Biciklizés - ki mit miért

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Vaxi
Na feltettem, ilyen lett:

Remélem nem basztam el semmit 😄DD
Egyébként azt néztem, hogy így a stucnin nem pont "szemben" van velem, szal kicsit halványabban látom a számokat, mint ahogy kéne. de annyi baj legyen, ha érdekel az adat, lentebb hajtom a fejem 😄DD

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

gordon 24
Hát le vannak akciózva.. Pár hozzászolással lejjebb likeltem az oldalt (chainreactioncycles) és onnan rendeltük. Angliából hozták.
Most minden akciós, de szerintem érdemes körül nézni..

Viszont, az az egy baja van illetve 2 az oldalnak. Hogy 45000ft felett hozzák ingyen különben fizetni kell. Plusz kártyával ki kell fizetni a rendelés napján..

Downhill!!

Vaxi
na bazzz.... annyit még én is kiadnék rá 😄
akciós volt, vagy ennyibe fog kerülni pár hónap múlva is szerinted?😄

gordon 24
Ez meg a polom😄 Marzo fan polo😄DDD

Downhill!!

gordon 24
De de!! Annyi. 89 euro😄

Vettünk egybõl 2 darabot😄 A 2 volt eggyüt annyi, mint itthon 1😄

Downhill!!

Vaxi
wireless 😊

nem mondod hogy 23k volt az a sisak...

gordon 24
Igen mindeképpen az ugy jó.. Csak arra figyelj, hogy a vezetéket jól vezesd el.. Legjobb módszer ha a fékcsövön viszed le.. Ugyhogy tekerd végig rá.. Ha tárcsás a bicod akkor meg még könnyebb, igy nem tud belérni sehogysem a gumiba.

Köszi egyébként, szerintem is.. És 23000ft ért???😄 Nevetséges komolyan..

Downhill!!

Vaxi
máshol is láttam úgy, ahogy az alsó képen van szal úgy rakom föl

Vaxi
ejbazdmeg ez gyönyörû......... 😄DD

gordon 24
Megjöttek a cuccok!😄DDDD

A sisakom:

Van két bazi jó poló😄 Meg egy ugyan ilyen sisak csak más szinbe😄

Downhill!!

Vaxi
hmm srácok most próbálom feltenni a computert.
Az érzékelõ és a küllõn levõ lófasz között 0,5-1 centi lehet a max táv a papír szerint. ezt csak úgy tudom megoldani, ha a teló belsõ felére teszem az érzékelõt, szal hogy a teló és a küllõk között legyen ez:

Vagy így jó ahogy itt van:

csak mert nem akarom hogy gázos legyen és felakadjon

Minden vázat el lehet törni. Az agyonkönnyített, csúcs verseny vázak estében ezt nem is nehéz elérni. Nem véletlenül van a nyeregcsövön a jelölés, hogy meddig szabad kihúzni. Általános fizika: erõ szorozva erõkarral. Ha túlhúzod a nyerget, akkor sokkal nagyobb erõkarral feszíti a vázat egy sokkal kisebb részen.
Az elvékonyított oldalú vázcsövekrõl nem is beszélve...

Csak, hogy nehezítsem a dolgod. ;o)
A Scott bringákat nem kell lebecsülni. Elég régi motoros a szakmában a cég, és megkockáztatom, hogy jobbak minõségben a vázaik, mint a Meridáé.

A kiszemelt Merida Mission 3000-D gondolom a 2008-as modell. A bringa rugózási rendszere egy szimpla egy forgáspontos, rock linkes rendszer, ami egy alacsony nyomású rugóstaggal lett összeházasítva. Ez elméletben a rugóstagnak hosszabb élettartamot biztosít. Viszont a mozgása messze nem lesz annyira finom és egyenletes, mint egy négy forgáspontos rendszeré. Ebbõl a szempontból a Scott rugózása jobb.
Egy másik dolog amit érdemes szem elõtt tartani, hogy a 3000-D hátsó támvillája a 2008-as modellnél carbonból készült. Ha használtan veszed, jó alaposan nézd meg, hogy ne legyen rajta karc, ütésnyom, repedés. Gondolom nem kell részleteznem, hogy miért.
A váltás, a meghajtás, a kerekek és az elsõ villa viszont jobb a 3000-D esetében, mint az FX 25-nél. Ugyan csak a Merida mellett szólhat, hogy a nyeregvázcsõ szöge kevésbé lapos, illetve elfér benne egy normál hosszúságú nyeregcsõ.

A 3000-D egy ízig-vérig valódi XC versenygép. Viszont a Merida össztelos gépeinek forgáspont csapágyazásáról sok helyen elég rossz véleményeket lehet olvasni. Egy szezonos váznak tartják.

bardocz
Max egy ezer éves 40 kilós acélbringa az, amit nem lehet eltörni, de akár még azt is😊
Azt hittem egy másfél millás bicó már unoktániumból készül (értsd:avatar) és nem igazán törhet el.. Amit én írtam bicó, az úgy kicsit több félmilliós lehet?
bardocz
Najó, de az ilyen usererrorok nem vesznek el semmi értékébõl, ahogy a mondás is tartja, aki hülye, haljon meg.
SrAta
A kp boltba pont akkor vittek vissza egy 1,5 millás meridát a csávó túl kihúzta a nyerget és eltört az a csõ ahova a nyeregcsõ megy😄
vagyis megrepedt...
De kül ha ezt nemc sinálja élete végéig jó lesz

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Úgy tudom a gyárit, ami a merida-bikes weboldalon van. Érdekes, hogy van aki fikázza azt a meridát, mondván nagyon gyenge minõság az árához képest..
SrAta
normál rugóstag megy bele és merida nálam ez a befutó😄
milyen tagot adnak bele egy felszereltséget tudsz másolni?

