45
-
asdasdasd #45 Szerintem az MS elég jól követi a szabványokat (révén maga a legaktívabb tagja W3C szabványosítási csapatnak) csakhát azt szereti elismertetni szabványnak, amit ő talál ki.
De most mit vártok tőle, hogy majd olyan dolgokat csinál, ami neki nem éri meg? Te se csinálnál olyant...
Erre van a monopolellenes törvény. -
#44 "Na látod, ha mindenki erre fejleszt, akkor minek nekem mésik helyette... Jó az..... Nem kell nekem a plusz szívás, ha simán megy minden..."
Látom nem érted a lényeget, úgyhogy elmondom még egyszer:
Ha az EU (USA, Kína, stb.) nem száll szembe a MS monopolisztikus törekvéseivel (amik egyébként teljesen megfelelnek a piac törvényeinek, és egyáltalán nem elítélendőek) akkor egy idő után csak a MS fog szoftvert készíteni, tehát ha véletlenül szart készít, akkor neked azt kell használnod. Mert nincs alternatíva. Körülbelül ez történt az Internet Explorerrel is. Az IE nemhogy jó, hanem egy a szabványokkal teljesen ellentétes, szabályozatlan, rossz megoldás.
Képzelj el egy autót, amelynek elkészítésekor nem ügyeltek az alapvető szabályokra (IE). Ha ezt az autót nem megfelelően kezelik, akkor a benzintartály hibája miatt felrobbanhat (mert nem szabványos). Minden egyes feltöltésnél a kutasnak (designer, webprogramozó) után kell töltenie egy anyagot, amitől kevésbé lobbanékony a benzin. Az autót olcsón adják, gyorsan elterjed. Ezek után minden benzinkútnál beszerzik az adalékanyagot, mert nem akarják, hogy az utasok felrobbanjanak.
Akkor hol itt a probléma, kérdezed te. (Hát ha ennyiből nem látod, hogy hol a probléma, akkor nem tudom; najó magyarázkodom még egy kicsit.) Képzelj el egy benzinkutast, akinek kb olyanok a szellemi kapacitásai mint Szalacsi bácsinak. Szerencsétlen úton-útfélen kihagyja az adalékanyagot. Egy normál autót meg tud tankolni, de a béna változatot nem. De ez őt nem érdekli, simán megtankolja a bénákat is. Néhány nap múlva az út szélén kétszáz kiégett autó áll...
Na még egyet:
Képzeld el, hogy a béna kocsi adalékanyaga tönkreteszi a többi autót. De a kutasok ezt magasról leszarják, mert a béna kocsikból több van. Néhány év múlva a normális autóból kevesebbet vesznek, mondván hogy az gyorsabban tönkremegy (az adalékanyag miatt).
Azért mondtam ezeket a példákat, mert ez az IE és webfejlesztők terén is kb így van. -
#43 Hidd el Bernstein tudom kire gondoltam...
De nem fikázok más OS-eket, most nem erről van szó...
ui.: mindenki mellégépelhet......és nem is a helyesírás a lényeg.... -
#37 Quipper: Na látod, ha mindenki erre fejleszt, akkor minek nekem mésik helyette... Jó az..... Nem kell nekem a plusz szívás, ha simán megy minden... -
#36 Laci73_lusta:
- Neked nem tök mindegy, hogy az MS-nek mennyibe került? Nem a végeredmény a lényeg? Működjön barón és kész.
-Az IE Patch-okról meg annyit, hogy mint tudjuk tökéletes szoftver nincs, de legalább van aki bismrei, hogy nem az, viszont nem csak ül a seggén, hanem ki is javitja a hibákat, ellentétben más szoftverfejlesztőkkel.......
-
#33 Ha weblapokat is készítgetsz, akkor tudnod kellene, hogy nem azért jelenik meg minden lap jól az IE-ben, mert azt olyan frankón megcsinálták. Azért jelenik meg benne minden jól, mert piacvezető a böngészők terén, ergo erre kell fejleszteni. Az Internet Explorer nagyon sok helyen nem támogat a W3C által felállított (egyébként mindenhol hivatalosan elfogadott) normákat. Sokszor varázsolni kell, hogy egy jól megírt kódot rendesen jelenítsen meg, de a designerek ezt megteszik, mert az átlag felhasználó Explorert használ. (Egyébként én is azt használok, még mielőtt IE ellenesnek titulálnak.)
