355
Little Big Adventure 2 problems, and helps!!!!
  • takysoft
    #355
    ja.. a 2 gigás tárhelyemnek ez elveszi több, mint felét:D aktuel nincs most szükségem helyre, de azért nem tudom meddig marad fent. Akinek kell, az töltse le.

    Akinek már megvan, az meg azért töltse le, mert ez jobb:D (Én spec Vista64 alatt játszom vele, de megy ez még linuxon, sőt akár Mac-en is, ha beszerzed a dosboxot hozzá:D)

    Ja és nem kell beállítani semmit. Kitömöríted a zipet, és már fut is.
    Egyszerű, mint a pofon, tessék leszedni!
  • takysoft
    #354
    Akinek kell a játék, az figyeljen!
    Feltöltöttem egyik haveromnak, így most elérhető mind a kettő.
    Csináltam egy packot, benen va a 2 játék ISO-ja, meg egy előtelepített magyarított futtattókörnyezet. Szinte minden oprendszeren lehet játszani vele:D
    Innét lehet letölteni.

    Kellemes játékot kívánok.
    (visszajelzéseket meg várom:D)
  • takysoft
    #353
    ja megy... a topic 350 hozzászólásából legalább 200 arról szól, hogy hogyan lehet a játékot megszerezni, és elindítani....
  • takysoft
    #352
    légy picit önállóbb... én is magatól jöttem rá.
    -LBAWIN pl (ez csak ereeti lemezzel megy, vagy ISO-val, tört változattal nem).
    - vagy DosBox.

    (jelzem, hgy a winpatch, nem is annyira winpatch... az valójában eoly olyan dos-os patch, ami után a játék továbbra is dos-os marad, csupán picit kompatibilisebb Win98-al.... ma mér annyira nem hazsnálható cucc, bár ki tudja.... dosbox alatt is megy, hátha jó valamire:D)

    LBA2
    - Kis patchel elvileg fut win alatt(vistán még nem teszteltem)
    - vagy dosbox
  • Gregorius
    #351
    Azért nem indul el, mert Windows kell hozzá, és a winPatch. Azért nem indul el, mert csak eredeti lemezzel indul.
  • tommyx
    #350
    mindegy, ha enyire segítőkészek vagytok akkor nem kell
  • tommyx
    #349
    jav.:már csak a 2 kell megoldottam. takysoft légyszi becsomagolod a játékot(little big adventure 2 ) és feltöltöd a www.rapidshare.com -ra és a linket leírod ide.
  • tommyx
    #348
    már az oldaladról letöltöttem a patch-t de azzal se megy. takysoft meg tudnád nekem azt csinálnia hogy azt a változatot ami neked van meg azt összetömöríted (a játékot mind a két részét) és feltöltöd valahova pl www.rapidshare.com nagyon hálás lennék
  • tommyx
    #347
    sikerült letölteni a lba 1-et de nem indul el mit csináljak?
  • takysoft
    #346
    de. torrentet akarsz letölteni, mert:
    -csak ott van fent:D
    -meg ott minden fent van.
    -onnét a legegyszerűbb.

    Az ne legyen kifogás, h nem ismered a torrentet...
    max az, ha blokkolják a hálózaton.

