88244

A nem hivatalos (privát) szerverekkel kapcsolatban máshol keress információt! A topik olvasói nem tudnak semmit a privát szerverekről, ezekről kérdezni felesleges és büntetőpont jár érte.

Magyar Rajongói Oldal

• Dagobert
    Ehe, én úgy vettem észre hogy partiban az ijjász aki elöször szól hogy pihi, mert elfogyott a manája. Még a varázslónak is később fogy el a gyors mana regen miatt. Varázsló ugyanúgy elengedhetetlen mint bármi más a partiban mert ő dmg dealer. Gyrosabban megdöglik a mob, tankok kevesebb hpt veszitenek, kevesebb heal kell, gyorsabb irtás, stb.
  • Arachnotron
    Ja ne! Most pont te is a nyilat isteníted : Milyen szégyen már hogy egy tanknak ijjat kell használnija, mert a fegyvere szar se ér!
    (Másrészről meg az U def csak 30" tart, és utánna elég sokáig nem töltődik fel: egy 2 órás Castle Siegnél ezt sajnos nem túl soxor tudod megjátszani...)
  • Nethyrrea
    hát igen, ha már megengedhetem magamnak, hogy katana-sword of delusion párosítással rohangáljak, akkor majd veszek egy valamilyen íjat is magamnak, és fölös sp-imből feltolom az íjász skilleket amennyire engedi.

kérdés: palus knightnak most a heavy armor masteryt lehet tápolni. DE majd bladedancer szeretnék lenni; annak jobb a light páncélzat, vagy érdemesebb hevire gyúrni? mert ez dilemma most.
  • Nexushun
    PvP-ben tényleg nincs sok esélye 1 vs 1 ben egy tanknak egy ijjásszal szemben sajnos :( De szerintem unalmas volt már a bétaban is hogy a playerek 70%-a ijjász volt. Ezért sem lettem ijjász :) Bár ha jól tudom a Koreai pvp bajnokságot egy Prophet nyerte... Prophet (harcos/pap) is nagyon durva tud lenni csak 40-ig kell elvinni a healert valahogy. És szerintem a Prpohet a legjobb klán vezérnek!!! Magas def, magas mp, magas hp, jó varázslatok. Én legközelebb Prophet lennék csak szar míg cleric-ként eljutsz a lvl 40-ig...
  • Dagobert
    Ez is egy jó megoldás, csak hát tesztelni kell hogy 1 óra alatt mennyi SPt szed össze igy és mondjuk másféleképpen. Pl kisebb ütös partival 1 órán át egy durva dungeonba, gyorsan spawnolo mobok között irtani.
  • BlackArt
    Jaja, en csak azert irtam hogy akar ijjasz is lehet tank, mert ha all egyhelyben es utik akkor tank :) Persze semmi ertelme nincs, amikor vannak tenyleg kimondottan tank karik. Spellek ellen sztem nem nagyon ved az evasion, csak a magic def. Toros annyit tehet hogy odaugrik es megszakitja a spellt. GvG-ben mi mindig a healereket nyirtuk ki eloszor, aztan jottek az egyeb kaszterek, es vegul azok nelkul a tank mar tortaszelet... Ezert fontos hogy a group leader egyben celpontkijelolo is legyen. Ha nincs tapasztalata, lehet hogy elbassza egyszer-ketszer, de akkor is az a fontos hogy a group tagok az utasitasait kovessek, es csak azt.
  • Dagobert
    Ahogy írták a külföldi fórumra az adminok is, ez a játék tömeges, party PvPre alapszik főleg. Persze az elég vicces hogy egy jó tank igaz hogy kibírja fél óráig az ijjász lövéseit de nem tudja utol érni, szóval sokat nem ér vele. Ilyenkor lép be ténylegesen az hogy a tank bevált ijjra, ultimate def és löni amig bírod.
  • Nethyrrea
    jah, és amolyan legolas módra magam alá dobok egy kite shieldet, és miközben száguldok le a hegyoldalon vele, kettesével lövöldözöm a nyilakat :DD
  • Arachnotron
    :) Szerintem meg jól fordították azok: biztos ezzel a skillel már 2 nyíl lehet a kezedben :DDD
  • Arachnotron
    Csakhogy rájöttél a lényegre: a Wiz a leggyengébb :( (de én nem vagyok wiz:) ), másrészről meg az ijjász olyan erős, hogy partyban is sokkal könnyebb vele dolgozni, mint bármely más karival. Másrészről pedig nem a MOB irtás a játék lényege hanem magasabb szinten a PvP, amiben az ijjasz a király...
    És elgondolkodtató, hogy mi lesz egy Castle siegnél: egy csapat aminek 80 %-a ijjász és a maradék support kari (sámán+ pap), simán lesöpri majd a "vegyes" csapatot (persze ezt most senki nem hiszi el, de a PvP statisztikák ezt vetítik előre).
  • Nethyrrea
    meg szerintem a dual wieldet is ALAPOSAN melléfordították, mivel jelenleg így szól a skill szövege:

