277
A könyvek, a filmek, és minden más.
  • Punker
    én azt nem olvastam :(((
  • Hmuda
    Mivel az első kérdésemre nem érkezett válasz, mégegyszer felteszem, amúgyis régen volt. :-)))

"A "Corrino ház"-ban volt ugyebár D'murr (vagy a testvére volt, nemtom) balesete az amal miatt és valami gonosz fenyegetést érzett odakint az üres űrben. Annyira megragadta a fantáziámat, hogy nem birom ki és meg kell kérdeznem, hogy majd kiderül a későbbi könyvekben, hogy mi okozta a félelmét a navigátornak vagy ez csak írói fogás volt a feszültségfokozásra?"
  • Dzsini
    tényleg nem olvastad el amit itt leirogattunk??
  • Jony
    Kösz a válaszokat! Szerintetek is harmatgyenge a megfilmesitése?? Ebből is csinálhatnának valami nagyobb volumenu produkciót.
  • Punker
    jaja az lesz, amúgy nem drága 6 órára a kölcsönzés kb 2-300 Forint
  • Dzsini
    nézd meg a hátulját mit írnak róla, nehogy feleslegesen vedd ki...
  • Punker
    érdekes én is csak azokat találtam amiket te beraktál + a minisorozat 2 dvd-s verzióját, aszem lemegyek a kölcsönzőbe és kiveszem, ha jó csinálok 1 biztonsági másolatot
  • Dzsini
    hát, magyarul kiadták a Lynch féle változatot szinkronnal meg 5.1-es hanggal... lehet, hogy az kapott más borítót?
  • Dzsini
    én nem tudok másról, csak ezekről... lehet csak másik borító volt?
    se a dune-s oldalak, se az imdb, se az amazon nem tud róla... nézd majd meg lécci
  • Punker
    tudom, de szerintem az valami felújított verzió volt új hang, stb, aszem Kyle MacLachlan volt a borítón...
  • Laalee
    tudtommal más nincs csak a lynch féle meg a minisorozat

legfeljebb más boritóban adtaák ki
  • Punker
    lehet valami felújított változat volt.
  • Punker
    én kölcsönzőben láttam valami más-t is nem ez volt és nem is a minisorozat.....
  • Dzsini
    2 féle DVD-t lehet kapni, a normál "Lynch"-féle Dune-t, és a Dune "Special TV Edition", aminek a rendezőjeként Alan Smithee van megjelölve, mert Lynch a moziváltozatot állította össze (Smithee társrendező volt végig)
    onnan ismerhető fel a tvváltozat, hogy Lynch neve nem szerepel rajta, jellemzően kb Mono hanggal rendelkezik, és nekem anno csak Angliából sikerült beszerezni...