    Módszer: letöltöd a torrent file-t, betöltöd a kliensbe, és idővel ott lesz a játék a gépeden(amikor 100%-hoz ér).
    Ajánlott torrent oldalak: isohunt, torrentspy, mininova, piratebay..
  • tommyx
    #345
    valaki meg tudná mondani hogy honnan tudom ezt letölteni (lba 1 , lba 2) mert mindenhol kerestem de egy ertelmes oldal sincs ahonnan le birom tölteni. (nem torrentet akarok letölteni!!!!!!!!!!)
  • Aquir
    #344
    Az én LBA2 gondjaim már orvosolva voltak takysoft oldalán levő egyik program által, a CD-image-el pedig a kezdetektől fogva nem volt semmilyen gondom :) Most csak más játékokról írtam hogy ott nem volt jó a Cd- mountolása :)
  • todorov
    #343
    win xp sp2 nél az lba2 image simán megy a daemon tools-ban, ha minden emulációt beállítasz! Emulation >> Safedisc, Securom, Laserlock, RMPS. Vagy Emulation >> All options ON. Nekem még 1998 -ból való egy LBA2 CD, amit csak simán átmásoltak az eredetiről. Készítettem egy ISO fájlt erről a CD-ről és azt használom daemon tools segítségével.Természetesen xp esetén a szükséges patch is kell. Sőt letöltöttem a Taky által javasolt (#292) LBA2 torrentet is (ami az xp patch-et is tartalmazza) és tökéletesen működik a daemon tools-al.
  • takysoft
    #342
    úgy kell beállítani az alcholt, mikor leszede az image-et, hogy megpróbáljon mindenféle emulációt leszedni.
  • takysoft
    #341
    ugye.... játéktól függ.
    vannak CD-védelmes játékok, és külön tpici vannak arról hányféle védelem van. Securom, stb.
    A régieket egy jó kis image-el meg lehet kerülni, csak pontos image-et készíteni nehezebb, mert manapság már ki tudja, hányféle subdata van egy CD-n:D
    eleinte az volt a védelem, hogy itt ott beiktattak 1-2 üres bytot a CD-n kihagyva... amikor vki csak úgy "átmásolta" a fileokat, utána már visszaírva nem működött. CD-copy-nál van subchannel, "hibás sector" emulálás...(a cd-re a készítők akarattal "hibás-féle" szektorokat raknak, amiket a program ugye kikerül, de lemásolni nem nagyon lehet... ilyenek. van millió féle.
  • Aquir
    #340
    az szerintetek miért nem jó, (mert nekem is volt ilyesmi cd gondom) ha eredeti saját játék CD-kről image-t csináltam hogy amikor utazok ne kelljen vinni a cd-ket magammal és egyik játéknál ugye tök simán ment, egy másik játéknál pedig kérte a CD-t, hiába mountoltam az image-t. Akkor ennél az utóbbi játéknál valami nézi hogy nem a rendes CD van bennt? mert hát daemon tools-al ott a virtuális meghajtó, de mégis kellene a Cd
  • takysoft
    #339
    lehet... bár őszintén... nekem sose volt CD gondom... lehet vmi spéci image-em van, de nem volt...
  • hunvagy
    #338
    xp sp2. Tényleg nem tudom mi baja lehet. Mondjuk gyanús, hogy még a label meg minden megadása után a dosboxban is nyavajog a szemét. Szedek másik image-et, hátha azzal van a baj.
  • takysoft
    #337
    passz. milyen windows?
  • hunvagy
    #336
    Nah, leszedtem az LBA2 image-et (lba2.iso). Próbáltam mindenféle képpen, windows alól, dosbox alól, amit csak akartok, de állandóan kéri azt a rohadt CDt (ami egyébként be van mountolva daemonba). Szedtem le NOCDt is, átmásoltam a musicot meg a videot a vinyóra, úgy van speech meg music, de átugorja a videokat. Van vkinek esetleg crackelt lba2.exe-je az europai imagehez? Vagy esetleg egyéb 5letek?
  • takysoft
    #335
    őszinte leszek. Egyik legnagyobb rajongó vagyok, de ezt nem tudom:D
  • todorov
    #334
    Hello! Leírnátok pontosan, az LBA 1 ben miként lehet megszerezni a Tengerészeti Múzeum tetejéről a lóherét.Egyébként ha kell valami cucc az LBA1 vagy LBA2 játékokhoz akkor írjatok.
  • Aquir
    #333
    ok
  • Hixer
    #332
    XP alól próbáltam, az összes lehetséges kompatibilitási módot kipróbáltam meg minden aztán valahol olvastam, hogy nem szereti az NTFS-t és kipróbáltam FAT32 partíción még mindig XP alól és úgy ment. de hát utoljára 3-4 éve játszottam vele, akkor volt ez a probléma, akkor hol volt még a Vista.
  • takysoft
    #331
    ez így nem teljesen igaz.
    Ott van pl a Broken Sword 1 vagy a 2 , asszem az 1.
    Csak FAT32-re megy fel, mert ntfs-nél nem tudja rendesen lekérdezni a szabad helyet telepítéskor.(NTFS-re is felmegy, ha 1 gigánál kevesebb szabad hely van) Ott mondjuk egy kompatibilitási mód elég volt.

    Lehet itt is bejönne.

