78
-
Zoley #78 WinME temaban hozzaszolnek en is picit. Jobb, gyorsabb es stabilabb mint a 98SE, de csak akkor, ha hardverszinten nem szarbol akarsz varat epiteni. Igenyel meg nemi karbantartast, de ha az ember ert hozza, akkor nem kell felevente ujrahuzni mint a 98-at. A nalam futo peldany (angol!) 2000 szeptembereben lett telepitve, a legnagyobb uptime pedig 460 ora folott volt (400 korul van screenshot is). Amiota allando netkapcsolatom van, azota tobbnyire egy heten 1-2 alkalommal ujrainditom. Kek kepernyot meg az xvid es a divx szokott csinalni csak (mdvdp, havi 1-2 alkalommal, de nem viszik el a rendszert).
Az XP meg egy rakas sz*r (az en szememben). Kiprobaltam, de a fel gepemhez nem volt drivere, vagy nem volt jo a driver. Most mar csak 1 vagy 2 dolog nem menne alatta, de azoknak a cserejet nem tervezem amig tonkre nem mennek (Aureal Vortex SQ2500 altalanos celokra es GUS MAX a dos ablakban a midihez [Transport Tycoon Deluxe rulez]).
Linuxra meg addig nem allok at, amig nem tetszik meg es nem tudom futtatni alatta azt a par jatekot, amivel szeretek jatszani (minden mast valoszinuleg mar most meg tudnek oldani linuxal is).
Ja es winfost meg addig nem veszek, amig meg nem csinaljak normalisan. De akkor azonnal. -
AtisH #76 Én valszeg valamilyen kivétel lehetek, mert a mai napig W98SE-t használok és legutoljára kb. 2 éve installtam fel. Előtte meg az előző konfigomon 1,5 évig ment. Pedig volt/van a gépemben elég szarság (SCSI, IDE kártya, CD-író, DVD-író, ZIP-drive, A:drive, stb.), használom szinte az összes kivezetést és van fent XP-is, de keveset használom. Nem mondom, hogy 98 a legstabilabb és a legjobb op.rendszer a világon, de nekem amire kell arra megfelel. Még nem látom szükségét, hogy a különböző feladataimhoz szükség lenne a váltásra. -
#70 Elemer: en hatarozottan nem kenyszerbol hasznalom... vagyis tudod mit, de bizonyo szempontbol igen, mert arra amire hasznalom ez az optimalis, ergo ez kenyszerit arra, hogy hasznaljam.
Linuxtol nem felek, mert nem csak hasznalom, de programozok is alatta, stb, megis ugy erzem, nem jott el az ideje, hogy teljesen valtsak (es kesobb ki is fejtem miert).
Akinek nem fagy, annak jo a gepe... szeintem ez a helyenvalo megfogalmazas. En eleg sokmindenre hasznalom, photoshop (dtp-re is, ergo az eleg nagy adatmennyisegeket megmozgat), flash (nem csak egy-egy animacio, hanem akar egesz cd kezelo felulet), dw, illustrator --- vagy epp ha mas jellegu dologgal foglalkozok, akkor vsc++, es meglepo leszek, de reggel bekapcsolom gemem, este kilovom, es eszembe nincs ujrainditgatni, vagy fagyasokat bamulni.
Azt azert megleponek tartanam, ha programok oda akarnanak irni, de ha megis, akkor ott a programmal lesz inkabb a gond, hogy olyan helyre ir ahova nem lenne joga, es annak rendje es mondja szerint windows letiltja.
", colerozzon, flashmx-eljen, a memória 3mp alatt 0 lesz, " - mondjuk 64 mb-rammal lehet is, tegyuk hozza, hogy pl ps, alapbol lefoglalja memoria 50%-t, ha nyomi vagy es nem allitodtad esetleg at...
Tehat osszesegeben, kicsit fals kepet festettel, es itt kanyarodok vissza, hogy miert nem ertek egyet a linux mindenekfelettel: azert mert photoshop, pagemaker vagy egyaltalan ertelmes dtps szoftverek egyseruen nincsenek ala... a legjobb kepszerkeszto pl a gimp, amely cmyk szinterrol meg csak nem is hallott, anelkul meg piciket nehezkes a dtp. Masik dolog, meg pl eleg nehez windows gui-s programokat kesziteni linux alatt :).
