosszával nem lesz probléma.
  • lacikhee
    Köszönöm a programot, működik, de a tv-n még mindíg fekete-fehér a képernyő. Mikor a windows-t töltöm be, akkor megjelennek a tv-n szines csíkok. 10m hosszú kábellel kötöttem össze, de nekem azt mondták a boltban, hogy jó lesz, mert jó minőségű. Elvileg aranyozott 24k goldos kisujjnyi vastag kábel. Ahogy írtad, még megpróbálom a Net-tel is. Köszi.
  • Tsityu
    Ahhoz, hogy a Catalyst Control Center használni tudd, le kell tölteni a Net 1.1-t hozzá. A CCC-ben több különböző beállítási profil is definiálható, lehetőséget ad a többmonitoros megjelenítő konfiguráció összeállítására, és gyorsbillentyűkkel teszi lehetővé a leggyakrabban használt funkciók elérését.

• Tsityu
    Hello lacikhee!

Igen, ismerem ezt a hibaüzenetet. Én is feltettem a megadott drivert, és ez jött be nekem is. Control center-es drivernek a linkjét adtam meg. Megadok egy másik linket, ahol control center nélküli driver tölthető le. Driver

Remélem megoldódik a problémád.
  • lacikhee
    Hello Tsityu!

Már előző levelemben elvileg feltettem, de ezek szerint mégsem. Megpróbálom mégegyszer.

• Tsityu
    Hello lacikhee!

Milyen hibaüzenetet ir ki?
  • lacikhee
    Kedves "Tsityu".

Köszönöm szépen a tippet, de sajnos még mindig nem működik, ugyanis kiirt egy hibaüzenetet. Ha továbbra is tudsz segíteni, azt megköszönném.
  • Zozo76
    Hali!

Van egy nagyon idegesito dolog az nVidia drivereben a TVout-al kapcsolatban. Ha nezek egy filmet a TVn es a kepet teljes kepernyore teszem akkor a driver AUTOMATIKUSAN atvaltja a kimenetet overscan uzemmodba. Baszott idegesito. Nem lehet ezt valahogy kikerulni? Az ATInal ez nem fordult elo, csak ha en direkt bealitottam. De itt meg az sem kell hogy teljes kepernyore tegyem a videot. Eleg ha akkora mereture allitom a video-ablakot, hogy szinte teljesen befedje a desktopot. Maris atvalt, hogy rohadna meg!

(GeForce Ti4200)
  • Tsityu
    Hi!
    "Ezt látni kellene előbb..."

Be kell állítani egy pár dolgot ATI control panelon. Lehet, hogy NTSC-ben van a képnorma, PAL helyett, amiért fekete a kép, de lehet sok kis apró dologtól is.Látatlanban nehéz kitalálni, de csak beállítás gond lehet. A vidikártyád driverje valszeg rendben van, mert nem lenne csak alap 640x480-as felbontásod meg egyebek. Tegyél fel friss drivert. Driver itt
  • lacikhee
    CSő mindenkinek. van egy Radeon 9800-as videokártyám, melyet ősszekötöttem a tévével egy S3 kábellel. Csak az a gond, hogy csak a hátteret látom a tv-ben és azt is csak fekete-fehérben. A videokártyám driver-et nem találom. Lehet, hogy az kéne hozzá? Segítsetek légyszi.
  • Tsityu
    Nincs mit. Sok sikert hozzá.
  • Encore
    Köszi, holnap veszek is egy ilyen kombinált scart dugót. :)
  • Tsityu
    Hali!

A dolgokat jól látod. A tv készüléknek nem feltétlen kell rendelkeznie az említett s-video csatlakozóval. A te esetedben nincs gond. Scart és RCA bemenet is van a készülékeden. A kereskedelemben is kapható az erre a célra tervezett átalakító. Többféle mód van a videójel átküldéséhez a tv-re. Mivel azt mondom: "Ezt látnom kellene..." :-) egy lehetséges megoldást írok le. Kell egy kombinált scart dugó, ami tartlamaz 3xRCA és egy S-video aljzatot. Így néz ki: Scart
    Nem tom, milyen kábelt adtak a kártyádhoz. TV kártyát összekötöd Scart dugóval egy S-video---S-video kábellel. A hang asszem nem fog gondot okozni. :-) A Scart dugón a kapcsoló "Input" állásban legyen. Scart bedug TV-be. TV-t, AV-be kapcsolni. A tv kimenetet és egyéb beállításokat pl. a "Megjelenítés tulajdonságaiban" a "Beállítás" pontban lehet módosítani.