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

bardocz
Elég jó bicó az is. Azt mennyiért tudod megvenni? Meg ugyan az a felszereltsége, ami a merida oldalán van? A 2009-est nézem, mert újak között nem találom.
Fontos: nem trans-mission.
Egy merida mission 3000D-rõl mi gondoltok?
bardocz
Egyedüli alkatrész, amit nehéz szerezni, az a rugóstag, minden más van itthon is.
Elvétve ugyan, de kapok vagy találok kerékpárokat féláron vagy az alatt.. Csak most kezd számomra gyanús lenni, hogy ezek a kerékpárok, magyarországon mind nem forgalmazott termékek, amelyekrõl tudni is csak egye keveset lehet, esetenként (talán mint most) alkatrészeket nehéz szerezni. Ezidáig nem tûnt fel a dolog. Nem tudom mit is gondoljak, még ha az eddigi kevés tapasztalatom a barátaimmal pozitív.
bardocz
Ha az össztelós Scottról van szó, akkor 160-170-et nagyonnagyon megér. Sõt, annál is jobban.
Kösz mindenkinek a segítséget! Bizonyos sorok riasztóan hangzanak, míg más sorok biztatóan. 160-170-et kérdés, hogy megér-e a kerékpár? Bár sejtem, hogy igen, amit igazán szeretnék tudni, hogy mennyire?
Ley Roland
Persze tetszene! XD De ma is rohadt meleg volt (szerintem)
Már a fejemet raktam a kormányhoz, hogy legyen 1 kis hûvös...

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

Vaxi
Nekem is jobban tetszene ha a tavasz és a nyár váltaná egymást 😄

Vaxi
oké, ezzel el is dõlt akkor 😊
köszi, csináltam gyorsan neki egy twittert, majd oda dobálom fel a fejlesztési fázisok állapotát...
Köszi!

Ley Roland
Miért nincs most se jó idõ? 😮
Rólam majdnem lefolytak a ruhák! Hazajöttem egybõl poló csere mivel olyan vizes volt.

MSI Z97 Gaming 5 | Intel® Core™ i5-4690K | Kingston HyperX FURY 16GB 1866 MHz | ASUS Strix GTX 1060 6GB | FSP Raider 550W |

bardocz
Hova akarsz még jobb idõt? Én ma még így is leizzadtam!😄
áá,nem igaz,hogy nincs már jóidõ. Meg lett csinálva a hátsó agy,mindent beállítottam már,minden csavart áthúzgáltam,csak azt várom,hogy legyen csak EGY KICSIT JOBB IDÕ!!!! Bringázni akarok már!!!!444négy

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

gordon 24
Hát én néha vakarozom és mindenféle kiütés van rajtam és habzik a szám😄

Ez lehet mind ettõl van?😄

Downhill!!

VRSDM
bikeriders a legjobb
tökjó ténylegjó mert hangzatos, fülbe csengõ ésatöbbi 😊

u dont have to listen anybody else but me

Ley Roland
Thx! 😄
Oké majd lesz még kicsit gyakorlom és teszek fel. Kül. ma tiszta vizesen jöttem haza xD 2 órától idáig gyakoroltam, DE megérte.

Vaxi
óóó grat! 😊
videót róla majd 😄D

Vaxi
az meg már túl sok a jóból 😄DDDD

Ley Roland
Hu gyerekek ma nagyon sokat fejlõdtem manualba. 😄 1 hete se kezdtem el de már megy kb 10 méter 😄😄😄 kezdek ráérezni

Máté94
bikeridewords.com?
Vaxi
köszönöm 😄DDDD

bardocz
www.biciGlisek-kozhasznu-oldala.hu<#idiota>
Vaxi
hm. a másodikkal szimpatizálok. hm hm hm. 😄
valaki!! 😄

Vaxi
hm. úgy látom megbukott a bikewars név, szal tuti nem ez lesz az oldal neve [ lett egy elég hasonló nevû blog 😉 ]
aaa bikeriders-hez mit szóltok? 😄 [ mint a nájtrájder 😄 ]
vaaagy riderworld? vagy ötlet? 😄

bardocz
Nálam nem, ma is bicóval mentem suliba, a BKV sztrájk sportre készteti az embereket, vagy türelemre 😄
bardocz
Én ezt még nem is láttam, de nekem is az elsõ részek tetszenek inkább.
VRSDM
nekem nem tetszett az új és utolsó NWD.
momparkos vetítésen láttam, és eleinte óriási és egyedi volt teljesen.
de mára már sokkal nagyobb trükköket is csinálnak.
egyedül ami megfog még benne az hogy milyen tájakon kerékpároznak.

szóval az utolsó nwd-nél nem jött át valahogy nekem az elõzõekben látott és átérzett nagybetûs hangulat... sajnos 😞

u dont have to listen anybody else but me

Vaxi
na most szartam össze magam.
NWD10: 10:43 körüli trükk... ez beteg ez az ember

Vaxi
hallod ám, de nagyon...<#szomoru1>

Ahogy nézem, nálatok is rendesen megvannak az elvonási tünetek. <#zavart2> <#ticking>

gordon 24
ÓÓ😄 Már hol van szegényke😄 Nem is tudom mi lehet vele. Jo kis Konácska😄

Downhill!!