357
Battlestations - Midway
-
#77 Tiszta lol az egész. -
#76 Aki még nem tudná a hírt : Magyar rendőri vizsgálat a Lara Croft számítógépes játék terjesztője ellen -
#75 Hát nagyon kár, hogy így alakult (pereskedés, feljelentés, vádaskodás)...
Bár a kiadó igéri, hogy nem fognak csúszni, de sok mindent igértek már a játékpiac résztvevői. -
mstummer #74 no asszem keresztet lehet vetni erre a játékra.... :( -
#73 bots, két videjo vot és az 1ik végén irta (gondolom ez vot a régi)
a másik végén azt irja, hogy 2006 fall-> tehát ösz -
#72 Szóval a nyári megjelenés elúszott ? -
#71 jo lessz, de 2005 szeptembert irnak a megjelenésnek! -
#70 Új video (27MB) -
#69 -
#68 Képek -
#67 fincsi lessz, még jobban várom -
#66 Battlestations: Midway E3 2006 trailer (40MB) -
#65 nézz be ide! -
mstummer #64 Kiváncsi leszek hogy megjelenik e jövő hónapban... -
#63 Ezt olvastam a HCG-n:
"
Battlestations: Midway
A második világháború ismét visszatér közénk - az utóbbi 7 éven belül immáron körülbelül hatvanhétezredszer. A témát feldolgozó játékok feltartóztathatatlan áradata azt eredményezi, hogy az egyszeri játékosok többsége undorodik az ilyesfajta próbálkozásoktól, hiszen szinte teljesen egyértelmű, hogy ezek a játékok egyfajta "biztonsági stratégiát" képviselnek: ha valahol van Tigris tank, frankón zörgő, alacsonyan repülő bombázó és sok-sok náci vagy japó, az nagy pénzügyi bukás már nem lehet. Talán mostanra már picit kifutóban van a trend (a hangsúly áttevődött az MMORPG-k tömeges fejlesztésére), de azért még mindig nem telik el olyan hónap, hogy ne számolhatnánk be két vagy három harmincas-negyvenes években játszódó produkcióról. A magyar illetőségű Mithis Games Battlestations: Midway című műve is a második világégésbe repít el bennünket, ám annyi változatosság mindenképp akad benne, hogy ezúttal nem a németek ellen kell hadakoznunk, hanem az 1942-es csendes-óceáni hadszínteret járhatjuk be - az epilógus lejátszása tehát az osztályrészünk. No persze nem mintha nem játszódott volna már jónéhány játék története a jenki-japán háború idején, de mostanság már az is nagy szó, ha egy játékban nincs egyetlen eltorzított horogkereszt vagy német kiáltozás sem.
Az unalmas siránkozásom helyett nézzük inkább, mivel is lesz dolgunk április 18-án! A Battlestations: Midway egy tengeri csatát szimulálni kívánó játék, melyben ezúttal nem generálisként veszünk részt, hanem választásunk szerint bármelyik harcban résztvevő egységet elkommandírozhatunk, hogy hihetetlen képességeinkkel sikerre vigyük a fanatikus japánok elleni hadműveleteket. Több mint 60 féle harci jármű áll majd rendelkezésünkre, így egyaránt jártasnak kell lennünk a gigantikus rombolók vezetésében, a tekergőzős "dogfight"-ban, azaz repülő masinák géppuskatusájában, vagy épp a tengeralattjárók csendes támadásvezetésében.
Az egyjátékos hadjárat során természetesen a csendes-óceán minden picit is lényeges megtörtént hadmozdulatát lejátszhatjuk, kezdve Pearl Harbor forró óráitól a Wake-és Midway-szigeteknél megejtett heves összecsapásokon keresztül a Koral-tengeri hadakozásig, téve mindezt számítógép képernyőjén eddig "soha nem látott" mennyiségű és minőségű haditechnikai eszközzel.