az első a mozi, a második a tvváltozat borítója
  • Punker
    a Lynch féle verzióból kijött DVD az a vágatlan igaz?
  • Dzsini
    a Dune minisorozat... hááát, sajnos sokszor nagyon látszik rajta, hogy költségkímélő produkció (festett hátterek, gyengécske CGI, UVlámpás ibadszemek...), meg még a 4.5 óra is nagyon nagyon sok vágást igényelt. pár pici átírás volt a sztoriban, elviselhető. de inkább akciófilm, annak hangulatos - nekem egészen bejött, főleg Paul alakja jól eltalált :) de sajnos nem igazán mutatja Arrakist annak a nagyon kemény, gyilkos világnak, mint amit a könyv mutat - fremenek szabad ég alatt cirkoruha nélkül, meg ilyesmik - de ezek csak a fanatikusoknak zavaróak szerintem :)). a régi lynch film sokkal sokkal sötétebb, elborultabb, és sokkal inkább a gondolatokra összpontosít. (főleg a 30+ perccel hosszabb tv edition)
    a második minisorozat viszont (Frank Herbert's Children of Dune) egyszerűen NAGYON jó lett. szépen megcsinált jelenetek, jó szereposztás... dícsérnivaló (bár a dűnétlenségek ebben is benne vannak, nem annyira zavaróak, a film szépen sodor végig..). és azóta folyamatosan piszkálva vannak scifi.com-ék, hogy ebben a hangulatban tessék megcsinálni a God Emperor-t is :)
  • Punker
    én most néztem meg nem rég nekem bejött bár a régi verzió jobb talán.....
  • PResident Evil
    ahham thx... majd hétvégén nézem meg... de sztetek jó ?
  • Dzsini
    az nem trilógia, egy három részes minisorozat, és "Frank Herbert's Dune" a címe. az első könyvből készült, mint anno a David Lynch féle változat is.
  • PResident Evil
    nekem van egy triológia filmen... Dune 200 - The Triologe... nos... egyéb hozzáfűzni való ? ez melyik rész ?
  • Dzsini
    szerintem a Káptalanház az Istencsászárral együtt a két legjobb a hatból :)
  • harcu
    Nekem már a 6. rész is kicsit elvont volt, már az sem túlzottan kötődött az eredeti részekhez. Ennek ellenére a 90-es évek elején én is mind a 6 részt begyűjtöttem, csakúgy, mint a Star Wars 7-9. részeket is :)
  • Punker
    na tegnap bementem a könyvklubbos boltba ahol elméletileg a legnagyobb a kínálat, természetesen nem is volt azt mondták nem is lesz szal aszem netes rendelés lesz.....
  • Dzsini
    jegyzetek voltak a káptalanház folytatásáról (ami elméletileg lezárja a történetet), és Brian Herbert + KJA úgy döntöttek, hogy kikerekítik a jegyzeteket és kiadják a befejezést, miután elkészültek a Legendák trilógiával.
  • zakika
    nekem megvan az 6 FH meg a kilencvenes evek elejen adtak ki es en szepen sorbe megvettem oket :)

a tobbi valahogy nem erdekel (ugy latszik kinottem belole)

ki irt itt a hetedik reszrol? ha jol tudom FH mar a hatodikat se tudta befejezni...
  • [HUN]PAStheLoD
    hehe .. havernak megvan . :] én hozzá járok nem könyvtárba.. igaz Asimovért meg hozzám járnak ;]
  • Punker
    nem szoktam könyvtárba menni, vagy megveszem ami érdekel vagy haveroktól elkérem, viszont most adtál egy jó ötletet...
  • Dzsini
    meg tudod... inkább sorrendben és ritkásabban, mint összevissza úgy, hogy ne értsem. egy cseppet mélyebb mondanivalójú az eredeti 6 könyv, minthogy megérné összevissza beleolvasgatni.
  • Dzsini
    és könyvtár meg nincs a városban ugye?
  • Punker
    nem tehetek róla ha így jutok csak hozzá :((
  • Dzsini
    összevissza olvasni a könyveket.
  • Punker
    mihez gratulálsz?
  • Dzsini
    gratulálok hozzá. mindegy, mióta megjelentek a BH-KJA könyvek már úgyis összekavarták az egészet... :(
  • Punker
    ja sorrendben kéne elolvasni őket, mert így összevissza kicsit zavaros :))))
  • Dzsini
    először szerezd meg és olvasd el a Frank Herbert által írt 6 könyvet. a többi annyira nem is fontos.
  • Punker
    tényleg neked tetszet a 3 részes sorozat amit a tv-ben adtak?
  • Punker
    ok aszem ez lesz az első amit megveszek, régen megvolt de valaki kölcsönkérte és azóta se láttam :(((
  • Dzsini
    egy kisnovella amit odabiggyesztettek a könyv végére.
  • Punker
    A DŰNE
    ÉS A CALADAN TENGEREINEK SUTTOGÁSA EGY KÖTETBEN ez mit takar?
  • Punker
    Libri-n futárt írnak az még jobb is mert a postaval ilyen téren csak negatív tapasztalatom van.