22334
11330766891279474906.jpg
  • bld
    detto nem látványposabb valóban de jó minőség
  • gordon 24
    Szerintem Magellan. Jó és olcsó. Nem látványos de jobb. Én Polarissal toltam vagy 4 évig. Igaz az extreme volt de nagyon bevállt.
  • kimi88
    hi all everybody!
    nekem egy 1szerű kérdésem lenne a hozzáértőkhöz:

Kellys-Quartz 2006

vagy

Magellan Polaris Deore 2006

esetleg vmi más ? max 85-89 amit rá tok szánni
    köszke
  • matyi08
    ez az, írjatok csak, lendüljön be egy kicsit a topik a bicajszezon vége ellenére is! nekem a jövő héten lesz bicajom, egy Haro Zero. előtte úgy volt, hogy Hardy 3-am lesz, de aztán átpártoltam, mert ugyanannyiba kerül és sztem a Haro jobb. Ti mit gondoltok? egyébként én majd dirt/street kategóriában akarok majd nyomulni, meg talán egy kis dh amennyit a lehetőségek engednek. egyenlőre csak ennyit akartam csá!
  • gordon 24
    Az avidnak a bovdenes tárcsafékje elég jó állitólag. De elég drága és annyiból máre kijön a Hayes olajos fék. A Shimanonak a tárcsaféke Bazi drága és nagyon nem szeretik a haverjaim (igaz Dh-znak de nagyon elmelegszik). Amire esküsznek az a Magura Gusztáv m asszem igy hivják. Vagy a Hayesek.

Ha viszont v-fék akkor az Avid szerintem a legjobb. Igaz az sem túl olcsó.
  • _Vegeta_
    Politizalni csak sör vagy bor mellett lehet. :D
  • Subw00fer
    hát mondjuk valami shimano vagy avid
  • gordon 24
    Abba hagytuk.. Sőt igazából el sem kezdtük..

Milyen fékre gondoltál?
  • Subw00fer
    okosabb lettem abbahagyni a politizálást!!!
  • gordon 24
    Én sem. Ezért irtam amit irtam.
  • _Vegeta_
    Nem folytatok politikai eszmecseret. :)
  • gordon 24
    Én nem mondok semmit csak annyit hogy én tüntető voltam. Igy érted miért irtam...
  • gordon 24
    Tárcsafékből csak márkásat és olajost ha ilyet nem tudsz jó v-féket!! Ennyi amit tudni kell.
  • _Vegeta_
    Ejnye ejnye. Lass a dolgok moge kollega! :)
  • Subw00fer
    na, csak hogy visszakanyarodjunk: írjátok páran hogy (olcsóbb)tárcsafék helyett jobban járunk egy komolyabb Vfékkel. Ki melyiket ajánlja?
  • Subw00fer
    nem kicsit... nagyon...
  • bld
    énis elég hazafias nevelést kaptam és büszke is vok a magyarságomra de ez politikai gazdasági dolgokkal nem hozható összhangba:)
    úgy is mondhatnám h sokat érünk vele.....
    kicsit elkanyarodott a topic;)
  • gordon 24
    Hát ja!! De mondjuk én a masik oldalon vok!! Persze nem a rendörök élete elleni csoportba, de a tüntetökbe.

