277
A könyvek, a filmek, és minden más.
-
huhú, ma este folyt köv. :D -
Cat #116 hm, be sincs állítva nálam a hallmark, azthittem azon csak régi szarok mennek -
Szerdán Dűne Gyermekei 2. rész Halmarkon! -
affranc. én is meg akartam nézni... lesz valamikor ismétlés vagy ilyesmi? -
Brian Tyler - Children of Dune OST
meg lehet találni... -
Nincs valahol fent a full filmzene album formában? Jó lenne. :-) -
Az tuti. Addigra be is fejezem a Dűne gyermekeit könyvben. -
nekem nagyon nagyon bejött ez a minisorozat - nemtudom mikor adják le a maradék 2 epizódot, de megéri meglesni... -
Na vége is. A fordítás néhol borzalmas (Atreida, brrr), egy-két pontatlanság (említett fémszemek) meg hasonlók.
A zene viszont MONUMENTÁLIS! -
szerintem elég jól megoldották azért... a fémszemek nincsenek, dehát kb ez a legnagyobb baj a filmmel :) (meg nekem a liganavigátor sokkal jobban tetszik a Lynch-es eltorzult formában)
és a Pault játszó színész nagyon el van találva szerintem... (főleg majd később) -
Hát elég gázos, hogy nem égett ki rendesen Paul szeme és Duncannak nincs rendes fémszeme. -
Children of Dune minisorozat most a Hallmark-on -
jó, de akkor a Gyűrűk Ura pedig 6 könyv :)) -
nem tudom, hogy külön címei voltak-e, de az tuti hogy úgy kezdődött, hogy book one. De hagyjuk az egészet, abszolút nem számt a dolog. Nem trilógia, téma lezárva. (akkor is az! :D) -
mármint hogy a Dune-Muad Dib-Prophet belső tagolásra gondolsz? attól még nem lesz trilógia egy könyv... -
de az eredeti, angol kiadásban is így van: book 1-2-3! Amúgy kösz a választ :) -
Paul és Chani első gyermeke Leto, akit megölnek a Harkonnenek. jópár évvel később születnek meg az ikrei, Ghanima és Leto II, a leendő Istencsászár
(és NE hívjátok az első könyvet trilógiának azért, mert nálunk egyszer 3 kötetben adták ki!!!!!!!!) -
A Messiásban születik ha jól emlékszem.
Mellesleg 100 :D -
Az melyik könyvben van leírva, hogy Ghanima és Leto megszületnek? Most megint a kezembe került a Dűne Gyermekei, és valahogy nem emlékszem, hogy ők hogy kerülnek a sztoriba... :)
Nem úgy volt, hogy még az eredeti trilógiában megölték Paul gyermekét (Letot) a Harkonnenek? -
Bocs, közben rájöttem hogy összekevertem egy másik filmmel. Azt hittem a Lynch féle filmnek van 2. része.. -
2. rész? :)
a 2 minisorozatot legjobb esetben a Hallmark vagy a HBO fogja adni... de ezeknek semmi köze ehez a filmhez. -
Én is most néztem meg a filmet.
Fogják adni a 2. részt is? Ha igen mikor? -
Cat #95 ez tökérdekes, megint leadják m2esen -
Cat #94 okok, sorry Letoli miatt, igy már rémlik, mentségemre szoljon hogy legalább 6-7 éve olvastam -
nem Paul alakul át, hanem a fia, LetoII. tényleg el kellene olvasnod.
amúgy egyetértek, a Lynch féle film meglehetősen nehezen értelmezhető a könyv ismerete nélkül, de csak az elején van egy rövid narráció, később a szereplők gondolatai vannak "kihangosítva". a TV verzió valamivel jobb ennél, sokkal sokkal több a magyarázó rész - az elején Irluan beszéde helyett egy rajzos, sokkal hosszabb bevezető van. -
Cat #92 ennek ellenére gondolkodom hogy ujra el kéne olvasnom a mostani gyüjteményes kiadást, talán 3 vagy 4 kötetet olvastam, mert véleményem szerint a végére nagyon elszálltak (átalakul féreggé paul) -
Cat #91 megnéztem tegnap este a filmet
hát mit ne mondjak, ha nem olvastam volna a könyvet, SEMMIT nem értettem volna belőle. Ennél zagyvább, kuszább filmet rég láttam. A pármondatos narrátori magyarázatokkal (mozifilmben narrátor külön téma lehetne, de egye fene, régi film) probálták ugyan valamelyest világítani a képet, de ha egy a világról semmit nem tudó ül a tévé elé akkor csak bután néz maga elé. Katasztrofális. -
LtVitez #90 hmmmm basszameg pedig anyám még szólt is este hogy dűne film megy a tv-ben... :( -
azért a báró ebben sokkal undorítóbb, mik azok a fekélyek a fején? -
gyökeresen más a hangulata. és a szinkron se annyira szörnyű :)) -
eddig jobb mint a mini sorozat -
jéééézusom...
the beginning is a very delicate time...
mondom végig a szöveget, és nemstimmel :o) (fejből tudom az egész filmet) -
Nekünk megvan DVD-n magyar szinkronnal. Egész tűrhető, de tényleg ordjt, hogy művészfilm, és millió dolog meg van benne másítva. -
aszem ezt felveszem -
a moziverzió... kiváncsi vagyok milyen a szinkronja... nem láttam még úgy :) -
Ma este, mtv:
23:10 Dűne (amerikai sci-fi, 1984) 131' -
LtVitez #81 ja hija csuhada! :) -
Okés kösz. -
a 6. könyvben van szó erről - Dűne Káptalanház. -
Nem rossz az "előjáték" trilógia cask van benn egy két baki (pl Jessica anyja nem Gaius Helen nővér volt, hanem valami Tanidia Nerus, ahogy az a Dűne gyermekeiben le van írva).