Az egységek irányítása előre láthatólag harmadik személy nézetéből (TPV, third-person view) zajlik majd, melynek megvalósítására kíváncsi lennék egy 200 méter hosszú romboló vagy egy tengeralattjáró esetén, de biztosra veszem, hogy ilyen esetekben kapunk valamiféle használható interfészt. A fejlesztők szerint a fantasztikus grafikai motor olyan hangulatot teremt majd, mely szinte magával ragad bennünket az óceánra, s ehhez olyan hangeffektek társulnak majd, melyeket még az eredeti hadigépezetek is megirigyelnének. Ehhez csupán annyit fűznék hozzá, hogy a játék nem két napja készül már (ha jól emlékszem, 2003 végén - 2004 elején jelentették be), s azóta többször is csúszott a megjelenés, hiszen az első néhány sajtóközlemény még a tavalyi év nyaráról beszél. Ezt a tényt figyelembe véve, nomeg a képeket elnézve talán nem túlzás kijelenteni, hogy a vizuális megjelenítés így 2006-ban meglehetősen távol áll a "fantasztikus" jelzőtől - a pixel shaderes víz mostanság már nem csap földhöz senkit. Ennek ellenére a motor egyáltalán nem tűnik rossznak, valamint képes lesz egyszerre nagyon nagy számú egységet a szemünk elé varázsolni, és talán éppen ez az, ami megteremti a háború érzetét, valami olyasmit, melyet akkor érezhettünk először monitorok előtt, mikor elsőként társultunk be egy masszívabb Battlefield 1942-csatába.
A szimulátorok szerelmeseit ezúttal is el kell hogy keserítsem: mivel legalább három, egymástól totálisan különböző járművet (hajó, tengeralattjáró, repülő) lesz lehetőségünk kipróbálni, nem lehet elvárni a fejlesztőktől, hogy mindet szimulátorszerű kezeléssel lássák el, s az erőteljes multiplayer-orientáció is azt mutatja, hogy a Mithis-es srácok feláldozták a szimulációt a játszhatóság és a szórakoztatás oltárán.
Szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy kis hazánk fiai a Nexus után ismét egy szórakoztató játékkal lepik meg a nagyközönséget. A Battlestations: Midway-nek minden esélye megvan arra, hogy hatalmas siker legyen, s talán azt is megkockáztathatom, hogy felveszi majd a versenyt a Battlefield 1942-vel a többjátékos-csatározások terén. Ha mindaz, amit a srácok ígérnek, valóban megvalósul, tuti, hogy áprilisban ismét hazafias érzelmektől duzzadhat a mellkasunk."-Grusi -
#62 rossz hír a HCGameren:
"Nem jelenik meg idén a Mithis berkeiben készülő Battlestation: Midway. A program jelenlegi megjelenési dátuma 2006. március. A halasztás okát nem tudjuk."-HCG
-
#61 Ezt mondtam!
Csak felismerem mán'! -
#60 télleg:
-
#59 Ezt mondtam! -
#58 Fuso Class... -
#57 ez mekkora kép már!
ez lett a hátterem! -
#56 Vazzeg! -
#55 Hardwired hírek szerint PS2 verzió késése miatt játék megjelenése elcsúszik 2006 első negyedére. Midway csúszás -
#54 Odébbvanazmég! -
#53 miko jön mááá?!
kellene valami új franko gém -
#52 Én is így tudom. -
#51 remélem lessz egy kicsi szimulácio és stratégia (az árkád nem hijányzik, van belöle elég)
-álmodozik- -
#50 Gondoljatok a konzolokra... -
#49 Alapból RTS, de mivel Te is vezethetsz majd repcsiket, hajókat magad, így szimulátoros beütéstől sem mentes (hogy ez mennyire lesz reális (nehéz), az majd kiderül...).
Nagyon tetszene, ha tényleg ilyen - megtervezem a támadást/védekezést, majd részt is veszek annak kivitelezésében - játék lenne belőle. Persze a készítők ezt is igérték nekünk. -
#48 már nagyon várom!!!
kiváncsi vagyok, hogy egyálltalán milyen kategoriájúúú???!!! -
#47 Nagyon baba. -
#46 Midway E3 2005 (20MB) -
#45 1re kiváncsibb vagyok, most hogy láttam a videjot!!! -
#44 Battlestations: Midway trailer
Remélhetőleg nem lesz túl arcade-os... -
#43 Egy-két screenshot a Midway -ről. -
#42 Az a szerencse...
De ne offoljuk szét a topicot nagyon. -
#41 irkják, hogy csak modellek, nem végleges! -
#40 Esse...
Azért megnézhetnéd a shotokat!
Azért van különbség. Ez az utóbbi valami eszméletlen gyenge.
Talán editorból való, de hogy nem játékból, azis biztos. -
#39 és ez? -
#38 Nem.