22335
11330766891279474906.jpg
  • Gabo
    Amikor az Author bejött kis hazánkba, elég nagy hype volt körülötte, de azóta itt-ott már negatív hangok is megjelentek velük kapcsolatban. (Talán a bikemag fórumán több infot és leírt tapasztalatot fogsz találni.)
    Alapvetően a használható kategóriába tartozik és nem egy tecsobájk, ha érted, hogy mire gondolok.
    A Cross kategória náluk ugyan azt takarja, mint a többi gyártónál a trekking. Alapvetően aszfaltos városi használatra, light terepezésre, túrázásra szánt bicok. Amit belinkeltél elég korrekt felszereltséggel rendelkezik, talán egyedül a tektro fékek azok, amiket lecserélnék. Egy Shimano Deore V-fék nem egy nagy érvágás, de minőségben egyértelműen jobb.
    Ha esetleg kicsit erősebb gépet szeretnél magadnak, ebben az árfekvésben már a montik is jó választást jelenthetnek. Később fejleszteni is jobban lehet őket, ha az igényeid megváltoznának.
    Azt is javasolom, hogy nézz szét a többi gyártó termékei között is. A magyar gyártók között a Magellán elég jó ár/teljesítmény arányú gépeket készít.
  • Ch_Slater
    hi.
    ha már igy benne vagyunk.. :)
    author bicók milyenek?
    kb. ilyen tipus (cross) és ilyen árban amire kiváncsi lennék: ILYEN

városi csapatásra (semmi különös) és itt fehárvár környékén túrázgatni (főleg betonon)

köszi
  • gordon 24
    Rendben sok sikert hozzá!! És természetesen várom a képeket ha megvan!!!
  • SgtChris
    Köszönöm a gyors választ! Igen, valami ilyesmi elképzelésem van nekem is a dolgokról, és nem is ragaszkodom az össztelós bringához, de ez kiderül a felsorolt típusokból is, hisz van amelyik tényleg egyszerű gép. Nem kell a csicsa, de egy aluvázasért fáj a szívem...
    Természetesen a leírtakat szem előtt tartom, és megpróbálom a rendelkezésre álló keretből kigazdálkodni a maximumot.
  • gordon 24
    Én a következőt javaslom neked...

Ezt felejds el!! Ennyi pényézért nem adnak jó összteleszkopos bringát.
    Alul amit irtál ez a max 60. Ez egy elég jó ár, de dobj rá egy 10-est.
    Ennyiért már tudsz venni olyan bringát amibe normális első teló van, duplafalu alu kerekek kazettás hátsó agy stb.
    Ne hagyd magad megvezetni ilyen szépnek látszó dolgokkal. Inkább ne legyen rajta abszolut teló és kerüljön ennyibe minthogy legyen de a többi része legyen gagyi.

Amit fontos egy bringánál, és mindegy hogy durvulsz avagy nem:
    Legyen monoblokkos középrésze. Legyen aluminium hajtókarja és fogaskerekei.
    A Felnik dupla falu aluminium kazettás hátsó agy. Fogaskoszorúval.
    Aluminium váz. Ennyiért valszeg olcsobb Magellant (Crater) Merida, Kona stb-t kapsz.
    A-Head setes fejcső. (ez ha alu tutti)
    És legalább egy RST vagy egy Sauntur teló. Ilyen singsung megy Topgun ilyeneket semmi képpen.

Ezek ha megvannak egy vszonylag jó géped lesz. Persze nem örültködésre mert azt ez se bírja. De egy városi tekerésre meg turákra alkalmas lehet.

