829
\"http://www.snipereliteonline.hu/images/se_logo.jpg\">
-
#148 Kipróbáltam a multit!Nem lesz a kedvencem!Először elkezdtem lopakodni,a direkt sniperjátéknak jelzett mapen!De mikor lopakodtam,állandóan leszedtek!Újra és újra próbáltam,újra és újra megöltek!Hogyan?Egy snipermapen gépfegyverrel!Ez total LOL!A végén elegem lett nekem is,és én is azzal mentem!Egy szó mint száz,a single lopakodó feeling sehol..Helyette egy 2.világháborús Quake lett belőle!Kellett volna egy olyan sniper játékmód multiban,hogy csak valamilyen sniperpuskát,3gránátot,és egy pisztolyt vihetünk!Még reménykedek,hátha készül egy ilyen mod hozzá...
143# Azt megnézném,hogy a 2. világhban a mesterlövészek futkároznak az utcán!Akkor már hogy volt olyan,hogy pl 1-1 német egy egész hadosztályt is letudott szedni egy romos épületből,toronyból,stb..?Arról nem is beszélve,hogy gépfegyverrel..
Na mindegy...marad a single..Az legalább igazi sniper..A legjobban az tetszik,ha kilövöm a járművek tankját,vagy épp egy baka gránátját! Az ám,amit még sehol se tudtál eddig! -
#147 Nekem simán megy. Nagyon szép a grafikája. -
Solutor #146 Indításkor az alábbi hibával elszáll:
Az eljárás belépési pontja (RestoreLastError) nem található a DLL-ben (kernel32.dll)
Találkozott már ilyennel vki?
-
Thanatos #145 ott a pont, én csk a mozgást illetve mondtam :) amugy multit még nem probáltam majd meglesem valamikor énis :) -
#144 Az lenne a jobb ha csak azt jelezné ki, hogy merről jött a lövés, de azt ne mutassa meg, hogy miliméterre pontosan hol az ellenség, ha már a valóságnál tartunk. -
Thanatos #143 nem azért de a valóságban is egy lövés után mozognia kell a snipernek... :) -
#142 -
ssolitude #141 Egy rendes DVD-borítós linket tud valaki? -
#140 Kipróbáltam és eddig nagyon tetszik. Mindig is imádtam sniperkedni, itt aztán kiélhetem magam. A multi kicsit felemás, szvsz el lett rontva azzal, hogy lelövés után megmutatja hol az ellenfél. Így mindenki állandóan mozgásban van, elveszik az a jó kis settenkedős/várakozós sniper feeling. -
GrimReaper78 #139 Oh, igazán kösz, hogy emlékeztetsz rá, mit is érdemlek meg, és mit nem. Kis híján már azt hittem, saját magam döntöm el, mit s hogyan csinálok. De persze mindig akad valaki, aki úgy véli, az életem egy telefon, és bele kell szólni. -
moralosan #138 nekem nincs még meg a game, de gondolom csak a misszió végén lévő kiértékelőszázalékot befolyásolja, pl. Splinter Cell 3ban is, ha sokáig tökölsz egy misszión elég alacsony lesz az alapszázalék (nekem a bankoson először 11% lett, aztán újrajátszottam és lett 89% ). -
peter31 #137 akkor megérdemled... -
#136 Mire jók a pontok? -
GrimReaper78 #135 Fél óráért igen. -
GrimReaper78 #134 Mnidenféle hólye hibaüzenet jön, hogy szedjem le újra a torrent fájlt, na meg 1-2K-val jön, mikor van egy csomó seeder, nem csak leecher.
BitComet-et használok. -
Thanatos #133 miért ne lehetne csak bizonyos fileokat elszedni torrentről?? -
peter31 #132 MOst komolyan azt mondod hogy sajnálsz 160+Áfa-t??? -
Guri #131 Lehet menteni bárhol, bármikor, de ha túl sokat mentesz a pontjaid alakulása nem lesz annyira magasröptű. -
Guri #130 Szerintem nagyon ott van a játék. Neten is élvezetes gyilkolászni. -
GrimReaper78 #129 Sziasztok!
