22334
11330766891279474906.jpg
  • Gabo
    Az újpesti bolt amit mondasz, az a Pedalomán. Be kell valljam, nekem nagyon nem szimpatikus a hozzá állásuk és másoknak is hasonló tapasztalati vannak. Hallottam olyat is, hogy a szereléseket sem végezték túl korrektül.
    Amit viszont ajánlani tudok, az a Kerékvár. A bolt az Arany János utcai metró állomástól egy ugrásnyira van. Ha felteszed magadat és a bicot a vonatra, akkor a Nyugatitól nem egy túl nagy távolság. Rendesek az eladók, van választék és a szervizükről se hallottam eddig semmi rosszat.
    Itt a honlapjuk (bár ettől nem kell túl sokat elvárni): http://www.kerekvar.hu/
  • guardian hero
    Nem egészen, Fóton lakom, 15km Bp-től.
  • cyrus #149
    Hu, de megindult a topic.....
    guradian hero budapesti vagy ?
  • cyrus #148
    45 kilóméter, de az eredmény nem lett valami fényes.....
    első maratonom volt...
    majd inkább a bükkön elért eredményemmel dicsekszem :DD
  • guardian hero
    Nagyon köszi! Hát ahogy így leírtad, ez simán megér 1-2ezer Ft-ot nekem... Tudtok jó szervízt Pesten? Amit én ismerek egy újpesti bolt a Városkapunál (ott vettem a bringát), meg az Árpád hídtól nem messz a Németh (ha jól emlékszem) féle bolt.
  • Gabo
    Az első út előtt a következőket érdemes átellenőrizni, rendbe rakni.
    A karbantartást kezd a kerékagyaknál. Évente egyszer illik szétszedni, kipucolni és átzsírozni őket. Ha hagyományos kónuszos csapágyakkal készültek, az összeszereléskor fokozottan figyelni kell a beállításra. Akkor jó, ha nem szorul és nem is kotyog a kerékagy a gyorszárak meghúzása után. Szabvány (ipari) csapágyas agyak esetén egy picivel egyszerűbb a helyzet, mivel ezek többsége nem igényel külön beállítást.
    A kerékagyak után ellenőrizd le a gumik állapotát. Ha valamelyik leeresztet, akkor érdemes átnézni, hogy nincs-e valahol a belsőn egy kisebb lyuk. Ha találtál ilyet, akkor nézd meg az is, hogy mi okozta. Ha az állapotuk rendben lévőnek látszik, pumpáld fel őket arra a nyomásra, amin gurulni szoktál. (Az ajánlott érték a külső oldalfalán fel van tüntetve.)
    A kerekek visszaszerelése után a gyorszárakat ne felejtsd el jól meghúzni, nehogy egy lejtőn elhagyd valamelyiket.
    Ez után takarítsd le a láncot. Ha patent szemmel van szerelve, akkor viszonylag könnyen le tudod szedni és a visszarakással sem lesz túl sok gondod. A leszerelése után tedd bele egy fél literes üdítős üvegbe, önts rá zsíroldót (pl.: brigeciol) és némi áztatás után rázd át jó alaposan párszor. Száradás után másnap szereld vissza. Ha nincs patentszem, akkor inkább hagyd fent a láncot és valamilyen lánc pucoló ketyerével takarítsd le. Ilyeket készít a Barbieri is. Három, kefével ellátott kereket tartalmaz, ezek között fut el a lánc. Fel kell tölteni némi zsíroldóval, majd fel kell csatolni a láncra. Ezt követően néhányszor át kell tekerni a láncot rajta, hogy a kefék elvégezzék a dolgukat. Ez után töröld át a láncot, majd másnap a száradás után olajozd át.
    Olajozáshoz lehet kapni kimondottan lánc olajokat is, de tapasztalatom szerint a műszerolaj is tökéletes, legfeljebb sűrűbben kell kenni. Magához a kenéshez valamilyen vékony végű olajozó, esetleg orvosi fecskendő a legideálisabb. Ezekkel pont oda és pont annyi olajt tudsz jutatni, ahova és amennyi kell.
    Vedd szemügyre a bowdeneket. Ha valamelyiken az elhasználódás látszik, akkor azt érdemes kicserélni.
    Ha nem is szeded ki a helyükről őket, azért a bowdenházak végeihez nyomj némi kenőanyagot, majd mozgasd meg őket. Erre én TF2-t spray-t használok, de a WD40 se rossz.
    Ha a bowdenek már könnyen járnak, jöhet a váltok beállítása. Ennek a menetéről a neten kis keresgélés után a Shimano oldalán találni fogsz anyagot.
    A fékek karbantartását kezd a fékpofák ellenőrzésével. Ha kopottak cseréld ki őket. Érdemes a fékpillangókat is leszerelni és ha van rá lehetőség a forgás pontokat át kell zsírozni. A visszaszerelés után ellenőrizd le, hogy a fékpofák megfelelően felfekszenek-e a felni oldalfalára. Ezt követően állítsd be a bowden feszességét úgy, hogy a felni mind a két oldalán 1-2 mm távolság maradjon a pofák és az oldalfalak között. Ezt után állítsd be a fékpillangók feszítő csavarjait úgy, hogy mind a két oldalon egyenlő távolságban legyenek a fékpofák. Ellenőrizd le a működésüket.
    Ha pedáljaid bontható felépítésűek, akkor érdemes ezeket is szétszedni és átzsírozni.
    Érdemes kiszedni a nyeregcsövet és kipucolni a nyeregvázcső belsejét is. Utána vékonyan zsírozd be a nyeregcsövet és tedd vissza a helyére, majd a megfelelő magasság beállítása után jó alaposan húzd meg a rögzítését. A zsírzás főleg acél váz esetén ajánlott, a berohadást elkerülendő, de aluvázak esetében is megoldás lehet néhány furcsa kattogó hangra.
    Ha telo is van a bringában, azt is illik karbantartani. Az első tekerés előtt érdemes szétszedni, kipucolni és szükség szerint telozsírral átkenni. Ha nyílt olajfürdős csillapítású a telo, akkor valószínűleg külön zsírzás nem kell, de az olajt érdemes lecserélni és a becsúszó szárak külső részét is érdemes vékonyan telo olajjal átkenni. Ha elasztomeres telo, akkor előfordulhat, hogy az elasztomer kiöregszik. Ilyenkor ezt is ki kell cserélni.
    Két dolog maradt még ki. Az egyik a középcsapágy, a másik a kormánycsapágyak. Az első kiszereléséhez speciális szerszámok szükségesek, így ezzel otthon aligha tudnál bármit is kezdeni. Ráadásul a monoblokk teljesen zárt, így karbantartani se tudod.
    A kormánycsapágyaknál nem a szétszedés, hanem az összeszerelés az, ami kényes. Ha túlságosan meghúzod, vagy éppen kotyogósra hagyod, könnyen halálra ítélheted őket.

