22335
11330766891279474906.jpg
  • SrAta
    Srácok most hülyének fogtok nézni
    de az a stílus h street az mi????
    mert ok cc xc freeride dh dirt ezeket értem
    de a streetet én annak gondoltam h utcán menegetsz
    de akkor nem mivel gordon kollega azt extrém igénybevételnek írta az városon belüli patkánakbaszkodós autótátugrálós száguldozás vagy mi?????
  • Gabo
    Szerintem nem vesztesz semmit azzal, ha vársz februárig. Elképzelhető, hogy addigra még lejebb mennek az árak. Általában a téli alacsony forgalom miatt február, március környékére is szoktak akciókat időzíteni.
    Ha meglesz a pénz, Én is szezonkezdés környékén szeretnék majd új bringát. Persze kérdés, hogy addig hogyan alakul a gazdasági helyzet vagy éppen a saját életkörülményeim. :o/
  • gordon 24
    Saját szememmel is láttam, magyar országon.. Mivel crossozik a fél társaság.
    Szóval nem hazzudtam..

Sőt ha valamit előben tv-n látsz az nem saját szemmel való nézés??:D

De egyébként megint te kötekedsz. Olvasd el azt a hsz-t amiből indult..

Mit irtam?? Mindent el lehet törni.
    Nem azt hogy a KTM egy szar, és hogy csak az törik. Ezt ugyan ugy meg lehet csinálni egy kavasakival,egy Hondával egy yamahával stb

Sőt a Bringák között egy Kona-val, egy Sunnal, egy Tomec-cel stb..

Nem érted megint a lényeget csak fujod a sáját igazad.

Az hogy valami eltörik az nem "csak anyaghibátol" lehet.
    Ez a motor a büdös kurva életbe nem tört volna el ha nem igy érkezik meg.

Ezért irtam, hogy számit nagyon hogy hogy terheled, milyen igénybevételeknek teszed ki. Nekem van két ismerősőm akik Mongoose Dh bringával mentek jó pár évet kint világkupán, meg europa bajnokságon. Nem tört el egyik sem..

Szóval hossszu ez már mint a vasárnap ebéd nélkül. Hagyuk egymást.. Te nem tudod vagy nem akarod megérteni, hogy a világ több rétű.. Attól hogy valami nem osztrák vagy német még lehet jó..
  • MaSzKa
    ahhoz nem kell tudomány hogy beírod youtube: ktm crash

ettől az eséstől nem csodálom hogy eltört- ez nem anyaghiba

és hazudtál mert nem saját szemeddel láttad közvetlen

ezt megint csak bosszantásnak raktad be direkt :(
  • gordon 24
    Nincs meg hogy a franc álljon bele.. Sajna nem találom Yutouben.. Kár na mind1. ugysincs semmi értelme ugyse hiszi el..
  • gordon 24
    Azért keresem a másikat, mert az supercross élő felvétel volt talán 2003 ba.. A srác egy ratatán törte ketté a KTM-et ugyan igy beakadt az ugratóba. Élőbe néztem :D szóval nem lehet kamu.. De egyébként ez sem az.
  • gordon 24
    Ez mind szép és jó..

Csak..

2 dolog van.
    1 ha valaki életre akar tartós biciklit venni, akkor olyan alkastrészeket vásároljaon be, és biciklizzen. (ez azt jelenti hogy nincs ugri bugri, nincs street nincs semmi extra biciklizés van)

2 ha valaki dh-zni terepezni, streetelni dirt-zni akar. Akkor a tartóságot alapból el kell felejteni. Egy ilyen kerépár ha egy évet kinir alkastrész csere nélkül akkor az egy nagy öröm.
    Most gondolom kérdezni fogod, hogy akkor mi értelme van ennyi pénzt kidobni? Egyértelmü a válasz az olcsóbb egy évet se bir.

Azt kell szem elött tartani, hogy ami versenyre, extreme igénybevételre van az kevesebett bir mint az amelyik nem arra van.

Szereted az autokat az autó versenyeket. Ott van az f1. Egy forma 1-es motorból 30 darab BMW-t lehet venni. De csak 2 versenyt bir a BMW meg elmegy 15 évet.

