332
Minden ami a vezeték nélküli hálozattal kapcsolatos...
 • opre2174
  #332
  Heló
  T-home internetem van amit szeretnék megosztani csak az a probléma hogy egyik routernek a menüjét se tudom behozni, van egy TP-Link WR543G routerem meg a thome nemrég küldött egy ZTE ZXV10H201L digitális elosztót de egyiknek se tudok belépni a menüjébe. Ha tudtok valami megoldást akkor megköszönném előre is.
 • Maak
  #331
  Csao!

  Digi 20/10-es netem van, elozo helyen sosem volt gondom, most ha a kabel van a gepben akkor szinten nincs problema, ha viszont routert csatlakoztatok Tp-Link akkor 2/1 lesz a jo kis netem savszelessge. Otlet, hogy mi lehet a bibi? Elvileg mindent normalisan allitottam be szal nem tudom hol keressem a hibat.
 • bat777
  #330
  Hali
  most vettem a sógoréknak egy wifi hálókártyát, t-com os routerük van, az a gép vezetéken kapcsolódik rá, de a gyerek gépébe lenne a wifi hálókártya, a kártya működik de nem látja a routert, a wifi be van kapcsolva mert az okosteló látja...valamit a routerban kéne beállítani? a teló látja a wifit, a kártya nem a másik szobában, mellé lett téve a router akkor se látja, valami routerbeállítás lehet a probléma?

  légyszi segítsetek.
 • huncsik
  #329
  sziasztok!
  Vezeték nélküli routert szeretnék vásárolni és 2 közül nem tudom melyiket válasszam, ebben kérném a segítségeteket!

  D-Link DIR-635
  vagy
  Netgear wnr2000
  ????
 • bcrics
  #328
  Üdv all, a következő problémám lenne:
  Adott egy Tp-link Tl-Wn722n Típusú Usb Wifi Adapter, hozzá a Driver és a Wifi Manager is telepítve, de a Manager nem látja az eszközt annak ellenére hogy az eszközkezelő látja a kártyát és a legfrisebb driver is fenn van hozzá.

  Egy Belkin típusú Wifi adapterrel is próbáltam ott ugyanez volt.
  Mit csinálok rosszul, mit és hogyan kellen beállítanom hogy működjön?

  Köszi.
 • über01
  #327
  Sziasztok!

  Vettem egy új Lenovo thinkpad-et, sajnos az a tapasztalatom hogy mikor más eszközök(notebook, okostelefon) csatlakozva van a routerhez akkor már nem tudok csatlakozni. Ha már a lenovo van csatlakozva akkor semmi más eszköz nem tud csatlakozni, a hálózatot látható de nem csatlakozható! Mi lehet a probléma?
  Minden ötletet szívesen várok! Előre is köszönöm a segítőknek!
 • Devil093
  #326
  Sziasztok! van egy ilyen T-hometól kapott csodám egy Cisco EPC3925 EuroDocsis 3.0 2-PORT Voice Gateway-em kb lassan fél éve van meg egy ideig teljesen jól működött majd most olyanokat csinál ,h ha a wifi be van kapcsolva akkor a letöltésem és a feltöltésem drasztikusan csökken a 26mega letöltésből és az 5mega feltöltésből lesz 13mega le és 1-2mega fel.
  Valaki esetleg nem tudja h mi lehet vele a probléma? a választ előre is köszönöm. :
 • bigbigle
  #325
  1. Igen az az 5 fal amiből 4 sima tégla fal és 1 meg olyan 1/3-a a téglának.
  Egy emeleten van a gép és a router ha erre gondolsz.

  2.Pontos típusát most meg nem tudom mondani de egy elég régi (értem ez alatt hogy legalább 3-4-5 éves) D-Linkes.

  Az rendben van hogy lehet nagy a távolság ,de akkor miért van az hogy a tesóm laptopját berakom pont a gépem mellég ahol a wlanom van és a laptop meg simán látja a 4-5 csíkot és nem 1-10 KB/s a letöltése torrenten hanem 400-600Kb/s (és ez a fő ok ami bosszant mert ha egy laptop képes rá akkor ez mért nem)
 • Dj Faustus #324
  1. Van e fal a router és gép között (az 5 falnyi távolság erre utalna)? Ha van, milyen anyagú fal? Hogyan épül fel az épület, hol van a router és hol a gép?
  2. Mi a router pontos típusa?