Nagyjából azt hiszem ennyi a lényeg.
    Ha nem érzel hozzá elég bátorságot, vagy nincs kedved/időd vacakolni a dologgal, akkor inkább vidd el a bicot egy normális szervizbe. 1-2 ezer Ft-ért mindezt megcsinálják neked és még a kezed sem lesz piszkos.
  • fm
    te voltál? táv,idő,út(dimb-domb,síkság)?
  • guardian hero
    Sziasztok! Én tavaly vettem egy kicsit komolyabb bringát (Caprine Highlander), de idén még sajnos nem volt időm elővenni... viszont a közeljövőben tervezem! Pont ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni: gondolom nem ártana megejteni némi beállítást, ellenőrzést, de nagyon nem értek hozzá... Hol tudnék utánanézni, hogy mit érdemes ilyenkor megtenni? Esetleg webes infó, valami könyv? De annak is örülnék, ha tudnátok segíteni egy feltörekvő amatőrnek :). Előre is köszi!
  • shaba23 #143
    igen, mert végig a vállamon vittem :P
  • cyrus #142
    és nehéz volt így ? :P
  • shaba23 #141
    még el van törve a vázam!
  • cyrus #140
    MEGVOLT A MARATON !!
  • shaba23 #139
    nemnaon birigliznek az emberek:(
  • cyrus #138
    akkor neked nehéz lesz.....
  • shaba23 #137
    eltört a vázam!!!
  • cyrus #136
    HOLNAP SZILVÁSVÁRAD MARATON ! ! ! !
  • shaba23 #135
    LOL:)
    Need For Bikes: Underground
  • magnum
  • cyrus #133
    Cateye enduro 8 ! sorry :P
  • Gabo
    A bringa tolvajoknak és a bringáról lopkodóknak száradjon le a kezük. A magam részéről inkább nem hagyom őrizetlenül a bringámat. Amúgy igaz az, hogy az emberek képesek végignézni egy lopást anélkül, hogy egy kicsit is izgatnák magukat. Sajnos...
  • Gabo
    Úgy látszik, ha kicsit nem figyelek ide, akkor egész megélénkül a topik.