"DUAL WIELD MASTERY- Increases attack power when using bows."

namostakkor mivan, csókolom? azért tanulnám meg a dual wieldet, mert egyik kezemben íjat, a másikban kardot lóbálok? :DDDDDD sztem a bows helyett both-ot írtak volna... valaki biztos hallás után gépelte be :D
  • Dagobert
    Ez igaz, ijjász is lehetne tank. Olvastam a koreai srác interjúját aki elöszőr elérte a 75öt. Mondta hogy mivel olyan magas volt az evade hogy a mobok alig találták el. Ez oké is lenne, de most attól függetlenül hogy a patchben most megszívta ezzel, nem lenne jó. Miért? JOBon voltunk crumaban és ott pvpztünk két magas szintű playerrel. Egy ijjasz és asszem egy tőrős volt. A csapatunkban volt 2 orc monk meg más közel harcos, warrior. Láttam ahogy próbálták megütni a tőrőst de csak a levegőt csapkodták. Kb 10ből 1 ütés ha talált mert magas volt az evadeje a tőrösnek. Erre én a DE mágusommal nyomtam rá egy varázslatot ami viszont odabaszott a tőrösnek. A varázslatot nem vagy nehezebben evadeli. Amugy az orc monkok ugy 28-30asok voltak asszem én meg 30. Én mindig eltaláltam a tőröst és az ijjászt is. Tehát magas evades karakter addig jó amig csak mob ellen harcolnak és nem egy halom player ellen.
  • Arachnotron
    Amúgy kis időfeláldozással igen sok SP-t lehet juttatni a leadernek: kell hozzá egy DE WIZ (lvl 33+ legalaább), aki farmol Wyrmeket, azt jól megmérgezi Poison Clouddal (e mérgezésért nem jár xp a preludeban, majd csak a Chronicles után..), és amikor már alig van HP-je a MOB-nak akkor a Leader (aki nincs partyba!!!!) jól szétveri a kis HP-jű Wyrmet: ezáltal az összes XP-t és SP-t Ő zsebeli be....
    De uygan így lehet farmolni gyorsabb MOB-okat, de ahhoz már egy Sámán tömegbénító spellje is kell...
  • Strahd_
    szerintem meg partyban örülsz neki hogy az ijasz ilyen. Mikozben te tank vagy és a papnak meg bejöna szörny ellen a root nem??? PvP ben gondolkozol csak és nem abban hoyg partyban jo ezzekel együtt harcolni a szörnyek ellen. Ha iyg veszed a wizard a leggyengébb ijasz siman bezavarja a harconak meg sok hpja van magas mdef igy nem lehet lesebezni. Mégsem látok erröl sirást csak azt hoyg az ijaszok erösek. Azok és ez téged miért zavar a saját karaktered kijátszásában hogy a másik erös nem szórakoztat téged játszani a karaktereddel?
  • Nethyrrea
    windows felállt :)

hate skillje a palus knightnak is vvan, de megkapja az ellenkezőjét is, ami a confuse. az ellen hirtelen nem engem akar majd ütni, hanem valaki mást.... :)

ezzel párhuzamosan vannak partit erősítő skilljeim, amolyan tánc-félék, amik növelik a party attackját, ütéserősségét (critical damage-t), meg hasonlókat.

meg az ellen gyengítésére ott a hex (ellenfél defensét csökkenti), és később a power break, ami az ellenfél attackját csökkenti le.

ezeken felül a nem-aggro szörnyek ellen főleg hasznos az energy drain, amivel az életerejéből lopok tőle, illetve az állandó sebzést biztosító poison, és sting skillek.