  De mint azt már többször elmondtam itt a fórumban: a mikrohullámú (ide tartozik a wifi is) adatátvitelhez a két eszköz között optikai rálátásnak kell lennie, nem lehet közöttük tereptárgy (fal, fa, ablak, ajtó, épület, gerendáról lelógó szomszéd, stb...), mert abban a mikrohullám elnyelődik, arról visszaverődik vagy szétszóródik. Egy bizonyos szintig persze ez akceptálható - némileg lassabb lesz az adatátvitel - de csodát ne várj.

  "Amúgy a Router g-s és a 2 adapter meg n-es és nem tudom hogy ez számít-e de ha igen akkor meg arra lennék kíváncsi hogy megoldható-e"
  Akkor az adapter visszavált G-s módba (ha a router automatikus B/G módban van, akkor akár B-sbe is).
 • bigbigle
  #323
  Sziasztok!

  Nem tudom jó helyre írom-e (ha nem akkor elzést kérek, bevallom nem olvastam vissza mert elég lusta vagyok, de szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy D-Linkes Routerünk és az asztali gépemtől nincs messzebb mint 20m (5 falnyi távolság) és mivel a kábel nálam nem megoldható ezért a Wlanhoz fordultam. Először ettem egy Dlink-DWA-131 típusú usb-s Wlant hogy hátha ,de ez rendbe hogy látja de állandóan megszakad meg "korlátozott hozzáférést" ír ki és ha fel is csatlakozik akkor is csak 1-2 Kb-tal tudok tölteni a 600 helyett. Ezután vettem egy TP-Link TL-WN851N típusú PCI-os kártyát de ez a 4-5 csíkból csak 1-2-t lát ami szintén kevés.
  Szóval ez volna a problémám és megköszönném a segítséget. (Amúgy a Router g-s és a 2 adapter meg n-es és nem tudom hogy ez számít-e de ha igen akkor meg arra lennék kíváncsi hogy megoldható-e)
 • kormend
  #322
  Köszi!Akkor ezekből választok.
 • Dj Faustus #321
  Ha ki akarod használni az Internet-előfizetésed maximumát, az Asus WL520gC nem lesz jó. Fast Ethernet (100 Mbps) portjai vannak, és csak 802.11g-s (54 Mbps adatráta, ~20-25 Mbps maximális aggregált adatátviteli sebesség érhető el vele) rádiós interfész van benne.

  Továbbra is az alábbi listát javaslom figyelmedbe.
 • kormend
  #320
  Köszi a választ!Én nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz,de egy adok-veszek oldalon ezt néztem ki:Asus WL520gC wlan router 125Mb
  Szerinted ez jó lenne Wifizni?A telefonommal szeretnék wifizni!
  Előre is köszi!
 • Dj Faustus #319
  Mindenképpen olyat érdemes választanod, ami gigabites Ethernet portokkal és minimum 2x2 MIMO-s 802.11n szabványú vezetéknélküli interfésszel rendelkezik. Pár példa
 • kormend
  #318
  Sziasztok!Én segítséget szeretnék kérni!Mégpedig abban hogy routert szeretnék vásárolni,de lövésem sincs milyet!
  Az internet sávszélességem 80Mb/25Mb!
  Tudnátok valamit ajánlani?
  Előre is köszi.
 • bat777
  #317
  Hali mindenkinek

