78
  • vrob98
    #78
    Te mirol beszelsz? Ki beszelt itt 2 eves alpharol? Olvassal mielott baromsagokat irsz!
  • Borg
    #75
    Az OpenGL és a D3D nagyon is jól megírt _szabványok_, csak ugye be kellene tartani őket, és nem külön eljárást fejleszteni mindenre, mint az nvidia.
    A legnagyobb teher a játékok programozóin van, hiszen nekik kéne végre szabályosan kihasználni az APIk lehetőségeit, és akkor nem kéne minden új engine után agyon össze foltozgatni a drivereket...
  • Borg
    #74
    Vigyázz, mert olyan okos vagy, hogy már kezd látszani.

    DirectX9 játékok alatt nem csak a D3D 9-et használókat soroljuk, mert az tudod nem csak ebből áll. A DirectX9 alatt sokkal inkább a jövő játékai értendőek, de ha szerinted majd nem kell a D3-hoz a directx9-et telepiteni, szolj.

    Az utolsó bekezdésben pedig ottvan, hogy OpenGL-es lesz.

    Az SG-t illetően pedig max a hozzád hasonló óvodás értelmi színvonalú emberek unreg tobzódása miatt érheti szó, gondolom regisztrálva már kitiltottak minden más helyről.

    Szerencsére már innen is, hiszen tegnaptól ugye már csak a híreknél van unreg hozzászólás.
  • janos666 #73
    Lehet, hogy nem verseny kéne ide, nem a gyártók a szarok, hanem ezt az egész OpenGL-s meg DirectX-es hardveres videógyorsítást kéne már alapjaiból átírni, valami 3.-4. gyártónál.
  • RpPRO
    #71
    Ez a szar ati driver duma mar nagyon nagyon lejart lemez. Szanalmas, h mast nem tudnak elohozni, ha mar elfogyott az osszes erv.... /Off: Boldog 1 eves szulinapot kivanok a 9700 promnak :)
  • Borg
    #70
    Bezony, ARB/2 és egyéb codepathek ugye...
    Az a teszt pont arra volt jó, amit irtam. Megvakitani a faék közönséget. De aki belát a "szinfalak mögé", egyből értette, hol is a turpisság a dologban.
  • 3P
    #65
    Én is a "szar ATI driver" témához szólnék hozzá...

    Mint előttem is írták már, nekem is Radeon DDR volt az első kártyám. Akkor egy 7075-ös nevü drivert használtam hozzá egy RaidON tweakerrel. Láss csodát nem volt vele semmi különösebb bajom...
    Ma egy Radeon 8500 duruzsol a gépemben (ugyan nem egy mai darab, de az anisotrópikus szűrőtől nem igazán ilyed meg, ez nekem fontos volt). Fontos volt az is, hogy lehetőség szerint tiszta és éles kép vigyorogjon vissza a monitorrol... Érdekes módon ezzel a kártyával sem volt eddig égbekiáltó bajom.

    Visszatérve a driverre, mielőtt továbbb szapulják az NV pártiak az ATi drivereit, nézzenek el ide. Beszéljenek helyettem a tények. A ma piacon kapható kártyák szinte teljes választéka itt van. Azt hiszem a látottak majd magukért beszélnek...
    http://www.digit-life.com/articles2/digest3d/1203/itogi-video-gallery-bugs.html

    Amint látható mindkettő oldallal van baj, de igen sokszor magával a játékkel van a gond...
  • Cat #64
    meg is állt a fejlődés - most hogy az nvidia nem fenyegetés, az utóbbi egy évben a ciklusváltás lelassult, és a kártyák ára sem csökken valami nagy mértékben
  • janos666 #62
    Érdekes, én kedvelem ezt a stílust, megvenni embereket és cégeket kilóra! Mint a maffi, csak legális! Ez az élet, az is jól jár aki sok pénzt tesz zsebre, és az is aki pénzel, nagy happy, jöhet a mikulásparti.Ha nem tudnád hova tenni a pénzed te nem így nyomnád?
  • Borg
    #61
    Azért azt ne mondjuk, hogy lebecsült gyártó volt az ATI, mert az NVIDIA még sehol sem volt amikor az ATI piacvezető.
    Most csak szimplán visszavette a vezetést.

