Fórumozók fényképei

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nah várj, gondolom azé nem fogja megtanulni, mert
1) õ fizetõs, szal nem kell tanulnia
2) mert lefizeti a tanárt
jól tippeltem?😊
Hangianix
Most vettek fel az egyik legnagyobb konyvizsgalo ceghez. Mondjuk lehet a levegohoz beszeltek az 5 kor soran es nem hozzam. 😉

Az alkoholmentes sör az első lépés a guminők felé.

Hmm, csak azt akartam mondani, hogy ebben semmi különbség nincs GDF és BME között, mert nincs több indítéka egy GDF-es profnak pénzt elkérni, mint egy BME-snek...
Hiába jó a tananyag ha azt se tanulja meg az ember.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Baj, h szóba állnak GDF-es emberrel? Te most komolyan hülye vagy?
Mert az államkassza lát abból valamit ha lefizetik a pályázatot elbíráló embert? Nem. Akkor ugye nincs is korrupció?

A gyakorlati tanítás, és munkák adják a szakmabeli tudást.
Nyilván... Az is valszeg urban legend, hogy jobb helyeken szóba se állnak GDF-es emberrel, csak kár hogy a gyakorlat az ellenkezõjét mutatja...

Azért ne hozzuk egy kalap alá a vizsgák nehézségét és az efektív tudást.
Ma nagyon sok helyen olyan mennyiségû anyagot kérnek számon a vizsgákon, amiket maximum bemagolni, felszívni lehet... de ez a tudás nem õrzõdik meg sokáig.
Az egyetemek/fõiskolák zöme tanulni és vizsgázni tanít meg. De a szakma nagy részét a melóhelyen fogja elsajátítani, aki odakerül...
Biztos van ez alól is kivétel, de sok helyen ez az ábra.

Hangianix
Ez rossz hozzaallas. Es nem is igaz. Jelenleg az allamigazgatasban kb a 26%-a dolgozik az embereknek. Meg kellene nezni, lehet rosszul emlekszem, most vagy 3.8 milliobol 800.000 vagy 3.100.000-bol 800.000. Na mindegy, az a lenyeg, hogy sokan. 😊 Szoval nincs kevesebb hely a magancegeknel, mint az allamigazgatasban, csak kicsit mas a menete a felvetelnek.

(y) ebben sztem is egyetérthetünk :Ð
Punkerwork
vitázhattok még órákig, a lényeg hogy a felvételi rendszer és az oktatás is el van b@szva és akkor finoman fogalmaztam, korrekt cégeknél még mindig azt nézik elöször hogy értesz e hozzá és nem azt hogy milyen papírod van róla.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Mûszaki Informatika - MI
Nem, nem tudom mit jelent, gondolom valami sneci prof:Ð
Nemtom neked mi az MI, én a Kandón végeztem, elsõ félévben a Schnöllernél mentem át (elsõ körben), gondolom ez tudod mit jelent.

Ezexerint õ nem életképes...
mert az is számít, hogy milyen a tananyag, pöttyösen mibõl is vizsgázik az illetõ...
jájj, hagyjuk már ezt a hülyeséget:
A vizsgáztatót mindkét helyen ugyanannyira lehet lefizetni, az iskola pedig ezekbõl a "lefizetésekbõl" egy büdös vasat nem lát... Amúgy meg kétlem, hogy akár vizsgánként egyszer is megtörténne ilyen...
Hangianix
Ez ellenben urban legend, ugyanannyi alapja van, minthogy lefizeted a BME-s tanart. :p

A mai helyzetben örülsz ha állami cégnél van üres állás.

Hangianix
Azaz 24%.

"ugye elolvastad?" -> nem kell itt még a lájt flém se, np
Igen, olvastam, h ott végzett a tesód, csak sajna az mégse ugyanaz, de oké, jártál oda fél évet. Miket tanultatok MI-n (remélem errõl beszélünk:Ð) az elsõ félévben?
Már miért ne számítana? Szerinted melyik ember tud többet, aki a könnyebb, vagy aki a nehezebb vizsgát is képes teljesíteni?

Hangianix
Kodolanyirol meg annyit, hogy a kommunikacio szak az bufe, de meg mindig a legjobb az orszagban (ez sokat elmond a tobbirol :p ). Gazdaszon is el lehet jutni a vegeig tanulas nelkul, de az evfolyam 40%-a jut el az allamvizsgara, amin 60% megy at.

"érkeztek is az emilek, az egyikben egy elég kockafejû úr képe, mellékletként a summa cum laudes BME-diplomájával, hogy õ jönne ide szervíztechnikusnak havi 90é o.0"
Pont azért mert már azzal se tud elhelyezkedni, mert elvitte elõle a sok hulladékdiplomás a jó állásokat.

A GDF annyira fizetõs, mint a többi egyetem, van fizetõs része is, amúgy jogos a felvetés
Vag hogy lefizesd a vizsgáztatót hogy ne húzzon meg.

Jártam BME-re. Fél évet. 😄 Mellesleg mint írtam (ugye elolvastad?) tesóm ott végzett.

Punkerwork
egyet áruljatok el nekem, ha a GDF fizetõs akkor ugye az a céljuk minél többször meghúzzanak mert hogy több lóvét akasszanak le rólad nem?

Ha nem jutnának be, nem arról menne mindenhol a vita hogy minek ennyi diplomás...