Konkluzio: ismet csak nem szabad altalanositani, jo kis cucc az a win, ha lehet megjobb a linux, de másra, es foleg mas szempontokat figyelembe veve. -
#68 ekkora szar reklámmal jóhogy kutyának se kell -
#67 "Senki se mondja hogy azért nézi az állandó fagyásokat, mert imádja a windowsokat... AKINEK NEM FAGY A WIN AZ NEM IS HASZNÁLJA!!! Az hogy 4 napig bekapcsolva hagytam és nem fagyott NEM HASZNÁLAT!"
hadd kérdezzem már meg, hogy egy servergép, amin linux fut és éppen mondjuk fél év az uptime-ja, azt a gépet éppen ki mire használja? Nem elvan csak úgy magának, mint egy befőtt? Akkor az a gép a TE elméleteddel éppen nem csinál semmit? Az nem használat? Akkor kérem micsoda?
"a memória 3mp alatt 0 lesz"
Hm...akkor hogy megy el a TE mondataid szerint 4 napig?
"mert mondjuk hülye a linuxhoz, fél tőle"
Gondolom régen te ilyen voltál...
"majd megkattan a védelem és a video bios shadow-ram meg ilyen helyekre irnak a programok... hahahahaha"
Sajnálom, hogy te ilyeneket láttál, ezek szerint neked xar géped van, mivel TUDATÁBAN VAGY ANNAK, HOGY MI AZ HOGY KÉKHALÁL?
Feltettem neked egy kérdést Tisztelt Elemér!
Kéretik erre a kérdésre válaszolni. Mihelyst erre a kérdésre szakszerűen válaszoltál, úgy a továbbiakban várom és elviselem a további hozzászólásaidat. Ergo: két lehetőséged maradt:
1/ Vagy válaszolsz szakszerűen a kékhalál kérdésre, ezzel is bizonyítva, hogy nem csak ordibálni tudsz és köpködni 0 tudással a háttérben, hanem megfelelő szakmai hozzáértésed is van hozzá, vagy:
2/ Csendben maradsz továbbra is a háttérben és meghúzódsz, így elkerülöd a további hozzá nem értő megszólalásaidat...
Köszönettel: droland -
#65 "A "normalis" programoktol amelyek nem okoznak hibat, ebbol futhat akarmennyi, maximum azt ered el hogy lelassul a gep. Nemtudom lattal e mar unix rendszert az userek altal lefagyasztva, mert en meg nem. Az oke hogy root konnyeden le tudja fagyasztani de user nem.
A "normalis" programoktol amelyek nem okoznak hibat, ebbol futhat akarmennyi, maximum azt ered el hogy lelassul a gep. Nemtudom lattal e mar unix rendszert az userek altal lefagyasztva, mert en meg nem. Az oke hogy root konnyeden le tudja fagyasztani de user nem."
na éppen ez az!
itt valaki emlegette, hogy a linuxok uptime-jával gondok vannak, és ez ellen említettem ezt, hogy egy jól belőtt unix-alapú rendszer bármit kibír, még a hülye usereket is, amitől a windowsok általán elhláloznak. -
valaé valaé ná #63 " Egy seattlei szoftver-konzultáns szerint "semmi kedvük sincs pillanatokon belül dollárezreket kiadni, csak azért, hogy mindenből a legújabb legyen". A Microsoft szerint legkésőbb öt esztendőn belül a helyzet változni fog.
"
Semmi sem fog változni. Akkor majd a longhornnal játszuk el ugyanezt. Ugyanúgy nem lesz driver hozzá és még kevésbé akar majd átállni az XP ről az emberfia. -
#62 Én egy jódarabig párhuzamosan használtam a 98-at, meg a Me-t. A 98-at játékokra tartottam fenn, aztán perszehogy minden szart me alatt indítottam. Mikor új prockót vettem, csak azért tértem át xp-re, mert mikor az UnrealEd eldöglött, akkor újra kellett indítani a gépet, xp alatt viszont bőven elég volt a progit újra elindítani.
Őszintén szólva azóta a win98 csak azért van fent, hogy mikor az xp-t legyakom, legyen honnan matani a Boot Magic-ban, meg ha feltűnően lassul a játék, akkor a 98-ban körülnézek, hogy mivan... -
#60 "Ez majdnem O.K. is így csakhát a vaskos MILLIÁRDOKAT meg a kormány fizeti és ugyebár a Campus Agreement is lejár. Nem?
