22335
11330766891279474906.jpg
  • bld
    Erőssen gondolkozmo egy 24" os street bringa építésén de nem iagzán látok normális árfekvésben vázakat, egyedül a dragonfly 24"-et de nem igazán imserem a márkát, nem tudom h mennyire megbízható bár a cromo jó lenne
  • Krezga
    Jelenleg én is akarok valami ilyesmi bringát, amivel tudok jó nagy távokat tekerni(teperen főleg:)), meg kényelmes is:)

(persze mellette kéne valami ugrálásokhoz is, de ahhoz most van 1 eléggé gyengus, de addig is megteszi)
  • Pistike 007
    Jaj srácok:DDD
  • gordon 24
    Remek.. Tényleg jobb. Cromo becsúszószár, olaj csillapítás. Full király szerintem szép is. Jó hogy sötét a becsúszó. Egyszóval tetszik szép:
  • Pistike 007
    Hát akkor le van beszélve. Az lesz
  • gordon 24
    DartII. Jobban néz ki. Én is azt venném.
  • Pistike 007
  • bardocz
    hát ezt én sem tudom beazonosítani:S olyan mint valami dinámó zsinórjának hely de nem tudom mi lehet az
  • Pistike 007
    Szerintem is szebb... Ja, és találtam egy csavaros cuccot a vázon amit nemtudok beazonosítani. Ő az...
  • bardocz
    dart || jobban bejön nekem kinézetre :D de szerintem az jobb valamivel
  • Pistike 007
    Kép:
    Judy
    Dart II
  • gordon 24
    Min d 2 jó.
    A Dirt azért jobb mert Cro-mo becsúszólya van, és nem acél.
    Mind2 olaj csillapításos ami nagyon jó. Szóval az kéne hogy adj képet.
    Adatok szerint mind2 egész jónak tünik.
  • Pistike 007
    Akkor Judy? :)
  • gordon 24
    Kicsit nbehéz! De mivel nem Crosscountryzol ezért ez nem gáz. Rock Shox egy nagyon jó márka. Judy nem is gagyi szóval szerintem jó!!!
  • Pistike 007
    Vagy:

Rock Shox
    07 Dart 2 80mm fekete

Leírás:
    Rugóút: 80mm
    Súly (kg): 2,4kg
    Rugózás: Acél rugó
    Nyak: 1 1/8 acél AHEAD
    Csillapítás: HydraCoil2 (HC2)
    Állíthatóság: Előfeszítés
    Becsúszó átmérője: 28.6mm
    Becsúszó anyaga: Cro-mo
    Tengely: Standard
    Váll: Fekete 6061 T-6 alu
    Porlehúzó: Standard

Ezen a kettőn gondolkodom.
  • Pistike 007
    Rock Shox
    06 Judy J2 80mm

Leírás:
    Rugóút: 80mm alapban
    Szabályozhatóság: előfeszítés
    Súly: 2353g
    Rugózás: spirálrugó
    Csillapítás: Olajcsillapítás (HC2)
    Külső szár: alumínium
    Villanyak: kovácsolt 6061 T6 alumínium
    Nyakcső: acél
    Becsúszószár: 28mm 4130-as acél

Vélemény?
  • Pistike 007
    Ja, én is erre gondoltam. Valami belépő RS...
  • bardocz
    hát attól függ mire akarod használni,bár én azt javaslom vegyél egy rendeset
  • Pistike 007
    Szóval gyűjthetek másra
  • bardocz
    én egy olyat vettem kb 2 éve és semmi baja,max egy nagyon picit puhább mert nyúztam rendesen,meg 40-50-nél nem kerülgetem már a kátyúkat sem
  • Pistike 007
    A Suntour villákról úgy nagy általánosságban mi a véleményetek? Lecseréljem?
  • Seaweed
    Azt a kulsot mondom nyugodtam! Bar hozzateszem..mint mondtam ez egy oszver kulso..leginkabb arra van tervezve hogy a varosban nyomja az ember..de ha beteved az erdobe, foldutra stb-stb akkor ott is megallja a helyet...viszont nem valo pl hegyi osvenyen maszni...arra alkalmatlan..arra a regu kulsod valo pl de az meg szinte minden mashova nem valo...
  • Szabi84
    Na ez tetszik igy képről, hasonlit az enyémre csak nem olyan bütykös, de asszem nem is nagyon kell olyan!
  • Seaweed
    Volt egy csomo megmaradt alkatreszem (mint pl RST e.teleszkop) a lent lathato atalakitasabol tavaly nyaron..igy epitettem a megmaradt alkatreszekbol egy teli bringat...nah annat tortem most a telojat...igy most ugy dontottam ha hozzanyulok akkor koltok ra egy keveset ;))
  • Seaweed
  • Szabi84
    Dejó egyeseknek két bringájuk van! És még új gumira is van pénzük!
  • Seaweed
    Hi

Nem ertem miert van a ket topic...legjob 1 kozos lenne..mert ahogy elnezem itt is legtobben a MTB-rol beszelgetnek, pedig van neki sajat topicja abban meg talan ha 2-en 3-an ha jarunk rendszeressegel....nah mind1

nah ha mar ide tevedtem beteszem az egyeik paripam...amin nem sok valtozas fog tortenni...ezt csak joidoben hasznalom al evegos elso telo miatt...(a masik gepem (Kona) most birizgalom egy "kellemes" RST villavall tores utan megint koltok ra....majd ha keszvan arrol is lesz kep...)

• Pistike 007
  • bardocz
    hát nem az,de ha rég nem ültél bicón akkor normális lehet csak meg kell szokni:P
  • Pistike 007
    Az normális hogy 35 km útán egyszerűen szétvágta a hátsómat a nyereg? (1 éve nem tekertem hosszabb távot, sőt biciklim sem volt)
  • Pistike 007
    Első váltó Acera, hátsó Alivio. Shimano első agy, BS hátsó. Fogaskoszórú is Shimano, úgy ahogy a hajtókar. Kormánycsapágy Richtey. A többi nagyrészt Scott. A teló is azon néven van, de a Suntour adta ki. Azt majd valószínűleg cserélem. Ja, és megvagyok vele elégedve!
  • gordon 24
    Elég riossz a kép. De amit látok rajta nem rosz. Ez egy CC gép. Arra tökéletes. Nyuzzad!
  • Pistike 007
    Konkrétabban: Mi róla a véleményetek?
  • Pistike 007
    Hali! Scott-nak van magyar honlapja? Nem találom sehol. (barátom a google)
  • repvez
    Egyébként ezt a szörnyeteget akarom majd idövel használhatobbá pofozni
    bringa
  • repvez
    Ahogy az adatlapját néztem olajos csillapitás van benne.
    És igazad van a vázzal kapcsolatban,mert a mostani hátso teloval is elkapott a méreg hogy szinte csak 1 centit mozdul azt is csak akkor mikor ráülök aztán se ki se be.Gondoltam szétszedem és megnézem mi lehet a baj.És a vázbol kiszedve a váz maradt a helyén és nem csuklott össze ahogy vártam igy a forgásbontnál engedtem a csavaron igy már jobb lett a mozgása,de még mindig tul kemény a 80 kilomhoz képest.
    Egyébként valami noname scorpio "márkáju" a váz.Az elsö telonál egyértelmü a rugo hibája mivel ott nincs csuklopont ami megszorulna.Amugy valami duplavállas STR 1750-es villa van elöl.
  • games4ever
    okok, köszi a válaszokat, majd most átgondolom a dolgot, aztán megírom h h döntöttem, még úgyis várok a fizumra, addig átgondolom még1ce:)
    köszi még1szer a segítséget;)
  • gordon 24
    Az RST big Montain-nak elég jók az adatai. Azt kéne tudni hogy van-e benne csillapítás, mert elég sokat mozog és csillapítás nélkül érdekes dolgokat tud művelni egy ekkora rugó ut.
    A másik telókról nem sokat tudok.

Amit irsz:
    noname cuccos és alig akar megmozdulni mert csak sima rugos telok vannak rajta

Ez nem csak a telók miatt lehet.
    Milyen váz az?
    Ha olcsó előfordulhat hjogy maguk a forgáspontok nem igen szeretnének mozdulni
    Magyarán veszel bele telót és abszolut nem garantált hogy azzal jó leszt.
  • repvez
    Erröl a 2 telorol mi a véleményetek?
    manitou radium
    egy KindShock KS-261os telo van most a bicajon .ESetleg azon lehet valamit alakitani hogy jobban rugozzon?
    A másik meg a RST big montain
    Nem akarok velük nagyon vadulni csak ha már van egy össztelös bringám akkor szeretném ha jol is muködnének rajt a telok.Mert elég gagyi noname cuccos és alig akar megmozdulni mert csak sima rugos telok vannak rajta.
  • gordon 24
    Hát figyi végülis te döntesz akkor elmondom hogy mit gondolok erről a gépről:

Igazából a leirása alapján minden olyan dolog benne van amitől akár jó is lehetne. Mivel Dupla falu felnie van monoblokkos, v fékes stb.
    De az a baj hogy egyik sem márkás cucc igy aztán fogalmam sincs milyen terhelést viselnek el.
    A villa egy Mozo ez egy olcsó a képen elég nehéznek de erősnek tünik. Mivel csilapítás nincs benne ezért ez sem egy jó pont.

Ha nem akarsz ugrálni, durvulni akkor is nagyon fontos a kerekek minősége a hajtómű minősége, és a fékek minősége.
    De mivel ezen a biciklin is hasonló dolgok vannak mint amit mondanék nem írm le még1x. De sajnos ezek olyanok csak nem márkásak én nem bíznék bennük.
    De még 1x mondom te döntesz ha neked tetszik és nem tudsz több pénzt adni érte vedd meg, csak akkor ne várj tőle sokat és ne durvulj vele.