22347
11330766891279474906.jpg
  • cyrus #84
    hááát figya, a lényeg, mindent letisztogatni a zsirtól, majd lekenni zsírral :) az elkopott alkatrészeket (pl fékpofa, gumi, esetleg középrész, küllők, felni) cseréje szükség esetén...
  • Gladiator
    hát, az én kis hazámban kifosztották az újságárusokat bikemagból 2 nap alatt. nekem már nem jutott.
  • cyrus #82
    Vagy SRAM vagy pl deore fék, az kb 7 körül van most... De SRAM is cool, me golcsóbb is szal, az korrekt....

Karbantartáshoz vedd meg a legujabb bikemaget, abban bennevan minden, képekkel, stb.. elég hosszadalmas.... nem mondom most el.. :P
  • Gladiator
    Ja, meg kellene új fék. Nyáron fent szórakoztam a mátrában, hát majdnem beszálltam egy kissebb szakadékba, mert alig akart megállni a bicó. NÉzegettem itt a fékeket, a Sram 9.0-ról csupa jót írnak, és egész olcsó is. 5papír.
  • Gladiator
    Nahh, itt a tavasz. Kezdhetünk bringázni. Ma előkotortam az én kis Meridámat, amit múlt tavasszal vettem. Kicsit gáz, mert ősszel tekertem vele hazafele, amikor egyszer csak leugrott a külső. Fasza. Namármost, mit kell csinálni vele, hogy megint fessül nézzen ki? Gondoltom egy fékpofa cserét mindenképp nyomok, meg ha lesz pénzem új kormány meg stucni. Még vmi, ami ilyenkor tavasszal szükséges?
  • Garfield
    Én egyre több görgős féket látok, más kérdés, hogy nem olyan látványosak (a szokásosnál jóval vastagabb kerékagy; hűtőtárcsa nem feltétlenül van).
    Lakóautós nyugat-európai nyugdíjasok (ejjj, az a rengeteg, kempingben töltött idő ) bicajain már évek óta kvázi szériafelszerelés a görgős fék.
  • cyrus #78
    nos nézd, ez azé van, mert tárcsaféket még csakcsak látsz... de görgőset nem... én még elétemben nem láttam görgős féket, de 5méterről lehet nekem is tárcsának tűnne, bár 1m-ről már különbséget tudnék tenni valszeg....
  • Garfield
    Mondjuk az se rossz.

Bár a görgős fékbe akkor kerül csak víz, ha szétszedem és belelocsolok, ami azért nem utolsó szempont szakadó esőben.

Végülis mindegy, csak ne a "régi" fék legyen; mert azokkal már megszoptam volna párszor.

Azon kuncogok magamban, hogy elöl-hátul van egy tárcsa, ami a fék hűtésére szolgál. Amint meglátják, első reakció: "Jééé, tárcsafék?"
  • cyrus #76
    én láttam már olyat is hogy sima túragépeken egy tárcsafék... ami ha belegondolsz szintén nem hülyeség..
  • Garfield
    Nájsz, nájsz.

Az enyém egy alkatrészenként összeszedett drótparipa.
    A váz Peugeot Outdoor, rajta egy Shimano Nexave fékkar-váltókar-hátsó váltó-görgős fék szettel, magasított felnivel a kiváló minőségű magyar utak miatt (33/622-es gumival) meg még egy csomó apróság.

U.i.: Aki komolyan gondolja a túrázást (mármint a betonosat), vagy legalábbis nagyon sokat használja a bicajt, annak érdemes elgondolkodnia szerintem egy görgős féken.
  • cyrus #74
    Készül valaki innen a Buda maratonra vagy a flash acrossra ?
  • cyrus #73
    de szentem felesleges agyváltóra költened, annyira nem jobb.. én a helyedben egy kisswebb telót vennék rá hogy a kis buckákat elnyelje... meglásd milyen jó lesz :)
  • cyrus #72
    a caprineok egész jók az olcsó 7köznapi felhasználásra szánt kategóriában szerintem is.
  • Dzsini
    hogyhaegyszersokpénzemlesz kap egy 7sebességes agyváltót, akkor igazi citybike lesz belőle :)
  • Dzsini
    hát, vagy csepel, vagy caprine :) mind2 nagyon kellemes, nekem egy caprine-om van, városi használatra felkészítve - city gumik, vastagított felni padkázni, soksok lámpák, stb. :) budapesten elég jól el lehet vele menni bármerre (és morogni amiatt, hogy már megint a bicikliútra parkoltak :o) ) - hosszabb kirándulásra még nem vittem
    nem pont ilyen az enyim, mert 1 évvel korábbi modell, a hátsó táskatartó más felfüggesztésű, marokváltós és más a színezése :)
  • wEEn
    Schwinn-Csepel rulz! Már csak azért is mert azt forgalmazom :)
  • cenobite
    Itt az enyim:

