22334
-
#1276 uj vaz? wheeler buddy? (ahhoz adnak gila-t) -
#1275 Remélem várom a képet!!! -
#1274 Azért cseréltem le mert ez a váz nagyon öreg volt. Ez a váz 2002-es magi Az első Polaris xtreme ez még nem is polarx hanem POLARIS EXTREME. Szóval azért lett a csere mert sem a Design sem a váz nem felel meg a mostani feltételeknek megöregedett, egyébként nagyon szerettem jó váz volt. Most apukám használja át fényezte bátyám szoval kicsit feljavult de a formája most sem változott.
És igazság szerint én megint ilyet akartam csak ujjat. De az volt a helyzet hogy elmentem megnézni a Magellan uj vázait és egyszerüen nem tetszik. Rosszak a szinek nem szépek a formái. Szóval nem jó. És különben én nagyon kedvelem a Konát mint az idáig ugye ki is derült. És hiába turtam fel az egész várost nem igazán találtam ennek a Konának vetély társat. Ráadásul ez a váz (barna) tavalyi . Ezért 10ft-vel olcsóbb mint az idei Szürke. Igy aztán Kona lett. Na ez nagyjábol a stori. És igazából nem ilyet akartam hanem Stinkyt de az 510000ft és ugy gondoltam hogy ennyit már nem ér meg nekem a bicózás. Most ugy gondolom a dolgot hogy ez a Berendezés fog kiszólgálni amig csinálom ezt a sportot és valszeg jövőre vagy két év múlva Jönnek a Motorok Cross vagy enduró. -
_Vegeta_ #1273 Holnap enis csinalok kepet az uj vazrol. Szerintem jo lesz, vannak aprosagok amik nem tetszenek de merfoldekkel jobb az elobbinel, az rst gila se a legjobb de nekem jo lesz. :) -
#1272 amúgy mirét váltottál vázat a polaris is elég jól össze van dobva pl a fejcső nekm nagyon adja szeretem az ilyen masszív kinézetű alpári heggesztéseket:) -
#1271 Ezzel megfogtál lehetséges. Én csak az alu dolgaikat ismerem. -
#1270 Én csak vázat vettem mert elötte egy Polaris Xtreme volt. Arról ment át majdnem minden. Erre kormányt ülést üléscsövet vettem csak a többi rajta volt ezen is:
-
#1269 scab nemtok írni sry:D -
#1268 kis elgépelés sry:D
szal a scrab a cromo és a scrap az alu -
#1267 a scraba cromom és a sracp az alu még mindíg nem értem:)
amúgy ja kivitáztuk magunkat, de én mégm indíg kitartok amellett h a véleményekkel szemben a tények erősebbek;)
Amúgy jó kis bicó az, full gyárit vettél vagy berhelgetted már? -
#1266 "sztem elég gáz h a kona scrab cromo váz kétszer ennyiért nem bírja ugyanazt a terhelést és kettőt is láttam szétmenni egyetlen év alatt én csak "
Ezt te irtad....#1248-as hsz. Nem érdekse na jól ki vitáztunk magunkat. Ez jól esett. Szóval ahogy gondolod szerintem nekem van igazam . Szerinted neked jól van ez igy. Szóval én Konát használok fogok egy idejig ugyis kiderül ráadásul a Shred amit vettem kukk ugyanaz mint a Scrap csak felszereltségben van különbség.(persze ha a komplett bicot nézed ezért más a neve.)
