Az ATI végül csak megelőzte az NVIDIA-t
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legnagyobb teher a játékok programozóin van, hiszen nekik kéne végre szabályosan kihasználni az APIk lehetõségeit, és akkor nem kéne minden új engine után agyon össze foltozgatni a drivereket...
DirectX9 játékok alatt nem csak a D3D 9-et használókat soroljuk, mert az tudod nem csak ebbõl áll. A DirectX9 alatt sokkal inkább a jövõ játékai értendõek, de ha szerinted majd nem kell a D3-hoz a directx9-et telepiteni, szolj.
Az utolsó bekezdésben pedig ottvan, hogy OpenGL-es lesz.
Az SG-t illetõen pedig max a hozzád hasonló óvodás értelmi színvonalú emberek unreg tobzódása miatt érheti szó, gondolom regisztrálva már kitiltottak minden más helyrõl.
Szerencsére már innen is, hiszen tegnaptól ugye már csak a híreknél van unreg hozzászólás.
Az a teszt pont arra volt jó, amit irtam. Megvakitani a faék közönséget. De aki belát a "szinfalak mögé", egybõl értette, hol is a turpisság a dologban.
Mint elõttem is írták már, nekem is Radeon DDR volt az elsõ kártyám. Akkor egy 7075-ös nevü drivert használtam hozzá egy RaidON tweakerrel. Láss csodát nem volt vele semmi különösebb bajom...
Ma egy Radeon 8500 duruzsol a gépemben (ugyan nem egy mai darab, de az anisotrópikus szûrõtõl nem igazán ilyed meg, ez nekem fontos volt). Fontos volt az is, hogy lehetõség szerint tiszta és éles kép vigyorogjon vissza a monitorrol... Érdekes módon ezzel a kártyával sem volt eddig égbekiáltó bajom.
Visszatérve a driverre, mielõtt továbbb szapulják az NV pártiak az ATi drivereit, nézzenek el ide. Beszéljenek helyettem a tények. A ma piacon kapható kártyák szinte teljes választéka itt van. Azt hiszem a látottak majd magukért beszélnek...
http://www.digit-life.com/articles2/digest3d/1203/itogi-video-gallery-bugs.html
Amint látható mindkettõ oldallal van baj, de igen sokszor magával a játékkel van a gond...
Az igazi kolléga nem csak ígér, hanem be is tart...
Most csak szimplán visszavette a vezetést.
Arra a kérdésre meg, hogy ki szereti az nvidiat... Hát, HA csinálnának végre egy jó kártyát, és HA megvenném, akkor sem szeretném õket. Nem elfogultság, semmilyen más irányba, hanem szimplán a cég marketing fogásai, és a gátlástalan hazudozása, neves emberek, és fejlesztõk, weboldalak megvétele kilóra stb. nagyon nem tetszik nekem.
Érjenek el sikereket úgy, hogy tényleg jó dolgokat csinálnak. És akkor megint nvidiám lesz, mint ahogy TNT, Gef2MX, Gef2Pro meg is volt anno, és nem is panaszkodtam rájuk. De mióta 8500-am van, eszembe nem jutott volna nvidiára visszatérni.
Keress ra...
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1021360363
2.
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1037648543
3.
van valahol a gumiban is, azt hiszem
One Vision. One Purpose.
Ha észrevennéd magadat, és nem ökörségeket (bocs) írogatnál ide is meg az XGI-s topicba, akkor rájöhetnél, hogy ez nem vallás, nem nácizmus és nem "szeret-nem szeret" kérdés. Persze vannak fanok (jómagam is), akik csak egy bizonyos gyártó kártyáit részesítik elõnyben. De ez nem jelenti azt, hogy minden topicba beírom, hogy éljen az S3. Ha nV fan vagy -szíved joga- akkor van elég nV-s topic.
One Vision. One Purpose.
Továbbá tényleg remélem a következõ kártyacserémnél már is nVidia chippes kártyát vehetek majd annélkül, hogy mindenki körberöhögne a boltba, és próbálna meggyõzni egy ATI-ról.
Évek óta Radeon-om van (az elsõ dobozára még ATi Radeon 32MB DDR volt írva), és ha volt is valami gond, akkor elõ a Radeonatort, vagy késõbb a Rage3D tweak-et, és némi finomhangolás után már ment is minden tökéletesen - kell egy kis ész hozzá, ennyi. Amikor mindenkinek Gef2-je és Gef3-ja volt LAN-on, esett az álluk a vadiúj 8500-öm képminõségén - azóta egy kivétellel mindenki ATi hívõ lett, és egyik sem bánta meg.... 😊
A Doom3 milyen teszt szerint is gyorsabb FX-en, mint Radeon-on? Csak azért kérdem, mert hivatalos benchmark, vagy kintlévõ teljes verzió nincs. Kiszivárgott alfa az van....
