22334
-
Gabo #996 Én is ugyan ilyen italtartó tasakot használok.
Szerintem az összes ilyen tatyónak van némi műanyag mellékíze. Ez idővel valamelyest enyhülni szokott. Előtte Camelbak-ot használtam annak is volt, illetve a bringás palackomnak is van pedig az már jó pár éve használatban van. Én az első használat előtt, mosószerrel kimosom és jó alaposan, többször is átöblítem. Használat után a kimosás szinte kötelező és utána hagyni kell kiszáradni, máskép hajlamos bepenészedni.
Javaslom, hogy tiszta víz helyett használj valamilyen ízesítést vagy sportitalport. Ezzel a műanyag mellékíze valamelyest elnyomható. -
#995 tudtok ajánlani vmi jó ledes lámpát?
az a lényeg hogy világítson mint állat, legalább 5 óráig, és ne kerüljön irtózatosan sokba -
qper #994 Sziasztok!
Belekontárkodok a topikba engedelmetekkel.
A Decathlonban sikerült vásárolnom egy Rockrider (Decathlon saját márkája) tevepúpot, de használni még nem sikeredett mert akárhányszor megtöltöm a 2 lityós tasakot vízzel, annyiszor kell kiöntenem belőle a vizet, mert a műanyag tasakban valami olyan penetránsan bűzös, rossz ízű lesz a víz, hogy az sz.tem emberi fogyasztásra teljesen alkalmatlan (arról nem is beszélve, hogy sz.tem egy kicsit mintha marna is a víz).
Próbálkozom azzal a technikával, hogy öntögetem bele a vizet, hagyom állni, majd cserélem, de eddig hasztalan a víz u.olyan bűzös még mindig mint amikor megvettem.
Volt-e már valamelyikőtöknek hasonló tapasztalata? Mit lehet sz.tetek ezzel tenni? (mosószert, vegyszert nem szeretnék bele tenni, én barom a számlát meg elvesztettem, úgyhogy a visszavétel ugrott) -
Tsityu #993 Nem rossz, csak kicsit nagy a kép. :) Jó tanács. Az ülés dőlésszögét úgy állítsd be, hogy az ülés eleje, egy lehelletnyit feljebb legyen, mint a hátúlja. Tehát, majdnem vízszintes. Így, ha a kormányt lent fogod, nem csúszol nagyon előre, mert az ülés eleje megfogja a súlypontodat. Nem fárad el a csuklód, és a kezed, mert nem nehezedeik rá akkora súly. Persze, kinek hogy kényelmes. A lánc nem hosszú egy kicsit? -
#992 madmax1979 bringája:
-
Gabo #991 Ne csak a kép felbontását vedd kisebbre, hanem a jpg mentéskor a minőségéből is vegyél vissza. Netre egy 800x600-as 80%-kos minőségű jpg tökéletesen elég.
Így már VIP jogokra se lesz szükséged. Ha megnézed a galériámat, az összes képem így van feltöltve. -
#990 Azt nem tom nekem olyat nem ír. -
#989 off
Egyébként mi a csoda az a bináris üzenet?
on -
#988 Ja ott van a VIP jogok felvételénél. Küldeni kell sms-t vagy hívni egy számot és megkapod 4 hónapra. Én most meghosszabítom és megnézem müködik-e. -
#987 Na tessék! Megtaláltam, erre olyan válaszüzenet érkezett, hogy "jelen szolgáltatás ékezetes szöveget és bináris üzenetet nem támogat. Kérjük ellenőrizze, majd ismételje meg kérését!"
Egyébként 400+áfa 4hónapra -
#986 És egyáltalán hol kell azt kérni? Mert lövésem sincs, eddig azt sem tudtam, hogy van itt ilyen. -
#985 Küldd át nekem, én meg felrakom. -
#984 Legyél Vip-es 300ft és 6 hónapig aszem feltölthetsz 200kbyt-ot -
#983 Már lekicsinyítettem 640x480ra, de még így is 164Kb. -
#982 Le tudod csökkenteni ekkorára, hogy még látható is maradjon??? -
Tsityu #981 Átalakítsam? :) -
#980 akartam feltölteni egy képet, de ezt írja ki, hogy max 20Kbyte lehet. De ha annyira lekicsinyítem, nem marad más, mint egy smile méretű színes paca. -
#979 Én is megjártam a szamárlétra eddigi fokait. Először egy kis csepel gyerekbicóm volt, majd egy camping, amit elloptak, majd egy BMX(ez is csepel volt), később egy Tescobájk, amit egy év alatt leamortizáltam, de javíthatatlanra (több kereket elfogyasztottam, aztán már megtekeredett a váz, eltört a villa). Ezután vásároltam át a bratyó bringáját és most tartok, ahol tartok. -
Tsityu #978 Kívánok hozzá, sok szerencsét. Én is így kezdtem anno. M léx m, az első bringám egy orosz gyártmányú Skolnyik nevezetű bringának csúfolt járgány volt. :)A régi szép gyermekkorom. Utána Camping, 28"-as Csepel Ffi kerékpár, orosz "versenybringa". Első normálisabbnak mondott bringám, 1989-ben volt. Ezután nem volt megállás. -
Tsityu #977 Sosem tudtam megbecsülni a tömegét valaminek :) Ígérem, lemérem majd. Engem is érdekel a tömege. -
#976 adjatok valami linket, ahol mountain bike-ra frankó piros gumit tudok rendelni!!! -