  az lenne a gondom, h vettünk nemrég egy notit és a vezetéknélküli antennán alig megy a böngészés. Egy iskolában vagyok, a vezetéknélküli netezés miatt fel van szerelve egy smc wireless bridge, amely típusa a következő smc258w-b. Erre a bridgere 3 vezetéknélküli antenna csatlakozik a hálókártya fizikai címe alapján. Van egy gép és 2 noti ráengedve, itt van a gép és a 2 noti egymás mellett bekapcsolva egyidőben, egyforma jelerősség mellett.A gépen és a fujitsu notin ami a régebbi noti azon a egy 3,5 megás sebességet tudok mérni, mindkettőn lehet netezni aránylag normálisan, nem a leggyorsabb de elmegy. Van a problémás noti egy asus k52j, az a lényeg, h ezen nem tudok sebességet sem mérni a böngészőben, a ping mérése lefut, de utánna végtalenségig csak dolgozik, netezni egyáltalán alig lehet, a böngészőben le van kapcsolva a flash meg gyorsitva van a fasterfoxal, így is némelyik weboldal csak többszöri frissítés után jön be. A másik az, h a gép megkapja a sebességet, mert torrenten akár 400kiloval is száguld lefelé az adat. Mondta nekem valaki, h a torrent más elven működik mint a http-s böngésző. Ha kábelen rácsatlakozok a netre, akkor gyorsabb a net, de úgy működik, h hirtelen felugrik a sebesség 1-2 mpre utánna meg 3-4 másodpercig esk szinte 0ra, utánna meghal, letöltésekkel teszteltem. Ez egy nemrégen vásárolt noti, 802.11n wireless hálókártya van benne, arra gondolok, h nem tudja esetleg ezt kezelni a smc bridge, de akkor a vezetékes lapi hálókártyán miért gyorsabb, de ott is csak pár mp-ig, na meg a torrent miért megy, a http-s netezés meg kaki. Nem tudom, h mit kéne csinálnom, remélem valaki tud segíteni, h mi lehet a gond, vagy találkozott valami hasonlóval. Ezen a gépen win7 van, esetleg az kavarna be ennél a bridge-nél? sok kérdés merült fel benne, informatikus vagyok, tehát nagyábol tudom, h mifán működnek a dolgok, de erre nem tudok rájönni, a neten sokat olvasgattam, de nem tudom. Az smc firmware-t esetleg lehet frissíteni, de nem mertem hozzányúlni... Ha van valakinek valami ötlete, akkor azt szívesen olvasnám, köszi is előre
 • Dj Faustus #316
  Körülbelül ennyi:
  A felhasználói név vagy a jelszó hibás.

  Kérünk olvasd el az alábbi hibakeresési lépéseket:
  - Be van kapcsolva a "Caps Lock" billentyű a billentyűzeten?
  A felhasználói névnek és a jelszónak kisbetűsnek kell lennie, győződj meg róla hogy a "Caps Lock" LED nem világít a billentyűzeten és próbáld meg újra.

  - Elfelejtetted a felhasználói neved vagy a jelszavad?
  Kérünk, állítsd vissza a készüléket a gyári alapértelmezett beállításokra, ha elfelejtetted a felhasználónevet vagy jelszavat. Az alapértelmezett felhasználónév és jelszó egyaránt "admin".
  Megjegyzés: A beállítások visszaállnak a gyári alapértelmezettre.

  - Hogyan lehet visszaállítani a készüléket a gyári alapértelmezett beállításokra?
  Először keresd meg a reset gombot a készülék hátulján, majd - miközben a berendezés bekapcsolt állapotban van - nyomd meg és tartsd benyomva legalább 5 másodpercig, így az eszköz újraindul és visszaáll gyári alapértelmezett beállításokra.


  "A beállítások visszaállnak a gyári alapértelmezettre." - ez azt jelenti, hogyha a szolgáltatódhoz felhasználónévvel és jelszóval (PPPOE) csatlakoztál, azt újból be kell állítanod. A WEP/WPA/WPA2 jelszót is!
 • deestroy
  #315
  Hali... TP-Link Routerem nem enged be a menüjébe.... ilyen ablakot dob:

  Username or Password is incorrect.
  Please refer to the troubleshooting below:

  Is the "Caps Lock" enabled on your keyboard?
  The username and password must be lowercase, please ensure that the "Caps Lock" LED is disabled on your keyboard and try again.

  Forgot your username or password?
  Please reset the device to the factory default settings if you have forgotten your username or password. The default username and password are both set as "admin".
  Note: The settings will be restored to factory default after the resetting.

