22334
11330766891279474906.jpg
  • madmax1979
    Hát...meglehetősen öregnek tűnik, de kezdésnek megteszi, ha működik rendesen. Mindenesetre az első, amit feltétlenűl ellenőrizz rajta, az a fékek, a gumik és a csavarkötések. Mert az nem gáz, ha nem tudsz vele huzamosan nagy tempót diktálni, de nem árt, ha meg tudsz állni, mikor szükséges és nem esik szét alattad. Ezeken az életed múlhat...
  • gergelyanevem
    jah
  • Danee
    17 000?
  • gergelyanevem
    megérkezett ma a bringám amit 17 000 vettem, egész jó állapotban van. itt egy kép:
  • Gabo
    stessz... = stressz...
  • Gabo
    Detto! A stesszlevezetés nálam is ugyan így benne van.
  • madmax1979
    Tulajdonképpen én a tekerésben azt látom, hogy kiszakadok a hétköznap gondjai közül. Olyankor csak a paripám, én és a végtelen országút létezik számomra. Elfelejtek mindent arra a kis időre, ami kellemetlen, ha dühös vagyok, kitombolom magamból a feszűltséget(általában ilyenkor szoktam megondolatlanul tekerni és megszakítom magam, miután majd egy hétig képtelen vagyok nyeregbe űlni). Engem sem a magamutogatás, meg a bizonyítás hajt, legfeljebb magam elött. Ezért nem is jártam versenyekre sem, még amikor aktívan edzettem magam, akkor sem. Legfeljebb néha, ha elcsaltak.
  • Krezga
    Ohh hol van az még:) Csak szép lassan, mindennek utánnajárva, hogy hol a legolcsóbb stb, meg még egy kis pénzt gyüjtögetni:)
  • gordon 24
    Az jó!!! De képet kérek ha kész lesz a gép!!!!
  • Krezga
    Kösz! Hát azért szerintem azokat is meg tudom szerezni ennél olcsóbban:)
  • gordon 24
    Jó bicózást.
  • gordon 24
    Ha jó dupla válast akarsz( Rock Shock Boxer, Bomber misterT,vagy Junior T stb) akkor 180000-ft nyugottan számolj.
  • Krezga
    sorry kicsit nagy lett...
  • Krezga
    Szombaton megyek Kőszegre, remélem kibírja most még ez a kis gép:
  • Krezga
    Hát az alpokba még könnyen is kijuthatok, mert szó szerint itt van egy köpésre:)
    Úgy gondltam, hogy veszek egy gemini vázat(ez durván 200), valamilyen két vállas telót(ezt még nem tom mennyi), váltórendszert(ez úgy 80 körül van, de lehet tudok olcsóbban szerezni), meg kerekeket rá(ez meg durván 50) és akkor már gurul is:)
  • gordon 24
    Mo-n nem kell sok pénz hozzá!!! Nem kell Dh-gépet venni ide, simán elég egy JÓÓÓÓ merev bringa, azt meg kb 200000-250000ft-ig megkapod. Simán birni fogja a magyar viszonyokat. Persze ha mondjuk az alpokba akarsz menni akkor ez kevés lesz.... Az is igaz hogy a 250000-ft se kevés de megéri.
  • Krezga
    Hát mondjuk DH-nál zavaróbb az eső, mint városi freeride-nál(bár a csúszós talajon nagyobbat lehet esni:D), de lassan majd én is átállok a DH-ra, mert az közelebb áll a szívemhez:), csak még az anyagiakkal vannak gondok:)
  • gordon 24
    Én is!!! Csak még azt nem tom hogy!!!
  • Krezga
    inkább megázok, de akkor is ki fogok menni:)
  • gordon 24
    Akkor max MSN-en keresztül lehet.....
  • Krezga
    Haverral is beszéltünk, hogy milyen jó lenne esténként kicsit kinnt freeridozni a városban, de ha ilyen idő marad...
  • gordon 24
    Csak haverokkal lett volna, de ebbe az időbe egy harckocsi dh-t lehetett volna rendezni csak. Baszus amióta fent van a gépemen az új fék egy métert nem mentem vele.
    Olyan szép meleg nyár van csiripelnek a madarak és van harminc fok, na jó felébredek!!!!!
  • Krezga
    az a szomorú...verseny volt, vagy csak haverokkal?
  • gordon 24
    Jó hogy te tudtál én itt bent ültem és néztem hogy mossa el a hétvégi DH-t az eső!!!!!
  • Gabo
    Azért elég ritkán megyek igazi terepen. Bár ha a magyar utak minőségét nézzük...
    Igazság szerint az hajt, hogy a közvetlen ismerőseim között is akadnák páran, akik montival, terepen is lenyomnak egy-egy laza 100 km feletti túrát. Persze nem másoknak akarok bizonyítani és nem is ez az igazi cél. A megtett táv csak következmény. Nekem a tekerés arról szól, hogy megismerjem a saját korlátaim, megpróbáljam átlépni őket. Ha összejön, akkor tudom, hogy többre vagyok képes. Ha nem, akkor legközelebb majd újra próbálom. S persze az talán a legfontosabb, mindeközben szép helyekre jutok el saját erőmből.
  • Gabo
    Azért be kell valljam a királyréti túra elég nyögvenyelősen indult. Nem kevés kitartás kellett ahhoz, hogy tovább hajtsam magam. Az időjárás nem fogadott a kegyeibe. Az elején borult idő, hűvös szél próbált elkedvetleníteni. Szerencsére azért végig mentem. Így a célbaérés utáni nyugalom, a táj látványa, az akác és a bodza illata, a délutánra előbújó Nap sugarai kárpótoltak mindenért. Végülis egy jó nap kerekedett az egészből.
  • Gabo
    Visszatértem!