Atala X-Bike, kellemes, könnyed darab, nem kifejezetten terepbinyó, de jól bírja a durvább helyeket is. Városban ideális.
  • Chaos Mad
    na haggyuk abba.. nem érted a chaos féle poénokat. :)lapozzunk!
  • cyrus #66
    chaos, ezt nem érzem beszopásnak, csak nincs sok kedvem most elkezdeni anyázgatni mert semmi értelmét nem látom...
  • cyrus #65
    Mé puttóztam ? csak mondtam h én a magellant nem szeretem... te mondd hogy te meg az epres fagyit nem szereted , és akkor mivan ? én meg szeretem... most akkor puttózol ?
  • Chaos Mad
    "de mivel 2 kereke van ezért bicikli! és még pedál is van rajta! képzeld el!!! attol hogy te mántinbájkozol még nem kell leszolni a bmx-et! :) <- látod ezt, na ezért! / :) / _____"ne kapjad mán fel a vizet, viccelek.. Csak azt mondom h nekem bmx mint olyan nem nyujt élvezetet ;)" <- a magyarázat.. hehe...
  • Penta
    cyrus, kicsit erős a véleményed.

"BMX nem bicikli", én meg berakom a bringámat, te egyből elkezded puttózni...
  • cyrus #62
    mé szoptam volna be ?
  • Chaos Mad
    látom ezt beszoptad! hehe.. na, komolyra forditva a szot nekem is van mántinbájkom, és szoktam is vele tekerni. terepen! :)
  • cyrus #60
    ne kapjad mán fel a vizet, viccelek.. Csak azt mondom h nekem bmx mint olyan nem nyujt élvezetet ;)
  • Chaos Mad
    de mivel 2 kereke van ezért bicikli! és még pedál is van rajta! képzeld el!!! attol hogy te mántinbájkozol még nem kell leszolni a bmx-et! :)
  • cyrus #58
    BMX nem bicikli !!!!! Csak me van két kereke még nem lesz bicaj, láttad a képet a trekről ? na az bicikli :) A DH szörnyek még határesetek :)
  • Chaos Mad
    na akkor mondjad! :))
  • cyrus #56
    hááááát, erről beszélhetnénk :))
  • Chaos Mad
    "biciklizés és vállfajai, ki mit hogyan mennyit és ha nem akkor miért talán ?" ezt olvastam ott fent. a bmx nem bicikli?
  • cyrus #54
    ez monti topic :)) BMX nem gut.....
  • Chaos Mad
    senki sem bmx-ezik?
  • CybearBoy
    Nekem ilyen Crater cangám van, csak nincs benne első teló, meg aszfaltgumikkal, mert terepen nem használom:
  • seAke
    Miért az én bringámat raktad be...nem akarok vele arcolni!
  • cyrus #50
    érted, vannak akik a bikepozokat is dicsérik, nekem ez csak személyes ellenszenv..... de mi a véleményetek az előbb irt heavytools bicajról ?
  • Penta
    Hát nem tudom, eléggé dícsérik.
  • DaveMoto
    VAGY Ő!!
  • cyrus #47
    jajah, többek közt a Bikepoz cuccok és a mozo teló miatt nem veszek magellant :)
  • DaveMoto
    NA EZ A KIRÁLYKA
  • cyrus #45
    Nekem most egy ilyet kinálnak 85ért : 19"os HeavyTools XC Pro váz 7005 alu, RS Judy SL telo, LX átdobó, fékek, fékkarok, váltókarok, agyak, hajtómű, XT váltó, Ritchey kormány, kormányvég, stucni, nyeregcső, felni, Swalbe Skinny Jimmy 1.9 külsők, B+ kulacstartó.

szerintem ez elég korrekt ennyiért nem ?