Fórumozók fényképei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kata
csak vitsz volt..

[/cserf][/fülünyúl]

Hát. Engem nem stresszeltek... anno.
Igaz én szakközépbe jártam.
Mindenesetre az egész társadalom, a szüleink generációja van erre felhúzva... "Jaaaj, csak a te életed legyen könnyebb, mint az enyém volt!!" Csak épp az nem seik le senkinek, hogy nem azért volt nehéz nekik, mert dolgozniuk kellett, hanem mert olyan volt a rendszer, amilyen. (Ezt hadd ne részletezzem, mindenki tudja mire gondolok...) A lényeg, hogy a mostani generáció abban a hitben él, hogy aki effektív munkával keresi a kenyerét, az éhezik. Aki pedig mondvacsinált munkakörben imitálja a melót egész nap a légkondis irodában, annak a segge alá tolják azonnal a 300-as mercit.

Azért elég sok cég van ahol a GDF-es papírt nem tekintik diplomának, nem véletlenül. Persze biztos van ott is aki tanul is azért valamit, de mivel az a papír nem garantálja hogy tudás van mögötte, a munkáltató nem lehet benne biztos hogy aki vele szemben áll az vajon tanulással vagy vastag borítékkal szerezte a papírját, ezért nyilván nem tekinti egyenértékûnek egy garantált tudást bizonyítóval.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Az a baj hogy nem szórják ki, ha azért kapják a pénzt hogy sok papírt osztogassanak, akkor azt fogják. Ezért van az hogy már az újságban is arról cikkeznek hogy még olyan "elit"szakokkal mint jogász, közgazdás se lehet frankó állást szerezni. Örülnek ha 80k nettóval felveszik valahova! És akkor milyen lehetõségei lehetnek egy kommerszebb diplomának...

Tök yo, hogy tele vagyunk diplomásokkal, akik a tescoba mennek pénztárosnak... ugyanakkor nincs egy kõmûves, aki egyenesen tudna falazni és derékszög lenne a derékszögû falsarok.

hanem? engem egyfolytában stresszeltek, h "hú bazze, ha nincs diplomád halott ember vagy", "akiknek nincs diplomája mind kukások, ill. bkv-ellenõrök"..
Nem a középiskola állítja be a diplomát úgy.

"Emellett aki fizetõsre jár, az gyakorlatilag pénzmennyiség alapján kapja a diplomát, nem tudásra." -> Hülyeség, mivel semmivel sem könnyebb egy fizetõsnek, ugyanúgy kibasszák, ha kell...
A gdf híre: ezzel mehetsz a GDF-topikba, de amúgy el tudom képzelni, h bizonyos téren kevesebbet tudnak a GDF-en végzettek, de abban is biztos vgyok, hogy sokrétû tudást lehet megszerezni...
Ha nincs Bokros csomag, nem lett volna mit elverni a következõ 4 éves rezsimnek. Az a baj hogy azt elverték / ellopták, mi pedig hiába adóztunk keményen, eredménye semmi. Most megint kezdhetjük elölrõl. Tökmind1 hogy balos / jobbos kerül itt hatalomra, mindenki csak lop. Ezért a legjobb az adócsökkentés, legalább több marad nekünk, kevesebbet lehet ellopni. Pedig ételmes célokra szivesebben adózna az ember. De nem szõlõtelepítésre...

Arról, hogy mindenki továbbtanul, a középiskola tehet, mert úgy állítják be a diplomát, mintha anélkül nem lehetne normális életet élni.
:@
ehh, nah újra:
a GDF miatt írtam, h nem kéne beszólni, szvsz mindkét helyen meg lehet szerezni a megfelelõ tudást, és ugyanígy kivágnak, mint macskát szarni a BME-s diplomával, ha nem értesz hozzá, mint a GDF-essel
Kata
na, valakinek kiütöttem a szpemjét. 😊 Legalább értelmes szöveg szerepel ahelyett is 😛PP

[/cserf][/fülünyúl]

Kata
Az a helyzet, hogy manapság Magyarországon mindenki fõiskolára meg egyetemre akar menni. A kis országunknak meg nem kell ennyi felsõoktatásban végzett ember. Úgyhogy ha most sokan is kezdenek, ki fognak szórni sokakat késõbb - persze miután a felsõoktatási intézmények megfejték az illetõt anyagilag... Magyarországnak kéne több középiskolai végzettségû. A diplomásokat nem is szeretik felvenni sehova, mert sokat kellene nekik fizetni. Sazl sok probléma van itt ezen a téren. A legrosszabb az egészben az, hogy a diákok 90%-a felsõoktatásban akar részt venni, meg azt erõlteti, mert a középvégzettségû szakmákban nem látják a lehetõséget. Így kevés van belõlük. Manapság egy szobafestõ rezzenéstelen arccal, sörözgetve megkeres egy hónapban 400-600ezer Forintot pl., mert olyan kevesen vannak.

[/cserf][/fülünyúl]

Én hol panaszkodtam? Csak a véleményem írtam - hozzád hasonlóan. A többit meg nem veszem magamra.

Sajnos nem. Mivel darabszám után kapja a fõsuli / 1etem a fejpénzt. Emellett aki fizetõsre jár, az gyakorlatilag pénzmennyiség alapján kapja a diplomát, nem tudásra. Nem véletlen hogy a GDF, Kodolányi olyan a híre, amilyen. Állami cégeknél pl. sokszor csak a diploma megléte számít, egy növénytenyésztõ manager ugyanannyit ér mint egy szakterületi diploma. Az eszperanto / cigány nyelvvizsga elfogadását is beszüntetném, ezek csak a fiktív diplomák elõállítását segítik, gyakorlati hasznuk nincs.

