22334
-
Gabo #111 Szép!
Bár azért egy LX váltókkal, Bontrager cuccokkal szerelt bringa talán egy Promax-nál jobb féket megérdemelt volna. Legalább is nekem ez az ami egy kicsit kilóg a sorból. Ha az alap RockShox Pilot C teloval szerelték, azért attól sem szabad túl sokat elvárni. Bár az tuti, hogy ezerszer jobban fogja végezni a dolgát, mint a corabájkokon látható csodák.
Minden esetre nem rossz. Lightos maratonozást, versenyzést is már be lehet vele vállalni. Túrázáshoz pedig tökéletes.
Jó bringázást! -
#110 az szép -
cyrus #109 Trek 4900 (2003)
Lx hátsóváltó, Lx gátsóagy, alu elsőagy, Alex TA19 felnik, Lx elsőváltó, Bontager AC jones 2.1-es külsők, Deore váltókar, Promax fékek, Alivio hajtókar, Bontrager kiegészitők (nyeregcső, nyereg, stucni, stb.) -
Gabo #108 Milyen a géped? -
cyrus #107 hmmm hát igen.. most vetteem uj bicajt komplettet... eléggé korrekt, de még nem próbáltam ki, most még a boltban van, visszavittem mert kotyogoot a hátsóagy... megcsinálják, nemtom mi van vele. .ma vagy holnap kész lészen, és akkor egyész héten fogom küldeni ! -
Gabo #106 Az jutott még eszembe, hogy ha csak bele akarsz kóstolni az oútizásba, akkor lehet, hogy érdemes lenne egy jobb használt bicot nézni. Lényegesen olcsóbban megúsznád a dolgot, mintha újat vennél. -
#105 thx -
Gabo #104 Jó neked! Én meg melózhatok reggeltől estig és legfeljebb a hétvégéken tudok bringázásra sort keríteni.
Na de nem baj. Májusban majd veszek ki pár nap szabit és akkor jöhet a lazulás. -
Gabo #103 Ricsi:
A használható kategória kb. 200-300e körül kezdődik. A jobbak pedig ennél lényegesen többe kerülnek. Szerintem érdemes szétnézni néhány bolt honlapján ahhoz, hogy képet tudj alkotni a kínálatról és az árakról. Néhány cím:
http://www.speedmetal.hu/
http://www.ridebike.hu/
http://www.var-kerekpar.hu/
http://www.mali.hu/
Az igaz, hogy inkább a montizás áll hozzám közelebb, de ennek ellenére azért igen csak csöpögött a nyálam a Colnago 50 éves évfordulójára kihozott bringájától. Full carbon váz kívánság szerint a Shimano legjobb országúti alkatrészcsaládjával (egyedi gyártássú, Colnago logos alkatrészek) vagy a Campagnolo legjobb szettjével. Szóval erre már csak én is hümmögni tudtam. -
cyrus #102 egy jÓ ? 1 miller felett -
#101 áhh..látom itt inkább terepbike a téma.. -
#100 egy jó országúti bicó mennyibe kerülhet? -
cyrus #99 Ez az idő már korrekt.. nekem holnaptól szünet lesz a suliba... egész husvét végéig.. ölni fogom a gépemet ezerrel :PPPPPPP -
Gabo #98 Azóta megtörtént a felújítás. A múlt héten péntekre elkészültek az új kerekek és a többi cucc beszerzése is megtörtént. Szombaton délután pedig nekiestem a bringának és megcsináltam a szerelést. Nem kis meló volt, és így is maradt még vasárnapra némi finom beállítás.
A végeredmény azt hiszem határozottan szemrevaló lett. Az új láncnak és az új hátsó fogaskoszorúnak hála a váltók is végre szépen végzik a dolgukat. Szóval azt hiszem megérte a dolog.
Már csak a jó idő várat magára. -
Gabo #97 Cyrus:
A bikemah.hu-n és az index.hu kerékpáros topikján is szoktam néha rontani a levegőt. Szóval tudom, hogy sűrűbb, de szerintem nem árt népszerűsíteni a bringázást.
Kicsit formálni kell az emberek gondolkodását, hogy új bicikli alatt ne a Corabájkokra gondoljanak első körben és ne azt tekintsék színvonalnak.
Szóval nem árt, ha minél több helyen, minél többen irkálnak ebben a témában. Meg persze nem árt jó példával előljárni. -
cyrus #96 királyság.....
kár h nem nagy a forgalom..
bikemag.hu fórum sűrűbb :P -
Gabo #95 WOW! Ezt is megéltem, bringás topik a kedvenc lapomon!
Magam is az XC jelegű bringázást űzök táborához tartozom. A versenyzés nem igazán vonz, inkább a túrázgatás. Hosszú kihagyás után valamivel több mint három éve tört ki rajtam az őrület, és azóta is tart szerencsére. Hegyre fel még van mit fejlődnöm, sokszor kifulladok. Lefelé meg túl sokat fékezek. Ha van választási lehetőség az aszfaltcsík és az erdei ösvények között, akkor szívesebben választom az utóbbit.
A bringám egy Trek 4000 alu vázas monti. Eredetileg ez a Trek egyik legalapabb bringája volt, full merev kivitelben. Mára szinte minden lecserélődött rajta és jelenleg is folyamatban van egy kisebb felújítás.
A felépítése nagyjából:
2001-es RockShox Judy XC telo.
Elől Alivio váltó és hajtómű
Hátul 7-es Acera váltó (Lehet, hogy jövőre lecserélem...)
Wellgo SPD pedálok.
Lookin nyereg, mert ugye a kényelem az fontos.
Képet nem tudok róla mutatni, de szerintem pofás darab. Színeiben a piros és a fekete dominál egy kevés ezüsttel.
És ami a felújítás után még rákerül:
Deore V-fékek.
Ritchey stucni és kormány.
Zoggie "ipari" csapágyas agyakkal és Ritchey felnikkel épült kerekek.
Azt hiszem az látszik, hogy sokat elköltöttem már rá, de ebből semmit sem bánok. (A bringás szerkora fordított pénzről nem is beszélve.) A bringám úgy fejlődött, ahogy én magam is. Az elképzeléseim lassan, fokozatosan alakultak és ezzel párhuzamosan cserélődtek a dolgok is rajta.
Javulhatna végre az időjárás. Már nagyon várom, hogy ismét tekerhessek. -
#94 wow! sport fórum?! nem rossz..holnap dobok be én is képeket a picikémről:) -
cyrus #93 not bad...mien teló ? -
#92 csak nincs elől sárvédő :) valamint sárosabb -
#91 Ez a enyém
-
#90 szegény bringa ;) -
#89 Én úgy két éve felnyaltam a cangámmal a betont, azóta 8as van az elsőben, és azóta elő se vettem :D -
#88 kész van!!! :)))))))))))))))))))))))))) -
#87 hidd el,nem annyira májer az,ha én csinálom :D
több évig így ment,de most elérkezett az idő,hogy vki igazán hozzáértő is megpiszkálja a cangát. tavaly sokat estem vele,meg rengeteg legyet ütöttem el a nyáron,úgyhogy service,mert megérdemlem :) -
cyrus #86 Ez akkor a májer, ha mindet te csinálod...:) -
#85 nos, én ma vittem el fullservicére a bringám,mer már nagyon ráfért...eddig minden tavasszal én pofoztam helyre,de most inkább profi kezekre bíztam. új fékpofák,külső gumik lesznek stb.,nomeg zsíroás,állítás,centír... holnap este már száguldozhatok vele!!! alig várom..maj szúrok képeket is. -
cyrus #84 hááát figya, a lényeg, mindent letisztogatni a zsirtól, majd lekenni zsírral :) az elkopott alkatrészeket (pl fékpofa, gumi, esetleg középrész, küllők, felni) cseréje szükség esetén... -
#83 hát, az én kis hazámban kifosztották az újságárusokat bikemagból 2 nap alatt. nekem már nem jutott. -
cyrus #82 Vagy SRAM vagy pl deore fék, az kb 7 körül van most... De SRAM is cool, me golcsóbb is szal, az korrekt....
Karbantartáshoz vedd meg a legujabb bikemaget, abban bennevan minden, képekkel, stb.. elég hosszadalmas.... nem mondom most el.. :P -
#81 Ja, meg kellene új fék. Nyáron fent szórakoztam a mátrában, hát majdnem beszálltam egy kissebb szakadékba, mert alig akart megállni a bicó. NÉzegettem itt a fékeket, a Sram 9.0-ról csupa jót írnak, és egész olcsó is. 5papír. -
#80 Nahh, itt a tavasz. Kezdhetünk bringázni. Ma előkotortam az én kis Meridámat, amit múlt tavasszal vettem. Kicsit gáz, mert ősszel tekertem vele hazafele, amikor egyszer csak leugrott a külső. Fasza. Namármost, mit kell csinálni vele, hogy megint fessül nézzen ki? Gondoltom egy fékpofa cserét mindenképp nyomok, meg ha lesz pénzem új kormány meg stucni. Még vmi, ami ilyenkor tavasszal szükséges? -
Garfield #79 Én egyre több görgős féket látok, más kérdés, hogy nem olyan látványosak (a szokásosnál jóval vastagabb kerékagy; hűtőtárcsa nem feltétlenül van).
Lakóautós nyugat-európai nyugdíjasok (ejjj, az a rengeteg, kempingben töltött idő ) bicajain már évek óta kvázi szériafelszerelés a görgős fék. -
cyrus #78 nos nézd, ez azé van, mert tárcsaféket még csakcsak látsz... de görgőset nem... én még elétemben nem láttam görgős féket, de 5méterről lehet nekem is tárcsának tűnne, bár 1m-ről már különbséget tudnék tenni valszeg.... -
Garfield #77 Mondjuk az se rossz.
Bár a görgős fékbe akkor kerül csak víz, ha szétszedem és belelocsolok, ami azért nem utolsó szempont szakadó esőben.
Végülis mindegy, csak ne a "régi" fék legyen; mert azokkal már megszoptam volna párszor.
Azon kuncogok magamban, hogy elöl-hátul van egy tárcsa, ami a fék hűtésére szolgál. Amint meglátják, első reakció: "Jééé, tárcsafék?" -
cyrus #76 én láttam már olyat is hogy sima túragépeken egy tárcsafék... ami ha belegondolsz szintén nem hülyeség.. -
Garfield #75 Nájsz, nájsz.
Az enyém egy alkatrészenként összeszedett drótparipa.
A váz Peugeot Outdoor, rajta egy Shimano Nexave fékkar-váltókar-hátsó váltó-görgős fék szettel, magasított felnivel a kiváló minőségű magyar utak miatt (33/622-es gumival) meg még egy csomó apróság.
U.i.: Aki komolyan gondolja a túrázást (mármint a betonosat), vagy legalábbis nagyon sokat használja a bicajt, annak érdemes elgondolkodnia szerintem egy görgős féken. -
cyrus #74 Készül valaki innen a Buda maratonra vagy a flash acrossra ? -
cyrus #73 de szentem felesleges agyváltóra költened, annyira nem jobb.. én a helyedben egy kisswebb telót vennék rá hogy a kis buckákat elnyelje... meglásd milyen jó lesz :) -
cyrus #72 a caprineok egész jók az olcsó 7köznapi felhasználásra szánt kategóriában szerintem is.