Bocs, hogy ilyennel kapcs. írok ,de tudna vki adni fél órára egy SMS warez/FTP pass-t? Priviben. Délután elkezdtem letölteni a játékot, de pár .rar még hiányzik. Torrentről nem jön le így szegmensként, DC-n sincs fent, csak ISO-ban. Nem fogok újra nekiállni letölteni, mikor vagy 85% lent van. -
#128 csa
csak nekem gyult meg a bajom az iso-allomannyal?
nem akarja mountolni, pedig kitomoritesnek nem irt hibat
esetleg csak ntfs-en lehet jol csomizni? -
Gabe18 #127 Minimum System Requirements:
Windows 98/2000/ME/XP
1 GHz Pentium CPU or equivalent
GeForce 2 32Mb
256 Mb RAM
DirectX 8 compatible sound card
4 Gb free hard disk space
DVD-ROM drive -
atwe #126 Meggéri letölteni ?
Szerennék valamivel játszani bf2 mellet megéri letölteni? -
DJviolin #125 Sziasztok!
Örök kérdés. Geforce2 mx400 32mb-os grafkarival elindul? -
obe #124 nekem mozesapo segitett megfejteni:
nagyon lassan görditsd lefelé, kb 10-15 mp-t is kell várni mire átállithatod a kurzorra, egyenként..kis türelemmel:) -
Árnyvadász #123 Persze nyugodtan. -
#122 Idézhetlek egy másik fórumon? -
#121 Kösz, csak úgy jött le mintha fix lenne, már megijedtem, mert nekem minden rossz helyen van. -
Árnyvadász #120 Ok. -
Árnyvadász #119 Nem próbáltam, de szerintem biztos lehet. Este megnézem, mert egy két gomb elég távol van pl. a testhelyzet változtatás is [Z]. -
Nyiri #118 En snipe elite modban nyomom es mar jopar palya van mogottem. -
#117 Az irányításon nem lehet változtatni?? -
Árnyvadász #116 Igen ez igaz. Persze volt olyan szitu mikor már nem volt kit hívnia... :))) (A körzetben mindenkit kilőttem.)
Te hol tartasz a játékban? Melyik pályánál? És nehezedik? -
Nyiri #115 Kegyelemloves mert odahivja a tobbit. -
Árnyvadász #114 Még ehhez annyit tennék hozzá (nem jutott minden az eszembe, meg késő is volt mikor kipróbáltam), hogy ha az ellenfelet nem halálos lövés éri, akkor a földön fetrengve nyöszörög és mozog, plussz segítséget kér. :) Ilyenkor vagy kegyelemlövés, vagy otthagyás... kinek mi jön be jobban... -
#113 tetszik amit írnak róla!ma ki is próbálom!régóta várok egy ilyen típusú gámát!
aztán a multi része is izgat
csak toljátok biztos yoo! -
Árnyvadász #112 Sniper Elite
Előzmény:
A Rebellion csapata talán nem ismeretlen számotokra, mivel anno ők készítették el a sokak által oly hűen várt Alien vs. Predator játékot. És most a kiadó kérésére elkészítettek egy II. Világháborús programot. A kiadó annyit adott ukázba, hogy készítsenek egy II.VH-s programot, de a Rebellion szárnyai alatt felcseperedő Sniper Elite nem a jó megszokott utat követte. A fejlesztők is kitértek rá egy interjúban, hogy ugyan a kor már kissé lerágott csont PC-re, de újítással még kilehet hozni ezt azt, így esett a választás arra, hogy a játékban mi, egy mesterlövészt fogunk alakítani, ráadásul mindezt német oldalról.
Sztori:
A sztori 1945-ben kezdődik, és a háború végső szakaszát eleveníti fel. Az oroszok már a rommá lőtt Berlinben harcolnak a németekkel, míg a mi feladatunk az lesz német katonaként, hogy az amerikaiaknak dolgozva kémként és mesterlövészként megszerezzünk titkos dokumentumokat, illetve likvidáljunk fontos célszemélyeket, aztán mindeközben maradjunk életben a háború nem túl kecsegtető körülményei között. Ellenfeleink németek (mondjuk ez érdekes, de erre kitérek még később) és az orosz katonák lesznek, de persze járművekkel is fogunk találkozni a játékban. Szintén mindkét oldalról.
