22335
11330766891279474906.jpg
  • Pistike 007
    Ja még van egy problémám... Van egy telóm, amit fel szeretnék tenni a bálykra, de a villanyak rövid, meg túl kicsi átmérőjű is... És a k.csapágyban lötyög, meghát a stucnit sem tudom felfogatni rá. A villanyaknál nincsenek csavarok, tehát valószínűleg nem cserélhető, de remélem nincs igazam. :D Krezga, atom a bicód.
  • Desintegrator
    Helló

Úgy tűnik ezen az oldalon
    http://www.viamichelin.co.uk/
    meg lehet tervezni biciklis túraútvonalat. Remélem tényleg jól működik, mert az Alpokon nem lesz egyszerű áttekerni, főleg ha egyszer csak feltűnne az egyetlen járható főúton egy 'bicikliseknek tilos' tábla :)
    kb 1300 km lesz az út. Nem is írok egyelőre többet róla, ha élve visszaérünk majd felírom a honlapomra milyen volt :)
    Továbbra is várom a tapasztalataitokat olasz, ill. hegyi túrákról: mire kell figyelni,mire kell vigyázni ... ez nekünk egy teljesen új terep.
    Azt esetleg tudja valaki, hogy van-e valami fontos szabály, amit külföldön be kell tartani ? (ami eltér az itthonitól, ami Ausztriát ill Olaszországot illeti)
    Ja meg találtam ilyen hegyi ősvényeket az Alpokban mazohisták számára :)
    Erre tényleg kiváncsi lennék, hogy valaki szokott-e ilyen vad túrákat szervezni, és milyen lehet ?
    pl. http://www.ocd.org.uk/alps/rs/fred.htm#fw85e18
    ilyen terepen. (szerintem nincs annyi pénzem egy bicajra, ami ezt kibírná)

Kösz, ciao
  • bardocz
    grat hozzá,szép:)
  • gordon 24
    Jónak tűnik!.. Grat Hozzá.
  • Krezga
    Nyah, mostanában ezzel tekerek:

Kicsit homályos a kép, mert telóval csináltam.
  • gordon 24
    De.. Ez volt. Végülis logikus.. THX.
  • Ch_Slater
    az XC rövidítés is Cross Country-ból származik, nem? X, mint Cross (kereszt)...
    vagy nem ez volt a bizonytalanság tárgya? :)
  • Krezga
    Nah, megvan az új bringám:)
    Gondoltam kipróbálom milyen egykeréken vele, addig nem is lett volna gond, csak patentos cipő volt rajtam, és mikor kezdtem eldőlni, csak a másik oldalon bírtam kiakasztani a cipőt, és akkorát burultam mint a ház, még most is csak alig mozog a kezem:)
  • gordon 24
    :d az igen.. Akkor sajna flexxel segithetsz rajta csak.. Csak ugye akkor arra a villára többet nem raksz V-féket.
  • gordon 24
    Ma volt a velence körbetekerő verseny.. Én is lent voltam meg kb 200 bringás.
    A profik 10 köt azaz 280km-et tekertek le.
    Én mivel egy dual szlalom géppel 2.35-ős Maxxis gumikkal és egy tánnyérral jártam lent, csak 2.őt mentem.. Magyarul 56km.et.. Egész jó volt, jövőre is lesz remélem.
  • Pistike 007
    Már egy hete áztatom :DD
  • gordon 24
    Próbáld meg csavar lazitóval befujni, hátha segít. Más tippem nincs.
  • Pistike 007
    Pedig szerintem bennem elég a nafta, mert eddig két kulcsot hajlítottam el rajta... :D Akkor tulajdonképpen ugyanaz a két kifejezés. Köszi.
  • gordon 24
    A CC az a Cross Country.. Ezt a sportágra használják. Az erre tervezett cuccokat látják el XC felirattal, de ennek a rövidítésnek az eredeti változatát nem tudom.
  • gordon 24
    Elvileg nem.. Egy 8-10-es villáskulccsal kellene kitekerni. Rendesen mentetes, és abba a két könnyitésbe illik a kulcs.. Szóval nem kell hozzá specko alkatrész.
  • Pistike 007
    Ja, és mi a CC és az XC között a különség? :D
  • Pistike 007
    A telóról a V-fék tartó kis csapocskát vagy mit hogyan lehet lekapni? Úgy be van húzva mint a rosseb. Vagy hiába próbálkozom és egyedi szerszám kell hozzá?
  • Novartis
    hát a bowden az új ugyhogy nem tom h azzal van e a baj, de nem hinném :) egy bike positive v-fék
  • Mike
    enyémet úgy kell elképzelni, hogy ellapult, és szétmentek a szálak
    és nekem is örök problémám, hogy megcsinálom, meghűzom, aztán pár nap után ugyanott vagyok, mint az állítgatás előtt
    nem mondom, hogy nem fog a fék, de nagyon nagy a holtjáték, és ez zavaz
    az első fékkel ilyen gondom nincs
  • Amse
    milyen redszerű fék? bár nem tudom, hogy lehet egy bowden annyira szétmenve, hogy egy csavar ne tudja jól megszorítani, de logikusnak hangzik egy pár száz forintos bowdencsere...
  • Mike at home
    ez engem is érdekelne
  • Krezga
    vágj le a bovdenből:)
  • Novartis
    szaisztok van egy kérdésem inkabb egy kis segítség kellene van egy kis gondom a fékkel :D még pedig annyi h azt a rohadt bovdent nem tudom rendesen meghuzni azaz azt hiszem meghuzom de egy pár fékezés után meglzul és aha tövig huzom a féket akkor sem jelentkezik az a fékerő mert nem nyomodik oda rendesen a felnihez a féknek a pofája:), mi a megoldás? izombol dolgozzak tovább is vagy valami apro trükk amit nem tudok vagy valahol szimplán elbaszom :) előre is köszi :)
  • zsoke
    hat nem tul sok ujat mondtam ezek szerint:) de errol a drauradweg utrol valahol egy magyar oldalon azt olvastam, hogy lemegy olaszig. nagyon kafanak tunik az ut, az alapjan amit olvasgattam rola. azt is olvastam, hogy nem nagyok a szintkulonbsegek, es hogy nagyon gyonyoru. basszus, addig nezegetem, hogy legkozelebb odatervezem....de legalabb akkor te mar tudsz mindent:)
  • Desintegrator
    Kösz az információkat. Addig amúgy nem tudom milyen hosszú lesz a túra, amíg nincs konkrét útvonal. Ezt igazítani kell majd a távolsághoz, a kempingekhez, az Alpokhoz :) A drauradwegről van térképem, az osztrák túratérképek elég jól fellelhetők a neten. Mi is csoportkedvezménnyel vonatoztunk.Viszont még mindig nem találtam jó biciklistérképet Olaszországról, úgyhogy majd valamelyik nap benézek egy térképboltba.
    Amúgy vajon Olaszországban lehet vadkempingezni ? Néha lehet be kéne ütemezni olyat is, mert úgy emlékszem a kempingek annyira nem olcsók, meg ki tudja útba esnek-e egyáltalán. Még sok nyitott kérdés van, ha valaki tud még informálni hasznos dolgokról, azt szívesen veszem. Addig kicsit felfrissítem az olasz nyelvtudásomat :)
  • P34K
    Üdv!
    Szükségessé vált egy bicikli mostanra, és hosszú agyalás után végre rá is szántam magam. 20-80%ban terep/városi közlekedésre szántam, és persze a minőséget és könnyű súlyt szemelőtt tartva.
    A válaszásom egy Caprine Epic 50 bicajra esett, tárcsafékekkel és lecserélt íves kormánnyal, illetve egy zselés nyereggel, hogy az elpuhosodott seggemet ne szedje nagyon szét. :)

A kérdés a szakemberektől, jó választás volt?
    Úgy tudom magyar a tervezése, összeállítása. Van esetleg valami probléma a hazai biciklikkel?

Előre is köszi a válaszokat!
    Pík
  • Krezga
    Szombathely:) Dejó, én is ott lakom most:) Amúgy bármelyik határátkelő helyen át lehet kelni bringával. Naggyából az utatokba esik szerintem a rábafüzesi határátkelőhely, ott tuti át lehet menni, én is ott szoktam, ha megyek ki Ausztriába bringázni.
  • zsoke
    figyisz, a Drauradweg-erthez talaltam egy tok jo oldalt, terkep is van: http://www.drauradweg.com/.
    de lehet, hogy mar te is megtalaltad.
  • zsoke
    Ez eleg frankon hangzik! Hany napra szervezed? Oda-vissza bringa? nem lesz uncsi vagy visszafele masik utvonal lesz? mi a duna menti ausztriain visszafele jottunk egy uncsi 100kmert vonattal. na azt tudom, hogy ha nem lepsz at hatart vonattal, akkor egesz elfogadhato aron lehet bicajjal is utazni (raadasul tok tagas a bicajosoknak fentartott kupe) es ha mar harman vagytok van csoportos kedvezmeny is:) hat nem Magyarorszag!
  • Desintegrator
    Valahonnan a nyugati határtól, pl. Szombathelyről indulnánk, és a cél Velence lenne, Olaszország. Részben érintenénk a Drauradweg- et Ausztriában, csak azt nem tudom hogy jussunk oda, valami részletes térkép kéne, bicikliutakkal. Nem egyszerű egy ilyen túrát megszervezni, mivel nem egy konkrét túraútvonalat fogunk követni. Valami nagyon részletes térkép kellene. Még szétnézek egy térképboltban, hogy mik vannak, küllönben meg lehet, hogy maps.google.com-al lesz megtervezve az út :)
  • zsoke
    szia! igen lehet. nem tudom, de rajka minek szamit? mert ott mentunk at legutoljara brinyoval. auto nem volt nalunk:) es osztrakok is jottek at brinyoval, ugyhogy a bringasoknak sokkal jobb, tobb helyen kozlekedhetnek es meg kornyezetet is vedunk:)!
  • Desintegrator
    Helló

Eddig még mindig biciklis határátkelőhelyen mentünk át Austriába, de ugye lehet máshol is ? Gyalogoson, vagy ha csak autós van ? Útvonalat tervezünk, jól jönne egy kis egítség.
    Kösz
  • Szabi84
    bazze hogy én miért nem így csináltam
  • gordon 24
    Ne szilikonozd!!!!! (sry Szabi)

Fogj egy Fecskendőt. Szivj bele vizet. Annál a résznél ahol nyitott emeld kicsit meg és dugd alá a fecskendő nyilását, és permetezd alá a vizet.. Egyből lejön. És ha megszárad nem fog csuszni.
  • Szabi84
    Szilikon spray-t fujjál alá és könnyen lejön! De ne sokat mert akkor pár évig csúszkálni fog!!!
  • Novartis
    jah éls amit elfelejtettem méág h a kormányra a markolat nem megy rá akarom mondanin rászorult :) se előre se hátra levágni annyira nem szeretném ....ehhez is kérnék segítséget (izombol lehetetlen leszedni)
  • Novartis
    szaisztok van egy kérdésem inkabb egy kis segítség kellene van egy kis gondom a fékkel :D még pedig annyi h azt a rohadt bovdent nem tudom rendesen meghuzni azaz azt hiszem meghuzom de egy pár fékezés után meglzul és aha tövig huzom a féket akkor sem jelentkezik az a fékerő mert nem birom rendesen odanyomni, mi a megoldás? izombol dolgozzak tovább is vagy valami apro trükk amit nem tudok vagy valahol szimplán elbaszom :) előre is köszi :)
  • Mike
    minap lenyomtam pár ismerőssel 75 km-t, javarészt földúton. rájöttem, hogy vmilyen másfajta nyeregre van szükségem :)

a zselések milyenek? ez a mostani szétnyomja mindenemet
  • zsoke
    koszi! jo ez a cim!
    egy sztorit azert elmeselek az arakrol...a dunamenti bicajozaskor egy helyen rendesen kempingbe mentunk, es mar nyolc orakkor nem volt portas. masnap hetkor nyitottak, de mi elmentunk elobb. ugyhogy ingyen voltunk:) eleg magyaros:)
  • Desintegrator
    http://www.campsite.at/
    -> express gomb -> kiválasztod a tartományt -> és felsorolja az összes kempinget, jobb oldalon vannak info gombok
    Szerintem itt mindet megtalálod. Csak németül kell keresni, az a titok :)
    Az osztrákok mindent eldugnak a neten, de az árakat a legjobban. Legalábbis amikor a vonatjegyárakar kerestem, jó sokára találtam meg, ami nekem kellett.