389
Panzer Elite
-
#29 Jogos a kétpont
Összekevertem kicsit a dolgokat.
A PZIVF2 tényleg a KwK 40 L/43 ágyúval volt felszerelve és a későbbi PZ IV G kapott hosszabb csövű KxK 40 L/48-as löveget.
A Párduc pedig már a jóval komolyabb KwK 42 L/70-es löveggel rendelkezett.
Nekem akkor is rémlik, hogy valamelyik harcjárműre rászerelték a párduc lövegét.
na majd utána nézek. -
ottar #28 KwK 40 L/43 az volt a löveg neve..
-
ottar #27 Hát igen, csak úgy elég nehéz megnyerni a küldetéseket.. ;-))
Ha meg támacc max. bíbor szívvel tüntethetnek ki.. :-))
-
#26 A PZIV F2 már csak 42 közepétől jelent meg. Ez volt az első harckocsi ami fel tudta venni tűzerőben a versenyt a T34-el. Hosszúcsövű (ha jól emlékszem pak43-as) 75 mm-es ágyúja volt, olyan mint a párducoknak. A páncélzata viszont még mindig nem megfelelő.
Abban meg igazad van, hogy a sherman jobb ha menekül, addig míg nem lesz legalább négyszeres túlerőben. -
ottar #25 Ja igen, már csak a különböző páncéltörő lőszereket kell kitapasztalnom.. :-)))
-
ottar #24 Ahogy észrevettem eddig, legfontosabb dolog a pozíció megválasztása, a terep kihasználása.
Mondjuk beállni egy domb mögé, úgy hogy csak a torony lógjon ki... Vagy a házak között okosan manőverezni...
Én többnyire hagyom a személyzetet lőni, én csak a célpont kijelölést, meg a vezetést csinálom..
Igen, én is ezt tettem, de a PZIV F2-t egy sherman 4a1-el nyílt terepen megtámadni nem bölcs dolog.. :-)))
Hát igen.
Nem véletlen hogy az elfoglalt t34 eseket százszámra használták a germánok.. :-)
-
#23 Erre remek táblzatok vannak a neten. Minden ágyúnek megvan a maga páncélátütő képessége.
Megmondom azonban őszintén én eddig - bűnös módon - sosem foglalkoztam ezzel a szimulátorokban. Ha megláttam egy tankot, akkor támadtam! -
#22 Igazad van az oroszok képzetlenségét illetően.
A T34-est és a KV1-esekkel szinte semmit nem tudtak kezdeni . Csak a Panzer IV D-k tudták kilőni egész közelről, na meg a Stug-ok is 75 mm-es ágyúval voltak szerelve. Maradtak a tüzérségi ágyúk meg a jó öreg Flak88. Viszont nagyon sokan nem vesznek figyelembe egy roppant fontos tényezőt. A légierőt. A németeknek teljes légi fölényük volt 41-ben és a stukák intézték el az orosz tankok nagyrészét. -
ottar #21 Mondjuk az orosz fronton már a kezdeteknél sokkal nagyobb gondjaik lehettek volna, ha a Vörös Hadsereg harckocsizói jobban képzettek, illetve Sztálin elvtárs nem tizedeli meg a tisztikart... Az orosz tankok között volt néhány ami méltó ellenfele volt a németeknek. -
ottar #20 Igen én is olvasgattam, hogy a shermanok a háború végéig rosszabbak voltak a germán gépeknél, többnyire légierőt cibáltak elő ha valami komolyabb ellenfél (Tigris) keveredett elő.
Végül német tankkal kezdtem el a hadjáratot, és azzal tényleg könnyebb. A lőszer elég kevés alaphelyzetben, most a harmadik-negyedik küldetésnél a Pz IV esek közül csak egyet tudok feltölteni teljesen. :-(
Na mindegy.
Milyen távolságról érdemes nekiállni lőni az ellenségre?
Mármint a tanjaikra..
-
#19 A valóságban is jobbak voltak, mivel nem csak a páncél vastagság, meg a tűzerő számít hanem a személyzet tapasztalata és az afrikai hadszinterekre már rengeteg veterán harckocsizójuk volt a németeknek. A sherman amúgy is egy fostalicska volt, csak írtózatos mennyiséget csináltak belőle. A sok lúd pedig...