Na ez van itt is. Ennyi a magyarázat, nem a kina cuccok bla bla.. Hanem az igény bevétel.
  • Szabi84
    "tuti fake"

előre idéztem
  • gordon 24
    Hát nem! Ez az egyik video. A másikat keresem, mert volt egy simább ugratás utánni recs is (szinten KTM)

• SrAta
    nah ha februárban is lesz ez az eszméletlen kona akció akkor veszek egy kona shredet addigra lesz meg a pénz
    mert má 14"os is van azonnali szállításra
    csak pézem nincs rá
    :S
  • bardocz
    Nekem akkor volt egy 5 centis repedés a belsőn,amikor egy padkára kb 20-al mentem fel,első kerék felkap,hátsó meg koppan...De a felnin nem lett nagy felütés.
  • MaSzKa
    az volt a durva hogy hawerék mtb-vel jöttek és visszavezető útón 1 nagyon durva terepre invitáltak, mert gyorsan akartak hazaérni

nem volt mese mentem utánuk versennyel az éles kövesen
    és megnéztem utána a gumit eléggé szétvagdosta :(

de mégis cimbi kapott defektet a Kenda terep gumijával :D
  • MaSzKa
    valamikor arra megyünk amerre kedvünk van

amivel éppen vagy azzal kell menni amerre megyünk

hawernak vastag MAxxis slick van jön is vele a durvább terepre
  • bardocz
    Nekem ha majd lesz új vázam,lehet veszek rá egy szett slickgumit,terepet majd kerülöm vele
  • MaSzKa
    de mondom nekem bírja a gumi a nagy igénybevételt
    csak a hátsó kopott el 1év után, de én nem kíméltem
    és hátul más gumi van mint elöl

a cimbi meg light-osan használta és mégis elkopott mind2

én Comtinental Ultra Plus-t vennék ami most 2500ft/db
    csak az a gáz nincs 27colos régi méretben :(
    csak hasonló van ami esetleg nem feküdne fel jól

és inkább 2 másik felnit kéne szerezni
  • bardocz
    Hát aki satuzik,az ne csodálkozzon,hogy kopik a gumi!
  • MaSzKa
    nekem mondom régóta vagy 20éve fent van az első gumi Semperit

nagyon jól tapad, újan remek oldaltartása lehett
    a futófelület se kopott még el pedig néha durván veszem a kanyarokat és errefele inkább MTB-nek való utak vannak :(

a hátsó is Semperit volt igaz sok satu is volt
  • MaSzKa
    akkor úgy mondom neked
    országúti kerékpárt vett mai nyelven

régen mondták ezt hogy versenybicikli

valami ilyesmit kell elképzelni
    a villa carbon meg asszem az üléscső is

• bardocz
    Ha veszek egy versenybiciklit,én tudom,hogy azon a gumi el fog kopni,főleg ha még fasz módjára is fékezek,amit amúgy nem szoktam.
  • MaSzKa
    gondolkozz már te
    ha te veszel 300eft-ért bringát akkor nem az az 1. amit elvársz hogy szétessen 1év alatt

ő is bukósisak nélkül tekerészik amikor éppen ráér 1órát
    olyan lassabb nyugodtabb tempóba

én a Puch versenyre egész évben használtam és 2év alatt csak 1 hátsó gumit vettem meg km/h-t meg lámpát
  • bardocz
    Ez most hogy jött ide?Vett egy versenybiciklit,akkor vállalja az ilyen dolgokat,előre tudhatta.
  • MaSzKa
    de nem triatlonista

csak hobbiból bringázik szabadidejében
  • bardocz
    Egy versenybicikli nem is a tartósságáról híres,ultrakönnyű váz,ultrakönnyű alkatrészek,és egy versenyzőnek ez kell,nem az,hogy élete végéig versenyezzen vele.
  • bardocz
    Gondolkozz már,versenybiciklire egyértelmű,hogy puha gumit raknak,hogy tapadjon,nem csoda,hogy elkopik 1 év alatt.
  • MaSzKa
    nekem fontos a tartósság

ha másnak nem akkor grat neki, én nem fogok minden hülyeségért bringát hazatolni

a súly nálam nem annyira fontos, inkább legyen nehezebb így jobban erősödök és a bringa se esik szét minden apróságtól

én a designért még jóindulattal se fizetek
    és inkább veszek 1 régi ütött kopott biciklit, mint 1 újat

nem szeretem ha a használat során a hibákból adódón felesleges pénzkiadást, amit sok esetben meg lehet előzni

