119
Szal...
 • Flyingparadise
  #119
  Hogy jobban értsd ez a főnővér volt. A többiek persze, hogy ráfolyamodnak olyan okosságokra, hogy ő rakja szájába a gyógyszert. Azt kettővel kevesebbet rak. Vagy felhigítja a morfint. stb.. Azzal pedig még plusz stresszt okoznak a betegnek, hogy veszekednek vele, hogy fáj, de Jancsi bácsi ennyitől nem fájhat... Nagyon alja egy népség az ember ha rákényszerül.
 • Flyingparadise
  #118
  Csak, hogy tornáztassa az egóját. Akinek hozzáférése van a szekrényhez meg a papírokhoz azt csinál amit akar.
 • Musachy
  #117
  Nem tudom, nem vagyok rajongója a műfajnak. De a történetedből lehetne csinálni egyet...
  Sajnos biztos vagyok benne, hogy vannak ilyenek, mert ismerem a magyar viszonyokat. Csak azt nem értem, hogy miért beszélte le a több gyógyszerről, hiszen akkor azt is ellophatta volna.
  Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.07.09. 14:34:29
 • Flyingparadise
  #116
  Úgy találtam rá erre a fórumra, hogy horror filmek topikot kerestem. Jó pár jót tudok ami kevésbé ismert. Nincs?
  Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.09. 13:57:01
 • Flyingparadise
  #115
  Azóta elköltözött. Most nem tudom mi van ott. De ha semmi akkor oda mehettek szellemet idézni... Ott már akkor volt valami borzalmasan gonosz.. Karolina úton a legmagasabb épület a novotel felől jobboldalt. A kinézete is durva. Hát még így üresen.. brr... Nem vagyok félős de a Karolina út valahogy szerves része a Pesti közlekedésnek. Kivétel nélkül minden alkalommal kerülöm. Nem vicc! Látni sem akarom... AZt nem tudom hovaköltöztek. Remélem meg se fogom tudni soha. De csak reménykedni lehet benne, hogya személyzetet felújították. Egész Egyszerűen annyira para és mocskos meló volt ott, hogy a nővérek parancsoltak az orvosnak. Ott a szemem előtt. Jön a reggeli vizit. Az orvos jóindulatúan, na jól van xy-nak írjunk fel egy tablettával többet. Nővér:
  - Még ez is sok
  -Hát igen, lehet ha így tetszik gondolni...-és már javította is a pappírt- betegnek kuss volt..
  Beszédeleg egy idősebb orvos xy úr maga hány hónapja is van bent nálunk. Kérem alázatosan 5. hahahaha régen éveket is vártak egy-egy csípőműtétre de majd előrehozom. Saját szememmel láttam meghalni. Elfertőződött a sebe...
  Nővér nélkül ugye nincs orvos. Alig találtak munkaerőt. Gondolhatjátok. Fizetés szinte nulla, de ha akarta leugatta még a Szendrői professzort is. Mellesleg ő volt ott a kórházigazgató. Azt hiszem tavaly volt az év orvosa. De volt többször is. Nagyon ügyesen műt. Egy héten minimum 3 szor viszik helikopterrel Ausztriába. a Csicska IQ 2-es nővér meg beugat neki. Hajrá magyarok!
  Utoljára szerkesztette: Flyingparadise, 2018.07.09. 13:52:36
 • Musachy
  #114
  Durva ügy, az biztos.
 • Flyingparadise
  #113
  Mellesleg biztos érdekli az embereket. Sima sportsérüléssel sikerült bekerülnöm.. De, hogy miért oda... Valaki jól megszopatott az biztos.
 • Flyingparadise
  #112
  Nekem volt szerencsém eltölteni fél évet a pokolban. Jobban mondva az eleje nem volt pokol. A vége viszont egyértelműen. Ez a Karolina úti ortopéd klinikában történt. Akiről tudták a nővérek,hogy 3 hónapnál tovább lesz bent-ennyi ideig tart rászokni a xanaxra- azt rászoktatták majd hideg megvonás és fájdalomcsillapító megvonás együtt. Rákosokkal sikerült egy kórterembe kerülnöm. 8-an voltunk egy kórteremben. Mellettünk volt az intenzív ahol mindennap több embernek is megállt a pittyegője. Tulajdonképpen a szobából én éltem túl egyedül. Mivel nem volt rákom. A többiek meghaltak. Iszonyatos kínok között. A morphinjukat a nővérek ellopták rendszeresen. Állandó vita volt, hogy fáj fáj, de morphin helyett betoltak vizet, úgyhogy nem nagyon akart enyhülni. Mindezt úgy kellett átéljem, hogy 4 hónap napi 6 mg xanaxot vontak meg tőlem egyik napról a másikra. Amit én ott két hónap alatt átéltem. Senki nem tudja elképzelni. Határozottan pokol volt. Biztos voltam benne, hogy ott vagyok... A szobámból pokoli kínok között heten meghaltak... Ne tudjátok meg milyen ordítással nyöszörgéssel-sírással keveredett horkolásra felkelni.. Mindent überel.. Nagyon szomorú, hogy a a nővéreknek a lopott gyógyszerből kellett eltartani a családjukat. Kíváncsi lennék mennyiért adtak egy szem sevredolt. De jól megtömték a zsebüket az biztos. A Sevredol egy osztrák gyógyszer volt. Gyors és nagyon erős hatású rövid ideig tartó morphium. Minden fájdalmat legyőz habeadják és odaadják. Csak ez nem történt meg... Remélem megveri őket az Isten.
