74918
SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/
Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
-
DecenS #25535 Innen onnan... tök random. Ezeket most épp mailben kaptam. :) -
DecenS #25534 "Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé." -
peet69 #25533 LÁL ezek honnan jönnek ? -
DecenS #25532 "Ajándék szesznek ne nézd a fokát!" -
Azt hittem már, hogy ilyen helyen lax :))) -
Ausztriában készült egy hegyi kilátóban tavaly nyáron. :) -
Ne add fel gecca!
Menj mozogj egyet, de ne add fel! -
A fénykép hol készült? Amelyiken az erddö van a háttérben? Az nagyon szép táj! -
Hm. Jó messze van. Kár :( -
Ja, így már más, Kecskeméten.
-
Vagyis úgy kérdezvén, hogy hol lax?
-
Helyileg :) -
Mármint helyileg?
-
Szabina, te hol hajtod álomra a fejed?
-
Ma sikeresen nem sikerült tanulnom egy kukkot sem :( Már bazira unom. Az elmúlt 1-1,5 hétben már csömöröm lett töle :I Nem fognak fölvenni :( -
Szia all! :) -
Sziasztok!
-
Szép jónapot! mindenkinek! -
szerintem idővel itt is meg fog változni, vagy legalábbis enyhülni fog. -
LOL, nem tom :))) -
Pardon :) -
toto2700 #25514 Mindkettő sg-tag?(mert hát ugye ez sg fórumozók fényképei) -
tsodálatos...
-
toto2700 #25512 Eredmémy holnap! Irtam mint állat, de Gyurikánál(tanár) ezt nem lehet tudni, mer geci. -
toto2700 #25511 Király!!! -
És sikerült is? :)
Grat! -
Voilá... 

Ki mondta, hogy mi férfiak nem szeretjük a romantikus gyertyafényes vacsikat? He?
-
toto2700 #25508 Túléltem egy vállalati pénzügyek vizsgát! -
Most egy kicsit gonosz leszek
-
Ezzel egyetértek!!! -
ezaz! fogjunk össze a nemzetért! menjünk politikusnak és hozzuk el a változások korát! 
sztem ahhoz, hogy ilyen lehessen a tanulási rendszer a környezetünkben...
...el kell költözni! :)))))))) -
Én az angol-szász módszert sokkal jobbnak tartom, mint a poroszos magyart, ami a környező országokban is elterjedt. A rengeteg, szóról-szóra visszakérdezett lexikális tudás csak arra jó, hogy megutáltassa a diákokkal a tanulást. Jól mondtad, hogy nincs kreativitás és önmegvalóstási lehetőség. -
Decens: természetesen reformálják, viszont én nem ilyen kis reformokra gondolok, hanem olyanra, amitől a diák megtanul az iskolai évei alatt:
pl.- tervezni,
- időt beosztani,
- nem csak "megtanulni-visszaadni-elfelejteni",
- önálló-, és csapatmunkát,
- stb.
valami ilyesmiket.
Most az jutott eszembe, hogy az amcsikat folyton szidják, mert azt sem tudják, hol van Budapest (tényleg elrontják, és Románia fővérosának gondolják, de ez a mi csőrünket b@ssza), vagy fősuliig alig tanulnak valamit matekból. De a 'jég hátán is megélnek'! Tudnak küzdeni is a sikerért. Most mondhatnák: Jó, jó, ez nálunk is megvan. Hát persze, csak nem olyan arányban. Ezen kívül nálunk sok felesleges dolgot is tanítanak. Én pl. gimiben tanultam matek fakt-on a főiskolai anyagot, aztán fősulin megint, és mára totál elfelejtettem. Középiskolában tanultam földrajzt, kémiát, biológiát, irodalmat amik mind "hasznos" tárgyak, csak egy szűk rétegnek hasznosak. Lehet ezeket a tárgyakat tanítani, sőt kell is! Csak az nem jó szerintem, hogy feladják a megtanulandó anyagot, és azt kérik vissza egy az egyben. Önmegvalósítás nincs is, ami az ember egyik legfontosabb mozgatója. Kreativitást szinte képtelenség belevinni a tanulmányokba. Egyelőre sajna nincs ötletem, hogy mit és hogyan kéne változtatni, de dolgozom rajta!
És földrajzból sajna mi sem vagyunk ám túl jók...(akinek nem inge...)
"A színvonal meg egyre csak romlik..." - ez asszem nem kétséges.
-
DecenS #25502 A magyar oktatási rendszert idestova 10 éve egyfolytában reformálják. Sajnos. Eleddig annyit értek csak el, hogy a tanárok létszáma megfeleződött (Bokros-csomag), és a diákok látszama kétszereződött (Fidesz kormány). A színvonal meg egyre csak romlik...
-
egyetértek...
szerintem lassan megérik a magyar oktatási rendszer egykiadós reformra!
-
Szeretem-e, amit csinálok?
Igazából már jóideje nem csinálok semmit...de azt jól!
Néha gondolok egyet, megrázom magam, és akkor egy ideig mozgalmasabbak a napok, keresek egy kis pénzt...aztán ismét visszazökkenek a csipkerózsika álomba...és hagyom, hogy más termelje a pénzt, igaz így kevesebb jut nekem, de nyugalmasabb az élet, és azzal foglalkozom, amivel akarok.
Amúgy nyitott vagyok bármire, ha pénzről van szó, és nem kell megalázkodnom, vagy segget nyalnom.... -
Ezzel nem azt mondtam, hogy nem szeretek, nem akarok tanulni...csak, hogy nem közoktatás szinten.
Sokminden érdekel, érdekelt már egészen kiskoromtól kezdve.
De nekem a közoktatás túlontúl kötött... -
DecenS #25498 Amondó vagyok, még ma sem feltétlenül szükséges diploma az életben való érvényesüléshez. Legfeljebb könnyebbséget jelent. -
A programozást én is értettem, amikor tanultam. Csak sajnos abból nem lesz diploma :I -
azt kell csinálni, ami érdekel. aztán vagy lesz rá kereslet (vagy el tudod magad adni), vagy nem...
Fizika, Matek nekem sem nagyon megy, ennek ellenére elprogramozgatok több nyelven is... :)