én ha veszek drágább holmit a tartósság miatt teszem és nem szeretem az olyat, hogy csak 1 szezont bír

persze ha sok pénzem volna lehet másképp gondolkodnék
    de ha 1 mód van rá akkor nem szórom a pénzt

a mai világban sajnos a "minőség" kezd eltűnni
    minden Kínában a spórolás jegyében készül
    a legnagyobb legmárkásabb gyártók termékei is
    ezért vannak versenyben

ez később azt fogja eredményezni, hogy a ténylegesen jó darabok aranyárban lesznek/vannak

régen ha vett valaki pl 1 bicajt az 1 életre vette

ezzel az állandó fejlesztgetéssel meg annyit el lehet költeni, amiből 1 jobb használt autó is kijön
  • MaSzKa
    n láttam eltört crossmotort is.. Pedig az direkt a brutálkodásra van.. (hozzá teszem hogy az az eltört cross gép is KTM-volt)

ez olyan hihetetlen számomra, sztem csak bosszantásra írtad :(

én elmondom a Mongoose BMX és kormány rendeltetésszerűen volt használva
    erre volt használva:

és csak úgy állásában vagy fogalman nincs hogy 2-érepedt a váz alaja kb 30cm-t
    ez mi lenne más ha nem anyaghiba és a spórolás és a nem megfelelő anyagfelhasználás következménye

többet ilyen márkát nem veszünk az tutti, jól leírták magukat a szemünkbe

gondolj bele 25eft ezelött 10-15éve mennyi pénz volt 1 BMX.ért
  • MaSzKa
    egyetlen márkát ismersz

EZT HOGY VEtted le?

volt Hercules és van Puch osztrák biciklim is
    azok is nagyon jók

én az a típus vagyok ha van "hazai" akkor nem más földrész vagyonát gyarapítom

németország meg egyenesen = a minőség szóval

"amiknek a realitáshoz semmi köze sincs."
    már hogy ne lenne ha több évig tökéletes volt akkor az a jó
    és ez saját tapasztalat

a másik elromlott tönkrement többször akkor az olyan mint a kínai gagyi

már hogy ne lenne ez realitás mivel a gyakorlatból van a példa?

a bukósisakról meg annyit sok esetben semmit nem ér, sőt néha zavar és pont emiatt következik be a baleset
    ezelőtt 10évvel senki nem használta, max elvétve 1-2 versenyző errefelé

ha bringázok nem arról szól, hogy beöltözök, mint 1 motoros hanem hogy élvezem az egészet

az egyik erdős részen, lejtőn pont ha lett volna rajtam bukósisak akkor törtem volna össze magam (pár nagyobb ág a fejemet súrolta, ha van rajtam akkor tutti beleakad)
  • Gabo
    Az pedig, hogy nem használsz sisakot és erre még büszke is vagy és reklámozod is, egyenesen idiótaságra vall!
    10 km/ó-val is lehet úgy esni, hogy abba belehaljon valaki. Ha a saját életedet és testi épségedet nem is tartod fontosnak, legalább a társaidra és szüleidre tekintettel kellene lenned.
    Senkinek nem kívánhatod azt, hogy pusztán a Te hülyeséged miatt kénytelen legyen melletted állni, miközben a szétloccsant fejeddel haldokolsz. Mint ahogy azt se kívánhatod, hogy a szüleid szintén a saját hülyeséged miatt rossz híreket kapjanak vagy a korházi ágyad mellett virrasszanak.
  • Gabo
    Ahogy már többször is leírtam, 100k-ig a belépő kategória aljáról beszélünk, ha tetszik, ha nem. Ettől senki ne várjon örök életre szóló tartósságot. Ezek a gépek erős kompromisszumokkal használhatóak és/vagy nem kevés pénzt el kell költeni rájuk, hogy komolyabb sport felhasználásra alkalmasak legyenek.
    Ami a lánc szakadást illeti. Ilyen bármikor, bárkivel megtörténhet. Ebből messzemenő következtetést a bringa milyenségéről nem lehet levonni. Mint ahogy a gumi kopásából sem. Ahogy az autóspotban, úgy a bringasportban is vannak kimondottan versenyre szánt gumik, amik a puha összetételük miatt jobban kopnak. Ezek a gumik pedig egy szezonnál többet igen ritkán bírnak. Cserébe viszont mérhetően könnyebb gumikat kapsz, ami egy valódi versenyző számára valószínűleg sokkal fontosabb tényező, mint a kopás.
    Egy alkatrész esetében a súly-tartósság-ár hármasból csak két feltétel hozható ki előnyösen, a harmadik mindig csorbát fog szenvedni. Ezt is jó lenne megérteni végre. Lehet, hogy a kövület veterán Csepel bringa még ma is gurul, de cserébe a súlya közel kétszer annyi, mint egy jobb országúti gépé és versenyzésre sem igazán alkalmas.
    De a Te logikádat követve a Trek montim egy istenkirály gép, hiszen 8 éve gond nélkül használom. Ezek szerint mindenkinek ilyet kell vennie?
    Egy fenét! Ha egy kicsit is tájékozódik valaki, lehet találni olcsóbb, jobb vagy éppen minőségibb bringát. Csupán az eddigi jó tapasztalataim miatt nem fogok megint Trek-et venni. Legfeljebb akkor esik rá ismét a választás, ha minden elvárásomnak megfelel. A saját lehetőségeit korlátozza le valaki, ha nem veszi figyelembe, hogy a konkurensek mit kínálnak. És csupán a jó tapasztalataim miatt nem fogok mindenkit azzal traktálni, hogy vegyen Trek-et, mert az jó.