Hangianix
Egy normalis papirral nem allami intezmenyekhez fogsz menni, szoval nem jelent gondot a "selejtes" konkurencia. Mint mondtam 3-4-5 kor van, de inkabb az utobbi es azalatt kihullik a fergese. Persze egy felvetelin, elmeletileg, nemcsak a szaktudast merik, ugyanis ha valaki nem alkalmazkodokepes, vagy nem kommunikal megfeleloen, akkor valoszinuleg inkabb felvesznek valakit, aki lehet, hogy kevesebbet tud, de azt bepotolja gyorsan.

és akkor mi van, ha kemények a vizsgák? mondom, h nem az számít
Ezeket készséggel elhiszem, csak mivel sztem Te egyikbe se jártál (BME, GDF), valójában lövésed sincs a követelmények mivoltáról. Csak egy apróság a (BME-s) diploma értékérõl, bár valószínûleg ez az úriember valami hihetetlen nagy idióta lehetett: tavaly nyáron egy nagyobb számítástechnikai hálózat egyik boltjában dolgoztam szervíztechnikusként. Ugyan a hely biztosítva volt számomra, a központból leszóltak, h mindenképp adjanak fel egy hirdetést a neten, érkeztek is az emilek, az egyikben egy elég kockafejû úr képe, mellékletként a summa cum laudes BME-diplomájával, hogy õ jönne ide szervíztechnikusnak havi 90é o.0
Punkerwork
itt most nem csak a suli keménységérõl van szó, az emberek be se jutnak, pedig szerintem az lenne a normális hogy fölveszik õket és aki nem tanul azt kivágják, de így.....

Tesóm infósként végzett a mûegyetemen, ezért tudom hogy elég kemények a vizsgák. Nem véletlenül számít a BME-s papír elitnek.

GDF-re is jár(t) jópár ismerõsöm. És vannak ismerõseim cégeknél, akik a felvételt intézik, szal tudom mennyit ér egy GDF-es papír. A GDF-et pont az szopja meg aki tanulni akar ott, mert fiktív papírt kap a tudásáról. Ezért akinek számít hogy a késõbbiekben elhelyezkedhessen a diplomájával, és képes tanulni, az jobb ha nem az ilyen hírhedt papírgyárakba megy tanulni.

a tanulmányok mûszaki részében sztem is, csak a szak neve, hogy mûszaki informatika
A BME mûszaki területen a legjobb. Van ahol direkt ilyen diplomát keresnek, nem egy akármilyen hasonlót. Persze az oktatás a BME-n egy kalap szar, ott csak követelményrendszer van, tanulni mindenki tanul ahogy tud, vagy repül. De legalább követelmény van, és a papírja tanúsít valamit. Mondom ezt úgy hogy az én diplomám nem BME-s.

nah, a kodolányit nem ismerem, lehet, h ott lehet lefizetni a tanárt, meg lehet h ott mindenkit átrugdosnak, itt nálunk (GDF) azé kiszórják a szemetet
Ott is. Mint írtam állami cégeknél a papír az papír, tökmind1 milyen. És elég sokan dolgoznak ilyeneknél.

bazz, másodszorra löktök ki... szal nem értem miért nem mondsaz nevet? Mint már elmondtam, nem sokkal jobb a BME, mint pl. a GDF (van összehasonlítási alapom), és nem attól leszel jó szakebmer, hogy kétszer egy évben halálra tömöd a kis buksid válogatott faszságokkal
Persze, persze... Volt pár kodolányis ismerõsöm, ezért a saját szememnek / fülemnek jobban hiszek mint egy fórumos hozzászólásnak. De ez annyira közismert, hogy felesleges is vitatkozni rajta.

Nevet nem mondok, de egyikl nagy távközlési szolgáltatónkról van szó, és ez nyilván nem egyedi eset. Értelemszerûen minden munkáltató azt akarja hogy olyan embert alkalmazzon aki képes elvégezni a munkát amiért õ fizet.

Hangianix
En munkahelyrol beszelek, nem felsooktatasrol.

Ez azért van mert nem fizetik meg hazánkban a munkát. Diplomával lehet annyit keresni amennyit egy hajléktalan segédmunkásnak kéne. Egyszerûen meg kéne fizetni a munkaerõt rendesen, akkor nem akarna mindenki mindenáron diplomát. Persze az természetes hogy a nagyobb tudásra többet fizetnek, de ha már egy szakmunkással / szakközéppel meg lehet élni tisztességesen, akkor aki nem akar tanulni, csak normálisan keresni, az nem fog mindenáron egyetemre menni, hanem elmegy szakinak. Régen ez így is volt, a felvételi rendszer meg gondoskodott róla hogy így is legyen.

hidd el, h kurvára nem számít... pl a gdf-nek, ami nem is a fizusokból él, hanem pl igen sokat keres a nyomdaüzemeltetéssel, és a számalkkal
(y) igaz
np <#puszi>
Jájj, most komolyan utcai legendákra alapozod ezt a dolgot? Mondjál már ilyen nagy cégeket, akik így gondolkoznak? Figyu, mint mrá elõbb is mondtam, a fizetõsöknek ugyanolyan követelményekkel szemben kell megfelelniük, mint az államisoknak, mivel ugyanannyi pénzt kap értünk, államisokért is az iskola, mint a fizetõsökért, csak azt õk fizetik...
"ugyanúgy kibasszák, ha kell"
De nemkell, mert fizet.

Sztem inkább errõl az élet tehet, mert diploma nélkül még megélni se nagyon lehet. Persze hogy mindenki szeretne jobban élni, ezért nem lehet elítélni senkit. Csak éljen úgy jobban hogy nagyobb tudással rendelkezik, és azt kamatoztatja. De csak a valódi tudást.