22335
-
#4437 mennyi kilométert tekertél vele? -
#4436 Pyxis-re is gondoltam már.De amúgy szerintem ezt a vázat 20-asnál drágábban nem tudnám eladni.Bár nem tudom,mennyire hiánycikk,lehet elmenne 30-ért is Csak nem nagyon akarom eladni,mivan,ha megint rámjön az ugrálhatnék:) -
#4435 Trekkingre jó lesz szerinted?Mert Acera nem tudom meddig húzza.Bár most komolyabb baj nincs vele.Most lesz 1 éves. -
#4434 Aki megteheti -
vass17 #4433 Na jó, meggyőztél, holnap megyek és veszek egyet:) -
vass17 #4432 Szerintem 2007-es Polarx vázat elég jó áron el tudnád adni. Helyette mondjuk inkább Cruxot vagy Pyxist vennék:
itt van például egy CRUX SS 2008-as design (sajnos, valahogy a 2007 Magellanok jobban tetszenek mint az újak), de akkor sem rossz vétel.
De ha ragaszkodsz a Polaris-hoz akkor ugyanitt link van 14-ért akciósan. -
#4431 Aha. -
#4430 pedig ez a legjobb ár/érték arányú bringa a világon:D -
vass17 #4429 Szerintem más gyártótól is kapsz ennyiért ilyen szintű mtb-ot, annyira nem kihagyhatatlan vétel. Mellesleg nekem nem is tetszik a váz:D -
#4428 Megvan a Hayes Stroker Trail-em
Istenkirály. -
Gabo #4427 Ha "beakaszthatós" pedálok alatt patent pedálokat értesz, akkor azok semmivel sem veszélyesebbek, mint maga a városi bringázás. Meg kell tanulni megfelelően használni őket. Észben kell tartani, hogy megállás előtt az embernek ki kell oldania a lábát. Meg nem érdemes a legerősebbre állítani a rugokat.
Normál tekerés közben több az előnyük, mint amennyi hátránnyal járnak. Sokkal egyenletesebben terheli az izmait a bringás, ha körkörösen tud hajtani az állandó taposás helyett. A felfeléken húzni is tud a lábaival. -
Gabo #4426 Ez egy belépő szintű bringa. Egy viszonylag jó vázra alsókategóriás alkatrészek aggatva. Ezzel a felszereléssel legfeljebb alkalmi tekerésekre jó.
A fékek, a kerékagyak és a hajtómű egy szégyen, lényegében noname kategória. A telo sem jobb sokkal.
Ha valaki rendszeres sportolásra akarja használni, ezek lesznek azok az alkatrészek, amiket a leghamarabb cserélnie kell. Vagy azért, mert szétmennek, vagy azért mert rájön, hogy nem alkalmasak arra a használatra, igénybevételre, amit megcéloz. Valószínűleg egy-két éven belül a bringa árát mégegyszer el fogja költeni a fejlesztésekre. -
Gabo #4425 Az Shimano SLX az Shimano Deore LX szett újratervezett változata. Az SLX monti felhasználásra, míg az LX trekking-re való. A 2009-es bringákon már lehet majd vele találkozni. -
#4424 akit érdekel itt megtalálja a 2009-es cube katalógust
amúgy aki talál PDF-es ilyen 2009-es katalógust az bedobhatná ide -
#4423 ez a bringa linkje
Gordon szakértsd meg :D -
#4422 nagyon hasonlít a Cube Appear-ra mind színben mind kinézetben
a hátsó váltó azon is ugyanaz
ilyen van cimbinek, eléggéb bevált neki
csak a beakaszthatós pedálokkal szívta meg párszor (elég balesetveszélyes városban)
persze költött is rá kb 50eFt-ot
-
#4421 nekem is van gyárilag a KTM-en teleszkóp gumivédő
ás holnap sztem nagyon jól fog jönni :D
hawer nem mer jönni a Cube-val, mert tiszta sár lesz :D -
#4420 ma esik az eső
holnap lesz 1 kis sárderby :D -
#4419 Shimano SLX-ről hallot már valaki? -
#4418 azé. -
#4417 BMX?:D -
#4416 na megvan a jövő tavasz/nyáron készenlévő bicókám terve :]
proper: váz - agy - felni - küllő - villa
khe: kormány (cirrus, a világ legkönyebb kormánya jelenleg)
macneil: stucni - végdugók - hajtás - markolat
e'ckla: pedál
atom lesz de nagyon dúúrván. 9kilós csoda :) -
#4415 Egyenlőre ezt meghagyom majd,ha egyáltalán lesz az egészből valami,és ha nagyon bejön,akkor később max lecserélem egy polaris-ra. -
#4414 Hát ha nem vagy súly buzi akkor mind1.. Azokat a cumókat akkor kell lecserélni, ha nagyon könyű bicot akarsz. Különben tök mind1..
Mondjuk ha xc-zni akarsz ahoz az extreme váz se jó, mert a geometriája nem megfelelő ahhoz. -
#4413 Akkor majd utánanézek annak az adapternek,csak találjam meg a hátsó fékem De ha xc,és még nem vagyok súlybuzi,akkor mit mire érdemes,meg hogyan?Mert az állítólag 2 kilós váz szerintem jó hozzá.Igaz nem tudom hova tudnék menni xc-zni,meg amúgy sincsen kivel. -
#4412 Hát ezekből semmit, ha utcait akarsz ez igy jó szerintem.
Ha Xc-gépet mindent:D De az más tészta..