Nekem továbbra is az jön le a hsz-eidből, hogy egyetlen márkát ismersz. A szemellenződ és a beszűkült felfogásod miatt pedig képtelen vagy megérteni, hogy számtalan más gyártó létezik, akik ár, érték és minőség szempontjából is jobbak annál.
    Annak szerintem mindenki örül, hogy neked ennyire bejött a KTM, a probléma csak azzal van, hogy vak meggyőződéssel írsz olyan dolgokat, amiknek a realitáshoz semmi köze sincs. Teszed ezt mindazért, mert nem rendelkezel kelő tapasztalattal vagy kellően széles látókörrel. A hozzászólásaid ebből adódóan félrevezetők és egyáltalán nem válnak hasznára annak, akkor valóban tájékozódni akar.
  • gordon 24
    Hát ha nálad ezek a megbizhatóság alap elvei. Akkor teljesen felesleges vitázni:D

A vázrepedésen kívül egyik sem az adott gyártó hibája:D

Az hogy mi törik reped, mindent ellehet törni. Én láttam KTM-et is 2 darabban. Pedig dirt bicaj volt.
    Ha valaki vesz magának egy DH bringát bátor csak de bringázni nem tud (rosszul terheli, agresszivan ugrat stb) eltörik hiába 1milló ft.
    Még1x mondom mindent el lehet törni. Én láttam eltört crossmotort is.. Pedig az direkt a brutálkodásra van.. (hozzá teszem hogy az az eltört cross gép is KTM-volt)
  • SrAta
    ha egyszer már van bukód akkor használd legalább este
    nekem nincs de nem szándékozom esni
    de ha meglesz az új bicó lesz azis mert akk mek zúzni is:D
  • MaSzKa
    amúgy nálunk most jött nálunk divatba az esti bringázás

van 2db 5 ledes lámpám elöl de kéne még 2db

erdőben szoktunk, agyon izgalmas és félelmetes ilyen hidegben főleg
    és elég nagy a sár errefele

ja és a bukósisakomat ebben az évben ha 3x ha használtam :D
  • MaSzKa
    amúgy rengeteg bringás ismerősöm van
    sokukkal csak ritkán találkozok

régen bmx-es voltam

most meg ahogy éppen jön
    verseny, túra, terep,

általában 3-an nyomjuk 1xrre, mindenkinek van többféle bicaja nekem 3is plussz pár db darabokba

alkalmazkodunk az úthoz 30-60km-eket tekerünk le 2-3 naponta általában, veszprém megyébe, tűzön vízen levegőben :P de főleg erdőben

nyáron ha pl a Kab-hegyre megyünk a dimbes dombos részen 28km/h az átlagsebességünk
  • MaSzKa
    ja ismerős most vett 1éve 300eft-ért carbonvillás verseny biciklit Amerikai

sokat nem használta de 1év után elszakadt a lánc (versenyen ez lol, nekem életembe nem szakadt el soha lánc pedig magyar Csepelem is volt)

1év alatt elkoptak 1 gumik (ez is lol, mert nekem a versenyen 23éves gyári Semperit gumi van ami sima úton igancsak jól tapad)

szóval én nem csalódtam, de nem is fogok :D

ha érdekel legközelebb találkozok vele megkérdem a márkáját

másik cimbi meg Swinn-Csepelt vett 70eFt-ért
    többet volt a bicaj szervízbe, mint otthon a tárolóba

nekem volt Mongoose BMX alaktarészem és ismerősnek komplett bicikli és arról az a tapasztalat, hogy nagyon szar
    a 6eft-os kormányom 2-é repedt 2év után 10-15éve az nagy pénz volt 1 kormányért

cimbinek a Mongoose váza is megrepedt szóval minőségből bukta

elötte neki is KTM BMX-e volt és a súlyán kívűl meg volt vele elégedve (full chrome)