Emb3rke:
    Egyesek szerint az városi bringázás, főleg itt Pesten, már önmagában extrém sportnak számít.
    Ami az antigravitorokat és a DH-sokat illeti felőlem azt csinálnak, ami nekik jól esik. A magam részéről fájna a szívem összetörni egy szép bringát vagy leamortizálni egy-egy jobb alkatrészt azzal, hogy elrontok egy ugrást. Nekem első sorban kikapcsolódást, lazítást jelent a bringázás. Persze azért az adrenalinból is kijut, amikor az ember a terepen helyezkedik, próbál a nyeregben maradni. Nekem ennyi elég is.

Ami a pályát illeti. Nem gondoltatok még arra, hogy saját pályát építsetek? Tőlünk nyugatabbra ez bevett szokás. Erre azért talán az Alföldön is van lehetőség, csak kell egy kis összefogás.

Ami a km-órát illeti. Sokáig egy Cateye Tomo XC-t használtam. Valószínűleg a legtöbb egyszerű bringásnak több mint elég amit tud, nekem se volt vele semmi komolyabb gondom. De azért mikor alkalom adódott rá, oda ajándékoztam a tesomnak és megleptem magamat helyette egy Cateye Enduro 2-vel. Ez már inkább passzolt egy montihoz és lényegében minden tud, amire szükségem van. Vízálló kialakítású és az utóbbi néhány bőrig ázós túrám alatt is végig mért, a kisebb ütéseket is jól elviseli, vastagabb kábelt kapott a jeladóhoz, így kisebb a kábel szakadás esélye. Van benne egy programozható ODO méter (össz. km számláló), két egymástól függetlenül nullázható megtett út számláló (így a résztávokat is tudja mérni az ember), átlag sebesség, jelenlegi sebesség, max. sebesség, tempó kijelzés az átlag sebességhez viszonyítva, eltelt idő. Két külön kerékméretet tud eltárolni, így különösebb állítgatás nélkül használható felváltva két bringán is. A normál óra, az már csak hab a tortán. Elég nagy méretű a kijelzője, így zötykölődés közben is le lehet olvasni, ráadásul szabadon átkapcsolható, hogy éppen mit írjon ki nagyban.
    Ha jól tudom, idén már nem gyártják, de szerintem az utódja sem lehet rosszabb.
    Azt hiszem ennél komolyabb órára legfeljebb akkor lehet szüksége az embernek, ha versenyzésre adja a fejét.
  • fm
    sajnos már eszükbe jutott. gyakori az ilyesmi,mert a jobb bringákon minden gyorszáras. nekem is az ülésem,a kerekem lazán kivehető. sztem amilyenek az emberek,meg se szólják ha látják,hogy vki szereli kifele a kereket :(
  • Gladiator
    jaj, nem hiszem el. koncert volt a városunkban, és gondoltam, hogyha kint van a főtéren több ezer ember, csak nem baszogatják a cangámat. Ki is mentem, lekötöttem a legforgalmasabb helyen, erre megyek vissza, hát nem leszedték a hátsó villogómat?! de nem is, csak úgy lepattintották, vagy mi, hanem lecsavarozták mindenestül. még jó, hogy a km órát leszedtem. Amúgy ettól parázok, hogy tök könnyen ki lehet venni az egész nyeregszárat, nyergstől, mindenestől. hogy-hogy ez eddig még nem jutott eszükbe?
  • Loogan
    Nekem egy 14 éves Rocky MTB-m van (az országban az elsők között volt, én is használtam vettem már akkor is anno). Amerikai gyártmány, semmi extra: teló vagy hasonlók, full acél, nehéz mint a dög, de azóta is bírja. 3 hátsó tengely, gumi, pedál, bovden csere volt, de a többi az eredeti gyári cucc. Háááát azok a cajgák még össze voltak rendesen pakolva.
    Pedig nem is kímélem a drágámat, nyaranta megyünk fel a Bükkbe haverokkal, és aztán dh a magunk módján. Mondjuk minden 2. ilyen túra után állítgatni kell, mert már azért nem fiatal... De amúgy egész jól néz ki, króm felni, meg egy csomó krómozott gyári cucc (még ma is uúgy csillog), fekete váz kék villámokkal. Szal tök polír, semmi rozsda, leszámítva a 2 hónapos sarat. :)))
    Ami gáz az ilyen régi keróknál, hogy az első kerék közelebb van a vázhoz, és ha kanyar közben tekersz, akkor beleér a lábad a kerékbe. De ezt leszámítva not bad. Ha találok képet a régi veteránról, akkor majd szúrok be.

