22334
11330766891279474906.jpg
  • Krezga
    Szombathely? Hejj, hol is laksz te?:) Akkor nem lehetsz olyan nagyon messze tőlem:)
  • madmax1979
    Jövő héten szabizok és ismét túrát tervezek. Ezúttal Szombathely oda-vissza a cél. Nagyjából úgy 160km-re lehet tőlünk. Egyik nap oda, másnap pihi, séta, találkozó ismerőssel, aztán harmadnap vissza. Bízom benne, hogy az időjárás is kegyeibe fogad.
  • Andora
    Az jó.
  • gordon 24
    Szerintem én is. Mondjuk tegnap már voltam fent a Szabadség hegyen. Nagyon tuti a gép.
  • Krezga
    :) Hétvégén megyek ki "terepet nézni" a Rába forrásához, azt mondják nagyon szép környék.
  • gordon 24
    Bár én is ott laknék. Felteném a kanzelbahn-ra a gépet és 20 percig jönnék lefele. FUuuuuu de jó lenne.
  • Andora
    :D
  • Krezga
    Én az alpokban lakom:D:D( csak pénzem nincs...)
  • Andora
    Ja, ok.
    Kösz, hogy elmagyaráztad.
  • gordon 24
    Ez igy igaz. Ide minek egy olyan gép ami az alpokba való? Tök felesleges. Különben az igazi Dh -hoz össz telós kell.
  • madmax1979
    Csak azt akartam mondani, hogy most néztem az olimpia.hu-n, már nem az a konfigurácio fut gepida bandon 970 név alatt, mint amikor elkezdtem összerakni ezt a gépet. A mostani kinálatukat tekintve inkáb a bandon 930, bandon 970 és a bandon 1000 keverékének lehetne nevezni az én bringámat.
  • Zsoldos
    Amit egy bringabol ki lehet hozni
  • Gabo
    Amellett, hogy nincs olyan nagyon kemény terep itthon, egy komolyabb ösztelos DH gépnek bizony jóval 500k felett van az ára. 500k-ból egy még csak éppen használható valamit lehet kihozni. Igazi durvuláshoz ennél jóval komolyabb összegeket kell elkölteni...
  • Gabo
    Némelyik állítható rugóúttal rendelkező telonál (főleg a régebbieknél) a villa szétszedésével és néhány távtartó áthelyezésével lehet állítani a rugóút hosszát. Legalábbis az általam nyúzott 2001-es Rock Shox Judy XC-nél ez a helyzet.
    Valahonnan a netről le kell vadászni a villa szerelési vagy felhasználói útmutatóját. Abban valószínűleg kitérnek erre is. Nem árt tudni hozzá a villa pontos típusát és évszámát.
    Az meg egy másik dolog, hogy a szervizből nem értem miért hajtottak el. Nekik illene tudni, hogyan kell a rugóúton állítani és a minimum az, hogy ezt a beállítást el is végzik.
  • Andora
    Tessék?
  • Krezga
    Szerintem a hazai DH-sok részesítik előnyben, mer itt nincs olyan durva terep. De ha megnézed a nagy DH-sokat, ők mind komoly össztelós gépekkel mennek.
  • Mike
    ilyenkor a hsz elejére odairhatnád nagy betükkel, hogy OFF
  • madmax1979
    Esetleg rosszul látom ezt?
  • madmax1979
    Csak kérdésként, mert eléggé laikus vagyok a montizás terén. Úgy vettem észre, hogy a DH-sok inkább a merev vázas gépeket részesítik előnyben. Miért van ez?
  • gordon 24
    Máris mondom:
    Kona Shred váz (2005), Truvativ Hussafelt Dh kormány és Stucni
    Deore első Deore LX hátsó váltó
    Hayes Nine olajos tárcsafék elöl 8" hátul 6" tárcsával.
    2db sun rims singletrack felnivel szerelt Schimano agyas kerék.
    SDg Kona nyereg
    Truvativ Firex hajtómű isis drive-os
    Manitou Black teló 100-120 mm között állitható .Rugó olaj

Kb ennyi, nagyon fasza szerintem.
  • madmax1979
    Hm...csinos darab! Gratula hozzá! Esetleg részleteket is elárúlsz miből van vagy kisérletezzek a kinagyítással?:D
  • madmax1979
    Bocs, most néztem, már nem az a konfig fut a 970 alatt. Mostmár inkább a 930, a 970 és az 1000-es keverékének lehetne mondani...
  • gordon 24
    Most építettem, már hegyikerékpáros totyikba beraktam,de büszkélkedek még egy picit:

• madmax1979
    Andora:

De azt hiszem ugyan ezt vagy legalábbis nagyon hasonló konfigurációt találsz az olimpia.hu-n gepida bandon 970 néven (egyébként a váz az), ott megtalálod mennyi lenne gyárilag.
  • madmax1979
    Gabo, ez a te asztalod:)
  • PGA
    hello

lenne egy kérdésem, megköszönném hogyha egy szakavatott válaszolna rá.
    Van nekem egy Rst Gilám, és elvileg csak 60mm használ ki a rugóútból, azt is nehezen. pedig a gyári adat szerint elvileg 80-100mmt kéne mozognia. Elvittem a garanciálishoz azok meg valami hülye dumával elháritották a dolgot. Szerintetek ez az adat normális?
  • Tsityu
    Az nem baj, ha kicsit lefelé áll a hátsó része a váltóvillának. 1 láncszem minust még kibírnak. .)
  • Andora
    Ok, azért köszike.
  • madmax1979
    Köszi, még időben szóltál:) Most hétvégén akartam kisérletezni vele. De megnéztem, hozzávetőleg vízszintes, talán kicsit lefelé áll.
  • madmax1979
    Az ott az én bringám, de azt nem tudom megmondani pontosan, hogy mennyi volt, mert alkatrészenként vettem, magam építettem. De úgy saccolom, hogy kb 170.000 körűl lehet benne eddig(+/-15.000). Viszont majd most lesznek új fék/váltókarok meg 9-es fogaskerék sor és új lánc. Ez is lesz vagy 55.000.
  • madmax1979
    Köszi a segítséget, azt hiszem sikerűlt, legalábbis ez mindjárt kiderűl...Egyébként SGH-X480
  • Tsityu
    Arra a csavarra gondolsz, ami a váltófelfogató imbusz felett van? Azt a csavart nem szabad bántani! A gyártó beállítja a rugonyomatékot. A csavar azt álítja, hogy mennyi fogat fogjon át a lánc a hátsó lánckeréken. Sokan elállítják. Nem szabad. A lánc hossza akkor jó, ha elől és hátúl is a legkisebb keréken van a lánc. Ha ez ok, akkor a hátsó váltó villája( ami a 2 db görgöt fogja) vízszintesen áll. Ha ez így be van lőve, nem lehet gond.
  • Ramox
    Samsung SGH-X660

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tájékoztatjuk - technikus kollégáinktól kapott információ alapján -, hogy a jelzett jelenséget a következő beállítás módosításával küszöbölheti ki:

Üzenetek/Szöveges üzenetek/Testreszabás/Általános/Karakter támogatás/Ékezet nélküli.

A testreszabás nélkül abban az esetben is ékezetes formátumban küldi el az üzenetet, amennyiben annak szövege nem tartalmaz ékezetes karaktereket. A fenti beállítási opció a készülék gyártó által kiadott használati útmutatásában is feltüntetésre került; a Pannon a készülék beállításaiért, azokból adódó problémákért felelősséget nem tud vállalni.

Reméljük sikerült megfelelő felvilágosítással szolgálnunk.

(Sry az offért de remélem segíthettem)
  • Ramox
    Kicsit off de miylen telód van, nekem mindig ugyan ez voölt a probléma írtam a pannonnak és felvilágosítottak hogy telefonbállítás kérdése a dolog.
  • Andora
    Hol vetted, mennyiért?
  • madmax1979
    Köszi szépen, hogy feltetted! Azóta sem tudtam VIP-s lenni, mindig ugyanaz a válaszüzenet érkezik.
  • madmax1979
    Hosszú volna? ...Hm... Nem hiszem. De most hogy mondod és jobban megnézem a képet, a váltó szögén lehet kellene állítanom, azzal a lánc is feszesebb lesz.
  • Mike
    Cateye jóak, ike.
  • Tsityu
    Én ezeket használom. Az elsőnek brutál fénye van. Sokáig bírja és 1 db led van benne. A hátsó is jól világit. 4 fukciót tud.Igaz, Cateye nem a legolcsóbb, de megéri.

Cateye front
    Cateye rear
  • Mike
    esetleg egy kis rummal, vodkával kell átmosni
    ha folldja kkor ez nem jött be :())