Aztán meg szegény szuperszámítógépnek nem csak addíg kell működnie amíg Pistike egyetemre jár, hanem 5-10 év múlva is...."
A campust leszámítva:
a m$ akkor is bárkinek hason csúszva adná a windowst, a programozókat, meg minden támogatást, ha valaki megkeresné őket, hogy nekik windows alapú szuperszámítógép kell.
de ahová szuperszámítógép kell, oda nem kell:
egyszerű felület
rugalmasnak és könnyen programoható api
jó multimédiás rész
nagy kompatibilitás
és ezzel a windows előnyei el is fogytak, marad a gyenge kernel, amit még mindíg leginkább egy processzorra terveztek, de legalábbis nem több1000-re.
16nál több processzor egy node-on belüli megfelflő ellátására egyedül a SUN Solaris van megfelelően felékészülve, minden más rendszernél egyszerűen köveltelmény a kevésprocesszoros node-ok használata, még ha UNIXokat is veszünak alapul. a windows meg itt már nem nagyon játszik. -
#59 Pont eleg regen ahhoz, hogy meg tudjam kulonboztetni az orbitalis baromsagaidat az ertelmes dolgoktol... amit leirtal az hulyeseg, vagy legalabbis fel igazsag, amely nem all messze a hulyesegtol, de azt sem ertem egyaltalan mit idezgetsz kulfoldi forumokrol, ott sem ertenek sem jobban sem kevesbe jobban hozza mint egy magyar atlagforumon.
Egyaltalan nem akartam belemenni mert faszsagot irtal, de ha dilletans vagy baratom ... de ne vedd szemelyeskedesnek persze:
"Win2000" jó a filmekre....ennyi" - na ne mond, hat en egesz jol elrajzolgatok vele mind webre, mind dtp-re... sot, meg vsc++ -al is el tudok szorakozni... es meglepo leszek, de ezen is szoktam jatszani, mert nehany szaros jatek miatt nem fogok 98-t tartani, ami 1-2 havonta szethullik.
Mert nehezen tudom elkepzelni, hogy min tudnad meg az elobb felsorolt dolgokat, ennyi penzmagbol megoldani, mert szerintem semelyik mas platformon, de ezzel nem dicserem, csak a hulyesegedre mutatok ra...
"winXP" szép a kezelő felület" - nocsak nemond, es mellesleg a win2k-ra epit, tehat hozza magaval a win2k (professional) tulajdonsagainak javat, ergo az elobb felsoroltak kozul az osszeset majdnem. Es szerinted, mekkora kulonbseg van ketto kozott... mondjuk egy service pack frissites? - mert ha verzioszamot egy mertekado egysegnek vesszuk (marpedig feltetelezheto, hogy ms-nel nem hasrautesre, hanem megfelelo szoftvertechnologiai konvenciok alapjan tortenik a verzio menedzseles), akkor szerintem all az allitasom, miszerint nincs nagy kulonbseg a ketto kozott, gui leszamitva.
"win98 stabilitasat leszamitva..." - hat mond mar el, hogy egy munkakornyezetben, ahol dolgozik az ember, ergo a munkaja er valamit, mi a budos francra van szuksege mint stabilitasra es biztonsagra egy megfelelo fokon, amelyet sem a 98, sem az 98se, foleg az me nem tud nyujtani.
Akkor ujra megkerdem: volt valami ertelme annak amit lerital, miszerint 1-1 dologgal egy egesz oprendszerre huztal ra valamit. Szerintem a vilagon semmi... de persze csak rossz napod volt, rossz helyrol ideztel be, es rossz dolgokat. -
#56 "1.) Egy ilyen gépre a Windows liszensz többe kerülne, mint maga a gép, vagy akár a Mars - hold - jupiter körutazás :)"
a m$ majd elélvezne a gyönyörtől, ha ott láthatná a nevét.
arról meg ne is beszéljünk, hogy a campus licenc nem csak nálunk műxik, a felsőoktatási intézmények nevetséges áron juthatnak akármilyen m$ licenchez.