A másik nagy probléma, hogy a Windowsba teljesen beleépítették az IE-t, ezért pl egy honlapról is lehet ActiveX hívásokkal operálni. Ez a felhasználónak nem jó, hiszen feleslegesen veszélyezteti a rendszer biztonságát. Attól félek, hogy a végén a Media Playert is agyonvissza beleintegrálják a Windowsba, és akkor egy egyszerű zene vagy videó fájllal is bütykölhetnek a gépemen az ügyeskedők. Persze ez a hír most nem erről szólt, de akkor is.
Harmadik, ami valószínűleg az embereknek csak nagyon kis százalékát érinti: ha a Microsoft még jobban uralja a piacot, akkor gyakorlatilag ő dönti el, hogy mik az alapok. Miért baj ez nekünk? Azért mert a kis cégek csak a Microsoft újításai után futva tudnak fejleszteni, tehát míg a Microsoft ontja magából az újabbnál újabb termékeket, ők csak a régi termékek Microsoft féle alapokra fektetésével tudnak foglalkozni. Emiatt a kisebb cégek rövidtávon (értsd egy-két év) tönkremennek. (Ez a tendencia egyébként már elkezdődött.) -
#32 És pont ezért qrvára nem volt igaz a BMW-s példa, a BMW gyak az autógyártás semmilyen szegmensében nem rendelkezik monopol pozicióval, míg a M$ igen. A BMW nem akar a kerti traktortól kezdve, a ródszteren keresztül, a nagyteheratókig mindent a saját neve alatt gyártani, a M$ viszont igen. (lásd ikszboksz, flájtszimu, trénszimu, dzsojsztik stb, ja amúgy oprendszereket is gyárt bár azokhoz annyira nem ért ;)) -
asdasdasd #31 Azon lehet vitatkozni, hogy jó-e a monopolellenes törvény, de ha egyszer van ilyen, akkor azt alkalmazni kell.
Egyébként arra van kitalálva, hogy egy független cég jogait korlátozva (mámint, hogy azt készítsen és úgy ahogy akar) a felhasználóknak hosszútávon előnyt (a választás előnyét) adja.
És nem elég azt mondani, hogy ha nem akarod használni szedd le a netről winamp-ot, mert akkor elöbb-utóbb az erőnyfölényből induló annyira dominálni fog, hogy megszűnik a verseny, megszűnik a fejlődés azon a területen, és az árak megugranak. Na ennyitt... -
#30 Sztem sem kene beepiteni a rendszerbe minden eszkozt. Az IE-t lehetetlen pl. leirtani. Amikor Windowsom volt, en is IE-t hasznaltam, mert az volt a leggyorsabb. Kesobb erre azt mondtak, hogy azert jon be gyorsan, mert bele van integralva a rendszerbe. Szoval az is ketes, hogy valojaban gyors-e.
A masik az, hogy a Win-t azert sem igazan szeretem, mert mindenfele szart beleintegralnak. Pl. nem lehet a grafikus rendszert lecserelni. Shell alternativa sincs (szamottevo). Ilyen aprosagok a zavaroak. -
#27 1-2 apró észrevétel az utánam szólókhoz...
- Valóban kicsit gyenge példa volt az autós hasonlat, de akkor is... ha valami jól működik, és az alap rendszert kiegészíti, akkor minek más, illetve nem csak az MS csinálja ezt, csak egyedül ő elég nagy ahhoz, hogy valami hatása is legyen a felhasználókra.
-Szivacs: Engem nem érdekel, hogy ki csinálta a böngészőmet, engem az érdekel, hogy minnél kevesebb állítgatással (telepítés) a legjobb eredményt kapjam, azaz minden lap szépen és jól jelenjen meg ahogy kell. Én használok Operát, meg Mozillát is, mivel WEBlapokat is készítgetek, és ezel egyidőben persze használom is őket, de eddig még csak az IE tudott minden oldalt frankón megjeleníteni (nem az álltalam készítettek közül), a másik kettőnél elég sok hiba van (pl.:Style-ok.....stb), nem mindíg jeleníti meg rendesen. Lényeg amit mondani akarok, hogy minek tegyek fel X db böngészőt, ha az IE mindent rendesen megmutat, és még telepíteni sem kell. Az IE nem vállt volan egyeduralkodóvá, ha nem volna baró. Én is lezúznám, ha nem mutatna rendesen meg minden oldalt. Hidd el, hogy az MS-nél dolgoztak annyit vele, mint az Opera-nál, vagy mások..........
