277
A könyvek, a filmek, és minden más.
  • Hmuda
    huhú, ma este folyt köv. :D
  • Cat #116
    hm, be sincs állítva nálam a hallmark, azthittem azon csak régi szarok mennek
  • Hmuda
    Szerdán Dűne Gyermekei 2. rész Halmarkon!
  • Lacee
    affranc. én is meg akartam nézni... lesz valamikor ismétlés vagy ilyesmi?
  • Dzsini
    Brian Tyler - Children of Dune OST
    meg lehet találni...
  • Hmuda
    Nincs valahol fent a full filmzene album formában? Jó lenne. :-)
  • Hmuda
    Az tuti. Addigra be is fejezem a Dűne gyermekeit könyvben.
  • Dzsini
    nekem nagyon nagyon bejött ez a minisorozat - nemtudom mikor adják le a maradék 2 epizódot, de megéri meglesni...
  • Hmuda
    Na vége is. A fordítás néhol borzalmas (Atreida, brrr), egy-két pontatlanság (említett fémszemek) meg hasonlók.

A zene viszont MONUMENTÁLIS!
  • Dzsini
    szerintem elég jól megoldották azért... a fémszemek nincsenek, dehát kb ez a legnagyobb baj a filmmel :) (meg nekem a liganavigátor sokkal jobban tetszik a Lynch-es eltorzult formában)
    és a Pault játszó színész nagyon el van találva szerintem... (főleg majd később)
  • Hmuda
    Hát elég gázos, hogy nem égett ki rendesen Paul szeme és Duncannak nincs rendes fémszeme.
  • Dzsini
    Children of Dune minisorozat most a Hallmark-on
  • Dzsini
    jó, de akkor a Gyűrűk Ura pedig 6 könyv :))
  • Lacee
    nem tudom, hogy külön címei voltak-e, de az tuti hogy úgy kezdődött, hogy book one. De hagyjuk az egészet, abszolút nem számt a dolog. Nem trilógia, téma lezárva. (akkor is az! :D)
  • Dzsini
    mármint hogy a Dune-Muad Dib-Prophet belső tagolásra gondolsz? attól még nem lesz trilógia egy könyv...
  • Lacee
    de az eredeti, angol kiadásban is így van: book 1-2-3! Amúgy kösz a választ :)
  • Dzsini
    Paul és Chani első gyermeke Leto, akit megölnek a Harkonnenek. jópár évvel később születnek meg az ikrei, Ghanima és Leto II, a leendő Istencsászár

(és NE hívjátok az első könyvet trilógiának azért, mert nálunk egyszer 3 kötetben adták ki!!!!!!!!)
  • Hmuda
    A Messiásban születik ha jól emlékszem.

Mellesleg 100 :D
  • Lacee
    Az melyik könyvben van leírva, hogy Ghanima és Leto megszületnek? Most megint a kezembe került a Dűne Gyermekei, és valahogy nem emlékszem, hogy ők hogy kerülnek a sztoriba... :)
    Nem úgy volt, hogy még az eredeti trilógiában megölték Paul gyermekét (Letot) a Harkonnenek?
  • GregSB
    Bocs, közben rájöttem hogy összekevertem egy másik filmmel. Azt hittem a Lynch féle filmnek van 2. része..
  • Dzsini
    2. rész? :)
    a 2 minisorozatot legjobb esetben a Hallmark vagy a HBO fogja adni... de ezeknek semmi köze ehez a filmhez.
  • GregSB
    Én is most néztem meg a filmet.
    Fogják adni a 2. részt is? Ha igen mikor?
  • Cat #95
    ez tökérdekes, megint leadják m2esen
  • Cat #94
    okok, sorry Letoli miatt, igy már rémlik, mentségemre szoljon hogy legalább 6-7 éve olvastam
  • Dzsini
    nem Paul alakul át, hanem a fia, LetoII. tényleg el kellene olvasnod.

amúgy egyetértek, a Lynch féle film meglehetősen nehezen értelmezhető a könyv ismerete nélkül, de csak az elején van egy rövid narráció, később a szereplők gondolatai vannak "kihangosítva". a TV verzió valamivel jobb ennél, sokkal sokkal több a magyarázó rész - az elején Irluan beszéde helyett egy rajzos, sokkal hosszabb bevezető van.
  • Cat #92
    ennek ellenére gondolkodom hogy ujra el kéne olvasnom a mostani gyüjteményes kiadást, talán 3 vagy 4 kötetet olvastam, mert véleményem szerint a végére nagyon elszálltak (átalakul féreggé paul)
  • Cat #91
    megnéztem tegnap este a filmet
    hát mit ne mondjak, ha nem olvastam volna a könyvet, SEMMIT nem értettem volna belőle. Ennél zagyvább, kuszább filmet rég láttam. A pármondatos narrátori magyarázatokkal (mozifilmben narrátor külön téma lehetne, de egye fene, régi film) probálták ugyan valamelyest világítani a képet, de ha egy a világról semmit nem tudó ül a tévé elé akkor csak bután néz maga elé. Katasztrofális.
  • LtVitez
    hmmmm basszameg pedig anyám még szólt is este hogy dűne film megy a tv-ben... :(
  • Punker
    azért a báró ebben sokkal undorítóbb, mik azok a fekélyek a fején?
  • Dzsini
    gyökeresen más a hangulata. és a szinkron se annyira szörnyű :))
  • Punker
    eddig jobb mint a mini sorozat
  • Dzsini
    jéééézusom...
    the beginning is a very delicate time...
    mondom végig a szöveget, és nemstimmel :o) (fejből tudom az egész filmet)
  • Hmuda
    Nekünk megvan DVD-n magyar szinkronnal. Egész tűrhető, de tényleg ordjt, hogy művészfilm, és millió dolog meg van benne másítva.
  • Punker
    aszem ezt felveszem
  • Dzsini
    a moziverzió... kiváncsi vagyok milyen a szinkronja... nem láttam még úgy :)
  • Guest
    Ma este, mtv:

23:10 Dűne (amerikai sci-fi, 1984) 131'
  • LtVitez
    ja hija csuhada! :)
  • Hmuda
    Okés kösz.
  • Dzsini
    a 6. könyvben van szó erről - Dűne Káptalanház.
  • Hmuda
    Nem rossz az "előjáték" trilógia cask van benn egy két baki (pl Jessica anyja nem Gaius Helen nővér volt, hanem valami Tanidia Nerus, ahogy az a Dűne gyermekeiben le van írva).