"2.) Mert átlagban legtöbbször fürtözéssel építenek szuperszámítógépeket és mondjuk 2000 db CPU kezelésére totál alkalmatlan egy windows!"
ez igaz. a windowst nem erre találták ki, a UNIXokat meg igen.
mondjuk szerintem ilyen célra legalkalmasabb a VMS lenne, csak az eléggé be van határolva az alphák világába, az itaniumos változat meg jelenleg max 4 procival boldogul. meg amúgy sem olyan elterjedt, mint a unix. -
#54 "alapvetően téves elképzelés, hogy a terhelés, vagy a felhasználók száma miatt kell egy gépet ujraindítani
nekem is van linuxos szervergépem, van hogy 200 napig nem kell, de ha sokat basztatom, akkor akár párnaponta is ujra van indítva. Memóriabővítés, merevlemezcsere, stb., tehát millióegy olyan ok van, ami miatt nullázodik az uptime, de semmi köze nincs a müködéshez magához"
ez igaz.
de ha pár százan elkezdik nyüstölni az idiótábbnál idiótább scriptekkel binárisokkal, végtelen ciklusokkal(tudom, a pentiumon már 4 mp alatt lefut :D ), akkor az kifejezetten megerölteti a gépet, azaz ha nem stabil, akkor újraindul. ha valami egy ilyen vizsgaidőszakot kibír, akkor mndent.
"Tehát szerinted egy mission-critical rendszernél (pl. banki webszerver) az uptime nem lényeges. LOL
Érdekes érvelés, hogy ha az otp+mnb webszervere windowsos, akkor a többi nem számít..."
a webszerver valóban windows NT4
a banki rendszer, amin fut a nyílvántartás meg egy VMS cluster tele VAXokkal, eg alpha alapú rendszerekkel, és a legjobb:
ALGOL60 nyelven írták a programot, amin fut a nyilvántartás, és mind a mai napig azon fejlesztik. (a 60 nem a PR műve, egyszerűen 1960ban alkották meg a nyelvet)
nyugodj meg: a mission critical cuccok és a windows (még) nem közelítették meg egymást :D egy webszerverhez meg elég a windows is. -
Cat #52 alapvetően téves elképzelés, hogy a terhelés, vagy a felhasználók száma miatt kell egy gépet ujraindítani
nekem is van linuxos szervergépem, van hogy 200 napig nem kell, de ha sokat basztatom, akkor akár párnaponta is ujra van indítva. Memóriabővítés, merevlemezcsere, stb., tehát millióegy olyan ok van, ami miatt nullázodik az uptime, de semmi köze nincs a müködéshez magához -
#51 "uptimeokról ne nagyon beszéljünk, mert egyrészt a linuxok közül egy sem merte nyilvánosságra hozni, másrészt ez a node-ok uptimejai, aminek semmi köze nincs a rendszer uptimejához (a többi node akkor is kiszolgálja a kéréseket amik a hibás node-ot javitják, vagy újraindul..."
hát ha már így szóbe került az uptime:
épp csak felnéztem egy ELTe clusterre, és az uptime épp 29 nap. ez szerintem kifejezetten jó érték, ha fisgyelembe vesszük, hogy több 100 egyetemsta gyepálta vizsgaidőszakban a beadandók miatt nem? -
#49 sliders1: én csak poénból mondtam:
egy oprendszert magyarítani nem könnyű feladat, és sokkal több infó kell hozzá, mint amennyit egy pre-alfa lopott verzióüból ki tudsz szedni, valószínűleg a szövegek nagyrésze is meg fog változni, illetve lesz magyar verzió.
ismered az öreg, és a fiatal bika viccét... -
#44 Macintoshon dolgoztam 8 évig, mellette otthon volt win PC-m. Rendre win 95, win 98, 98SE, majd most XP. És azt kell mondjam, hogy az XP végre megközelíti a régi MacOS7.5-öt stabilitás tekintetében, a 8-9.2 es MacOS-t pedig messze maga mögött hagyja, csak a legújabb, MacOS X 1.2 a versenytárs ismét. (Igaz, egy ma jónak számító Mac minimum 800E Ft monitor nélkül)
A win 98 jó volt, de csak otthoni felhasználásra, játszani, netezni, munkát nem bíztam volna rá.