A másik: az hogy a programozó beleír egy olyan eljárást, ami leellenõrzi a DX verzióját és annak függvényében elindul vagy sem nem jelenti ugyanazt, hogy anélkül képtelen lenne futni.
Nem akarlak én lehurrogni, csak gondold át, mielõtt ilyet írsz, hogy "Az hogy nem direct3d -t hanem opengl -t hasznal az egy dolog"
One Vision. One Purpose.
😄
nem letszukseglet, ugyan minek, csak nem mukodik ha nincs😊
najo abbahagyom bocsi. 😄
ezt humornak szantad remelem
Az ATI nem tud normalis drivereket irni, az nVidia meg egyre szarabb chipeket gyart. Az idealis egy ATI minosegu kartya lenne nVidia minosegu driverekkel. De ilyen ugysem lesz soha, ugyhogy lehet valasztani, hogy csucskartya folyamatos szivassal, vagy nyugalom mert minden muxik, de picit csunyabban es lassabban...
How About A Nice Cup Of Shut The Fuck Up?
Ilyenkor mindig azt szeretném ÉS TÉNYLEG TISZTA SZÍVBÕL, hogy a hõn ahított útált cég (legyen ATI/NVIDIA bárki) az egyikük "halljon" meg, kerüljön totáll elõnybe a másikl, és akkor elõjön az a !!!naivitás!!!, hogy "júj de jó, most már olcsón kapunk királyat."
ENNYIRE NAÍVAK AZ EMBEREK???
Akkor én erre azt mondom, hogy egy peugeot 406 sportnál (full szereltség) jobban gyorsul egy audia8 v2.5 alapfelszereltség (kb árkategória), ergo a peugout 406 sport EGY NAGY RAKÁS SZAR KAKI?
Remélem (nagyon remélem) értitek a mondanivalómat...
...Vegulis csak ez a lenyeg. 😛
One Vision. One Purpose.
One Vision. One Purpose.
/*WTF?!*/
Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye?
One Vision. One Purpose.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
\"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?\"
Most 9800@420/740-em van. Ugyanilyen okokból. Az 1,2-es cerka már a múlté, szóval ez nem nagy érv. (ne vedd személyeskedésnek, én sem vagyok milliomos)
Üdv: insp
\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"
Akkortájt éppenhogy csak szóba került a képminõség téma, ez igazából csak a GF2 idõkben vált fonossá. (és fontos marketing dumáva)
\"It is the near future. The apocalypse has had an apocalypse.\"
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Tény hogy Ati elhúzott picit és most övéké a legjobb grafikus kártya a piacon,de egy dolgot ne felejtsünk azért el,ami miatt az nvidia nem fog eltünni...A kártyáik gépkövetelménye sokkal kiseb szemben az ati mármár nevetségesnek nevezhetõ gépkövetelményével (például a 8500-as radeon már 2000-es gép alatt csak tetü) valamint az Nvidia támogatása a játékokban még sokkal nagyobb...Nvidia patchrõl nemnagyon hallani ha kijön egy játék Ati patchrõl annál inkább..
A siralmas teljesítményt meg felejtsük már el egy 1.2-es tuacerkában egy gef4ti úgy dolgozik hogy simán mennek rajta a mai játékok 1024-ben max grafibeállításon folyamatosan...
Ati erõsebb meg jobb de amíg ilyen gépkövetelményfüggõ, játékgyártók által másodlagosan kezelt kártya addig hiába van az nvidia fölött...
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
"koporsószeg kategóriába esne, ha az NVIDIA logóval ellátott Doom III az NV40-en is csak olyan teljesítményre lenne képes az R420-hoz képest (szabványos OpenGL környezetben), mint az elõzetes tesztekben az NV3X-R300 viszonylatban."
Ertem, tehat a DirectX9-es Doom3 az lassabb az FX5900-en mint egy 9700/9800-on...
Meg szerencse, hogy az ID fele Doom3 az gyorsabb az FX-eken, az osszes eddig megjelent teszt szerint.
LOL
szokj hozza, vagy koltozz kozep afrikaba 😊
/*WTF?!*/
Nem volt itt verseny, nem is lesz, legalábbis ami az árakat illeti, csak sebességben, képminõségben, stb.. Mindegyik rajtunk akar meggazdagodni.
One Vision. One Purpose.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.
Demon Eyes Kyo became a legend, killing 1000 warriors in one night.