A fék:
Hát simán fel tudod rakni. Feltéve ha elöl van olyan agyad amire rá tudod tenni a tárcsát. Ha van akkor egy másik adapter kell ami nem hátsó hanem első és kész.
Szóval ha ilyen a bicó akkor csak gumit tegyél rá, húzd feljebb az ülést. Azt ennyi. Esetleg a hajlitott kormányt cseréld egyenesre. Hát kb ennyi.. Szerintem. -
#4411 Inkább írom,amit tudok:D
RST gila 100mm-es teló,állítható,acera váltó hátul,8 sebességes.Hátul avid bb7-es tárcsafék,elöl vfék.Minden bikepositive:) Csak sajna nem tudok rendes fotót készíteni róla.
Amúgy a hátsó tárcsaféket fel tudom rakni előre valahogy?Mert akkor lehet kciserélném,mert az olcsóbb lenne,mint venni egy újat előre. -
#4410 linkelj róla egy fotót.. Aztán elsoolom:D -
#4409 Na ittvan ez a gumi,olyannak tűnik,mint ami kéne nekem :) Bocsi a sok hsz-ért:D -
#4408 Najó,mégsem slick kéne,hanem olyan,amin középen van egy sima felület,de a széle sincsen túl bonyolítva,tapadjon valamennyire terepen,ha hirtelen az kell,amúgy inkább majd cserélgetem a gumikat. -
#4407 Elsőnek le kéne cserélni a gumikat,valami slick-re,vagy nagyon kicsit mintázottra,de mégis legyen széles.Mert ebben a vázban nevetséges lenne egy keskeny gumi.Az nem zavar ha esőben esetleg csúszkál,legyen valami kockázat egy gyors kanyarnál:D Aztán esetleg nyeregcsőnek valami 37 centinél hosszabb kéne,mondjuk 45,az ülésem jó egyenlőre.Aztán valami biciklilánc,vagyis inkább egy u-lakat,igaz egyenlőre úgy tűnik csak 2 biztonságos helyen tárolnám,sőt,inkább csak 1 helyen félteném. -
#4406 Szerintetek egy Magellan Polarx-en(2007-es) mit kéne cserélni,hogy eltoljam XC-sebb vonalba,és mindennapi használtra jó legyen?Úgyse használom arra amire való,akkor meg már járjak vele suliba,egy idő után úgyis hamarabb bent vagyok vele. -
Gabo #4405 Még nem eldöntött kérdés, de tény, hogy kevés a hely a lakásban. Majd kialakul, hogy mi lesz a sorsa. -
#4404 Értem..
De miért válsz meg töle?
Egy nagyon komoly kis gépezet, ami az értékénél jóval kevesebbet ér. Jó lesz az még másra. Esetleg vékonyabb gumival aszfalt betyárkodni, vagy valami.. Szerintem nem éri meg eladni.
Remélem össze jön az uj bringa. -
Gabo #4403 Szerelem volt első látásra. Kicsivel több mint 8 éve törjük egymást. Ahogy változtak az igényeim, úgy igazítottam a bringát is hozzá. Tudom előre, hogy fájni fog a szívem, mikor az új bringa megvásárlása után meg kell majd válnom tőle.
A telo egy 2001-es Rock Shox Judy XC. (Nyílt olajfürdő, 60-80-100 mm között szereléssel átállítható rugóút, állítható csillapítás és előfeszítés.) A gumi harmonika pedig sok szempontból hasznosnak bizonyult már. Részben védte a portól és a sártól a becsúszókat. Másrészt a legutóbbi majdnem balesetem során ennek köszönhetően nem lett összekarcolva a becsúszó. (Felüljáró, bamba gyalogos, becsatolt spd pedálok... Nekidőltem és majdnem átestem egy szalagkorláton.)
Ami a képen nem látszik annyira: Ritchey felnik, Novatec ipari csapágyas kerékagyak. Deore fékek. Ritchey Comp kormány és stucni. Elől Alivio hajtómű és váltó. Hátul Acera váltó. Shimano M520 spd pedálok. Lookin nyereg. (Röviden semmi igazán extra, de miden pont megfelelő arra célra, amire kellett.)
Viszont az ember változik, fejlődik, meg persze öregszik ;o) és némi kényelemre is vágyik.
Nagyjából 1,5-2 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni a gondolattal, hogy új bringát kellene venni. Bár az elképzeléseim még formálódnak, azt tudom, hogy a lehető legkevesebb kompromisszumot akarom kötni. Persze ennek meg kell fizetni az árát is. Apránként eljutottam odáig, hogy már 500k-t is akár elfogadható árnak tudok tekinteni.
Nem lesz egy könnyű döntés, mikor ki kell majd adni a pénzt. :o/ -
#4402 Nem olvastam:D Igaz a Judy felirat látszik:D -
vass17 #4401 az meglehet, én nem tudtam elolvasni:D -
#4400 Elvileg egy Rock Shox Judy Xc szerintem. És kb 2001-2-es:D de lehet tévedek. -
vass17 #4399 tényleg nem mai darab, de nagyon is jó állapotban van.
Egy dolog van, ami nem igazán tetszik az a teleszkóp gumivédője. Tudom, régebben a legtöbbre tettek ilyet, de szerencsére már annyira nem szokás:D
Amugy milyen és mikori Rock Shox? -
#4398 Nem rosz!
Látszik rajta hogy te sem ma kezdted:D Egy nem mai darab, 2 jól össze válogatott! Gratula..