és a magic resistje sem utolsó. hát még ha felveszek nyakláncot meg egyéb csillivillit..
  • Arachnotron
    Jaj ne!! A hülye amik szarul fordították le a spellt, és emiatt ítrak olyan égbekíáltó faszságot, hogy Gives no damage, de ez egy eszement HÜLYESÉG, az Aura BURN igen is sebez (méghozzá nem is olyan rosszul )
  • Dagobert
    Erre mondtam megoldást amit külföldi topicban írtak jó klánok tagjai. Ha SPt nem tud költeni akkor TÁMOGATNI kell pénzzel a legjobb cuccra, igy tuti nem lesz problémája hogy sp hiányzik. Plusz gyorsabban szedheti össze az spt, elöbb költhet magára SPt. Ha nem támogatja a komplett klán, csak szívni fog és a végén még a leader lesz a legalacsonyabb szintű a klánban. Tehát a leadert tmáogatni,támogatni,támogatni. Igy nyugodtan lehet lovag a leader.
  • Arachnotron
    Ebbe a játékba pedig sajnos eléggé gyengék letek a tankok: egy ijjássz ellen sajnos nincs túl sok esélye (hiába van pl a Paulus Knight-nek deflect arrow skillje), pedig éppen azok megsemmisítése lenne a fő feladata :(. Ráadásul ha egy gyógyító ellen küzdene, akkor is inkább a pap győzelmére fogadnék (egy lebénított tank nem sokat ér..., a root pedig nagy M def-u ellenfél ellen is bejön legtöbbször)
    De a legszomórúbb az volt látni, hogy a tankok soxor nyillal rohangálnak, annak ellenére, hogy egyáltalaán nem vagy alig értenek hozzá (pl sok lvl 30+ as lovag, törpe :)-eléggé idiótán mutatott , de hatásos volt-, lvl 20 alatti ork ijjat használt....).
  • Dagobert
    Ez nem igaz knigth és gladiátor esetében. 20 alatt mondjuk tény hogy lassabb mint pl a DE varázslóm volt, de 20 fölött már durva. Én stun miatt 3x annyi fehér mobot irtottam ki mint varázslóval. Persze a hátrány, hogy nagyon cucc függő. Szar cuccal nem fejlődik jól(támogatás?). Magasabb szinten meg partiban kell lennie hogy gyorsan fejlődjön, de ez minden karakterre igaz, kivéve a túlhypeolt ijjászra.
  • Strahd_
    sebez is?
  • Arachnotron
    Az Aura Burn a wiz egyik igen jó spellje, mert bár csak közelre hat, de nagyon gyors (1 mp a castja kb :) ) szóval mindenképpen fejleszd ki!
  • BlackArt
    Nektek hogyan van beallitva a kepernyo kezelesugyileg es miert? En alulra pakolok mindent egy kupacba, igy csak fol-le mozog a szemem (21"-os monitoron epp eleg).
    Valahogy igy
  • Ferro_TwL
    Itt a legjobb tankok a knightok, azert mert van hate skilljuk. Ezzel magadra tudod huzni a mobot, ha mast akar utni (az AI ugy van megcsinalva altalaban a MMORPG-ben, hogy a gyogyitora es a legnagyobbat sebzokre megy).
    Utanna az olyan kari jon, akinek van stunja pl ork monk, torpe, mert ezzel is meg lehet akadalyozni, hogy a mob ramenjen a support karikra.
    Ebbol kovetkezik, hogy szerintem a legjobb tank (mondjuk level 40-ig biztos utanna mar nem ismerem annyira a skilleket:) az ember lovag. Van hate es shield stun skillje, jo hp, jo def es shield mastery.

Palus knight:
    En sokszor ugy irtottam vele akar a piros mobokat is, hogy posion es sting ez levitte a hp-jat az 1/3-ra (mar ha hatott), utanna mar csak ki kellett vegezni. Egyebkent a posion nagyon jo (marha hat:), mert messzirol lehet nyomni (meg az agrok se jonnek rad mikor varazsolsz, csak utanna) es a fele hp-jat leveszi meg egy piros mobnak is. Ja es chronicle 1-ben meg kevesebb mana lesz.
  • BlackArt
    Igy van ahogy mondod, ki mondott mast?
    Emellett megjegyzem hogy lattam mar assat mint tankot (nem L2-ben) a magas evasion miatt a mob egyszeruen nem tudta megutni. De a "taunt", vagy mas idegesito skill az kell, mert az AI sokfele lehet. En csak SB-t tudom felhozni, ott pl a dogok mindig atvaltottak a legnagyobbat uto karira (casterek voltak azok), vagy a healerekre (szinten tobbnyire csaterek), igy fontos volt az a skill amivel a tank vissza tudta huzni magara oket. Egy masik skill a "hold the line" megakadalyozta, hogy "atfusson" akarki is a karin, vagy kozvetlenul mellette kikerulje. Pl. varfalakon, bastyak atjaroiban ezzel aztan le lehett zarni az ellenseg utjat, hatul meg ugye ugykodtek a healerek.
  • Kyel
    Most nem azert, de a tank nem azt jelenti, hogy van egy kari a leheto legnagyobb def-el (P.def) es amig a mobok ragjak a fulet addig a support team (casterek, ijaszok, dmg dealerek) leamortizaljak? Barhol jatszottam eddig barmivel, a tank szerepe az volt, hogy tartsa a mobot addig amig az meg nem fexik... Sajat icipici kis eszemmel a tanknak ebbol kovetkezoen heavy armor, baromi magas HP, shield, defense skillek, agrotarto skillek stb. dolgokbol kell osszeadodnia, tehat alapbol a knightok, raiderek.
  • Strahd_
    Aura burn használhato Skill?
  • Nethyrrea
    aham....