    Arra a kérdésre meg, hogy ki szereti az nvidiat... Hát, HA csinálnának végre egy jó kártyát, és HA megvenném, akkor sem szeretném őket. Nem elfogultság, semmilyen más irányba, hanem szimplán a cég marketing fogásai, és a gátlástalan hazudozása, neves emberek, és fejlesztők, weboldalak megvétele kilóra stb. nagyon nem tetszik nekem.

    Érjenek el sikereket úgy, hogy tényleg jó dolgokat csinálnak. És akkor megint nvidiám lesz, mint ahogy TNT, Gef2MX, Gef2Pro meg is volt anno, és nem is panaszkodtam rájuk. De mióta 8500-am van, eszembe nem jutott volna nvidiára visszatérni.
  • vrob98
    #60
    anandtech es tomshardware megkaptak az ID-tol hivatalosan a teszverziot.
    Keress ra...
  • a_n_d_r_e_w
    #59
    1.
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1021360363

    2.
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1037648543

    3.
    van valahol a gumiban is, azt hiszem
  • janos666 #58
    Mondjuk én olyat még nem negyon láttam!
  • a_n_d_r_e_w
    #57
    Az ATI akkoriban éppenséggel a Radeont, későbbi nevén Radeon7200-at árulgatta még kicsi, lebecsült gyártóként (ami ugye érthető a Rage-ek után). Csakhogy hoppá, a Radeon gyorsabb lett, mint az a csoda MX, a képminősége meg sokkal jobb.
    Ha észrevennéd magadat, és nem ökörségeket (bocs) írogatnál ide is meg az XGI-s topicba, akkor rájöhetnél, hogy ez nem vallás, nem nácizmus és nem "szeret-nem szeret" kérdés. Persze vannak fanok (jómagam is), akik csak egy bizonyos gyártó kártyáit részesítik előnyben. De ez nem jelenti azt, hogy minden topicba beírom, hogy éljen az S3. Ha nV fan vagy -szíved joga- akkor van elég nV-s topic.
  • janos666 #56
    Tényleg van még olyan ember aki szerti az nVidia-t?
  • janos666 #55
    Na igen, kicsit elbízta magát az nVidia! Dehát ez a lehető legjobb emberi érzés (és gyengeség), mikor úgy érzed, hogy bármit megtehetsz az életben amit csak akarsz, hogy már te vagy az isten örökkön örökké, ammen! Nade ilyenkor csúszik szét az élet, és lám szegényke egy nagyon csúnya összeesküvés áldozata lett!! Merthát ugye az emberek sosem elégedettek azzal amijük van, mindíg többet akarnak: legyen olcsóbb és jobb! És lám 1 év kitartó propaganda után, amibe sikerült bevonni szinte az összes szakértőt, nomeg egy kis megfeszített hajrával sikerült őt háttérbe szorítani. Most is mit láthatunk, megjelenik egy cikk amibe beharangozzák a 0,2%-os vereséget, és most már tényleg mindenki csak szidja. Na de emberek, hol volt még akkor ATI mikor az első videóminőségűnek nevezett grafikájú játékokat csodáltuk a GeForce 2 MX-eken? Remélem, most a kétségbeesés után, a főnökség lekötözi a fejlesztőket a tesztasztalhoz amíg egy jó kártyát össze nem hoznak, és ha mnden hejrejött szép kis prémiumokat kapnak megfeszített munkájukért, hagy dolgozzanak így tovább!
    Továbbá tényleg remélem a következő kártyacserémnél már is nVidia chippes kártyát vehetek majd annélkül, hogy mindenki körberöhögne a boltba, és próbálna meggyőzni egy ATI-ról.
  • cifuatwork
    #54
    Röhögök a markomba a sok "sz@r Ati driver" szövegbe...
    Évek óta Radeon-om van (az első dobozára még ATi Radeon 32MB DDR volt írva), és ha volt is valami gond, akkor elő a Radeonatort, vagy később a Rage3D tweak-et, és némi finomhangolás után már ment is minden tökéletesen - kell egy kis ész hozzá, ennyi. Amikor mindenkinek Gef2-je és Gef3-ja volt LAN-on, esett az álluk a vadiúj 8500-öm képminőségén - azóta egy kivétellel mindenki ATi hívő lett, és egyik sem bánta meg.... :)