Irányítás:
A játék irányítása rémegyszerű, a megszokott W,A,S,D billentyűkkel kell a mozgásokat elvégezni, ehhez jön hozzá a háromfajta testhelyzet: álló, guggoló és fekvő, plusz a külső nézet és az egérrel történő koordináció. Az egér bal gombjával lehet lőni, jobbal pedig a mesterlövészpuskának a szálkeresztjét előhozni, de a SPACE billentyű is jó erre. TAB-al lehet áttekinteni a térképet, amin a helyzetünk és irányunk (merre nézünk éppen) jól látható, és a küldetési pont helye is fel van tüntetve. Inventoryt az I betűvel hozhatjuk elő, majd ezt a [? , :] gombokkal lehet görgetni, és amit használni szeretnék, azt az X-el kell aktiválni. (Egészségügyi csomag, kötszer, gránát, kő stb…) Ha gyorsabban szeretnék haladni, akkor pedig csak az egér görgőjét kell állítani és így belőhető, hogy milyen sebességgel haladjunk. A gránátok, kövek eldobását az egér bal gombjának lenyomásával egyre messzebb pályára hajíthatjuk, majd a jobb gombbal el is dobhatjuk. (Később lesznek robbanószerkezetek is.) A hullákat ki lehet fosztani lőszerért vagy fegyverért [g gomb] , a felvett fegyverek látszanak rajtunk, de arra is van mód, hogy a hullákat elcipeljük [e gomb] és más helyre vigyük, hogy az ellenfél ne vegye észre.
Kezelőfelület:
A képernyő bal sarkában van egy kör alakú ikon, amiben az aktuális küldetési irány, egy kis nyíllal van jelezve. Van benne egy óra is, ami mutatja mennyi idő telik el, és ami a legfontosabb, hogy amikor lőnek ránk, mutatja melyik irányból ért a találat minket, de itt található még egy ember ikon, ami alapból zöld, de a sérülésektől elkezd piros színűre váltani, és minél több piros szín van a testen annál szorultabb helyzetben, leszünk. A sérülés nincs hatással a mozgásunkra, tehát ha már alig élünk, akkor is ugyanolyan sebességgel tudunk haladni. Ez egy kicsit árkádos, de a játékmenetet nem gátló tényező. Emellett a kör mellett van egy kis arc ikon és közvetlenül mellette egy szám százalékban. Ez mutatja, mennyire vagyunk tiszta célpontok. Minél magasabb ez az érték, annál jobban vagyunk védve a lövésektől, így érdemes kihasználni a játékban található fedezékeket. Aztán természetesen az éppen kézben tartott fegyver és a lőszermennyiség is jelölve van.
Grafika és gépigény:
Legnagyobb meglepetésemre az ajánlott gépigény: 1.4 Ghz-es processzort és GeForce4 Ti videó kártyát jelöl meg. És jól olvassátok, ez nem a minimum, hanem az ajánlott! Ennek következményeként a játék futásával nem lesz és nem is volt probléma. A látvány pedig ehhez a játékhoz teljesen megfelel. A bejárható terület egészen nagy, és a romokban heverő Berlin látványát jól visszatudja, adni a grafikus motor. Az effektek is jók lettek, gondolok itt a gránátrobbanásokra, járművek felrobbanására, esőre, és ami különösen szép volt az a ködös-párás részek. A modellek is részletesek, és a katonák mozgásával sincs különösebb probléma. Viszont parádés a távcsővel, vagy a puskával történő ráközelítés esetén alkalmazott motion blur effekt! És ebbe a kategóriába tartozik a füst is.
A játék és játékmenet, hangulat:
Az első pályán vagyok még csak. A menüben elsőre kevésnek tartottam a kb. 9 egyjátékos pályát, de mivel az első pályán is több részfeladat van, így nem lesz rövid a játék az már biztos. A nehézség állítható, de mindenképpen a Sniper Elite fokozatot ajánlom, mert így nem is túl nehéz, de nem is túl könnyű sem, kihívás és izgalom mindenképpen megvan, mégsem frusztráló.
A program elvileg szimulátor, gyakorlatilag azonban inkább fél szimulátor, mert vannak benne jelentősen árkád részek is. Ugye amikor meglőnek, és ugyanúgy tudtok mozogni, pl. De maga a lövés sem annyira nehéz, pedig a program számol ballisztikát, nézi a kimerültségünket (sok futás után történő lövés esetén) illetve a szélerősséget is
figyeli. Persze ezeket csak Sniper Elite fokozatban.