monnyátokmár, hogy mennyek windowst telepíteni, mert életbe nem leszek kész.... :D
  • Sonic13
    A freezing strike az varázslat nem közelharci támadó skill. :)
  • Nethyrrea
    szerintem mazochista, és meg akar degleni :D:D
  • Sonic13
    Folyt.köv
  • Nethyrrea
    azon filózok, hogy a bladedancer freezing strike-ja karddal is megy, ugye?

bár először a stingben sem voltam biztos, de aztán megyőztek, és ki is próbáltam, hogy megy.

volt is egy vices helyzetem: nekimentem 28-as szinten egy basilisk guardiannak giran közelében. úgy az egytizede leverése után láttam, hogy igen hamar el fogok patkolni, ha nem húzok onnan, és elkezdtem futni. aztán mire elértem giranba, a szörny fele hp-ja lement futás közbe, hála a stingnek :)
    a másik felét egyelőre inkább nem vertem le róla...
  • Sonic13
    Ez a gyerek a guard antokat akarja kicsalni?
  • Sonic13
    Már leszedtem és már párszor meg is néztem :)
    CSak egy Gladiátor vs Dark Avenger meccsre lennék kíváncsi, mert a gladiátornak ku*va durvák a támadó skilljei, viszont a DarkA-nak ott van a macsek, shield stun ami elég szivatós.
    Az egyiknek elég kegyetlen a védelme minden téren (heavy a.m. 36, deflect arrow, magic resistence 35, shield mastery), a másiknak meg a sebzése durva (Fatal Strike, Sonic Blaster, Triple Slash, Sonic Buster, Double Sonic Slash, Sonic Storm, Triple Sonic Slash).
  • Nethyrrea
    játékoslistába engem is beírhatsz birka

NETHYRREA lvl 29+ palus knight (DE) female, leendő bladedancer, gazdája más helyeken OBERSMITH-ként ismeretes, csak itt vagyok szintén nethy :)
  • Nethyrrea
    tegnap este linkeltem be egy pvp múvit, ott elég sokféle meccs van, kasztokban nem vagyok sure, inkább a fegyver összeállításokat írom le:

human katana-shield, idézett macska VS DE tőrös fickó

human katana-shield, idézett macska VS törpe kiscsaj buzogány-shield

ork buzogány-shield VS DE tőrös

human katana-shield, idézett macska VS elf íjász csaj

klónharc, két tökugyanolyan katana-shieldes human, aki fentebb is
  • Sonic13
    Videót kérdeztem :) amit én raktam be az a skillek összehasonlítása :)
  • Strahd_
    és 21+
  • Birk@
    nem te vágtad be pont a linket? :)
  • Strahd_
    Isendur én vagyok... .)
  • BlackArt
    nah, Ijjasz is lehet tank, ha nem szaladgal korbe-korbe :))
    Viszont eppen most olvasom, hogy az ijjaszok gyengitesere levettek az evasiont, igy (ahogy mar irta is valaki) a torosok mint pl. assa megszivtak mert akar sotetkek mob-ok is ugy leverik a HP-t hogy pihenni kell. Rohej. Az ijjasz meg "kite"-zik ugy is, vagyis szaladgal a dog elol es ugy lovi hogy ne tudja megutni.
    Szoval egy jo ijjasz le tud szedni egy nala lassabb, tavolsagi fegyverrel nem rendelkezo tankot ha megfelelo ido es ter all rendelkezesere.
    SB-ben a scout-ommal es egy +30%-kal messzebb hordo ijjal seggbe lottem ketszer mondjuk egy barbart, mire odarohant elnyomtam egy hide-ot amivel GM szinten fel masodperc alatt lathatatlan lettem a szamara, hide-bol elnyomtam egy sneak-et, amivel mar lathatatlanul mozogni is tudtam. Odebbfutottam, megint seggbe lottem es igy tovabb (tamadasnal lathatova valtam). Kurvara idegesito tudott lenni :)))