Az XP igen megbízható, pláne, ha nem warezolt és így könnyen lehet frissíteni: most installáltam újra 10 hónap után, pedig kb 18 órát megy minden nap grafikai szoftverekkel, kb ugyanúgy, mint a Mac-ekkel kellett. -
#40 Ez meg nem személyeskedés akart lenni, na, csak szar kedvem van.. -
#39 "... sztem winxp es 2000 kozott kvazi nincs "
pl erre értem fax -
#38 meg a tököm is kivan már a fellengzős baromságaiddal -
#37 nem vagy semmi öreg csóka, de lefogadom, hogy pár éve lehetsz a számítástechnikába. TÉNY hogy WIN98 az instabilitását leszámítva a lehető leggyorsabb és legtámogatottabb platform, inkább maradj csöndbe te kis kontárhuszár
-
#31 "Lenne egy kérdésem viszont hozzátok. Aki a programozásban benne van, vagy ért hozzá, azt kérdezném, hogy egy Operációs renszert hogyan lehet magyarítani? (Fordítani?) Illetve egy újabb verzió jön ki azt hogyan lehet a régibe beültetett fordításokat áthelyezni rá? Ha valaki tudna egy leírást vagy valamit (fontos lenne magyarul) azt megköszönném."
fogod az angol szövegeket, és átírod magyarra :D -
#30 "Ize, ezt epphogy nem a Debianrol kellene irnod. Ott egyszer belovod, aztan megy. Nezz korbe par forumon, epp ezert szeretik sokan. "
debian volt az első linuxom.
nekem vagy 1 évbe telt, mire jól működött.(megint megjegyezném: ez csak az én hozzá-nemértésemnek köszönhető, még linux előtt nem ültem azelőtt, csak egy könyvem volt, meg egy telep.csomagom)
majd 1 év alatt eléggé elavult, amikor meg már ideje lett volna feltenni az újabb dolgokat(meg jött új HW is) akkor tettem fel XPt, mert már nagyon nem volt hozzá kedvem. de annyit szívtam vele, hogy a UNIX rendszerekkel azóta sincs bajom, azaz nem ijedek meg tőlük, mint sokan. mondjuk sajnos egy komolyabb szerverhez még mindíg kevesebbet tudok, de sebaj, nem rendszergazdinak készülök. -
#29 "hehe. Hát a debian az tényleg olyan, hogy sokat kell vacakolni. Én nagyon megutáltam a suse-t, és most UHU-t használok. Szerintem mindenkinek érdemes kipróbálnia, megnéznie. Inkább mint a suse 9.:) a debi meg egyértelműen azoknak való, akik szeretik ezt. (mármint állandóan vacakolni a linuxukkal) aki tényleg csak használni szeretné, annak semmiképpen nem ajánlanám."
akkor azt szerettem, azaz vacakolni a géppel 2 óráig, hogy 30 percig jól működjön. de most már nem.
ha majd megint rámjön a vacakolhatnék, akkor az UHUt is bele fogom venni a listába. -
Zoldalma #28 "mármint állandóan vacakolni a linuxukkal"
Ize, ezt epphogy nem a Debianrol kellene irnod. Ott egyszer belovod, aztan megy. Nezz korbe par forumon, epp ezert szeretik sokan. -
#25 jóvanna, majd 10 nap múlva megint berakok egyet! hátha addig kikapcsolod! :D
"Hát az én álláspontom meglepő lehet nektek.:) Pláne, hogy otthon csak linuxom van, tehát otthon semmilyen win nincsen. "
én is csináltam olyat, hogy nem használtam windowst(vagy 2 évig Debian linuxon éltem) de elég sokat szívtam vele(mondjuk ez biztosan az én hibám) és szerintem akárhogy is nézem, az XPt könnyebb rendben tartani, mint a debiant volt. bár lehet, hogy egy SUSE9et vagy valami hasonló cuccot majd kipróbálok, ha épp lesz kedvem, de mostanában tényleg csak használni szeretem a gépet, nem adminisztrálni. -
#24 Ha már uptime: 14 days, 9 hours, 41 minutes and 31 seconds
XP Pro SP1 ENG
Közben volt IE update, drivercsere, miegymás. Ja és nem hibernáltam. :) -
MrTressy #17 win98 rula :) már ha lehet egy windows rlzolni :P -
#15 Ez a kieertekeles badarsag, aki irta az sem volt teljesen komplett, es reszedrol sem volt tul okos beidezni... ha valamit tanulhattunk akkor az az, hogy nem lehet alltalanositani, soha, semmirol, semmikor.
A cikk meg szinte teljesen masrol ir, mint ami a cim... hisz a cim szerint, nem akarnak atterni az ujjabakra, ennek ket alapveto osszetevoje lehet: elegedett azzal a termekkel amit hasznal (jelen esetben win), vagy tul draga az uj termek --- amely szerintem nincs igy, persze ez is szubjektiv.