Ez az enyimé szerintem már látta itt mindenki mert vagy 20x beraktam már de nagyon imádom és ennyir:_
-
#1265 azt te írtad olvass vissza alaposabban(a scab a cromo), mellesleg attól h az e-bike olcsóbb az tény, de az árkülönbségek megmaradnak nem?;)és mi árkülönbségekről és nem a boltok közti árkülönbségekről bezsélünk az meg már nem hogy bmw dévú hanem szezon fazon összekeverés;) -
#1264 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!fasz kivan, ezek a mai fiatalok :) -
_Vegeta_ #1263 A dizajnra nem nagyon figyeltek oda ugylatom. :) -
_Vegeta_ #1262 Ugylatszik ilyen vilagot elunk, segitsegre is kotekedes a valasz. :DDD -
#1261 Ez a Bico tavalyi verkli asszem. De az idei az:349900ft-be kerül a Váz: 119900ft. Nagyon komly verda ez a legjobb merev Kona. -
#1260 ez a keró mennyibe van?? -
#1259 Ja és még annyit hogy a Scrap az ALUMINIUM és Nem Cromo. Ugyhogy ajálom figyelmedbe:
X-Factorhttp://www.konaworld.com/ -
#1258 Az E.bike az egy rendelős oldal és minden 20-30%-kal olcsóbb mint máshol ne olyan példát hozz fel amit tudunk jól hogy olcsobb. Én is csomo mindent rendeltem már onnan. Én ezekről beszélek: Hajdu kerékpár X-factot, ez ugye egy cég. Aztán Ride Bike, Berguson stb nézz ezekbe körül és ha egy normális Magellan Polarix--et és egy Kona Shredet vagy Scrapet hasonlits össze. Vagy egy Merida Hardy-t. Szóval ne egy Polar-x-et egy Kona Cowannel. Mertha ezt teszed itt találsz akár 60000ft ár különbséget is ez igaz Mivel a Cowan a Kona csucs dirt merev vázza és ez nyaldossa 100000ft. Ha ezt nézzük igen igazad van. De mégegyszer mondom ne egy Daewoot hasonlits egy BMW-hez. Ha Downhill vázakat nézem.. Egy Kona Stab 600000ft. Ez igaz de itt már megint a Daewoo BMW situ jön. Egy Stabhoz ne egy Magellan Vegát hasonlits mert itt fogsz találni 350000ft ár diferenciát. Hanem ehhez hasonlits egy Specilazed-et vagy egy RockMachint. vagy ilyesmit . Egy Magellan vegához egy Stinkyt kell hasonlitani az ár kukk ugyan az. Szóval nézz körül és ennyi. Nekem hiába fogod irogatni ezeket én nap mint nap bringaboltokba járok a fél magyar dh mezönyt ismerem Janikátol Gulyás Misig és én is versenyeztem nem egyszer a Berguson boltba lévő emberkéknek a fele a barátom. Szóval tudom miről beszélek ezt elhiheted. -
#1257 amúgy télelg a mehet gomb alatt ott van h makrók és ott ki tod keresni ami nekd kell (betűméret szín minden) -
#1256 nem vagy te egy kicsit kabbefaszoM? :() -
#1255 jó akkor az e-bike-on, meg a többi oldalon kamu van OK én voltam a hüje sry részemről itt be is fejezhetjük a témát akkor nem drágább nekd van igazad:) -
_Vegeta_ #1254 Ajanlom elolvasasra a [makrók] c. reszt a "Mehet!" gomb alatt. Segitek: A spoiler resznel keresd. :D -
#1253 ilyet hogy csinálsz (h ki kell jelölni..) -
#1252 Utánna néztem kb mint egy 5 hónapja vettem magamnak bringát és majd minden fajtát megnéztem X-factortól kezdve mari néni bicikliboltjáig majd mindent. És nem drágább a Kona. -
#1251 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az általad írt árakról meg annyit, h ne a levegőbe beszéljek ugye megint puszta rosszindulatból h nézz utánna, pl.:http://ebike.hu/termekek/vaz egy 2005 ös scrap is csak 10k val drágább mint a 2006os polarx , sztemhagyjuk ezt atémát vkinek bejött vkiknek nem ennyi mindenki a sajátját preferálja ez egyértelmű nekm is rosszul esik ha az én cuccomról mondanak rosszat, de azrét a tény az tény, megint más a vélemény -
#1250 hát ha 2-3 drabról lenen szó akkr azt mondanám h igazad van de az a baj h nem agyébként teljesen iagazd van bármilyet kifoghatsz ez tény csak furcsa az arány, azt is mondhatnám h elgondolkodtató, az is h mindegyik azonos típusú váz ugyanpott kezdett el elengedni a scrap-ek ugyanúgy csavarodtak hátul, a scab-ek meg ugyanúgy a nyeregcsőnél sé a láncvillánál kezdtek elválni (ebben semmi rosszindulat nincs ez tény) sztem ezt típushibának hívják;)
amúgy ők is nagyon meg voltak -ezen problémák előtt elégédve- a konával és szerették is stb volt aki miután tönkrement megvette a későbbi változatot h az már tuti h ki van javítva stb , midnen esetre én egyetlen (aszem 2003-as talán, a téglavörös) scrapet láttam ami azóta is bírja, a többi mind megment, szal van ellenpélda is csak az arányok.. ennyi részemről ez a probléma, nem vallásból beszéltem megint csak azt tom mondani, h saját szememmel láttam
-
#1249 Az a baj hogy amit te irsz régen volt. A scrap ha jól tudom még mindig cromo ez igaz.