Na mind1. Meglátjuk mi lesz.. Én nagyon elvagyok keseredve ezeken a dolgokon. Ilyen szar még sose volt magyarnak lenni. Remélem elöbb utóbb lesz valami jó is.
  • bld
    gondolj bele
    rendőr vagy
    egy hóapja ute-fradi meccsen halálos vérengzés
    félelemtes állatok ölik egymást és akkor megint ugyanazok az állatok de egymás ölelve akarják a halálod nem smemi élmény lehet:D
  • gordon 24
    A legjobb extreme sport a tüntetők vs rendörök. (persze megint nem az gyözött aminek kellett volna)
  • Subw00fer
    felszállni a combino-ra köcsög mindig odacsíp
  • bld
    gyűjtsünk extrém sportokat a 7köznapokból
    én kezdem: polgármesteri hivatal, új személyi készítés v kedvenc: mávkórház+röntgen
    nem hoyg egész nap dekkolsz egész héten:D harca túlélésért
    vidékiek vs nem vidékiek
  • bld
    ez a lényeg:D:D
  • gordon 24
    Igen.. Tehát élni extreme sport igy nem fizetik a TB-t...DDDD. Na akkor mostmár értem a törvényt. Rendberaktuk az egészségügyet. Nem kap senki semmit.
  • bld
    figy ebben az országban már élni is extrém és néha még sport is:D ha lehetek iylen cinikus;)
  • gordon 24
    Hát ez az. De te hogy tudod bizonyitani hogy nem?
  • juzosch
    Na arra én is kíváncsi vagyok, hogy hogy tudják rádbizonyítani, hoigy te extrémsportoltál.
  • gordon 24
    Ezt értem.. De mi számit extreme sportnak. Erre rákenhetnek mindent. Pl kimész a barátnőddel az erdőbe bringázni, és elesik. Akkor ki fog különbséget tenni közte és mondjuk egy Cross Countrys, vagy egy dh-s között? Ha a doki azzt mindj hogy te a hegyen vagy az erdőbe sérültél meg :tehát te egy hegyikerékpáros vagy, ez a sport ez extreme sport és ezért nem fizet. Na ilyenkor mivan? Vagy mi van akkor ha én egyszer elesek fent a hegyen dh közben. Elvisznek a mentők. Majd rögzitik bent a korházba az adataim hogy én extreme sport közben sérültem le. Aztán bejön a tél elsek a hóba és eltörik a kezem. Akkor nekem kell bizonyitanom azt hogy én nem bringáztam hanem elestem a hóba?
    Azon kivül tőlem havi 40000ft vonnak le a fizumból a tb-re. Akkor ezt kinek fizetem?

Ez most kicsit kisarkított de biztos tudjátok miről beszélek..
  • Tmac
    Baromság bár én nem szoktam extrém sportokat űzni de ez hülyeség hogy különbséget tesznek sport és sport között :@. Sajna most mindenbkiből minél több zsét akarnak kihúzni...
  • juzosch
    Ez jó dolog. Akinek extra igényei vannak, az fizesse magának.
    Na most még írnék pár sort, de akkor magamat kéne lebasznom politizálásért:)
  • _Vegeta_
    Szivacs.. inkabb aztmondom leestem a farol. :P
  • bld
    sztem meg kicsit túl van lihegve a dolog, amit mondtál igaz, DE baleset, egészség, élet stb biztosítása mindekinek kellene h legyen pont az iylen helyzetekre, szal úgyis a biztosítód fizet mindent azért van:)
    ellenben ha nem fizetsz biztosítást akkor...50-60-100ropi főleg ha műteni kell...
  • Ch_Slater
    hát ha én extrém sportot űznék biztos lenne valami balesetbiztosításom. de mivel nem űzök nem tudom hogy megy ez azokban a körökben...
  • gordon 24
    Na egy jó téma!!!.

Nem akarok politizálni,de ezt elmondom nektek. Tegnap jelentette be pártunk és kormányunk a következőt.

Január 1-jétől aki extreme sportot űz és közben sérül meg nem fizetik a betegellátását. Tehát magyarul ha Dh-zól és esel egy bazi nagyot akkor extreme sportoltál és a keztörésed teljes áron megy. Az aszt jelenti ha nincs szerencséd egy ilyen esés 50000-60000ft-be is belekerülhet.

Szerintetek? (kérlek benetek kúltúráltan vitatkozzunk rajta és lehetőleg ennyhén politizálva, mert senkinek nem jó egy bünti vagy egy ban!!!!!)
  • gordon 24
    Nem hiszem de tavaszig miről dumáljunk.. Hideg vann és esik...
  • madmax1979
    remélem azért nem fog bezárni ez a topik...
  • pajti
    Igazad van. Nekem is volt Hayes mechanikus tátcsfékem, de egy szar promax (vagy mi)v-féknek nagyobb ereje van. Ez dúrva. Tehát a bowdenes tárcsaféket el kell felejteni.(Még a márkásat is). Mondjuk az Avid bowdenesét nem próbáltam de nem lehet sokkal jobb.
    Most már olajos Hayes t.fékem van. Az már elég jó.:)
  • madmax1979
    Na igen...mostmár inkább csak tavaszra gondolok én is...azért nézegetném a vázakat és egyéb cuccokat, hogy jövőre megújúlt géppel indulhassak az utakra
  • gordon 24
    Betelült sajna nincs bringás idő!!!
  • madmax1979
    azta...mi van itt? sehol senki...