22334
-
#1116 Pontosan mi annak a szerszámnak a neve amivel a hajtókarokat le tudom szedni? -
Novartis #1115 egyszer már keérdeztem de megkérdezem megint, hogy ezek a váltó adatok pontosann mit jelentenek:
Maximális első eltérés: 20 fog
Teljes kapacitás: 43 fog
Max. hátsó lánckerék: 34 fog
Min. hátsó lánckerék: 11 fog
Vezető/Feszítő görgő fogszáma: 13/13 fog
kööszi -
#1114 Ma szétszedtük az egész monoblokkot. Pedálok le, monoblok ki, majd a csapágyakig mindent kiszedtünk, mindent kitisztitottunk, a csakágyakat felnyitottuk:), majd kitisztitottuk őket, és adtunk nekik friss zsírt tömkelegével. Most már nagyon szép halk a bringa tekerés közben. Eddig recsegett mint a szemét. -
Tsityu #1113 AA cerka lm
AAA photo lm
-
#1112 Hello!!
Tehát ez is elég egyszerü
Csak arra kell figyelni hogy a két oldal ellentétes irányba legyen és ne egyfelé... Rárakod a kart a monoblokra. feltolod amig birod beleteszed a csavart és nagyon meghuzod, ezt célszerü jól megtépni.. Majd az első bringázásnál vinni kell magaddal e kulcsot és utánna kell tübbszőr huzni...
Ennyi az egész nem bonyolult.. -
#1111 129 euro volt, azt még nem tudom, hogy hogy bírja a sarat, mert ma vettem, de majd lesz tesztelve szegényke:) -
#1110 és egy ilyen hogy bírja a sarat, meg a pocsojában elmerülést? -
#1109 LOL :D
De jó kis cipő, mennyibe fájt? -
Novartis #1108 hali midnenki a hajtokart hogy kell visszarakni?
-
#1107 Nah, beszereztem egy mtb bringás cipőt(már csak pedál meg bringa kell hozzá:D)
-
#1106 Na most kicsit gondban vagyok, mert a boltban amit néztem cateyet 3 ledes volt de amelyikre hasonlít a 120-as model az viszont 1 ledesnek van írva a cateye oldalon, akkor most mi van? -
#1105 Ez az AA elem ez melyik? -
#1104 Kösz mindekttőtöknek, én is cateyera gondoltam. -
Tsityu #1103 Szassz!
Nézd meg a #998-as hozzászólásomat. Abban van 2 Cateye lámpáról link. Én azokat használom. Sz.tem, első lámpa pont neked való. -
#1102 Szerintem a Cateye lámpák közül válogass. És ne elemet hanem aksit használj. -
#1101 Ja a hajtókar leszedő kulcs kb mibe fáj? -
#1100 Mondjatok nekem olyan lámpát előre amivel nem csak engem látnak, hanem én is bitang jól látom az utat ja és nem kell óránként elemet cserélni. -
Novartis #1099 Maximális első eltérés: 20 fog
Teljes kapacitás: 43 fog
Max. hátsó lánckerék: 34 fog
Min. hátsó lánckerék: 11 fog
Vezető/Feszítő görgő fogszáma: 13/13 fog
valaki mondja el légyszi h ezek az adatok pontosan mit jelentenek mert ötleteim vannak de nem akarok szarba lépni... köszi -
#1098 köszi mindenkinek a segítséget -
#1097 Na...ehhez nincs hozászólásom, azt sem tudom eszik-e vagy isszák:) -
Novartis #1096 nah akkor egy ujabb kérdés nem pont ide vág egy dpbpz 400milis casati festék mennnyibe kerül mert neten sehol nem találok rá árat sétálni meg nincs kedvem:) -
#1095 éna centírozást haverommal csináltatom meg mega fűzést is, egyszerűen anynira nincs hozzá türelmem, h az vmi szörnyű -
#1094 Na ez és a centírozás az, amit én inkább szervizben végeztetek. Mert attól tartok ilyenkor, hogy összebarmolom a hajtókart. Egyébként minden mást én is magam szoktam csinálni. -
#1093 Na hál istennek.. Azért szenveddtél vele. De örülök hogy segithettem. Nem egyszerü tudom mert két hónapig dolgoztam bringa servizbe szóval tudom ja meg az én bringáimat is mindig én szerelem. Ha van még valami irj nyugottan. Fu de szar szöveg..... -
#1092 Grat! :D -
Novartis #1091 hasonló módszert alkalmaztam...