De a Kona már abszolut nem drágább mint vetélytársai. A Merev vázakat ha össze hasonlitod egy polarx 50000ft egy Sherd 50000ft egy umf szintén ennyi. Ha a telóst nézed egy Stinky 260000ft vega: 250000ft szóval már nem drágább a kona szinte egy fillérrel sem. Ráadásul pont olyan márkákat sorolsz fel amiket egy futószalagon gyártanak és egy gép hegeszti őket. Mind a Magellan mind a Merida és a Kona egy gyárban készül Taiwan-on szóval ezek között a gépek között pont nincs különbség. És ez a dolog azért van igy mert jelen esetben a Taiwani gyárban van a legjobb gyártósor a világon és ott a legolcsóbb munkaerő.
Szóval az a lényeg hogy: én is láttam Konát eltörni Stinkyt Scrapet Sőt még Stab-ot is. De láttam eltörni már GT, Magellan Vegat, Magellan PolarX-et, Stb szóval ez pont olyan dolog mint az autóknál. Abból is kifoghatsz egy rossz szériát hiába uj és pl WV. Ez van. Benne van a pakliba. De nem lehet kijelenteni hogy szar. Én 90 kilo vagyok merev vázas Kona Shreddel Dh-zom kb egy fél éve( most vettem). A tesom 85 kilo egy merev Kona Roasttal Tolja a DH-t 6 éve. Mind kettő birja és nem törik.
Erről ennyit ha te még mindig ugy látod hogy szar a Kona ne vegyél. De ne terjesz olyat ami nem igaz és minden biciklire igaz.
Én befejeztem!!!!!!!!!!! -
#1248 azta három típust direkt azért soroltam fel mert azok "szoros" egymásutánban a szemem láttára deformálódtak, az új scrap parkban 1 hónapot bírt és megcsavarodott (értsd ívből ívbe, semmi alpári talaj stb és nem eséstől)
és elmondanám h ezekkel párhuzamosan mások azóta is használják a merida umf-et(40k körül volt anno) vagy a magellan polarx-et (szintén 40k fele volt anno)
sztem elég gáz h a kona scrab cromo váz kétszer ennyiért nem bírja ugyanazt a terhelést és kettőt is láttam szétmenni egyetlen év alatt én csak azt mondom amit a sajnát szememmel láttam ebben nincs ferdítés, van amikor bizony olcsó húsnak híg a leve és van amikor fordítva ennyi a véleményem és mégegyszer mondom a dirt/street vázakat dirtre és főleg streetre használták -
#1247 ezek közül max a blast xc váz de mindegy;)szal ne nézzük egymást "hüjének"
amúgy meg nem dh hanem csak street, kis dirt park ilyesmi és egy 80k-s cromo váz nekm ne legyen annyira gyári hibás h 3-4 helyen kell megerősíteni stb, még szerencse h a cromo könynen buherálható -
_Vegeta_ #1246 Egyetertek. Haver is vette a marzocchi telojat es a villara oda van irva "for cross country use only". Csak azert mondom mert nem mindig irjak oda ugyveszik van olyan ertelmes egy ember hogy arra hasznalja az ezkozet amire valo. :)
Persze kategorian belul is lehetnek kulonbsegek ez egyertelmu ezert is kerdeztem itt hogy az a vaz megeri-e, de annyira nem szamottevo szerintem. -
#1245 Nekem most egy Kona Shredem van. ennek a váznak az ára 39900ft mert tavalyi igaz. Az idei 49900ft én ezzel dh-zom mert nincs pénzem monstrumokra. A Rost is szintén merev vázas kona. Scladmingba járunk ki a vb dh pályára ugratunk velük szóval zuzzuk rendesen és semmi baja nincs egyiknek sem. Ha régi nunura vagy ilyesmire gondolsz az világos hogy nem birja. AZok amiket irtál mind egytől egyig Ds vázak és birják. Én nem egyet láttam nekem elhiheted tavaly elött majd minden ds versenyen ott voltam.