  How to restore the device to the factory default settings?
  Firstly locate the reset button on the rear panel of the unit, whilst the device is powered on press and hold the reset button for more than 5 seconds, the device will then reboot and restore itself to the factory default settings.
 • meklaren
  #314
  Sziasztok!
  Szeretnék segítséget kérni tőletek, remélem jó helyre írok.
  Van egy TP-Link TL-WR1043ND routerem és egy TP-Link TL-WA701ND access pointom.
  A kettőt szeretném összekötni úgy, hogy az access point repeator módban legyen, de sehogy sem tudom összekötni.
  1043nd kapja az internetet.
  (Megcsinálom a 701nd-ben a repeator módot, majd ha rebootolni kell, utána a 701nd-t nem látom, szinte eltűnik nem lehet belépni az IP-jébe)
  1043nd-ben nem tudom engedélyezni a WDS-t sem, mert azt irja ki hogy az AP-t nem tudja automatikusan beállítani( angolul).
  Remélem tudtok segíteni. Nagyon szépen köszönöm!
 • kisbalazsi
  #313
  Sziasztok!

  Háttértárolóra van kitalálva a fent említett routeren az USB port, így printszerverrel oldottam meg a dolgot.

  Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot és a hozzászólásokat!

  Üdv! kisbalazsi
 • kisbalazsi
  #312
  Sziasztok, kérlek segítsetek!

  Van egy ZTE zxdsl 931 series wifi-routerem - a t-online előfizetésem végett - és egy Canon MP 180 usb csatlakozású nyomtatóm.

  A nyomtatót meg akarom osztani hálózaton az asztali gépem és a laptopom között a router segítségével, mivel van a routeren egy USB port. Ha rádugom a nyomtatót a routerre, akkor kapásból felismeri, viszont az istenért nem tudom megoldani a nyomtató megosztást, akár hogy is próbálkozom.

  Felhívtam a t-online ügyfélszolgálatát, ahol beszéltem egy mérnökkel, aki azt mondta tájékoztatásként, hogy megoldható a dolog viszont, ha gondolom 8000 ért kiküldenek egy kollégát és ha sikerül neki összehoznia, csak akkor kell kifizetnem.

  Nos, ennyi pénzért vehetek egy printservert is, amivel könnyen meg lehet oldani a helyzetet, de mielőtt ezt meglépném meg akartam kérdezni mások, nálam okosabbak véleményét a témában.
  Ha van megoldás, akkor kérem részletesen vezessetek át a dolgon!

  UI: az a megoldás, hogy az asztali gépen osztom meg a nyomtatót és úgy használom hálózatba nem érdekel, mert ebben az esetben folyamatosan bekapcsolva kell lennie a gépnek és ezt akarom elkerülni.

  Üdv! kisbalazsi
 • elitehun
  #311
  Oh, hát köszi szépen. Csak azért irtam privit mert eléggé nagy pangás volt és nem tudtam hogy nézi-e még valaki
 • elitehun
  #310
  Hogy kéne jelszót tegyek a wifire? Az megvan hogy belépek a routerbe, de ott melyiket kéne beállitsam? Nem igazán értek hozzá. Emlékszem egyszer valamelyiket bekapcsoltam de akkor se a másik gép se a laptop nem tudott rácsatlakozni, csak én de én kábellel.
  Ezek vannak
  http://noob.hu/2011/07/30/wifi.jpg
  Ja és előre is nagyon köszönöm a segitséget.
 • Dj Faustus #309
  Elfogtam egy levelet:
  "Hello!
  Hogy kéne jelszót tegyek a wifire? Az megvan hogy belépek a routerbe, de ott melyiket kéne beállitsam? Nem igazán értek hozzá. Emlékszem egyszer valamelyiket bekapcsoltam de akkor se a másik gép se a laptop nem tudott rácsatlakozni, csak én de én kábellel.
  Ezek vannak
  http://noob.hu/2011/07/30/wifi.jpg
  Ja és előre is nagyon köszönöm a segitséget."