 • The Garrett
  #111
  de ez nem bp hanem 1 távolsági busz :P
 • Davidus
  #110
  Sok ember még magán se segít nemhogy máson. Tiszai árvíznél a településtől 200 méterre lévő piactéren töltöttük a homokzsákokat és SENKI nem jött segíteni pedig az ő házaikat vágta haza a Tisza. A 2 hét alatt 1 civil jött segíteni... egy nagyon jó arc emberke 2 kisgyerekkel Budapestről(!)
  Sokat nem tudott dolgozni mert elsö nap megféjdult a dereka de hordta a csokit meg a cigit szal a morálnak jót tett:D
 • Davidus
  #109
  Isten hozott Magyarországon
 • Mike
  #108
  nohát az azért furcsa, mert pl. a BKV-nál ha valaki rosszul lesz, akkor bizony busz megaáll, mentő kihív
  jó esteben nem kell leszállni, ki lehet várni a mentőt a buszon ülve (mármint a többi utasnak)
 • The Garrett
  #107
  Apropó magyar mentalitás:
  oszt.társam mesélte ma:
  Jött reggel a távolsági buszon suliba, mikor 1 lány hirtelen összeesett a buszon. SENKI oda nem ment volna megnézni él-e még avagy meghalt. Mire az illető oda tudott menni hogy legalább táskát a feje alá tegyen már 2 megűlló elment. a 3. nál nagynehezen sikerült megállásra bírni a buszssofőrt hogy kitegyék az öntudtatlan lányt v.hol. 2 srác felkapta levitte... DE a buszos meg elindult úgy, hogy a csaj és a 2 srác cuccai a buszon maradtak...
  no comment :/
 • mandm
  #106
  Fel, és szeretném, ha mások is felszednék, és akkor ez már nem volna olyan nagy csoda!
 • RangeR
  #105
  És ez nem magyar probléma, hanem civilizációs gond.
 • RangeR
  #104
  Mivel van a "hátam mögött" közel 1000 baleset, így mondhatom neked, hogy szerencsétlen napod volt. Lehet, a vihartól ijedtek meg az emberek és ingerültebbek voltak a kelleténél. De van ellenpélda bőven. Nincs kedvem részletezni. A mentő-szervek ( a mentőautósokat azt nemtudom) pedig akárhol akármi ügyben járnak, ha mentési feladat adódik, rádión leadják a közleményt a hírközpontjuknak és beavatkoznak. Ilyen esetben nincs működési körzet meg ilyen faszságok, legalábbis a tűzoltóságnál és a katasztrófavédelemnél. Ha mégis ilyet mondanának, akkor az az eskűjük ellen szól, tehát feljelenthetőek onnantól kezdve. A fővárosban és Pestmegyében ez amit leírtál : 50-ből 1 eset. Legalábbis amikor a helyszínre érünk, olyankor hasonló dolgok nem szoktak előfordulni, az a ritka kivétel köszönhető a Mercedeses rétegnek, őket pedig nem érdemes említeni sem, külön kaszt, a történelemben ez ellen az osztály ellen már sokszor fellépett a néptömeg, most nem hintón járnak, hanem Mercedesben ülnek, de ami késik nem múlik...
 • Braveheart
  #103
  Húú, micsoda történet!!! Elhiszem, hogy be vagy parázva!
 • Lynx_TWL
  #102
  szvsz ebből tényleg nem kell vitát csináni, hogy ki magyar ki nem...
  ...de erről csak az jut eszembe, hogy cigány... ugye azért hívjuk őket cigányoknak, mert van vmi alapja...(na meg a bőrszín:)
  (tisztelet a kivételnek)
  lényeg, hogy milyen bunkók voltak az emberek.
  más: amikor reggel mentem metrón, szál fel a 16-dioptriás szemüvegével a csávó, elkezd ordibálni, hogy helyet helyet, adjanak neki helyet, hogy beférjen a metróba (senki nincs mellette, méteres körzeten belül, tényleg jó szar lehet a látása) erre suliból odamegy egy 4.es gyerek, és megfogja a karját, hogy segítsen neki bejutni, az meg elkezd kiabálni vele, hogy mi a faszt képzel, mit rángatja, és akkor a gyerek kér bocsánatot, az meg továbbra is ordítja, hogy meg van bocsájtva, és magában morog tovább....
  na ilyenkor olyan kurva ideges lettem, hogy másodperceken múlótt, hogy nem rugtam ki a metróból, be a sínek közé..

