22334
-
#876 hát ja, de szerintem egy göriért nagyon sok 80k -
gergelyanevem #875 okesz, még amúgyis gondolkodom rajta, hogy tényleg mit akarok, van egy haverom aki egyesületben kerekez, ismer egy helyet ahol 30k körül raknak össze használható brinyókat
a mérettel kapcsolatban viszont lenne egy kérdésem, 185 centi körül vagyok, milyen méret lenne az ideális? -
#874 Na igen, de arról volt szó, hogy ócsóért használtat, ezek közül egyik sem illik a görkoridra:D -
#873 most néztem, egy komplett Shimano Sora14-es szettet már meg lehet venni 78 000-ért. Ahhoz még egy váz, kormány, kormányszár nyereg és nyeregcső, felni, meg az apróságok... -
#872 én most teljesen rákkatantam a 80k-s görkorikra, itt meg arról beszélünk hogy bicikli és 40-50k :) -
#871 Azért kérdeztem, hogy menyi van rá, mert ki lehet fogni már 40-50 000-ért is viszonylag használhatókat, de felső határ nincs. Másrészről, ha "hoszabb" utakat (akár már 20-30km-től) is tervezel, akkor nem nagyon hiszem, hogy használtat fogsz találni, ami kényelmes, neked passzol, mert mindenki a saját testalkatához készíti a bringáját. Itt elsősorban a vázméret az, ami dominál, annak kell igazodnia a testmagassághoz. Így okosabb lenne, ha magad raknál össze egy gépet, amihez nem is kell olyan hatalmas szaktudás, mert szinte minden valamire való kerékpáros szakboltban adnak tanácsot, segítenek. És elhiheted, nem kerűl annyival többe, ha csak sima hobby bringát raksz össze magadnak, mint amennyit bukhatsz, ha bepaliznak egy leélt bringával. -
gergelyanevem #870 tudom hogy a használt bringa zsákbamacska, de újra nincs pénzem, még nem tudom mennyi az annyi az majd kiderül
amúgy nyárra akarok egyet venni, időm lesz mint a tenger, megyek túrázgatni, valószinüleg -
#869 (na Gabo, ez megint a te asztalod )
Elöször is, mire szeretnéd használni(csak azért kell, mert tetszik vagy esetleg ki is használnád?), mennyi az a nem sok? A használt bringa az mindig zsákbamacska... -
gergelyanevem #868 császtok, tervezem, hogy veszek egy versenybringát, mondjuk túl sok pénzem nincs rá, de használtan kb. mennyibe kerülne egy ? (amúgy marhára nem értek hozzá, csak múltkor haza kellett vinnem egy ismerősöm bringáját, mert itt hagyta, és nagyon király volt vele menni) -
#867 Gabo:
Ha az emlékezetem nem csal, akkor te nem road-os vagy és montival úton azért lényegesen többnek hat a táv, mint országútival, arról meg nem is szólva, ha terepen mész.
Nekem az eddigi legnagyobb távom az volt, mikor szintén 2nap alatt, de közel 400km-t, majd 5nap pihenő után ugyan ezt vissza megtettem, de akkoriban még aktívan edzettem magam, így lényegesen másabb volt a helyzet. Akkor 1-1 edzés alkalmával 80-100km-t tettem meg, heti 5ször. Mostanában már inkább csak hobby szinten csinálom, ezért is kellene felkészűlnöm erre a túrára. Bár nem tervezem, hogy komoly tempót fogok diktálni, de a napi 150km-t akkor sem lehet elbagatelizálni. -
#866 Semmi gon:D Hát ja a Specialized gép az csak álom, szerintem az nagyon drága márka, nekem simán jó bármelyik más gyártó is!:D -
Gabo #865 Bocs! Csak abból indultam ki, hogy belinkelted a Specialized gépét. Azt hittem, mint kiderült tévesen, hogy az az álom gép.
No mindegy. Már nagyon péntek van én meg még 19:00-ig melóhelyen malmozom... -
#864 Ez most nem értem Én márkát nem is említettem, csak azt, hogy milyen célra szeretném használni a bringát:) -
Gabo #863 Szerintem ne ragadj le egyetlen gyártónál. A többi nagynevű cégnek is vannak egész jó gépeik ebben a kategóriában. Érdemes szétnézni a Mongoose, Kona és a Trek háza táján is, a többiről nem is beszélve. -
Gabo #862 Na igen, a jó idő tényleg nem lenne rossz. Már csak azért sem, mert a jövő héten szabin leszek és én is szívesen tekeregnék. Persze messze nem olyan távokat, mint Te.