Gepida MTB bringa is van másik cimbinek immár 15éve teljesen jól müködik gyári állapotában, de most néztem a maiak fosok
    legalábbis 70eft környékén igencsak

másik cimbi szülei most vettek 2db Mongoose túrabiciklit és 1 Genesis túrabiciklit 3x100eft környékén

ezek eddig még bírják bár nem nehéz terepre találták ki

másik cimbi meg már korábban említett Cube Apperart vette 82eFt-ért kedvezményesen +50eft volt a felszerelés hozzá
    eddig nagyon bevállt ez a canga főleg az árához képest
    és ez is német

aki nem hiszi, annak elő tudok állni képekkel is
  • bardocz
    Nem ismered,tehát akkor a KTM jobb.Ügyes vagy.Nem jön be egy termék úgy,hogy gőzöd sincs milyen?Öngól.
  • MaSzKa
    közgazdaságtan vagy a marketing
    nem ismeretlen

hiszen neked csak a márkanév számít...)
    ez nem igaz, a minőség, tartósság, kidolgozás, időállóság az még jobban
    és mivel 10évig volt KTM BMX-em 2 is és bevállt nagyon
    és a német, osztrák termékek is ezért hülye lennék váltani számomra ismeretlen gyártók termékeire, főleg olyanokra amik nem is jönnek be
  • Gabo
    MaSzKa:
    Látom megint osztod az észt anélkül, hogy akár halovány benyomásod lenne az egész üzleti folyamatról.
    Minden gyártó már kb. az év közepétől elkezdi a következő évi modellek gyártását. Ezt megelőzi a márkakereskedésektől és a viszont eladóktól beérkező előzetes rendelés felvétel, ami az előző évi eladásokon alapul.
    Az év folyamán legyártják a rendelt mennyiséget, plusz a garanciális problémák és az esetleges túl kereslet kielégítésére szükséges mennyiséget.
    A negyedik negyedévben már elkezdik a következő évi modelleket kiszállítani a cég központi raktáraiba és a viszonteladókhoz. Sok helyen már most meg lehet venni a 2009-es modelleket!

Ezek után szerinted mit lehet kezdeni azzal a készlettel, ami a viszonteladók és a kereskedők raktáraiban megmarad az aktuális évi vagy előző évi modellekből?
    Az új modelleken általában a jobb gyártók nem csak a festésen változtatnak. Az előző évben szerzett tapasztalatokat felhasználva módosítanak, fejlesztenek, még ha ez néha nem is szembeötlő. Az alkatrészgyártók szintén ugyan ezt teszik. Ebből adódóan az új modell általában kisebb-nagyobb mértékben jobb, mint az előző évi, még ha ez a gyakorlati használhatóságban sokszor nem is jelentkezik. (Inkább eszmei értékcsökkenés ez, mint gyakorlati. Tehát messze nem arról van szó, mint pl. élelmiszerek esetében, hogy lejár a szavatosság és ezért kell akciózni...)
    A régi modellt senki nem venné meg, ha ugyan annyiba kerülne mint az új. Mivel a cég haszna megvolt az adott modellen és raktárkészletektől meg kell szabadulni, ezért csökkentik az árakat.

Teszi ezt minden bringa, autó, motor, műszaki termék gyártó cég. Hogy mennyivel viszik lejjebb az árat?
    Függ a még fennmaradt raktárkészlettől és a cég üzletpolitikájától. Nagyobb raktárkészlet esetén, vagy ha éppen kicsit rontani akarnak a konkurencia piaci helyzetén ez akár igen jelentős csökkentés is lehet. A Kona (a Trek, a Giant, a Specialized) a KTM-mel ellentétben az egész világpiacra termel. Ebből adódóan jelentős készleteik vannak, így egy kis árháború bőven belefér a cég üzletpolitikájába.
    A vevő pedig csak jól jár, ha tájékozódik és okosan vásárol. (A hozzád hasonlókra ez nem jellemző, hiszen neked csak a márkanév számít...)

Gondolom a közgazdaságtan vagy a marketing ismeretlen fogalmak számodra, de a fentieket a józan paraszti ész nevű adománnyal is könnyen fel lehet fogni.
  • MaSzKa
  • bardocz
    Bazdmeg,ott van náluk a bringa már tavasz óta,és meg akarnak szabadulni tőle.Ez így már jó?
  • Máté94
    Ezek nem azok?