A játék lényege tulajdonképpen az, hogy hangtalanul lopakodjunk és fedezékről fedezékre haladva távcsővel, az ellenfél pozícióját bemérve támadjunk biztos helyekről. Akár épületekből, vagy épület tetejéről, vagy bárhonnan. Már az első pálya szerkezete is elég nagy teret ad ennek. Alagutak, széles vagy hosszanti árkok és rengeteg tereptárgy ad lehetőséget erre. Amúgy a helyszín egyáltalán nem statikus, katonák járőrőznek, tankok ellenőrzik a sarkokat és haladnak tova, az egén repülők suhannak el, miközben mindenfelé hallani a fegyverropogást és a légvédelmi ágyuk lövedékeinek nyoma is jól kivehető. Megesett az is, hogy egy repülő egyszer csak lezuhant kb. 20 méterre tőlem egy ház túloldalán. Mit mondjak ez igazán hangulatos elem volt. De sok esetben, ahogy haladunk előre a pályán tüzérségi tűz fogad minket és a becsapódás szép nagy kráter tátong majd, ahol el lehet bújni, pl.
A program legizgalmasabb része maga a lövés és az ezután kialakult helyzet. A mesterséges intelligencia (AI) kiválóra sikerült és ez nagyban megdobja a hangulatot! Az ellenfelek csapatban gondolkoznak, elbújnak, fedezéket váltanak és próbálnak tőrbe csalni, illetve védekező pozíciót felvenni és visszavonulni. Szerencsére a külső nézetnek hála, jól látható a mozgásuk még a fedezékek mögül is és bizony szükség is lesz rá, mert ha lőnek ránk, vagy gránátot dobnak akkor nagyon gyorsan letudunk, sérülni. Emellett pontosak is, és különböző fegyverekkel harcolnak, tehát ellenséges mesterlövész is feltűnik majd a színen! A járművek is nagyon veszélyesek, szerencsére egyetlen lövéssel lehet őket likvidálni, csak annyi a dolgunk, hogy a tank hátulján lévő üzemanyagtartály záró kupakjára célozzunk, és már robban is az egész. Arra azonban vigyázni kell, hogy a robbanás hatótávján (20 M –de változtatható) kívül maradjunk, különben mi is meghalunk azonnal.
Az ellenséges katonák németek is lehetnek, és ők ugyanúgy leszednek minket, ami elsőre furcsa volt, de háború van és ez nyilván ezért került bele. Csak azt nem értem, hogy 5 méterről azért csak feltűnhetett volna az AI-nak, hogy én is német vagyok. A másik kissé érdekes megoldás, hogy nem lehet ugrani, bár ez nem hiányzik igazán, de amikor leesünk egy magasabb részről egy picikét alacsonyabbra, akkor azért nem ártana ott vissza is menni, de ezt nem lehet megtenni. Illetve ha nagyon magas helyen (épület szintjein, pl.) vagyunk, akkor, ha a szélére megyünk, hogy leugorjunk ezt, nem engedi a program és egy láthatatlan fal, megfog. Igazából ez a két dolog nem tetszett, de elfogadtam. A hangulat és a mesterséges intelligencia nagyon jó, a fél realisztikus játékmenet is jó, mert így legalább nem kapunk ideggörcsöt (bár ez még az első pálya! ) a grafika is kellemesen szép, és a játékmenet is izgalmas. Az már csak külön bonusz, hogy küldetésenként értékeli a program a lövéseinket, sőt ha fejlövést okozunk, akkor egy lassított golyót követő kameramódba vált a program, és egészen az áldozatig kísérhetjük az útját. Még annyit megemlítek, hogy ha meghalunk, akkor az ellenfelek nem mindig ugyanott lesznek és az sem biztos, hogy ugyanazt a manővert hajtják végre. Pl. egy Tigris tank az egyik esetben megállt a saroknál, a másik esetben már továbbment és a következő utcán dekkolt de csak pár másodpercig majd onnan indult el. De katonák esetében is van, hogy aki a halálunk (LOAD) előtt még bent volt a teremben, az már utána nincs, vagy máshol helyezkedik el.
Összegzés:
Még csak az első pálya, de számomra kellemes színfolt ez a játék az őszi szezonban. Persze valahol mindig dédelgetett álmom volt, hogy ilyen programot kiadjanak, most végre meg is valósult. Persze lehetne szebb, jobb, nagyobb kiadóval a háta mögött, de én úgy érzem ez, így ahogy van prezentálva: Nagyszerű!
-
#111 Én se tudom átállítani :(
Valaki segítsen! -
#110 Ahol az autók vannak (amit felrobantottál) találsz 1 csomó lőszeresládát. Na az 1ikbe van 1 rakás TNT :)
Jótanács: Rohadt messze fuss el mielőtt szétlövöd a TNT-t, különben úgy jársz mint én először -
ssolitude #109 Thx.Honnan is lehet olyat szerkálni?