Valószínűleg egy ilyen 2 nap 300 km dologba bele is pusztulnék. Az eddigi legnagyobb távom 92 km volt. Régi célom, hogy a napi 100 km-es álomhatárt végre sikerüljön átlépni. Talán idén sikerül is. -
#861 Remélem mostmár lesz egy kis jóidő, mert így nem tudom folytatni a felkészülésemet és másfél hét múlva lesz egy szép kis utam. 2nap alatt 300km. Nem olyan veszélyes, de nem ártana készűlni rá... -
#860 vannak itt trialosok? -
#859 hát freeride bringám van, ugyhogy ahhoz nem:) Enduróra gondoltam. -
Gabo #858 Milyen területen szeretnéd használni az össztelost? XC, Freeride, Enduro, DH? -
Gabo #857 Szerintem meg az a durva, hogy ma már 600-700k-ból is vehetsz karbon vázas, vagy részben karbon vázas bringát. Mondjuk várható volt, hogy előre tör ez a technológia. Ha pedig sikerül a sorozatgyártással kapcsolatos kérdéseket megoldani, akkor ezeknek az alkatrészeknek az ára még lejjebb is fog menni.
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy alu vázhoz viszonyítva mennyire sérülés álló egy ilyen váz. Azt tudom, hogy a terhelhetősége és rugalmassága sok szempontból még az acél vázakat is felül múlja, de ha a sérüléseket kevésbé bírja, akkor legalább szponzorált versenyzőnek kell ahhoz lenni, hogy megengedhesse magának az ember, hogy minden esés után új vázat vegyen. -
Vegas #856 nekem a kormáynom karbon csak :( drágamulaccság. -
#855 Hát ja, ez a carbon:)) -
[Walaki]D`Lair #854 Én láttam ausztriában egy 4900 eurós bicajt...sőt fogtam is...hát úgy tokkal vonóval könnyebb volt mint az enyém első kereke...de mondjuk az utolsó csavarig szénszálból bolt a cumó :))) -
#853 Szerintem is olcsóbb külföldőn. -
#852 Ja és gondolkoztam azon is, hogy külföldröl rendelek meg egy drágább vázat, mert kinnt elvileg olcsóbbak még postaköltséggel is. -
#851 Ahojj!
Engem valamilyen össztelős váz érdekelne, ami legyen elég jó, és viszonylag olcsó is. Tudtok ilyent?
Valami ilyesmi bringát akarok összerakni, persze olcsóbban:) -
#850 Köszi és megkaptam,válaszoltam is rá! -
#849 Bekukkantottam a lapodra, írtam a vendégkönyvbe. -
#848 www.kerekparozas.mindenkilapja.hu
Ez a saját honlapon léccives nézzétek meg!
Előre is kössz! -
#847 Tökéletes sisak .. Ilyenem van nekem is .. -
#846 -
#845 De ásványvízből is csak a szénsavmentes jó szerintem. -
#844 hát még koffein van benne az dobhat vmit de sztem egy jó házipálinka kútvízzel... na abban van vitalitás -
#843 valahogy sejtettem én is :DD -
Zsoldos #842 Asvanyviz + szolocukorral tobbre mesz. Egy fekete katranyos lotyi nem jo sportolashoz szvsz :) -
#841 Szerintem a kóla nem igazán jó ötlet a szénsav miatt, mert ha terhelés alatt szénsavasat iszol könnyen az lehet a vége, hogy Vukknak repülést oktatsz. A cukor ugyan van benne, de azon kívűl semmi, amire szükség lenne. És az sem olyan menniségben, ami elégséges lenne a szervezet energia pótlására. -
#840 értettem :) -
#839 értem
és szerintetek a kóla mennyire hatákony?
gondolom nem éppen a legjobb választás, bár cukor van benne... -
Gabo #838 Ehh... Ezt nem magamnak akartam válaszolni, hanem neked Mike. -
Gabo #837 Nálam is csak egészség pénztáron keresztül megy a dolog. Az ep. befizetések után jár adókedvezmény, ezt használom ki.