 • Lynx_TWL
  #101
  öreg öreg öreg....
  Te biztosan felszeded a szemetet, ami a lábad elé kerül.
 • mukika
  #100
  off:

  #100 :)))))
 • mukika
  #99
  off:

  #99
 • mukika
  #98
  Tényleg megrázó és szar történet, de velem még ilyen soha nem fordult elő, nem voltak ilyen tapasztalataim!
 • mukika
  #97
  Igazad van!
 • QuippeR
  #96
  Nem értem. Most ennek mi köze van a magyarokhoz? Ebben nincs semmi tipikusan magyar. Megint előjön az ötven éves kommunista nevelés, hogy itt egyesek szidalmazásra használják a magyar szót. Szégyelled hogy magyar vagy? Tűnj el! Ilyenekre semmi szüksége az országnak. Menj el valahova jó messzire, és éld a saját kis életed, mi megleszünk nélküled is.
  Ez az egész ugyanaz, mint a "régen de jó volt nekünk", "ezek a mai fiatalok", meg a "bezzeg a szomszéd gyerek" kezdetű népi szólamok. Egy nagy baromság az egész. De ez most teljesen off volt.

  Hogy a témához is hozzászóljak:
  Elkeserítő, hogy vannak bunkó emberek, és tényleg nem szép dolog, ami történt. A bunkó csávót meg aki kiröhögött, a haverjaid helyében ott helyben agyonvertem volna.
  Ami még elkeserítőbb az az, hogy a segítségre nem válaszolnak megfelelően az emberek. Volt hogy majd leharapta valaki a fejem, mert segíteni akartam. Egy köszönömöt is egyre nehezebben ejtenek meg az emberek. Általában tetézi a bajt a szakemberek későbbi "miért nem csináltad ezt - miért nem csináltad azt" játéka. Gondolok itt különösképpen a rendőrökre, akik leugatásban messze maguk mögött hagyják az összes többit. Ezek után az ember néha már nem is mer segíteni.
  Különösképp idegesítő egyének még a "mentsük meg az esőerdőt" és a "mentsük meg az afrikai éhezőket" típusú emberek, ha teljesen érzéketlenek a saját környezetükkel szemben (mondom: ha).
 • ghost cb
  #95
  Mindenesetre a nagyátlag ilyen, nem pedig olyan mint az a német aki segített a mozgássérültnek, vagy az amercis aki a trabantosnak. A magyar emberek átlaga nem segít.
 • ghost cb
  #94
  És pont akkor elfuj a szél az nagyon kemény...
 • Lacc
  #93
  Uhh ez tényleg megrázó... De hát ilyen nép a magyar. Főleg az a mercis faszkalap nyomta fel bennem a pumpát. Még kiszáll és megfenyeget... pff
 • dikki*yysw
  #92
  Elég jellemző, sajnos!
 • ghost cb
  #91
  Bár lehet hogy ennek a topicnak csak Sephi történetét volt hivatott feldolgozni.
 • ghost cb
  #90
  Minden nép sajátos, vannak szokások és ösztönök amik pl csak a magyarokban vannak. A magyar alapvetően egy segítőkész ember. Azt hogy nem segítünk senkinek ezt az emberek nevelik belénk.