Addig is, szép napot polgártársak!
  • Emb3rke
    Ha lenne nekem egy normális min. 100.000Ft érékű kecajom, akkor le se tudnék szállni róla...
    Egyébként én is az Alföld kellős közepén élek (Szarvas).
    És mi a véleményetek az extrém bicajozálról, pontosabban erről a videóról? Nekem bejön, de ez azért már egy kicsit durva.
    Errefele csak annyi lehetőség van "extrém" biciklizésre, hogy van nem messze egy ún. lődomb, ami kb. 7-8 méter magas, és arról (erőteljes lejtő) legurulok és a végén van egy ugrató... :D (Motorosok szoktak oda járni)

És kinek milyen km/h-mérője van?
  • Gladiator
    a világítással csak az van, hogy én leszedem az első lámpát, hogyha nem kell, és most nem számítottam rá, hogy eltévedünk. 5kor indultuink gondoltam, hogy 8-ra hazaérünk. a másikról meg annyit, hogy igazad van:-)
  • Gabo
    Szép kis túra lehetett.
    Kicsit irigykedek, mivel ha hegyre, erdőbe szeretnék menni, akkor alapból le kell nyomnom legalább 15 km-et. Bár az is igaz, hogy megtehetném, hogy fölpakolom magam a vonatra és ezzel takarékoskodom az erőmmel, de úgy vagyok vele, hogy ha bringázni indulok akkor biciklizni akarok, nem pedig egy vonaton döcögni. Persze azért kicsivel jobb a helyzetem, mint fm-nek.
    A héten én is tekeregtem. Viszonylag hamar végeztem a melóhelyemen, így hétfő és kedd délután el tudtam menni. Iszonyúan hiányzott már a dolog, nem bírtam már az elvonási tüneteket. Meg kell állapítanom, hogy a kondim igen csak nudli. A Fót, Veresegyház környéki dombokon tett köröcske végére rendesen ki fáradtam és akkor még csak komolyabb mászásra sem került sor.
    Na mindegy. Még néhány hét, néhány túra és valamennyire formába jövök. Májusban amúgy is kiveszek pár napot feltöltődés címszóval, remélem az időjárás is úgy akarja majd, hogy bringázással töltsem őket.

