22349
-
Hú de jó ez az új, és hogy fog lánc nélkűl menni? -
ja csak az úgy túl vékony lenne elég hamar megfrogyna egy nagyobb ütéstől... -
Ahogy a képet néztem, a "láncvilla" jobb szára mintha a középrész közepébe csatlakozna bele, ebből gondoltam, hogy talán abban fut valami kardán tengely. -
én nem értem h h a francba működik -
Sztem a bringa már nem bringa lánc nélkül és olajos kéz nélkül :P
[Bár ő BMX-es] -
Nem igazán értek angolul, így csak a képekre tudok hagyatkozni. Ez vajon valami kardános erőátvitellel van megoldva? -
Teljes ledöbbenés. -
Ilyen is van már -
Köszi, én nem tudom hogyan kell ilyeneket csinálni.:) Még arra is alig tudtam rájönni, hogyan tegyek fel képet.:D -
Ez jó. -
segítek :) -
ja és kisker áron 55.700-ra írja az árlista -
http://www.shimano.hu/catalog_sh/c_wheels_index.html itt található a kinézett szet -
Egy kérdés: Kinek mi a véleménye a shimano wh-r550-es kerékszet-ről? Mert azt néztem ki következő lépcsőnek a fejlesztésben. Persze mellé egy tiagra fék/váltókarral. De ha van valami jobb ötlet elfogadható áron, arra is kíváncsi lennék. Viszont csak 9-es fogaskoszorú sorral, mert nem akarom most lecserélni a hátsó váltót is. -
Miután azt írtad, hogy az alpokban laksz, így valószínűsítem, hogy te valahol az osztrák oldalon vagy, én meg a másik irányba. Tatabányától mintegy 10km-re lakom egy kis faluban.
-
Szombathely? Hejj, hol is laksz te?:) Akkor nem lehetsz olyan nagyon messze tőlem:) -
Jövő héten szabizok és ismét túrát tervezek. Ezúttal Szombathely oda-vissza a cél. Nagyjából úgy 160km-re lehet tőlünk. Egyik nap oda, másnap pihi, séta, találkozó ismerőssel, aztán harmadnap vissza. Bízom benne, hogy az időjárás is kegyeibe fogad. -
Az jó. -
Szerintem én is. Mondjuk tegnap már voltam fent a Szabadség hegyen. Nagyon tuti a gép. -
:) Hétvégén megyek ki "terepet nézni" a Rába forrásához, azt mondják nagyon szép környék. -
Bár én is ott laknék. Felteném a kanzelbahn-ra a gépet és 20 percig jönnék lefele. FUuuuuu de jó lenne. -
:D -
Én az alpokban lakom:D:D( csak pénzem nincs...) -
Ja, ok.
Kösz, hogy elmagyaráztad. -
Ez igy igaz. Ide minek egy olyan gép ami az alpokba való? Tök felesleges. Különben az igazi Dh -hoz össz telós kell. -
Csak azt akartam mondani, hogy most néztem az olimpia.hu-n, már nem az a konfigurácio fut gepida bandon 970 név alatt, mint amikor elkezdtem összerakni ezt a gépet. A mostani kinálatukat tekintve inkáb a bandon 930, bandon 970 és a bandon 1000 keverékének lehetne nevezni az én bringámat. -
Zsoldos #1025 Amit egy bringabol ki lehet hozni -
Gabo #1024 Amellett, hogy nincs olyan nagyon kemény terep itthon, egy komolyabb ösztelos DH gépnek bizony jóval 500k felett van az ára. 500k-ból egy még csak éppen használható valamit lehet kihozni. Igazi durvuláshoz ennél jóval komolyabb összegeket kell elkölteni... -
Gabo #1023 Némelyik állítható rugóúttal rendelkező telonál (főleg a régebbieknél) a villa szétszedésével és néhány távtartó áthelyezésével lehet állítani a rugóút hosszát. Legalábbis az általam nyúzott 2001-es Rock Shox Judy XC-nél ez a helyzet.
Valahonnan a netről le kell vadászni a villa szerelési vagy felhasználói útmutatóját. Abban valószínűleg kitérnek erre is. Nem árt tudni hozzá a villa pontos típusát és évszámát.
Az meg egy másik dolog, hogy a szervizből nem értem miért hajtottak el. Nekik illene tudni, hogyan kell a rugóúton állítani és a minimum az, hogy ezt a beállítást el is végzik. -
Tessék? -
Szerintem a hazai DH-sok részesítik előnyben, mer itt nincs olyan durva terep. De ha megnézed a nagy DH-sokat, ők mind komoly össztelós gépekkel mennek. -
ilyenkor a hsz elejére odairhatnád nagy betükkel, hogy OFF
-
Esetleg rosszul látom ezt?
-
Csak kérdésként, mert eléggé laikus vagyok a montizás terén. Úgy vettem észre, hogy a DH-sok inkább a merev vázas gépeket részesítik előnyben. Miért van ez? -
Máris mondom:
Kona Shred váz (2005), Truvativ Hussafelt Dh kormány és Stucni
Deore első Deore LX hátsó váltó
Hayes Nine olajos tárcsafék elöl 8" hátul 6" tárcsával.
2db sun rims singletrack felnivel szerelt Schimano agyas kerék.
SDg Kona nyereg
Truvativ Firex hajtómű isis drive-os
Manitou Black teló 100-120 mm között állitható .Rugó olaj
Kb ennyi, nagyon fasza szerintem. -
Hm...csinos darab! Gratula hozzá! Esetleg részleteket is elárúlsz miből van vagy kisérletezzek a kinagyítással?:D -
Bocs, most néztem, már nem az a konfig fut a 970 alatt. Mostmár inkább a 930, a 970 és az 1000-es keverékének lehetne mondani... -
Most építettem, már hegyikerékpáros totyikba beraktam,de büszkélkedek még egy picit:
-
Andora:
De azt hiszem ugyan ezt vagy legalábbis nagyon hasonló konfigurációt találsz az olimpia.hu-n gepida bandon 970 néven (egyébként a váz az), ott megtalálod mennyi lenne gyárilag. -
Gabo, ez a te asztalod:)