  Tegnapelőtt 10 perc után miután hazaértem, akkora hóvihar tört ki amekkorát életembe nem láttam de még nem is gondoltam volna. És csak néztem kifele. Gondolkoztam és képzelegtem arról mit élhet át most néhány ember... Sephi ez tényleg elég szörnyű amit leírtál.

  Magyarországon az utcai lopások, erőszakos cselekedetek annyira megsokasodtak, hogy szinte senki nem akarja megkockáztatni azt hogy segítsen, mert vagy ő kerül bajba, bagy még őt büntetik meg. És kicsit átviszem a topicot más irányba de ez is ehez a címhez tartozik.
  Annyira sok a lehúzás a budapesti utcákon, és annyira kevés a segítő ember amennyire nem is gondolna az ember otthon. Tapasztalat...
 • mandm
  #89
  Csak ez a dobálózás nem visz előre. Ne azt hangoztassa, hogy MI szarok vagyunk, hanem, hogy szerinte mitől lehetünk jobbak.Ha meg ehhez nincs ötlete, akkor hallgasson
 • [Walaki]D`Lair
  #88
  Szerintem teljesen igaza van...
 • mandm
  #87
  Látom, te most nagyon élvezed ezt topicot! Elemedben vagy! Végre kimondhatod a véleményedet, ami az összes megszólalásodban semmi másról nem szól mint mások (és egyben saját magad) leszólásáról!
  Úgy az egész témához érdemben semmit sem tudtál hozzászólni. Sephy barátunk leírta egy igen rossz éléményét. Amihez mindenki hozzátette azt, amivel megértetheti a topic olvasóival, hogy hogyan lehetne az ilyen helyzetekre megoldást találni, vagy leírta a saját esetét. Ellenben te álatlánossan a magyarságod szólod le!
  Már megkérdezném, te nem vagy magyar v. magyar származású?
  Üdv!
 • CSOCSO
  #86
  nahja.. errol ennyit...pfujj..
 • I.C.ram
  #85
  Az első embernél azért lehetett volna mit kezdeni az elsősegély tanfolyamon tanultakkal... Lehet még mindig élne.

  Egyébként valóban igaz, hogy szarunk a másikra... ez is annak a nemzeti összetartást kitörlő szarságnak köszönhető, ami errefelé dúlt....

  Most nem akarok politizálni, de ennyit ér a keleti blokk neveltetése. Nyugaton ilyen nem fordulhat elő!

  Ismerősunk ment egy szaros trabival Hollandiába, és ugye a gép nem bírta az útat le is robbant. Szinte az első holland csávó megállt egy bálnamercivel segíteni egy trabantosnak!

  Itt keleten, max ledudálnak.
 • szando
  #84
  na hát ezt osztom... bár van pár nép amelyik rosszabb... itt a környezetünkben is akár..
 • Punker
  #83
  mi csak Egerbe jöttünk vissza, viszont faternak vittek beteget teherautó ponyvájába belekapott a szél és átdobta a kocsit a szembe sávba.
 • Sephi
  #82
  Mi 10 orat kb de volt amikor nem mentunk.
 • Punker
  #81
  5 körül pestről indultatok? mi is, az autópályán 50 méterre se lehetett látni, de mi szerencsére csak kb 20 percig mentünk a hóviharban...
 • Sephi
  #80
  "Erre bemergelodtem es elkezdtem uvoltozni de hirtelen akkora szel fujt hogy egyszeruen kivagott az egyik arokba engem! Majdnem eltortem a kezem! A gecije meg nem kirohogott ?:("

  Nem tort el halistennek :)