Azért gondolom tudod, hogy baromi sok kellemetlenségtől tudnátok magatokat megkímélni néhány apróság beszerzésével. Egy pótbelső, egy foltkészlet, gumi leszedő és esetleg egy multi szerszám simán elfér egy nyeregtáskába és nem is egy egetverő összeg.
    A világítás már egy másik téma. Ahhoz, hogy terepen látni is lehessen bizony mélyen a zsebbe kell nyúlni. Persze a semminél bármilyen világítás jobb és esetleg egy sisaklámpa is sokat segíthet.
    Bár lehet, hogy a fentiekkel semmi újat nem mondtam neked.
  • fm
    de jó helyen laksz! én itt az Alföldön nem sok ilyen túrát tudnék tenni :(
  • Gladiator
    Huh, tegnap elmentem haverokkal bringázni Mátrába erdeiutakra. Utoljára nyáron voltam azokon az utakon, most jönnék le, azt egy kisebb fajta tó alakult ki a kedvenc helyemen. Hát aszittem odaszarok. Na, egy jó nagy, mocsaras, tüskés, mindenes ekrülővel megkerültük, és mentünk le tovább. Vége az útnak, mindenki tökre élvezte, ezért elhatároztunk hogy megyünk mégegyet egy másik úton. Namármost, arra a másik útra csak úgy leeht feljutni, hogyha szinte egy függőleges falon felmászunk, amin még canga nélkül is kiba nehéz. Hát, iszonyat anyázások után végre feljutottunk, még egy kis mászás, majd le a repülőtéren. (van ott egy repcsi tér a pipis hegyen). na, két haverom hazatolta brinyóját, mert defektesek lettek. Maradék két haverom mondta, hogy menjünk azon az útvonalon amin az iskolával szoktunk menni az éjszakai túrán. Óóó, mondom én tudom merre kell menni. Na, hát sikeresen rossz irányba vettem már az első kanyart, és így kb. 20km-re kerültünk attól a helytől ahová mi igyekeztünk. Mondjuk én tökre élveztem, mert olyan helyeken voltam, ahol addig soha, viszont az a kettő meg folyamatosan nyavajgott. Mikor már 1 óra múlva se jutottunk sehova, és már majdnem sötét volt, kicsit én is paráztam, hogy nem találunk ki. kaja, pia, lámpa senkinél sem volt persze. A végén leszartuk, mentünk árkon-bokron keresztül a kocsik hangjának irányába, és kijutottunk nem tudjuk hova, vmi faluba, ahonnan vhogy eljutottunk annak a kurva meredek falnak majdnem az aljába. Szal jó kis kerülőt nyomtunk, én élveztem, mondjuk még a szám is tele volt sárral mire hazaértünk.
  • Gabo
    Van még remény :

HEGYI-KERÉKPÁROS ÚTVONAL-AVATÓ PIKNIK ÉS TÚRA A PILIS -DUNAKANYAR RÉGIÓBAN
    A Budai Vártól a Pilisen át a Visegrádi Várig tartó hegyi-kerékpáros úthálózat kijelölése, kitáblázása után a montisok május 1-től legálisan is birtokban vehetik kisrégió legszebb tájain átvezető erdei ösvényeket és aszfaltozott erdészeti utakat. Az avató ünnepségre a térség egyik legszebb pontján, a Pilisszentlászló közelében lévő Pap-réten kerül sor május 2-án, vasárnap, 12:00 órakor, ahová aznap reggel három, szervezett túracsoport is útra kerekedik.
    Az edzett túrázók, hegyikerékpárosok számára az útvonal-avató túra 8.00 órakor indul a I.Battyhány térről, és közel 70 km megtétele után érik el Pap-rétet erdei ösvényeken, földutakon és erdészeti aszfalt utakon. A családok és a könnyed kirándulást kedvelők számára 10.00 órakor, a szentendrei HÉV-végállomásról vezetővel indul a könnyebbik túra. Azoknak, akik csak ízelítőt kívánnak kapni a kerékpáros túrázás hangulatából, a Pilisszentlászló közeli (a Visegrád Szentendre műút mellett lévő Hegytető parkoló felől, 3 km megtétele után érhetik el a rendezvény helyszínét. Innen, a parkolótól a túra 11.00-kor indul. Program a Pap-réten: 12.00 13.30 Megnyitó + fórum az erdei kerékpározás, kerékpáros turizmus lehetőségeiről. Ellátás: piknik jellegű, melyet a rendezők (MK) biztosítanak. A nyitó rendezvény valamennyi résztvevője pilisi kerékpáros-térképet kap ajándékba.
  • cyrus #121
    NA ittvagyok szóval :

