78
  • An-Dee
    Hát minőségben soha nem volt jobb az nvidia mint az ati, max a sebességben. Én Ati párti vagyok, igaz 1x volt egy tnt2-esem, de nem volt szép képe. Nem hiszem hgoy az Ati hasonló lenne a jobb helyzetben mint az Nvidia volt, márcsak a multja miatt se.
  • vrob98
    "több előzetes DirectX 9 játék (pl. Half Life 2, Doom 3)"
    "koporsószeg kategóriába esne, ha az NVIDIA logóval ellátott Doom III az NV40-en is csak olyan teljesítményre lenne képes az R420-hoz képest (szabványos OpenGL környezetben), mint az előzetes tesztekben az NV3X-R300 viszonylatban."

Ertem, tehat a DirectX9-es Doom3 az lassabb az FX5900-en mint egy 9700/9800-on...

Meg szerencse, hogy az ID fele Doom3 az gyorsabb az FX-eken, az osszes eddig megjelent teszt szerint.
    LOL
  • aDannyBoy
    pontosan.. ezt ugy hivjak piacgazdasag
    szokj hozza, vagy koltozz kozep afrikaba :)
  • asysoft
    Na végre az ATi vezet:) Viszont én nem írnám le olyan könnyen az nVidiát, még okozhat meglepetéseket... Azok meg, akik azt várják, hogy egy cég gyakorlatilag monopolhelyzetbe kerülve továbbra is gőzerővel fog fejleszteni... Háát, már rég kint lenne az R400 ha az ATi szükségesnek érezné... A lassulás máris megkezdődött... Remélem hamarosan kijön a többi cég versenyképes chipje is (itt főleg az S3-ra gondolok, hisz az ő chipjeikre épülő kártyák sosem voltak drágák (teljesítményükhöz, tudásukhoz képest...), igaz, a driverek...)
  • a_n_d_r_e_w
    Régen az ember 15-20 ezerért kapott egy középkategóriás kártyát, ma ez 40-50 jobb esetben. Nem hinném, hogy az infláció miatt :)
    Nem volt itt verseny, nem is lesz, legalábbis ami az árakat illeti, csak sebességben, képminőségben, stb.. Mindegyik rajtunk akar meggazdagodni.
  • Evil
    LOOOL, akkor szepen vehetned megvele 100e ert a 9600 os kareszt, mert mas alternativa nem lenne, gondolkozza kicsit, a versenynek fenn kell maradni sot jobban orulnek ha 4-5 szereplos lenne a vid kartya piaca, akkor asztan tenyleg olcson lehetne 9800pro ja az embernek.
  • Demon Eyes Kyo
    arra egy s3 trio is tökéletesen megfelel...
  • Demon Eyes Kyo
    tök jó, de mindenkit utálsz :-)
  • Zro
    Remélhetőleg az NVIDIA összeszedi magát és kijön valami ütős kártyával a lehető legolcsóbban. Lényeg hogy nyomják lefelé az árakat, hogy ne kelljent 50e-t adnom egy 9600XT-ért.
  • ollie
    Hajrá ATI!

Az intelről meg csak annyit, hogy megérdemli az elős helyet, hiszen nem a játékpiacra szánja az integrált grafikus kártyáit, hanem az üzleti széfárba, ahol teljesen megfelelnek és megbízhatóak.

Viszont remélem, hogy az Ati nem fog úgy elkényelmesedni, ahogy az nvidia tette.
  • JZO
    Feltétlen Ati párti vagyok. Előtte évekig voltak mindenféle nVIDIA-s kártyáim, kivétel nélkül ASUS-ok. Jónak jók voltak, de a teljesítményük siralmas volt és sokor okoztak csalódást, pedig volt, hogy 40e HUFot költöttem egy upgrade-ra. Most rádumáltam magam egy Ati-ra. Szintén 40e HUF-os upgrade volt.

Nos, hogy egyszerűen fogalmazzak. Nem is értem eddig mit foglakoztam én az nVIDIA-val...
  • Mighty
    En azt hittem, hogy mar hamarabb lenyomjak az arakat, ezzel szemben, minha meg novekedtek is volna. Regebbben nem nagyon lehetett 100k folotti videokartya arakrol hallani. Az ATi mar jo ideje ott volt az nVidia nyomaban, megse mentek lejebb az arak. Most, hogy meg be is elozte, nem tudom...??
  • Mighty
    Mert a nagy PC gyartoktol vett konfigokban integralt intel cuccos van. A cegeknek nem kell csucskategorias grafkartya a munkaallomasokba.
  • Reggel
    Én se nem ATi se nem Nvidida valássú sem vagyok de ez egészséges piaci versenyhelyzet miatt remélem az Nvidia belehúz majd és akkor lejjebb nyomják az árakat is mind az Ati-nál mind az Nvidia-nál.
  • Pogácsa
    Szerintem inkább az az érdekes, hogy miért az INTEL az első a grafikus magok piacán? Én integráltakon kívül még nem sok szenzációs grafikuskártyáról hallottam ezzel a céggel kapcsolatban.
  • mainruler
    "Anno mindenki a 3dfx-et istenítette. Aztán mindenki nVidia vallású lett."

Khmm...én mindig utáltam a 3dfx-et. Az NVidiát nemkülönben. És most örülök. :)
  • Tomalak
    De miért folytatnák azt főleg ha jobbak?
  • [HUN]PAStheLoD
    szal mostantól nVidia jobban fog akciózni ezért azt éri meg innentől venni...
  • hansregenkurt
    a hatalmon levo cegek mindig kihasznaljak a poziciojukat. amennyiben az ati tenyleg annyira elhuz majd az nvidiatol, ugyanazt az uzletpolitikat fogja folytatni amit elodjei tettek.
  • Pheel
    Anno mindenki a 3dfx-et istenítette. Aztán mindenki nVidia vallású lett. Nem veszed észre, hogy minden gyártó csak a pénzedet akarja? Az Ati sem jobb, persze nem is rosszabb :)
  • a_n_d_r_e_w
    :DDDDD
    Jó nagy pofon ez az nV-nek.