Persze igazd van hogy törnek.Ez igaz de mondj nekem egy olyan bicikli márkát ami nem törik el. Minden tudás és terep kérdése. Ha valaki leba---a nem letsezi egy udratás után akkor az a váz lehet akár 700000 ft akkor sem fogja hosszutávon birni. Szóval az a lényeg hogy meg kell tanulni biciklizni nem elég csak a bátorság. -
Gabo #1244 Ember! Alap dolog, hogy senki nem DH-zik és ugrál egy XC vázzal.
Minden irányzatnak megvannak a saját igénybevételei, amihez annak rendje és módja szerint meg lehet találni a megfelelő vázat is. Az olcsóbb vázakat, márpedig a 25-30k-s kategória még annak számít, első sorban túrázgatásra szánják. Ha valaki ennél keményebben használja és szétmegy alatta, az nem a váz vagy a gyártó hibája. -
#1243 én egész más kategóriáról bezsélek, be is b*szna ha a stinky vagy akár egystab deelux szétesne az ember alatt, de több olyan kona vázat is tok nekd mondani ami megcsavarodott elrepedt stb pár hónap alatt ne is csak streeten de pl parkban is és ne szerencsétlenek alatt.. más kategória, én merev várzakat mondok mint pl a merida amit a srác mutatott25-50/60 ezer ft ne a """félmillás""" össztelós monstrumok és a saját szememmel láttam nem mesélték nem olvastam nem rajzfilmbe meg blikkbe volt szal ne állítok valótlant
(pl blast,scab,scrap...stb stb stb) -
#1242 Ez hülyeség!!! Mi kb 6 éve használunk Rost-ot Stinkyt Stabot és mind kifogástalanul birja. Pedig versenyzünk velük ugyhogy ne állits valótlant!!!!
Az egí igenis jó márka és ráadásul nem is drága. -
#1241 konát amúgy sztem ne vegyetek, egy besztárolt márka... a kerós spanjaim altt elég sokat láttam elég hamar tönkremenni.... nagyon gagyi ahhoz képpest h milyen drága design és kész (mondjuk jól néz ki legalább) -
_Vegeta_ #1240 Szerintem jo, bar meg nem mondom a meretet, de ha megyek a boltba valoszinleg ellenorizni fogom koszi az emlekeztetot. :) -
Gabo #1239 Azért ugye a váz mérete is passzol hozzád?
Az szép és jó, hogy ott van és nem kell rendelni, de ha túl nagy vagy éppen túl kicsit a váz, akkor az problémás lehet hosszú távon. -
_Vegeta_ #1238 Ha full kék vagy ha full ezust lenne jo volna szerintem, de igy nem szerencses a szinvalasztas. :) -
#1237 hm...bár natur aluban szerintem jobban nézne ki, de így sem rossz...