A másik tényező pedig az, hogy ezt a programot bizony fanatikus német srácok készítették. Gondolhatod, hogy kedvenc dédelgetett tankjaikat egy parányival jobb értékekkel látták el mint az ellenségét.
Próbálkozz először német tankokkal. Bár az is lehet, hogy az AI egy picit mindig csal és teljesen mindegy melyik oldallal vagy a gép tankjai mindig jobbak lesznek. -
ottar #18 Kérdésem:
Kinek vannak jó tapasztalatai ashermanokkal? Én eddig az első afrikai küldetéseket próbálgattam, és nem voltam tőlük elragadtatva..
Mintha a germán tankok (pzIII és IV) sokkal erősebbek lennének. (azaz: lövöldözöm rájuk, semmi, és pillanatok alatt kilövik a szakaszomat)
Mi lesz, ha egy tigris felbukkan?
-
ottar #17 Kösz.
Akkor lesz olvasnivalóm ismét.. :-))
-
#16 Van kézikönyvem hozzá, magyar nyelvű. Ha jól tudom ez rajta volt a gamestar újság által kiadott verzión. -
#15 igen -
ottar #14 Értem. Van a CDn kézikönyv hozzá? (eddig még nem volt időm megnézni.. ) -
#13 Igazad lehet, mivel én nem láttam a SE cd-t. Nekem még az első kiadás van meg. -
ottar #12 Ahm.. Ez mintha rajta lenne az SE cdn.. -
kiskorúbézoltán #11 Szeva népek !
Van egy pici kínom a PE-tel , valami VGA problémára (talán memória címzés (???)) hivatkozva a küldetés betöltése után elszáll az egész és nem tudom megoldani a problémát .
XP prof hun , nforce2 , Gef4 Ti4200 , DX9b , patch-ek és a legutolsó (nem bétás) driverek fent , eredeti game . -
#10 Megnéztem a nevét és röhögni fogsz mert setup.exe a neve :)
Jobban utána néztem és a pontos neve:
SNOW/NIGHT Mod Version 1.0 german and english version
144 megás kiegészítő -
ottar #9 Ja, benne, most néztem meg a honlapot..
Na otthon kipróbálok egy T34est.. :-)))
-
ottar #8 Ezek elvileg benne vannak a specialban?
A pz commanderhez nem volt még szerencsém..
Nekem eddig bejött, a játékmenetre is sikerült rájönnöm, legalábbis azt hiszem.. a grafika télleg kicsit csúf, mondjuk még a beállításokkal nem sokat tököltem..
Annak az orosz frontos kiegészítőnek mi a neve?
-
#7 Pontosabban 6+1 kiegészítő jött ki hozzá.
1 nagy teljes és 6 kisebb mod.
Mind letölthető a netről ingyenesen.
Elvileg ez a legjobb II vh-s tankszimulátor. (abból a 3-ból ami egyáltalán megjelent)
Azért mondom, hogy elvileg, mert nekem a Panzer Commander sokkal jobban tetszik. Talán azért mert játszhatóbbnak tartom.
Ezen kívül még az I-panzer44 -ről tudok, ez meg is van, de nem túl szinvonalas. -
#6 Én rég játszottam vele kb. 1 éve akkor azért hagytam abba mert nem tudtam benne menteni és a játékmenet sem volt egéssz világos!De újra kifogom próbálni,hátha most jobban megy! -
#5 Kijtt egy kiegészítő hozzá már elég régen. Abban benne volt az orosz front is! -
#4 Meg Olaszország. -
ottar #3 Hmm. Nekem is megvan. :-))
A grafika öreg sajnos, ez igaz. A hangulata viszont állatijó, és Olaszországról megfeledkeztél. Mondjuk a keleti frontot én is hiányolom. Az irányítással elég könnyen megbarátkoztam, és szerintem elég jól felépített játék. -
#2 szerintem szar játék!
megvan csak azért mondom!
szar a grafika,az irányítás!
kár hogy csak 2 féle helyszínen tudunk menni(Normandia,és a sivatagi hadjáratok!) -
ottar #1 Itt lehet tiipek, trükkök taktikák témakörben tapasztalatot cserélni...