  Nos akkor:
  1. Hello
  2. A nem privát kérdéseket tessék fórumüzenet formájában feltenni, ne privát üzenetként.
  3. A képen látható választási lehetőségek közül válaszd ki a WPA-PSK/WPA2-PSK lehetőséget, a PSK Password mezőbe meg adj meg az angol ABC betűit tartalmazó 8 és 63 karakkter közötti jelszót (ezt kell megadni a vezetéknélküli kliensben a csatlakozáskor) - minél hosszabb annál jobb. A Version-nél a WPA2-PSK-t, az Encryption-nél pedig az AES-t érdemesebb kiválasztani.
 • Razero
  #308
  Helló!
  Tudtok ajánlani pár olyan Wireless Routert, amiben a WiFi kikapcsolható...jah és az alacsonyabb árkategóriában.
  Előre is kösz...
 • danszter
  #307
  vettem egy Dlink DIR 615 típusú wifi-s routert. szépen csinálom amit mond a telepítő. elérek egy olyan ponthoz, hogy ' Kérem válassza ki az ön internet kapcsolatát.' mondom neki, dinamikus IP kábeles modemen keresztül. MAC címet klónozom . OK-ét nyomok neki, erre írja, hogy valami bibi van az internetkapcsolattal, rosszul választottam ki. pedig jól választottam ki biggrin.gif szóval nem tudom mi a baja. nettel amúgy nincs semmi baj.. régi síma routerrel símán megy
 • Sponnyabob
  #306
  Sziasztok!
  Kinéztem egy Linksys E1000-es routert, viszont nem tudom, hogy ez a beépített antenna milyen távolságra elég, mert az egész házat le kéne fednie ami kb 30méteres körzetet jelent viszont vastag falak vannak. Szóval szerintetek elég vagy nézzek olyat aminek nagyon antennája van? Köszi!
 • lang14
  #305
  Sziasztok,
  van egy belkin routerem, erre szeretnék rádugni egy hálózati meghajtót.
  például egy ilyet: http://www.agestar.com/english/products/nsb3ast.asp
  http://ipon.hu/webshop/product/_oem_fileserver_sata_v3/110695

  A kérdésem az lenne, hogy ezt a routerre dugva tudom-e wifin, illetve a routeren keresztül közös, hálózati meghajtóként kezelni?

  Úgy néztem ezzel a nyomtatót is meg lehetne osztani.

  Vagy ha tudtok esetleg más megoldást az igények kielégítésére, várom szeretettel :)

  Köszi
 • orangutan
  #304
  Helo
  Ha van 2 routerem, akkor tudom őket úgy használni, hogy a 2. wrouter vegye az első jelét, és továbbítsa a lakás olyan részeibe ahol az első már nem hat, szal iyen jelerősítő/továbbító módban használható e?És ha igen, akkor azt csak úgy tudom e használni, ha bekötöm egy géphez, és annak mennie kell, vagy tudom gép nélkül is ? A második router egy linksys wrt54gl.
  köszi
 • Sponnyabob
  #303
  Sziasztok!
  Adott egy Wireless Router ami két gépet lát el vezeték nélkül és egyet vezetéken keresztül. A probléma az hogy a vezetékes gépen mindig elérhető a net viszont a másik két gépen elég gyakran a bekapcsolás után nem működik a net egyből, hanem vagy újra kell csatlakozni vagy a gépet vagy a wifi vevőt a gépben kell újra indítani és akkor talán működik, ha ez sem segít akkor áramtalanítom a routert és általában utána már működik. Szóval azt gondolom hogy az adó egységével lehet valami gond mert vezetéken keresztül szépen adja a jelet. Olyan is van hogy a gép írja hogy jó a jelerősség, de mégsem működik az internet. Az egyik gép rögtön a wifi mellett van a másik meg kb 10 méterre tőle két fallal odébb. Esetleg le kéne cserélni az antennáját vagy az egészet cserélni kellene?
  Köszi!
 • Dj Faustus #302
  "közte betonfal"
  A mikrohullám szereti a közvetlen optikai rálátást (kvázi olyan, mint a fénysugár). Minden belógó tereptárgy zavarni fogja a kapcsolatot, mert elnyelődik, visszapattan róla.
 • FGB
  #301
  A 300Mbps az csak elméleti, amit az életben nem fogsz elérni (még akkor sem ha a két antennát összeilleszted ) az előző oldalon erről Faustus írt is pár sort:
  "A 802.11b szabványú vezetéknélküli eszközök elméleti maximum adatátviteli sebessége 11 Mb/s. Gyakorlatban ez maximum csak 5-6 Mb/s.
  Ha 802.11g szabványú eszözöket használsz az elméleti maximum adatátviteli sebesség 54 Mb/s-ra gyorsul, ez gyakorlatban maximum 20-25 Mb/s.
  Ha a legújabb 802.11n-es szabványt használod az átviteli sebesség elméleti maximuma akár 600 Mb/s is lehetne, gyakorlatban viszont csak 140-150 Mb/s."
  Ezek tudatában kb. ennyit tud a wifi, amit mértél.
 • Monkis
  #300
  Sziasztok!

  Nekem az lenne a problémám, hogy adva van 80/28 Mbit-es internet, amit ha vezetékesen mérek speedtestel akkor megvan, de ha wifin akkor "csak" 59-60/20 Mbit lesz. Win7, Router: TL-WR841N, Gépben vevő USB-s TL-WN821NC mindegyik 300Mbps, a távolság 1m közte betonfal.
  Visszaolvasva próbáltam a titkosítást is megváltoztani akkor sem lett gyorsabb. Az USB-nek elvileg birnia kell az mondta nekem az eladó, ugyhogy az sem lehet a gond (vagy mégis, csak mielőtt vennék egy pci-os vevőt).
  A wifi miatt lehet ekkora differencia?
  Esetleg valami ötlet.
  Előre is köszönöm a válaszokat.
 • zutyu
  #299
  Sziasztok!
  Tegnap vettem egy TP-LINK-WR741ND 150Mbits Wireless Routert. A konfigurálásnál olyan probléma merült fel mikor belőttem, hogy az asztali gépemen nem óhajtot csatlakozni. Valamilyen kábel problémára hivatkozva. Csomag áramlás volt.Az jelezte gépem, de internet kapcsolat nem.Előtte is ezt a vezetéket használtam.
 • serkov
  #298
  "Okozhatja ezt egy interferáló, zavaró AP vagy router - ezen a router más frekvenciára való tétele segít."

  Úgytűnik ez volt a baj! Áttettem a chanelt Auto-ról 7-re, azóta (kb 1 óra) oksa! Köszi a segítséget!

 • Dj Faustus #297
  "Arra gondoltam, valami energia séma beállítás talán, de inkább kérdezek!"
  Lehet az is. Pláne laptop és/vagy USB-s eszköz esetén.

  Okozhatja ezt egy interferáló, zavaró AP vagy router - ezen a router más frekvenciára való tétele segít.

  Okozhatja rövid idejű, ismétlődő áramkimaradás, ami a router újraindulását okozza - ez egy szünetmentes tápegységgel áthidalható.

  Okozhatja hibás driver - próbálj meg drivert frissíteni.
 • serkov
  #296
  Végignéztem atopicot, de sok megoldás nincs, bár kérdés ezzel kapcsolatban több is...
  Azért ha van itt élő aki tud valamit azt THX! :-)
 • serkov
  #295
  Hello! Vki meg tudja mondani, mi a kaksiért dobál le a wifi ugy 20-30 percenként? nagyon bosszantó s nem nagyon értek hozzá... eddig vezetékes volt a router, s ez új nekem. Arra gondoltam, valami energia séma beállítás talán, de inkább kérdezek! :-)
  Tp-link 841 nd + usb vevő
  Előre is köszi!
 • hu00043
  #294
  Ja a nyomtató. Samsung CLX-3185FN.
 • hu00043
  #293
  A 192.168.1.1-en MAC adress szűrés van beállítva. A cliens router MAC címét engedélyeztem. Meg a Samsunk nyomtatóét is. Ez elég, vagy itt lehet valami gáz?