Egyezik a véleményünk. Csak én nem akartam leírni így kerek-perec... van most elég bajuk szegényeknek, nem még kapni az ívet pluszban.

Amúgy a felvételik szinvonalával egyenes arányban zuhant az oktatásé is. A felsõoktatás sem a régi szinvonalú már. Kevés a tanár. Soka a diák. Az elõbbit Bokroséknak köszönhetjük, az utóbbit a fidesznek.

Hangianix
Ha valakit tudas nelkul vesznek fel valahova, azt ugyis kivagjak, mint a szart, amint kiderult. Mostanaban 3-4-5 koros felvetelik vannak, szoval ha ott valaki tuljut, akkor az valoszinuleg vagy nagyon jol el tudja adni magat, vagy valoban ert is hozza.

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Nem beszólás, vélemény. Unalmas már hogy mindenki nyavajog hogy a világ legkönnyebb felvételijét se tudja megcsinálni, akkor mi régebben végzettek mit szóljunk? Nálunk még nem volt divat hogy mindenki bekerül ahova csak akar, azért keményen kellett tanulni, és bejutás után is teljesíteni kellett, mert pikpak kivágtak. Ennek ellenére lediplomázott aki képes volt rá. Ma meg mindenki várja a sültgalambot. És ez érthetõ módon nem tetszik azoknak, akik valódi tudással szerezték meg a diplomájukat, és aztán olyanok töltik be a manapság elég kevés üres állásokat, akik régen érettségit se kaptak volna. Nem állítom hogy akos ilyen, viszont a panaszkodás ugyanaz. Az pedig teljesen természetes hogy mindenki védi a saját tudásának értékét, és ha ugyanazt a papírt tudás nélkül is meg lehet kapni, akkor felesleges volt megszerezni, hiszen pont a lényeget nem bizonyítja: hogy tudás van mögötte.

Öhömm, nem kéne beszólni, np...
Ideje már szigorítani, ma már minden gyp-s diplomát kap, a miénk értékét rontva ezzel. Vissza kell állítani a régi felvételi rendszert. aki tud, az kapjon róla papírt, aki nem, az menjen szakmókusnak. De nehogymár egy GDF-es vigye el elõlem az állást...

És akkor most...? Mik a terveid a továbbiakra?
Láttam, Joci is elcsúszott. Õ a pótfelvételit emlegette, amíg ki nem dobták.

há hogy lett vóna ?

én lusta dög vagyok a tanulás pedig nemvolt a hobbim sazlé SZÁX

Punkerwork
felõlem 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

hagyjuk, ok? 😛

http://gaborszantai.co.uk/

Oké. 😊

Punkerwork
anyós ágya? 😊

ezt tényleg nem...
nem csak rámnézve kínos...

Na mesélj. Hadd szörnyûlködjek... 😊)

ezt azóta 2× übereltem, ez már gyenge a májusi balesethez képest 😊

Ez az, hogy a gyárakat üldözték el, ahelyett, hogy hatékony módokat próbálnának kitalálni arra, hogyan lehetne a fogyasztásról lenevelni a társadalmat. A gyártással nem lenne semmi gondja az országnak...

amilyen eminens diák "nagymama kedvence" feje van, tuti kapásból kapott +60 pontot 😛PP

Neked meglett öcsk'?

erre had ne mondjak semmit

Punkerwork
jó is az, csak éppen hosszútávan erre nem lehet építeni, a dohánygyárat elüldözték már innen, piát meg hiába csinálsz az adók miatt nem tudsz versenyezni a pancsolt hamisított sz@rokkal 😞 "Eger a szõlõ és a bor városa" lassan már az üvegeset se merem meginni 😞

Na pont te beszélsz, loál!! 😄D
Nem is tudom, kit tört össze a saját kutyája pár hónapja... merevrészeg állapotban 😊))

"Antialkoholisták elõre!! A többiek utánam..." 😊

de!
alkoholfogyasztásban és dohányzásban továbbra is az élen...

Sir Quno Jedi
Az alapszerelvény egy pusztítódroidnál !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

A páncélököl is 😄D

Meg ez az érettségi cirkusz is. Sajnálom ezeket a srácokat... Még csak számítani sem lehetett igazán semmire, most meg csak a tehetetlen düh marad.
Nem yo ez így sehogy.
Ebben az országban valahogy semmi nem úgy mûködik, ahogy kellene.

Sir Quno Jedi
dúva !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Téjk?

Látom Walaki megint kitett magáért...
Hm.

Végül is lyaaaa 😊)

Sir Quno Jedi
Még stuki sem kell, ha van páncélöklöd, szó szerint ! 😄DD

Na de te drolyid vagy.
Neked nem kell alibi-diploma, hogy bizonygathasd, a mobilos generáció egy újabb konzumidiótával gyarapodott.
Csak egy hûvös markolatú stukker, azt mehetsz a dógodra... 😊

Bekukkantok... Ahogy elnéztem a ponthatárokat, elég gáz a helyzet... :-/
Köszönjük szépen az oktatási reformot.

Sir Quno Jedi
Én már ki is buktam !

Punkerwork
érettségi topic alapján, az SG-sek nagyrésze megszívta 😞

Na mi a helyzet fiatalok?
Kinek sikerült a felvételi? Ki maradt le..?

PLaci
Hi!
Rég írtam ebbe a topicba, de úgy gondolom, ez ide való 😄

"kép" 😉

Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci