22334
11330766891279474906.jpg
  • bld
    nicns biciklid? vagy nem tudod mia velocipéd?:D
  • Phaemoor
    hello srácok!
    nem tud valaki egész véletlenül egy velocipédet valahol Pesten? vagy valami hasonlót. ha valaki esetleg hallott volna már róla, akkor Schönherz Qpára kell
    nagyon jó lenne, ha tudna valaki segíteni, előre is kössz mindent
  • Subw00fer
    lehet... épp ezért országútis hanyagolja akkor.
  • madmax1979
    Na csak mert az jutott eszembe, hogy azért van súlya ennek és mondjuk egy országutin enyhén excenterré tenné a kereket, ami a gumi idő elötti elhasználódását eredményezné...
  • Subw00fer
    áá.. rájöttem mire jó! észrevesznek és nem ütnek el
  • Subw00fer
    Igazából semmire, csak poén hogy világít.
  • _Vegeta_
    Este nagyon jol nez ki. Foleg ha hajtasz kemenyen. A kerek vilagit. :)
  • Krezga
    jah:D gondolj bele, egy bmx-en milyen f***án néz ki:D
    (sőt én még a streetes bringámra is rátenném, csak félek, hogy lecsórják:))
  • madmax1979
    De ez mire jó? Csak arra, hogy jól mutasson ahogy világít?
  • Ch_Slater
  • Danee
    LETAMASZTHATOD.. EGYSZER :)
  • _Vegeta_
    Pedig mi jo lenne lezarni se kellene a bringamat. Egyszeruen letamasztom azt kesz. huu de jo lenne. :)
  • Subw00fer
    le hát, mer tróger világban élünk... épp ezért kénytelen lennék lecsavarni mindig
  • Krezga
    én ilyent csak azért nem veszek, mer akor leveszik a gépemről:D
  • Danee
  • madmax1979
    Vajon mi lehet az a ledes szelepsapka?
  • Danee
    Google a barátod
  • Subw00fer
    hello! ledes szelepsapkát honnan tudok szerezni?
  • madmax1979
    igazság szerint én nem szoktam alkatrészeket rendelni neten, mert a szomszéd városaban van a kedvenc szaküzletem és ott mindent beszereznek, amit csak akarok és még tanácsokkal is szolgálnak, ha szükség van rá. Igaz, az esetek 90%-ában csak rendelésre vannak alkartrészek, mert az országuti sajnos kezd...sőt már nem kezd, hanem kiment a divatból, így a boltok készletei is ezt mutatják.
  • Ch_Slater
    ebike.hu?
  • madmax1979
    Menj be a hozzád legközelebb eső kerékpár szaküzletbe és fogsz kapni, mert ahogy nézem ez csak sima fékkar és azt bárhol kapsz.
    De azért ajánlom figyelmedbe a shimano.hu oldalt, ott nézz körűl, hogy egyáltalán milyen árfekvésre gondoltál. Azt hiszem a sora családban még van ilyen sima fékkar...
  • Danee
    márkanév, vmi??
    ez oylan kb, mint h lyen gumikat hol veszel?