En szeretnem megvedeni a win2k, en is ezt hasznalom, kb rc2 ota, tehat kb 3-4 eve... sztem winxp es 2000 kozott kvazi nincs kulonbseg, u.a. a platform, u.a. a driverek nagyabol, a ketto kulson es nemi fejlesztesen kivul azonos (kis tulzassal). -
#13 2.1 óta használok vindozt. emellett Dos-t is sokat használtam. 95 SE szar volt 98 is ratyi volt az SE-ig. ME borzalmass erőforrás zabáló és szerintem nem tud többet mint a 98 csak több a csillivili. Lehet,hogy jobb a memkezelése de ez az egyetlen oprendszer amit soha nem tudtam beállítani úgy,hogy 24 óránál többet fusson. Megette a memóriát és nem tudom miért. 2000 szerettem, de sokat játszok és sokáig túl macerás volt a játszás 2000-en és meg kell vallani lassabb is grafikus célokra... nem erre készült hanem hálózati célokra. Xp-t szeretem... Nagyjából egyesítette a 2000-t és a 98-at. Bár zabálja az erőforrást... Mindenesetre semmi mással nem értem el eddig 2 hónapos uptime-ot hasonló összetétellel mint a lentebb írtak. Úgyhogy, hogy Hotswap-el cseréltem vinyót és folyamatosan töltött lefelé warezt :ÐÐÐÐÐÐ -
#12 hacsak nem kell majd nekem azon nyomban életbevágó módon valami a longhornból, ami nélkül élni nem tudok, nem fogok váltani. -
#11 nekem: 98, ME fagyott, 2K sosevolt, XP meg... nos az AIDAból illeszenék be egy sort ide:
UpTime 426646 mp (4 nap, 22 óra, 30 perc, 46 mp)
azért 4 nap, mert 4 napja jöttem haza. ez szerintem elég stabil, pedig van 1-2 perifériám:2 nyomtató 1 scanner digikamera mp3lejátszóhotswap hot-swap vinyó(USB 2.0 rulez) pendrive +5 géppel osztom meg a netet, itt van tűzfal 24óránként teljes vírusellenőrzés az egész LANon, meg a DC is 4 napja megy.
a szép kezelőfelflületnél talán egy kicsit többet is tud. -
#10 És még valami:
128 Mb-rammal a különbség már nem annyira szembetűnő! -
#9 "WinME jó a játékokra és filmekre, de a memória kezelése csapnivaló"
Na ez hülyeség. Én pont a jó memóriakezelése miatt használom az Me-t, s nem a 98-at. (p4-1500; Celeron1000; és a celeron 450-esemen is ez fut.)
Bizonyíték:Diablo2 +64MB ram. Meg lehet nézni hogyan fut win98 és Me alatt. Meglepő lesz az eredmény.
Egyébként az Me szeret összeomlani ha nem vigyáz az ember vele. -
#8 mi az a BootVist? :)
-
#5 Hülyeség, tudni kellene beállítani rendesen a rendszereket.
Win2K mindenre jó, akad 1-2 gépi játék, ami nem fut alatta. Egyetlen hátránya, hogy lassan BOOTol.
WinXP is jó lenne, ha nem lennének bene hibás driverek, valamint a különböző gyártóktól letölthetők sem lennének BUGosak.
Reméljük ezek el fognak múlni. XPt fe leeht turbózni jól, de tweak progi kell hozzájuk. A Bootolása is gyors lehet, csak a BootVist le kell futtatni. -
Deathcourier #4 ja Linuxra kell áttérni!Mondjuk nekem simán futna az XP,ennek ellenére 2000 használok nekem ez jött be.
Win2000 jó a filmkre...ennyi
Ez nevetséges!Érdekes nekem minden simán és stabilan megy (írás,php,ftp, stb) -
#3 Külföldi fórumról olvastam:
"Win98 legjobb a játékokra, filmekre, de néha instabil"
"WinME jó a játékokra és filmekre, de a memória kezelése csapnivaló"
"Win2000" jó a filmekre....ennyi"
"winXP" szép a kezelő felület" -
#2 ha 20 ezer forintos windows xp home verzióhoz adnának pc-t is akkor mindenki áttálna szerintem :) mert ugye egy 500-as gépen nemigazán fog rendesen futni egy xp...
-
#1 wazze vegyé linukszt