#975 köcce -
PGA #974 www.testbike.hu
-
#973 melyik is az az oldal, ahol alkatrészekről mondanak véleményt a hozzászólók,
répával juatlamazva? -
#972 Szóval srácok, nagy dilemmában vagyok, hogy mit csináljak, mert fejleszteni kell, de mindenképp tovább akarok vinni valamit a bratyó gépéből...igaz...most, hogy végiggondoltam, a kulacstartója...az a mai gépemen is szolgál...és a kulacsa is megvan... -
#971 Na jó, ezt nehogy komolyan vegyétek, hisz én csak arra törekszem, hogy a kerékpárom és én egy tökéletes összhangot képezzünk. Engem nem érdekel, hogy ki mennyit költöött a bringájára csak azért, hogy villogjon vele (Stephanus, ezt ne vedd magadra, hisz mi kérdeztük), viszont ha van valakinek jó tanácsa a "ROAD"-osoknak, azt szívesen fogadom, hisz még úgymond kezdő vagyok, mert eddig "csak" egy, a bátyámtól (kit országoson z első 10-ben jegyeztek) átvásárolt bringáról kell építenem egy olyan paripát, ami az én igényeimnek megfelel. És így az "Ő" paripájából "sajna" ma már nem sok maradt. De a hírmondója még ott van a 105(5)ös fékekben és a az RSX fékkar/váltókban...valamint a 7-es fogsort sem volt még szívem lecserélni, pedig a TIAGRA set kívánná már a 9-es fogsort és a hozzávaló fékkar/váltót...de valahogy nem visz rá a szívem....hisz a bátyám ezzel a szettel....meg én is több csúcsot döntöttem ezzel a cuccal... -
#970 De rettegj, mert még csak az alapokon vagyok és nem állok meg! Tovább és tovább viszem a gépem, míg a csúcsot el nem éri! Ezt nem hagyom abba soha -
#969 végre nem csak xc meg országut van a topicban -
#968 Nem hiszem, hogy 7 kilót elérné a bringád, hisz az enyém 7,5kiló, holott lényegesen alacsonyabb kategóriájú gép. -
#967 Jamey Karmer videó -
Gabo #966 Montik esetében is elég szépen lehet faragni a tömegből, a kerekeknél. A kerék kerületén lévő tömeg nagyjából háromszorosan számít, lévén ez az a tömeg, amit mozgásba kell hozni vagy meg kell állítani.
Szóval a legolcsóbb tuning, egy könnyű külső és belső gumi kiválasztása. Ennél költségesebb egy könnyebb kerékszett összeállítása. Minden esetre nem szabad elfelejteni, hogy könnyíteni csak ésszel szabad...
Persze ez leginkább XC esetére vonatkozik. Egy DH gépet nem biztos, hogy szerencsés lenne könnyítgetni. -
Tsityu #965 Igen. A kerék az egyik. Szerencsére, már vannak jó kis kerekek. Összességében minden számít. Brigámnál a kerék súlya:
Első: 755g, gyorsszárral 771g
Hátsó: 957g, gyorsszárral 975g
-
#964 az egyátalán nem sok, de ugy tudom, hogy ezekben a bringákban a kerék a legnehezebb, vagy tévedek?? -
Tsityu #963 Üdv! Fontos itt is a tömege a kerékpárnak. Még nem mértem meg, így összeszerelt állapotban. Azt tudom, hogy a váz a villával,üléscsővel,kormánnyal és a stucnival 2.21 kiló.Természetesen van könnyebb váz is, de nekem arra nincs lóvém. Talán, majd egyszer, 3 év múlva. Majd megmérem, de nem hinném, hogy több 7 kilónál. Nem tom, nem akarok hülyeséget írni. -
#962 egyébként királyul néz ki, good job! -
#961 én leginkább dirt-ön nyomom debrecenbe, itt dh-ra nincs lehetőség.. namindegy, nem értek az ilyen biciklikhez. Hány kilót nyom egy ilyen keró?? vagy ebben a tipusban nem számit a nehézsége? -
Tsityu #960 Hali!
Ma végre kész lettem a bringám plasztikai műtétjével. Holnap beleteszem pedált és ki is próbálom. Ülést és kormányt kell max állítani. Nagyon penge ez a Dura-Ace.
-
Gabo #959 Én szombaton áztam szét.
Pilisszentkereszten volt egy offsite meetingünk. Az egyik kollégámmal elhatároztuk, hogy bicoval megyünk. Az újpesti vasúti hídtól lényegében folyamatosan esett az eső néhány kisebb megszakítással. Bringás dzseki elő, hátizsákra pedig eső védő húzat fel, aztán adj neki. Elég hangulatos egy túra kerekedett a dologból.
Azért a vasárnapi napsütésben való lejtőzés, tekergés kárpótolt minket. -
#958 Uhh...úgy eláztam, mint a kutya. Bicóval mentem melóba és olyan vihar kerekedett hazafelé...többiek mondták, hogy hagyjam ott a bringát és menjek busszal, de inkább elázok, minthogy otthagyjam valahol a paripám... Épp hogy elindultam, elkezdett szakadni az eső, dörgött, villámlott. Viszont emiatt rekordot döntöttem meló-otthon között: 9km-en 12perc -
gergelyanevem #957 jah átnéztem, de a héten elviszem még biciklis boltba zsírzásra,meg a hátsó kereket zsíroztatni