13
mi a gond?
 • zoliii
  #13
  Sziasztok!

  Vettem egy új PC-t és azóta nem működik a web kamera programja, csak nem étem, hogy miért.
  A régi p3-on simán megy :) Genius VideoCAM Look kamerám van, feltelepítem a drivert és mikor elakarom indítani, Skin.exe hibát ír ki.
  Biztos pach kell hozzá
  6000ft-ért vettem és most nem akar működni, ez marha jó.
  Ötletek? Előre is köszönöm a Helpet!
 • Csaba
  #12
  Senki sem tudja??? Please!!! Help me!
 • Csaba
  #11
  Háát, én nem akartam a jól működő rendszert ilyen furcsaság miatt újratenni, ezért teljesen letöröltem a webkamot, registry tisztító progival is eltávolítottam minden kamos bejegyzést, de még így is sokáig tartott, míg végre sikeredett feltenni újra...És ez a bajom, hogy nem értem, mi történt, és miért? Ez a Comctl32.dll mit csinál a windowsban?
 • Crokin
  #10
  Na, pontosan ugyanez volt nekem is... az a rohadt image studio akkora egy rakás f*s hogy az nem igaz. Nekem csak a win reinstall segített ilyenkor, vagy a rendszerleíró adatbázis visszaállítása.
 • Csaba
  #9
  Nekem is 98-am van (SE), de nekem is atomstabil. Bár lehet, hogy az 512 ramom is segít benne:-)
  Viszont jó lenne, ha valaki tudná a választ a következő esetemre: 2003 szeptemberében vettem egy usb logitech webkamerát, és a mai napi jól ment, semmi gond nem volt vele. Na, ma akartam egy jót fotózgatni, elindítom a hozzá mellékelt image studio-t. Hát, azt írta ki, hogy az image studio szabálytalan műveletet hajtott végre a comctl32.dll modulban... Hát halvány sejtésem sincs róla, mi volt a gond. Egyébként a kamera működött, csak az image studio halt be. Aztán lemoveoltam az egészet, de feltenni csak nagy kínlódás árán sikerült, mert állandóan lefagyott installálás közben. Aztán pár óra alatt valahogy felküszködtem, és azóta megint megy. Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehetett a gond? Nagyon érdekelne...
 • Crokin
  #8
  Szerintem aki még win98-at használ, az egyszerűen csak lusta :) Én is nagy win98 párti voltam, de pl az usb-kamerával nekem is sok gondom volt. Nagy nehezen rászántam magam, feltettem egy xp prof.-t kb 1,2 nap volt mire rendbetettem, letöltögettem mindent hozzá, és most ATOMSTABIL. Még soha nem fagyott le, pedig cd-írás+dc+winamp+netscape+photoshop+dreamweaver és mindez 256 megával. Csodálatos :)
 • MrTressy
  #7
  én is win98at használok 2004be mert nekem az xp nem jött be ;)
 • mikike
  #6
  van még rajta egy canon USBs nyomtató, az tökéletesen működik
 • Random_
  #5
  Amúgy meg kell nézni nincs-e hardwer ütközés pl azonos irq-t használ két eszköz és ezért nem megy a kamera. A driverekből esetleg újabbat kell keresni vagy lehet, hogy bios frissítés kell neki esteleg valami bios beállítás.

  Nekem mindenesetre a win98 szúrt szemet elsőre. Sajna az olyan rendszer ami nem nagyon mutatja meg a hibákat és nem is hibatűrő.
  A 2000 esteében van hibanapló és elég jól kideríthető mi okoz gondot valamint jobban konfigurálható.

  Meg kell kérdezni a forgalmazót vagy az üzletben az eladót van-e win98 támogatása a kamerának.
  Ki kell próbálni, hogy más usb eszköz működik-e mnert ha más eszköz se megy akkor lehet, hogy nem megfelelő az usdb driver.
 • Random_
  #4
  Hát én vettem egy floppy drive-al XP-t.
  Még régen, szerintem megéri beruházni.

  Főleg mert ahogy tudom az összes alatta lévő verzió is legális lesz így elvileg 2000 is használható.

  Szerintem megéri mert lényegesebben könnyen kezelhető lenne a rendzser. Nem beszélve arról, hogy hiába van P4 meg sok memória stb ha a op rendszer korszerűtlensége miatt nem használja ki az előnyöket. Mert ugye ezeket az új eszközöket már modern rendszerhez optimalizálják és van olyan funkciójuk amit nem bizotos, hogy egy régi op rendszer egyátalán ismer nem beszélve a megfelelő használatról.
 • mikike
  #3
  98as licenc van a géphez
  ez van
 • Random_
  #2
  Ha jól látom az alaplap egy P4-et fogad be. Mivel a P4-ek legalább 1 gigásak így elfutna a gépen egy win 2000 vagy esetleg XP is. Javaslom ezekkel az operációs rendszerekkel próbálkozzatok.

  1. a 98 őskövület drivereket eléggé hébe hóba adnak ki hozzá már maga a microsoft is le akar állni a támogatásábal.
  2. win 2000 sokkal stabilabb és biztonságosabb rendszer és
  minden elfut rajta ami kell vagy ha egy bizonyos program nem fut el van ezernyi más helyette ami igen.

  Igazából nem értem hogy 2004-ben hogy lehet még win98-at használni. Amikor már nem is lehet olyan alkatrészt kapni amin ne futna el egy win 2000.
 • mikike
  #1
  Az egyik barátomnak Gigabyte 8ir2003-as alaplapos gépe van
  http://tw.giga-byte.com/motherboard/products/products_ga-8ir2003%20(rev.2.0).htm
  amire Windows98SE-t telepítettem.
  Szeretne webkamerát használni (ez egy Logitech Pro 4000es)
  http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/HU/EN,CRID=4,CONTENTID=7313
  Az USB portok előre (is) ki vannak vezetve.
  Szóval:
  A Windows elindul, működött. Eleinte csak a webkAmerával volt gond, néha nem vette a jelet, a kis zöld lámpája is elaludt. Másik gépen működött. Aztán egyszer csak nem indult a W98. Kihúztam a kamerát, ment. Utána bedugtam akkor is ment. Most viszont megint rossz. A 98 csak csökkentett módban hajlandó elindulni, ha Normál módban indítom, a most már kikapcsolhatja a számítógépet felirattal fogad. Ha benne van a kamera ha nincs.
  Mi lehet a probléma? Alaplap? USB? A 98 van rosszul feltéve?
  Hogyan lehetne megcsinálni, hogy menjen a 98 és a kamera is?