szerintem elég gáz ez a mostani rendszer, mert pl elvileg ugye az erdei utakon nem lehetne biciklizni, de mégis mindenki ott megy.
    a másik gáz a természetvédelmi területek (pl Bükk Maraton) és az azokon megrenedzett versenyek, melyeket azért engedenk mert a magyar kerékpáros élet van anniyra fejlett hogy normálisan végig tud menni egy versenyt úgy hogy csak a frissitőpontoknál szemetel, ami jó !
    A kerékpáros társadalom MO-n egyébkéntis elég baráti és összetartó (szerintem) ami szintén csak növeli bennem a vágyat a bringa után

De amit írtál az autósokról maximálisan igaz, abszolút nem vesznek minket figyelembe, ami szomorú....
    Én is a baleseteim 99%*át nem az erdőben hanem a városban éltem át.... ez elég gáz...
    nincsenek pl normális bringautak...

Van még min változtatni
  • cyrus #120
    Huh, hát elég negatívan látod a dolgokat...bár van benne sok igazság... majd ha ráérek kifejtem bővebben.. pénteken lehet jövök, nézz ide akkor...:D
  • Gabo
    Még egy kis olvasnivaló.
  • Gabo
    Ezt index.hu keros topikján találtam:
    Sziasztok Kerékpáros Sporttársak!

Hosszas előkészítő munka után elindult a www.peticio.hu weblapon egy aláírásgyűjtés az erdőtörvény módosítása ügyében, melyben szeretnénk elérni a kerékpáros turizmus és sportolás lehetőségeinek kibővítését. Ha szeretsz kerékpárral kirándulni, túrázni Magyarország erdeiben, kérünk Téged, rokonaidat és barátaidat kattintsatok az alábbi linkre, és aláírásotokkal támogassátok kezdeményezésünket.

Közvetlen link a petícióhoz: www.peticio.hu/?id=665

A cél elérése érdekében első lépésként, április 29-én fontos tárgyaláson fogunk részt venni "Fontos" emberekkel. Ezért is örülnénk neki, ha már április 28-ig jelentős mennyiségű aláírással bizalmat szavaznátok nekünk és közös célunknak.

Bármilyen kérdéssel vagy javaslattal forduljatok hozzánk bizalommal, elérhetőségünket megtaláljátok a petíció adatainál.