-
AtisH #26 "Akkor ha mondjuk a BMW gyárt egy kocsit, és beleépít egy Blaupunkt magnót, amire ráírja hogy BMW (kb ezt teszi minden autógyártó), akkor őket is be kéne perelni"
Ha megnézed mennyiért adja az autóhoz és egyébként mennyibe kerül a boltban ua. a rádió, akkor igen-igen elcsodálkoznál, hogy mekkora "árréssel" dolgozik a BMW és nem a Blau fogja magát halálra keresni az üzleten.
Az mediaplayer, meg csak látszólag ingyenes, mert ugyanúgy emberek dolgoztak vele akiknek fizettek és ne hidd, hogy ezt nem épiti bele a MS az oprendszer árába. Ha az ellenkezője igaz, akkor az office csomagot mért nem pakolja bele ingyen??? Az IE tipikus példa arra, hogy lehet ellehetetleniteni egy szoftverfejlesztő céget. -
sztavrosz #23 A Blaupunkt rádióból nem a BMW-nek, hanem a Blaupunktnak lesz nyeresége. Ha jól tudom a Windowst Media playert nem más cég csinálja, hanem a MS. Akkor lett volna jó a példád, ha mondjuk az apple csináltatná és a Quicktime-ot adná media player néven. Ja és nem tudom, hogy operációs rendszerhez, ismétlem operációs rendszerhez mennyire kell: Windows Media Player a LIKE HUMANDS DO.wma -val. (ott meg a szar audio formátumát reklámozza és erőlteti) Erről ennyit!!! Az egész media player A microsoftnak megvannak számlálva a napjai, ha nem most akkor 2-3 év múlva kaszabolják ketté. De ha nem fogják, akkor meg a perben fog legyengülni, mint a 70-es években az IBM (antitröszt per)! -
#22 A sok hozzászóló majd akkor jön rá, hogy ennek mi a lényege, ha majd nem is tud más lejátszót letölteni, mert nem jut a többi cégnél fejlesztésre.
Nagyon rendes a Microsoft, hogy ingyen adja a Media Playert, de ne rakja bele a Windows-ba. Aki akarja, majd letölti.
(Arról nem is beszélve, hogy legközelebb már a Media Playert is teljesen integrálja a MS a rendszerbe, és akkor még egy támadható pont lesz a Windowsban. Lásd IE esete.) -
#21 Ja..Akkor ha mondjuk a BMW gyárt egy kocsit, és beleépít egy Blaupunkt magnót, amire ráírja hogy BMW (kb ezt teszi minden autógyártó), akkor őket is be kéne perelni, mert "megsértette az egyenlő versenyhez fűződő jogokat".......
Ekkora LAMA az EU..........
Csak dumálni tudnak, eszük meg nincs.... -
#20 Ekkora nagy baromságot...........
Attól még hogy benne van az OS-be a player nem kötelező használni...
Én sem használom, mert én WinAmp/ZoomPlayer kombinációt használok, de engem qrvára nem érdekel, hogy ott van-e vagy nincs.
Amúgy meg más OS-ekbe is van defaultból valamilyen player... Akkor azokat is büntetni kéne...
Amúgy meg miért baj az, ha nem kell feltelepíteni egy halom lejáccót, mert alapból magy minden?
BAROMSÁG........... -
#19 Én szép eredményeket értem el a leirtás során anno :)))))))))) -
Cat #18 szerintem ilyen tekintetben a realone sokkal agresszívabb, a gépről szinte leirthatatlan -
#17 Nemcsak hogy átállítható, hanem a sok köcsög alternatív lejátszó szó nélkül át is társítja. Ebben különösen jeleskedik az Apple összes szoftvere. Grrr! -
#16 nem is kell értenie a programozáshoz, pont ezért van sok profi jólfizetett kódere :D -
#14 Emberkék!