    A Doom3 milyen teszt szerint is gyorsabb FX-en, mint Radeon-on? Csak azért kérdem, mert hivatalos benchmark, vagy kintlévő teljes verzió nincs. Kiszivárgott alfa az van....
  • a_n_d_r_e_w
    #53
    Ha nem tudnád, akkor a D3D és a DirectSound nem ugyanaz. Ugyanis a DirectX9 követelményrendszerének változása legnagyobbrészt a Direct3D-t érintette, a 3DMark2003 pedig pont ezt a részt hivatott tesztelni, és nem egyebet. Ha majd észreveszed a különbségeket, akkor írjál vissza ilyet. A Doom3 éppen azért nem lesz D3D, mert OpenGL, ezért lényegileg elveszíti mindazt, ami DX9-essé teszi.

    A másik: az hogy a programozó beleír egy olyan eljárást, ami leellenőrzi a DX verzióját és annak függvényében elindul vagy sem nem jelenti ugyanazt, hogy anélkül képtelen lenne futni.

    Nem akarlak én lehurrogni, csak gondold át, mielőtt ilyet írsz, hogy "Az hogy nem direct3d -t hanem opengl -t hasznal az egy dolog"
  • Zsoltee_a_bator
    #52
    "nem fut és ennyi, de nem lesz létszükséglete."
    :D

    nem letszukseglet, ugyan minek, csak nem mukodik ha nincs:)

    najo abbahagyom bocsi. :D

  • Zsoltee_a_bator
    #51
    akkor ha pl a 3dmark2003 nem hasznalna a directsoundot mar nem is lenne dx9 alkalmazas, mert akkor "lényegében elveszik a DirectX9 újításainak nagy része."

    ezt humornak szantad remelem
  • Zoley
    #50
    Az ATI es az nVidia is szar.
    Az ATI nem tud normalis drivereket irni, az nVidia meg egyre szarabb chipeket gyart. Az idealis egy ATI minosegu kartya lenne nVidia minosegu driverekkel. De ilyen ugysem lesz soha, ugyhogy lehet valasztani, hogy csucskartya folyamatos szivassal, vagy nyugalom mert minden muxik, de picit csunyabban es lassabban...
  • ZMAN
    #49
    Nagyon össszze kell szednie magát az Nvidia-nak!!!!!
  • droland
    #48
    Más:

    Ilyenkor mindig azt szeretném ÉS TÉNYLEG TISZTA SZÍVBŐL, hogy a hőn ahított útált cég (legyen ATI/NVIDIA bárki) az egyikük "halljon" meg, kerüljön totáll előnybe a másikl, és akkor előjön az a !!!naivitás!!!, hogy "júj de jó, most már olcsón kapunk királyat."

    ENNYIRE NAÍVAK AZ EMBEREK???
  • droland
    #47
    Én azt szeretem, mikor valaminek valamennyi százalékkal a képminősége és/vagy gyorsasága kisebb/nagyobb, akkor az ebben a viszonylatban mérve egyből trágya, kaki, szar minőséget kap.

    Akkor én erre azt mondom, hogy egy peugeot 406 sportnál (full szereltség) jobban gyorsul egy audia8 v2.5 alapfelszereltség (kb árkategória), ergo a peugout 406 sport EGY NAGY RAKÁS SZAR KAKI?