• marcinger
    Hi.Ilyen féket meik oldaról lehet rendelni?[IMG][/IMG]
  • _Vegeta_
    Szeritnem se erdemes mechanikus tarcsafeket venni. Max latvanyra jo hogy "huu nekem tarcsafekem van".
  • gordon 24
    Nem igényel semmit. Egy dologra kell nagyon odafigyelni: méghozzá arra hogy amikor nincs benne kerék nem szabad meghuzni a fékkart mert kijöhet a munkahenger. És elfojik az olaj. Szóval az a lényeg hogy nem kell tölteni meg ilyesmi. a hidegre nem tudom mert én kb 2-3 hónapja vettem és télen nem használtam. De szerintem nincs sok különbség...
  • Pistike 007
    És az olajos tárcsafék igényel valami karbantartást? Fel kell tölteni időnként vagy valami? Hidegben hogy reagál?
  • gordon 24
    A 20 kerekenként uj kerékre vonatkozik!!!!!
  • bld
    a tárcsa is szarul fog h ha mocskos pl modjuk zsíros mert a kisuncsitesód megfogdosta...
  • gordon 24
    Ebbe van igazság, de azért azt sem felejds el hogy a V-fék egy nagy tárcsafék. És Bowdenes. Tehát nem fogsz tudni egy bowdenes tárcsafékkel jobb fékhatást elérni mint egy JÓ V-fékkel. Ez tapasztalat. Ha pedig a jó Bowdenes fékeket nézed akkor pl az avidnak van egy tárcsaféke ami bovdenes és ez tárcsanélkül 24-ezer pizbe van. Ennyiért már tudsz venni tárcsa nélkül Hayes olajost. Persze ez a legolcsobb Hayes de ez is olajos. Szóval szerintem nem éri meg.
    Ilyeneket hogy grimeka vagy rst vagy ilyesmi elkell felejteni az borzalmassa silány minőség. Volt nekünk ugyhogy hidd el. Nekem olajos fékem van nagyon jó, ugyhogy én ezt javaslom neked.

És méghozzá az elöbb leirtak miatt:

Ha nincs tárcsafékes agy a kerekedben akkor ezt is venned kell ha veszel akkor elköltesz kerekenként kb 20-ezret. Ha ilyen sok pénzt adsz érte nem érdemes lerontani egy bovdenes fékkel. Szóval ennyi de persze te döntesz!!!!!!
  • Pistike 007
    Értem. :) De ha azért belenyalsz egy gigapocsolyába, akkor a V-fék lehet hogy sikongat, és ellenkezik... :)
  • gordon 24
    A Mechanikus Tárcsafék az A bringáknál azt jelenti hogy Bovden huzza. Ebből két fajta van egyik olyan aminek a végén a munkahengert olaj nyomja és van olyan ami végig bovdenes.

A Hidraulikus az pedig végig olajos ez azt jelenti hogy afékkarral már eleve olajat nyomsz és az szoritja meg a tárcsát. Ez azért drágább mert nem koszosodik jobb a féklhatás hiszen az olaj nem tud összenyomodni.A bovden viszont tud nyulni és igy rosszabb az ügy.

Szóval az a lényeg hogyha brutális féket akarsz akkor hidraulikus kell. Ez drágább de ez a jó.

A másik az pedig én véleményem szerint semmivel nem jobb mint egy jó v-fék. ugyhogy azt semmi értelme megvenni.
  • Pistike 007
    Üdv. Lenne egy kérdésem. Szerintetk mi a különbség a mechanikus és a hidraulikus tárcsafékek között? Az egy dolog hogy a hidraulikus 10x drágább... :)
  • _Vegeta_
    En meg nem lattam merida miami vazat az egesz varosban.:) (kepet nem felejtettem el csak nem volt ra még alkalmam):D
  • gordon 24
  • Danee
    Mostanában minden kis pattanásos elhizott tizévest hardyval látok..... ugyhogy szvsz Wenson ha nem akarsz minden sarkon találkozni egy ugyanolyan keroval mint a tied :)
  • matyi08
    Szerintetek melyik a jobb, az UMF Hardy 3, vagy a Wenson 4.0 Dirt Street?
  • Hubor72
    Köszi a segítséget. Ott próbáltam, de egyszerűen semmi hasznosat nem találtam. Ma este még kutakodni fogok. Szombatra kellene a megoldás.
  • Gabo
    Konkrét linket nem tudok, de próbálj meg a Google-ban keresgélni.
    Ajánlott kulcsszavak: Wien, radwege, radkarte és hasonlók.
    Vagy esetleg nézz szét Bécs saját oldalán! http://www.wien.gv.at/
  • Hubor72
    Sziasztok! Tudna nekem valaki mondani egy olyan oldalt, ahol Bécs kerékpárostérképét megtalálom? Köszi
  • _Vegeta_
    #1232ben van kep is rola, csak mégis mas ha a sajatja az embernek. :)