• SgtChris
    Sziasztok! Segítséget kérnék! Hallott valaki már olyan bicajról, hogy Balance Attack 26" ? Ez egy össztelós MTB, a leírás szerint acél vázzal, ZOOM327 rugós teló, 21 seb. Shimano Altus váltóval, Revoshift váltókarral. Eredeti árának 89.999 Ft-ot, írnak, ami parasztvakítás szerintem, tekintve, hogy 34.999-ért adják holnaptól akcióban...
    A neten kerestem egyéb infót, de nagyon noname-nek tűnik a cucc... :-S A neten az alábbi típusokat találtam szimpinek: Hauser Now 26", Dema Asolo 26", Kelly's Radius, Magellan Hydra alu, Merida Kalahari 4SX.
    Hálás lennék bármi segítségért, mert szeretnék egy bringát, semmi extra vadulás, csak jó legyen adott pénzért. (max. 60eFt)
  • Pistike 007
    oks, köszi
  • gordon 24
    igen.. arra gondoltam!
  • Pistike 007
    normális = csavaros?
  • gordon 24
    Hát képről elég nehéz megmondani.
    De szerintem a normális mivel bikpositive.
    De irj nekik egy mail-t és kérdezd meg, mert később nehezen fogsz egyeségre jutni ha nem jó.
  • Pistike 007
    üdv! 1 kérdés: Neki milyen a tárcsarögzítése? Sehol se látok róla infót...
  • N3v3rland
    Hello!
    Élnek újpesten BMX-esek?
    Szeretném elkezdeni ezt a sportot, de nem tudom, hogy kezdjek hozzá...
    Főként park, netán street érdekelne, de nemigen látni errefelé bringásokat, így nagyon eligazodni sem tudok a műfajban. Lenne egy témában lévőnek valami ötlete?
  • csaba90
    Sziasztok!
    Ismertek olyan webshop oldalt ahol lehet olyan ráfot kapni ami olyan mint a motoroké? tudjátok amibe nincsenek küllők hanem 3 vagy 5 olyan izé tartsa XD XD XD :D :D :D
  • gordon 24
    Igen..
    Van a Görzenál ebbe lehet bmx-ezni és deszkázni. Ennek a címét nem tudom de az biztos hogy a budai alsórakpart vége felé van. A Margithidtól az Árpádhíd felé. Talán az Árpádfejedelem utjára van számozva de nem biztos.
    Aztán van Lörincen egy. Ez a Méta utca mellett van egy sulinak a területén.Meg még amiről én nem tok.

Aztán az egész szabadsághegy. Szóval van.

• kuks
    PLS!
    VKI VÁLASZOLJON!
  • matyi08
    az viszont szerintem SR Suntout XCM lesz. Nem sima XCM. Azért ha segítséget kérsz vmi pontosabb adatot mondj meg. Erről meg a gyártó honlapján találhatsz infót.
  • Pistike 007
    És az XCM? :DD
  • gordon 24
  • kuks
    PLS!
    VKI VÁLASZOLJON!
  • gordon 24
    Lehet hogy van.. De ugye azt kérdezted mi a véleményünk. Ha RSC a teló akkor az egy koppintás olyan mintha egy Nike cipő helyett Nukét vennél.Ebben az esetben az a teló biztos hogy nem jó teló. Ezért irtam hogy akkor kuka.
    Ha nem dobod akkor nem.. De az biztos hogy nem egy jó dolog az.
  • Pistike 007
    Szóval nincs. Interesting, nem dobom ki, csak nekem van egyedül a világon. köszi :)
  • kuks
  • Tyad
    Ha nem RST akkor bizonyára Rock Shox Pilot C. ez egy kezdő szintű teló, szóval nem rossz.
  • kuks
    Tudnátok adni olyan linket, ahonnan letölthető trükk videó+név?
    remélem értitek hogy mire gondolok előre is kök!
  • kuks
    Cső!
    Budpesten található bicikli pálya?
  • gordon 24
    Olyan teló hogy Rsc nincs. Ha rsc akkor semmire nem jó dobd ki!!
    Ha Rst akkor lehet jó is. De ha RSC akkor kuka!!!
  • matyi08
    nincs is olyan teló, ohgy rsc...
  • Pistike 007
    nem, RSC.. :)
  • bld
    sztem RST-re gondolsz:)
    nkem is az van szal roszsat mondok csak róla azon kívül h 3-4 éve van meg és műxik rendesen
    1. hidegben bekeméynedik mert elastomeres a csillapítása magyarul merevvilla 5 fok körül, megoldás:hidegben ne ugrass:D
    2. semmi ennyi pénzért sztem teljesen jó:)
  • Pistike 007
    üdv, RSC teló az gáz? (kínai vagy azért lehet vele gurulni) :)
  • bld
    erre szokták mondani h cigányos sufznituning:)
  • Tyad
    hali
    Merida Matts 80
  • Krezga
    Hát valahogy nem jönnek be:D
  • Andora
    Szerintem Magellant.
  • iszakos
    pimp my bike:)
  • Zoli82
    De kár érte
  • matyi08
    én tudtam, le is szedtem, de már törölték az oldalt!
  • Zoli82
    Nem tudjátok honnan lehet letölteni a New World Disorder 7-et?
    Lehetőleg webről, torrentet nem használok
  • Zoli82
    Nem tudjátok honnan lehet letölteni a New World Disorder 7-et?
    Webről ha lehet, torrentet nem használok.
  • matyi08
    szerintetek a Kona Scrap megér 178e Ft-ot?