-
Novartis #1090 nah de nekem mégis volt elég :) -
#1089 tegyél a nyél végére egy hosszabb csövet=>nagyobb erőkar -
Novartis #1088 hát de ember nincs annyi erő a világon mint amennyi ahozz kell h azt le lehessen szedni :) de nem baj erő izom hyppot iszom, kösszi -
#1087 Hát huzhatod is igen de semmi értelme mert majd ő lehuzza, halyeted.
De egyébként igy van!!!! -
Novartis #1086 tehát magyarul a kis mentes részt kell hajtani és közben huzni lefelé a hajtókart is ? amibe kapaszkodik a nagy menetes ami forog a kis mentesen..
-
#1085 Dehogy a kicsi menetes rész feltámaszkodik a monoblokkra vagy a középtengelyre , és ahogy hajtod befelé a nagyobb menetes rész lehuzza a hajtókart és igy jön le.
Mert a monoblok vagy a középtengely kupos és amikor felteszed rászorul és azt csak hajtókar lehuzóval lehet leszedni mert nincs olyan fogás rajta amit ugy megtudsz fogni hogy lehuzd a kupról. Na ezt jól megaszondtam... -
Novartis #1084 jah ez igy oké de nem értem hogy mit csinál ez a lezszedólke mert a hajtókarba jól belehuzom utána egyik kézzel tartoma pedált a másikkal meg leszedem a hajtókart és akkor a kisebb mentes rész meg csak ott van? vagy annak mi a szerepe támaszt tart tolvagy mi?
-
#1083 Nem !! De igy se roszz. A keteddel ellentartasz a a pédállal. És huzod amig le nem esik nagyon nehéz meló huzd mint az ökör. Kupos ugyhogy nehezen fog lejönni. Viszont arra figyelj hogy a hajtókarba is jól huzd meg (ne megtépd) ,ert ki tudja tépi a menetet. Tehát nem meghuzni kell hanem lehuzatni vele. -
Novartis #1082 vannak itt még kérdések:) vettem egy hajtókar leszedőt amin ugye van egy kisebb meg egy nagyobb menetes réész a nagyobbat betekerem oda ahonnan a takaró csavarokat kiszedtem és a kisbbbel mit csinálok meghuzomm tökig és várok h egyszer csak leessen :) vagy a pedált kell megerőszakolni?
-
#1081 Ez attól függ milyen váltókarról van szó. De valószínűleg azt is le kell cserélned, miután általában nem egyezik a kiosztás. De egy fogsor nem olyan nagy tétel(viszont ha fogsort is cserélsz, érdemes láncot is, hacsak az nem új vagy alig futott). -
Novartis #1080 hali lenne még egy kérdésem ha veszek egy 7sebességes váltókart akkor ahhoz a fogaskeréksort ami 6-os azt bnem feltétlen kell lecserélnem ugye? -
#1079 Nagyon szivesen. -
Novartis #1078 kössz
-
#1077 Ahhoz specko szerszám kell.
ami ugy néz ki hogy van egy külső menetes fej amibe van egy tengely és azon van egy kulccsal tekerhető rész ezt kell belerakni a hajtókar belső menetébe és ez fogja lehúzni neked. Ha ilyen szerszámod nincs akkor vidd servizbe. Ne próbáld meg más modszerrel leszedni mert csak kárt fogsz csinálni benne. Vagy vegyél egyett később is jól jöhet.