    Remélem (nagyon remélem) értitek a mondanivalómat...
  • vrob98
    #45
    "Az hogy nem direct3d -t hanem opengl -t hasznal az egy dolog"
    ...Vegulis csak ez a lenyeg. :P
  • a_n_d_r_e_w
    #44
    Te sem, légyszíves. Ha nem D3D-t használ, lényegében elveszik a DirectX9 újításainak nagy része. A maradandó részt (pl. hang,hálózat stb.) a sok alaplapra integrált kütyü miatt nem fogja olyan erősen megkövetelni, max kiírja, hogy ez DX9 nélkül nem fut és ennyi, de nem lesz létszükséglete.
  • Zsoltee_a_bator
    #43
    A doom3 directx9 -es, nem fog futni ha nincs fent a gepeden, majd probald csak ki. Az hogy nem direct3d -t hanem opengl -t hasznal az egy dolog, de ne keverjetek mar a szezont a fazonnal.
  • Zsoltee_a_bator
    #42
    pont akkor volt a legdurvabb tema a kepminoseg a voodoo3 vs tnt2 kapcsan..
  • Zsoltee_a_bator
    #41
    havernal egy huzott barton 2500+, tuningolt 9800pro -val, es hat akadnak gamek amik mar rendesen megszorongatjak. szoval ez a tua-celeron+gf4 mindent visz duma kicsit lol :)
  • Zsoltee_a_bator
    #40
    de az egyiktol kapsz is valamit a penzedert..
  • a_n_d_r_e_w
    #39
    nem a 0.2 százalek a lényeg, hanem a rohamos visszafejlődés az nV részéről. Az utóbbi 1-2 évben nem 1-2 százalékos változás ment végbe, hanem több mint 10, ez azért már számottevő. Ha ez ilyen ütemben folytatódna, két éven belül eltűnne az nV a piac jelentős szereplői közül.
  • asysoft
    #37
    "...több előzetes DirectX 9 játék (pl. Half Life 2, Doom 3)" Nem értem, miért emlegetik a Doom3-t úgy, hogy Dx9-es játék... OpenGL-es, és tudomásom szerint ezt a játékot -HL2-vel ellentétben- nem shader-paradicsomnak szánják...
  • MaSzKa kitiltva
    #36
    Az király, mert ezekután az Ati is elkezdi a szarok gyártását mivel előrébb vannak!
  • a_n_d_r_e_w
    #35
    "geforceok megjelenésének idején simán a legmagasabb szinten az nvidia ált minőségben"

    Ezt te sem gondoltad komolyan, ugye?
  • Mighty
    #34
    Es akkor szepen kifolyna a szemed a fasza 60 Hz-es frissitestol egy 17-es monitoron 1024x768-as felbontasnal...
  • mainruler
    #33
    Tán akad még rajtuk kívül is gyártó, úgyhogy nem éppen...
  • insp
    #32
    Khmm. Világéletemben Nvidiám volt, de főleg az ár/teljesítmény/húzhatóság miatt (a Vudut+ a Trio-t leszámítva).
    Most 9800@420/740-em van. Ugyanilyen okokból. Az 1,2-es cerka már a múlté, szóval ez nem nagy érv. (ne vedd személyeskedésnek, én sem vagyok milliomos)

    Üdv: insp
  • insp
    #31
    Ha Te abban az időben, amikor TNT2-esed volt, a képminőséget nézted (és NEM a sebességet) , akkor én megeszem a kalapom. lol.

    Akkortájt éppenhogy csak szóba került a képminőség téma, ez igazából csak a GF2 időkben vált fonossá. (és fontos marketing dumáva)
  • Skyline
    #30
    Francot nem volt minőségben az ati fölött az nvidia..nem mai szemmel nézve például a geforceok megjelenésének idején simán a legmagasabb szinten az nvidia ált minőségben,sebességben..
  • Skyline
    #29
    Siralmas teljesítmény? Talán nem geforce mx-eket kellett volna tenni..
    Tény hogy Ati elhúzott picit és most övéké a legjobb grafikus kártya a piacon,de egy dolgot ne felejtsünk azért el,ami miatt az nvidia nem fog eltünni...A kártyáik gépkövetelménye sokkal kiseb szemben az ati mármár nevetségesnek nevezhető gépkövetelményével (például a 8500-as radeon már 2000-es gép alatt csak tetü) valamint az Nvidia támogatása a játékokban még sokkal nagyobb...Nvidia patchről nemnagyon hallani ha kijön egy játék Ati patchről annál inkább..
    A siralmas teljesítményt meg felejtsük már el egy 1.2-es tuacerkában egy gef4ti úgy dolgozik hogy simán mennek rajta a mai játékok 1024-ben max grafibeállításon folyamatosan...
    Ati erősebb meg jobb de amíg ilyen gépkövetelményfüggő, játékgyártók által másodlagosan kezelt kártya addig hiába van az nvidia fölött...