Itt nem a médiapléjerről, meg a vinampról van nagybaszó, hanem "mert az amerikai cég súlyosan megsértette az egyenlő versenyhez fűződő jogokat". A MP csak egy példa, egy precedens, de volt már az internetexplorer is a céltábla tárgya, ha még emlékeztek. Akit meg a fennen említett cég ezen eljárása nem zavar, annak fölhívnám a figyelmét arra a tényre, hogy a piacnak nevezett intézményen nem árt ha egynél több szereplő tartózkodik. Nem véletlenül vannak a monopólium ellenes törvények.
A gond az, hogy az M$ már tényleg halálra kereste magát, a pénz nem számít nála. Ezért kell politikai/jogi eszközökkel betuszkolni más szereplőket is a piacra.
Az a tény, hogy a M$ idáig eljutott és még terjeszkedik tovább is, sajna azt bizonyítja, hogy bilibarátunkat egyáltalán nem zavarja, hogy bigbránernek nézik egyesek, sőt még teccik is neki. Programozni azt nem tud a kicsike, de az üzlethez ahhoz ért.
-------------------------------------------------
PC: ahány ház, annyi szopás ;) -
#11 De legalább nem csak mi szívunk Brüsszel miatt, hanem az amcsik is :) -
#10 Mi a franc bajuk van ezeknek?
Bármilyen más lejátszót telepít az ember, nyugodtan társíthat hozzá bármit. Megnyithat bármilyen videót anélkül, hogy a Media Playerhez egyáltalán hozzányúlna... -
Yfel #9 Az MS-t nem lehet pénzbüntetéssel "büntetni". Akinek 50 milliárd dollárja van a bankban az ezt meg sem fogja érezni (arról nem is beszélve, hogy "legal expenses" alapján még az adójukból is leírhatják :D)
Egyébként egyetértek az előttem szólókkal a MediaPlayerrel kapcsolatban... hadd csináljak már a saját termékeimmel azt amit akarok.
A monopolhelyzettel való visszaéléssel meg ne jöjjön nekem senki, több alternatív oprendszer van a piacon mint ameddig el tudok számolni :o)
Na mindegy, ezerszer végigrágtuk már a témát, nem akarok rá több elektront áldozni :o)
Y -
#8 A winamp totál ingyenes. Húde rosszul járnak :) -
Inquisitor #7 "... hogy a különböző Windows operációs rendszer-változatokat a jövőben kínálja a beépített Windows Media Player médialejátszó program nélkül is. A versenybiztos szerint így biztosítható lenne, hogy minden piaci szereplő egyenlő esélyekkel szálljon harcba a fogyasztók kegyeinek elnyeréséért."
Ez nyilvánvalóan baromság. Aki útálja az MP-t, az eddig is mást használt helyette (Winamp, BSplayer, Zoomplayer, ViPlayert, akármit), akinek tetszett a legutolsó, annak eddig is le kellett töltenie a 9-es verziót.
Aki meg a "régi" MP-t kedveli, az meg a Medi Player Classic 6.4-et, +Mov +Rm plug-in-t használ. -
Cat #6 A media player be van építve a windowsba, minden felhasználónak megvan, mégis letöltöd a winampot - de nem mindenki!
ha nem lenne beépítve, letöltenéd a media playert? vagy inkább a winampot szednéd le? maradjunk annyiban, hogy a media player többmillió dollárral röviditi meg a winamp és más médialejátszók fejlesztőit -
#5 Ez mekkora baromsag. mellesleg a microsoft rengeteg fejlesztoi eszkozt es dokumentaciot bocsajtott mar ki amivel olyan szoftwerek krealhatok amelyek tokeletesen egyuttmukodnek a windowsal. es hamar konkretan a mediaplayer ellen kampanyol, ott van peldaul a winamp 5 ami ingyenesen letoltheto, es sokkal komplexebb szolgaltatasokkal bir mint a mediaplayer. -
#4 Már van MOV-ot és RM-et támogató plugin, amihez nem kell feltenni azt a két fos lejátszót :) -
#1 ezek faszok. csak nem bírják hogy az M$ lenyom mindenkit. :) Ha én lennék az M$ elnöke, én is visszaélnék a hatalmammal.. :DDD
Meg micsoda fasság hogy osszameg? saját cucca. ő fejlesztette ki, ő haasználja. ezek nem normálisak.
És most ezeket nem azért mondom mert védeni akarom a Microsoft -ot, de sztem ez akkor is fasság... A Mediaplayer -el meg semmi gondom. tök jól visz mindent. kivéve a mov -ot, de arra ott a quicktime.. :)