Fórumozók fényképei
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mellesleg az UL egyik alaptörvénye, hogy úgy adják elõ, hogy ismerõssel történt.
Pihenni meg majd este fogok, felszólításra sajnos nem megy.
Az már más kérdés, hogy a Mongol Birodalom, majd késõbb a Török invázió elõl miért kezdtek Európa felé menekülni, s amikor lecsitultak a dolgok, miért kezdték magukat a "Fárao népe"-nek hívni (tudniillik így kaptak, nem egy helyen áthaladáshoz szükséges ún. "menleveleket" - ma ezt menetlevélnek ill. útlevélnek hívják)...
Az "én" cigánycsoportom, a beások, tulajdonképpen románok.
A román nyelv archaikus változatát beszélik, melyet a XIX. század közepétõl Erdélyben elfelejtettek, és a század végén, a nyelvújítások végképp megreformáltak.
Persze, még így is érthetõ számunkra a román nyelv, de ezt úgy kell elképzelni, mint egy budapesti számára a "pálóc" nyelvjárást --- óma = alma (pl.)
Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
.:i2k:. = IMYke2000 - @ - 2004
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
[/cserf][/fülünyúl]
Annak idején jártam én is így.
De volt olyan hely, ahol meglepõdtek, hogy a pécsi JPTE Komarov (most PTE Babits Mihály) elit Gimnáziumában érettségiztem, és a szakmám földmérõ, meg értek ehhez, ahhoz stb.
Szóval, azoknak, akikrõl "lerí" az arcukról, és azoknak akiknek nem, de a nevük olyan, sajna nem sok esélye van a mai Magyarországon.
Amikor kiderül rólam, beszélgetés közben - mert provokatív módon, kiszoktam hangsúlyozni a vezetéknevem, hogy lássam, miként fogadják a meglepõt - megtudják a származásom, (általában) illendõen visszafogják a meghökölést az emberek.
Nehéz lehet elhinni, hogy egy barbárnak, koszosnak, bunkónak tartott "népségbõl" is lehet valaki egyetemet végzett, értelmiségi szakember, aki többet tud(hat), mint a környezetében - esetleg - bárki.
Ilyenkor az jut eszembe, ami már közhely:
Amerikában az afro-amerikaiak (négerek) sokáig nem tölthettek be közhivatalokat. Aztán megört a jég, a 30-as évek nagy bevándorlási hullámai megjhozták gyümölcsüket, s azok az emberek, nációk, akik itt, Európában gyûlölték a cigányokat, zsidókat, ott, Amerikában megszavazták a niggereknek (bocs) a közhivatalokat...
Áááááá, na mindegy, nem errõl akartam beszélni. Bocs.
Mindennemû, magyarításra vonatkozó kérdés elõtt mindig nézd meg a HONLAPOMON lévõ ".:Magyarítás lista:." -t!
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Én a képek alapján inkább indiainak néztelek volna (ha már keleti népek közül kell válogatni), de ha jól tudom a romák onnan származnak.
Amúgy én szeretek étterembe enni ( jobbakban )
Meg otthon fõzni is imádok.....
Egyánltalán.........imádok enni

www.extragyongy.hu
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Kezdetben botcsinálta pincérke voltam (örültem, ha 2 tányért ki tudtam vinni löttyintés nélkül), aztán a max (amit be mertem vállalni) 6 tányér volt...
Na szóval.
Egyik nap reggelén, megyek be konyha.
Szakácsnéni, akit jól ismertem, mert a szomszéd faluban lakott, veszi elõ a levest a nagy (ipari) hûtõbõl.
Már kezdett gyanús színe lenni nekije, de látom, hogy fogja a nagy kondérkát, és meríti bele egy kisebbe, amit aztán tesz fel a melegítõ gáztûzhelyre...
Az a leves legalább 1 hetes volt, a szélén már kocsonyás csíkok voltak.
Na, képzelhetitek mik vannak még, amikre nem is gondolunk...!
De ez a rejszolás, ez túl tesz mindenen!
Ja, egyébként engem már néztek arabnak, a nagy görbe orrom, meg a kreolosan barna bõröm miatt.
De amikor megmondom nekik, hogy roma származású vagyok, meglepõdnek, és azt mondják (általában), hogy ezt nem is gondolták volna...
http://druglord.buzz.hu/ ;)
...meg még sokkal nívósabb helyeken is sajnos

PEdig már elképzeltelek, amint fõzöd nekem a sok finom pocónövelõ ennivalókat, hmmmm
Most már tudom, miért nem fogok - ezután sem - ilyen vendéglõkben enni...! (Tudom, túláltalánosítás, de nem érdekel, belegondoltam az esetbe, s majdnem elhánytam magam... szóval, soha sem eszem étteremben!)

Dell D610 - Sony Ericsson K810i - Konica Minolta Z10 - 20 centis pénisz - farmerreklámfar - geciszép arc És én ne legyek kemény? http://smc.z8.hu - http://koncertprogram.hu/
[/cserf][/fülünyúl]
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
...