    Aquir:
    a rendszer is fontos, mert nekem pl XP-n simán megy ntfs-ről, lehet neki Vistája van, és azon tényleg csak fat32-vel megy.
  • Axon
    #330
    Egy sima játék programnak ugyan mindegy, hogy milyen filerendszer van alatta, nem is tudja és igazából nem is kell vele foglalkoznia. Szabványos lemezműveleteket használnak, ami az operációs rendszernek kell lekezelnie.
    Nekem ment linux alól is dosbox-al, pedig ott ext3-as filerendszer volt.
  • Aquir
    #329
    nem csak a fájlrendszer volt a gond? (mert azt írta)
  • takysoft
    #328
    ?????
    na ilyen gondom még nem volt.
    simán ment XP alatt.

    Te milyen oprendszert használsz?
  • Aquir
    #327
    én félbehagytam.. vizsgaidőszak:)

    én csak a demót ismertem nagyon régről, és tetszett, úgyhogy most jó hogy megvan a teljes és majd végigvihetem :)
  • Hixer
    #326
    namost nemtom mi a pontos probléma, de nálam nem indult az LBA2 és kiderült, hogy csak FAT/FAT32 fájlrendszer alól működik, nekem meg az összes winchesterem NTFS volt... PartitionMagic-al kellett csinálni egy külön partíciót a játéknak és azt FAT32-re formázni. Ezután ha oda telepítetted, működött a játék.
  • Hixer
    #325
    túl régen beszélgettünk erről a játékról. játszik vele valaki mostanság? életem egyik leghangulatosabb játéka, amit még többedszeri végigjátszásra se tudtam megunni.
  • Gregorius
    #324
  • Aquir
    #323
    :D
  • takysoft
    #322
    ez
  • Gregorius
    #321
    Köszi srácok! Egyelőre a lemez sincs meg, de nem is tudom, hogy ez idegesít most jobban vagy a holnapi ZH.
  • takysoft
    #320
    na ja.... az se biztos, h müxik a crackel....
  • Lyan Kyj
    #319
    nekem elcsúszott/kezelhetetlen volt a játék képe, felpakoltam ezt a winxp fixed-et, aztán jó lett..reméljük Gregnek is sikerül vhogy!
  • takysoft
    #318
    ezek arra valók, hogy full install mellett ne kelljen benne lenni a lemeznek.
    de ne kelljen már crackelgetni, ha egyszer megvan a CD...
    amúgy a CD-t(mivel másolásvédelem ekkor még nem volt) a CD label alapján azonosítja. ezért kell pl dosboxban azt is jól beállítani.
    XP-ben van olyan beállítás, hogy "no autorun". nem alap, de regeditben turkálva meg lehet oldani. mellékhatás: labelt nem olvassa be mindig rendesen.

    ellenőrizd, hogy sikerült-e a gépnek rendesen beolvasni a label-t(cimke)
    LBA2 lemezének elvileg "TWINSEN" a cimkéje

    berakod a lemezt a meghajtóba(akár virtuálisba is)
    Totam Commander automatikusan beírja a meghajtójel mellé, de ha nincs TC-d, akkor Sajátgépben jobb-gombbot nyomsz a meghajtóra, "Tulajdonságok", ott meg az alap Általános fül tetejére van beírva. vinyónál ott meg is lehet változtatni.

    Ha nem töltötte be rendesen a labelt, akkor indítsd újra a gépet, úgy hogy közben a cd bent van a maghajtóban.

    más tippen nincs, max tényleg marad a no-cd-crack:D
  • Lyan Kyj
    #317
    Ezeket próbáltad?
  • Gregorius
    #316
    Így van. És teljes mértékben működik a lemez. Feltelepíti a játékot, és amikor elindítanád, feljön a Helyezze be az LBA lemezt a meghajtóba felirat. És mindegy mit csinálok, anélkül köpi vissza az üzenetet, hogy megnézné, hogy bent van-e.
    Persze hogy nincs másolásvédelme, hiszen full DOS-os partíción van a lemezen. És minden lehet, és annak az ellenkezője is, de miért csak XP alól nem megy? Persze lehet a meghajtó is a hibás, két teljesen más hardverkörnyezetben fut a Win98 és az XP vas.
    De akkor, ha jól veszem ki a szavaitokból, akkor vagy megy simán XP alól, vagy sehogy nem fog elindulni ezzel a lemezzel. Esetleg próbáljam meg letölteni a közkézen forgó image-et.
    Na most még az a gáz, hogy lányos zavaromban csak az első rész lemezét találtam meg. A másodikat már nem is találom most. Remélem, csak öcsém nyúlta le, és nem eltűnt végleg a nagyvilágban!