Magyar Kerékpárosklub
  • Gabo
    Sokszor próbáltam már elmondani én is kívülállóknak, hogy mi a jó a bringázásban, de az esetek többségében ez igen nehéz. Pláne ha figyelembe vesszük azt, hogy Magyarországon az emberek többsége semmit nem sportol, vagy azt, hogy a többségnek a sport=foci. De hogyan is várhatnánk, hogy változzon valami?
    Igen csak megdöbbentem azon amit a Bikemag-ban is írtak a sportágak támogatásáról. Pl. a Judo és a Kajak külön-külön több 10 milliós támogatásokat kap, ehhez képest a kerékpározás (oúti, mtb, bmx együtt) 1-2 millióval kell, hogy beérje! Azért kíváncsi lennék, hogy melyik sportág mozgat meg több embert. Vagy csak az számít, amivel olimpiai aranyat lehet szerezni?
    Mivel leginkább a terep bringázás áll közel hozzám, ezért különösen fáj az, hogy itthon nincsenek valódi hegyi bringa pályák (XC, DH, FR). Pedig ezzel a legtöbb nézeteltérést, ami a gyalogtúrázok, az erdészek és a bringások között akad, megoldható lenne. Persze ehhez az is kellene, hogy az erdő tulajdonosok, a környékbeli települések felismerjék a bringás túrizmus hasznát. Illetve az, hogy a gyalogok figyelembe vegyék azt, hogy a kijelölt pálya nem az ő területük és ott semmi keresni valójuk sincs. Érdekes, ez tőlünk nyugatabbra teljesen jól működik...
    Ezek után csoda, hogy nincsenek színvonalas versenyeink?
    És ez egy öngerjesztő folyamat. Nincs támogatás - nincsenek színvonalas versenyek - nincs utánpótlás képzés - nincs média érdeklődés - nincs közönség érdeklődés - és vissza az elejére. Pedig ezt meg lehetne fordítani.

Persze az emberek fejében is rendet kellene rakni. Nem elég az, hogy a bringát a legtöbb átlag ember nem tekinti sport eszköznek, de a közlekedésben is alacsonyabb rendű, éppen csak megtűrt részvevőnek tekintik a bicikliseket. Emlékszem arra, hogy a kresz tanfolyamon annak idején az oktató a bicikliseket egyszerűen "a közlekedést akadályozó, lassító tényezőként" emlegette. Pedig egyenrangú félnek kellene tekinteni, az autósok részéről azt is figyelembe véve, hogy sokkal sérülékenyebb.
    Persze az igazi biztonságot az jelentené, ha lennének rendes bicikli utak. És itt most nem a sárga csíkra gondolok. Mert azt se a gyalogok, se az autósok nem veszik figyelembe. Ha pedig szóvá mered tenni, akkor még a végén téged néznek hülyének és nekik áll feljebb.

Ha ezek a dolgok működnének, akkor valószínűleg sokkal több ember kapna kedvet a tekeréshez is. Meg minket megszállottakat se néznének teljesen dilisnek, amikor a kedvenc hobbinkról beszélünk. Vagy akkor, amikor képesek vagyunk akár 200-300 ezret vagy többet is kiadni egy új bringáért.

Na, ez most szép hosszú lett. Igazság szerint már egy ideje kavargott bennem ez a néhány kósza gondolat, és kicsit vitaindítónak is szántam a dolgot. Hátha felpörög a topik.
  • Gabo
    Ehh...
    A sárdagasztást azt nem szeretem. Sőt az esőt se nagyon. Legalább is elindulni nem szeretek úgy, hogy szakad. Persze ha menet közben kap el, az már egy másik kérdés.
    Mondjuk ha nincs eső, sokszor akkor is nyakig porosan, szutykosan érek haza.

Minden esetre tény, hogy a dagonyázós versenyek közben és után lehet a leginkább a hangulatot elkapni fényképeken. Bár szerintem ugyan így sugallja ezt az érzést az, amikor az emelkedőn felfelé erőlködő arcokat, vagy a hegyoldalon lefelé zúzó bringás porcsíkját kapja el egy fotós. Ha pedig elvonatkoztatunk a versenyektől, akkor a lélegzetelállító tájakon készült bringás fotók hangulatát nehéz lenne bármi mással utolérni.
    A bringás videókat inkább nem sorolom ide. (Cranked és New World Dissorder részei.) Ez az egyszerű "civileket" inkább elriasztja, mint megnyerné a bringázásnak. Persze akik már függőnek számítanak, azoknak úgy is mindegy.
  • shaba23 #115
    Bár az állvédős bukó és a szemüveg csökkenti a feelinget
    anélkül lehet durván zúzni lefelé a Bükkben egy jó kis eső után
  • cyrus #114
  • shaba23 #113
    Megkérdezte haverom mi a jó a DH-ben és a CC-ban...Hát ez
  • cyrus #112
    thx, tegnap voltam, meghaltam.....