A múlt héten szabin voltam és a szutyok idő ellenére sikerült tekeregnem is.
    Az első kört hétfőn mentem az egyik kedvenc útvonalamon. Dunakeszi - Pest - UVH - A Római part elején háborús helyzetek, sárpakolás felszedése. - Szentendre (pihi) - Leányfalú - Tahitótfalú - Szentendrei sziget - Horány - Dunakeszi útvonalon. Ez 57 km és egy pici volt.
    A második körre csütörtökön került sor. Dunakeszi - Göd - Szöd - Kerülő a 2-esen, mert a szödi öbölnél az út víz alatt - Kezdő sárpakolás összeszedése a 2-es melletti földútról. - Vác (pihi) - Verőce - Kismaros - Szokolya - Királyrét autós pihenő (pihi) - Lejtmenet Kismarosra, közben vigyorgás az erdei vasúton lefelé tartó gyerekcsapatnak. - Tekerés visszafelé - Vác után egy újabb sárpakolás felszedése egy kis, kockaköves bekötő úton - Otthon döbbenés, mikor a szép új bringaút vége a kompnál a Dunába torkollik. (Megint...) Kis filozás után áttekertem a hullámokon. Az óra 80 km-et mutatott a végén és tisztára ilyen voltam utána:
    Ezek után egész kisimultan jöttem ma be dolgozni és talán a héten ilyen is maradok. Pláne, hogy tudom, hogy szombaton Pilis-szentkeresztre fogunk feltekerni két kollégámmal. Csapat építő összejövetelt tart a csoportunk és akadt még két lüke, akit rá tudtam venni a túrázásra. Ők még nem tudják mi vár rájuk, én már sejtem...
  • Tsityu
    Nehezen bírom ki, hogy nem tekerhetek. Már 2 napja nem tudok bringázni. Az idő is olyan volt, meg a szerelés is most jött össze annyira, hogy nekikezdjek. Tegnap vettem a vázat, a Dura-Ace már 2-3 hete itthon van. Szóval, csütörtökön mentem előző "konfigurációmmal" utóljára. A Dura-Ace-t és a vázat nagykerből kaptam, kedvezménnyel. Amúgy, ráment volna nacim. Itt egy régebbi kép az előző bringámról, ami megtalálható egy régebbi hozzászólásomban is. Itt még 2003-as, Shimano 105-ös szettel van szerelve. Kerekek és ülés nélkül eladásra fog menni a bringám.

• gordon 24
    Valahogy selytettem hogy 50-ezerből nem jött ki!!!
    És egyébként mikor fogod használni, mert ezen a nyáron én kb ha egyszer bringáztam akkor sokat mondok olyan fasza idő van hogy valami szobabicikli jobb lenne.
  • madmax1979
    Nagyon szépen alakúl, gratula hozzá. De hogy jutottál hozzá ennyiért egy Dura-Ace szetthez?
  • madmax1979
    B*ssza meg!
    Szervízbe kellett vinnem a bringám, mert az újonnan fűzetett hátsókerékben fellazúltak a küllők. Tudtam, hogy ez aero-s felniknék gyakran előfordúl, de kicsit gáz volt, hogy épp egy szerpentínen lefelé történt.
  • Tsityu
    A váz 160 és a komplett Dura-Ace szett 223 ropi. Persze, üzletben nem ennyi.A kerekek kivételével, minden cserélve lett. Még várom az első féket, mert kettő hátsót hoztak véletlenül és az első váltóra más méretű bilincs kell. Ezek a kis apróságok, kellemetlenségek, amire nem számít az ember és lassítja a munkát. .( Persze, szerelés közben veszi észre ember. :( Ami még hiányzik, az a 10-es vezetéknélküli Flight Deck. Ami itthon volt cucc, rá lett szerelve.
  • gordon 24
    Nagyon szép lesz!!! hol tartasz már klts-be?
  • Tsityu
    Hali!

Ígéretemhez híven,mellékelek egy képet, az átépítés alatt álló bringámról. Még nincs teljesen kész.

• Krezga
    e-biken nem árulnak cannondalet sajnos, bár alapból is úgy gondoltam, hogy külföldön veszem meg, mert ott olcsóbb általában valamivel(ausztria meg itt van 5 percre:D), de ha minden kötél szakad, akkor eddig a legjobb ajánlat 200e körül volt(persze újonnan)
  • bld
    ja ja a cannondale elég fless és mennyi aza gemini amúgy?
  • gordon 24
    E-Bike.hun nézted? (én nem) érdemes mert ha ott rendeled meg 20% is engednek rajta. Cannondale az nagyon jó márka. Vedd meg és örülj neki, megéri!!!!!!!!!!
  • Krezga
    És ezzel a vázzal nyomult Cedric Gracia is nagy sikerekkel, sőt asszem a tavalyi Red Bull-t is ezzel nyerték meg, ez azért mondd valamit. Remélem minél elöbb be tudom szerezni, még azt nézegetem, hogy hol tudom megszerezni olcsón.
  • gordon 24
    Jónak néz ki!!!
  • Krezga
    Nah, egy ilyen vázat akarok most venni, azt mondják, hogy DH téren mindent kibír.
    gemini