74918

SG Fórumozók Képtára - http://tagok.sg.hu/keptar/

Nincs "Szívkirályevolúsün", képzeld oda, ha fáj!

Képberakás előtt olvasd el: Gyakran Ismételt Kérdések
  • DecenS
    Innen onnan... tök random. Ezeket most épp mailben kaptam. :)
  • DecenS
    "Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé."
  • peet69
    LÁL ezek honnan jönnek ?
  • DecenS
    "Ajándék szesznek ne nézd a fokát!"
  • Gfreiter
    Azt hittem már, hogy ilyen helyen lax :)))
  • Szabina
    Ausztriában készült egy hegyi kilátóban tavaly nyáron. :)
  • Z
    Ne add fel gecca!

Menj mozogj egyet, de ne add fel!
  • Gfreiter
    A fénykép hol készült? Amelyiken az erddö van a háttérben? Az nagyon szép táj!
  • Gfreiter
    Hm. Jó messze van. Kár :(
  • Szabina
    Ja, így már más, Kecskeméten.
  • Gfreiter
    Vagyis úgy kérdezvén, hogy hol lax?
  • Gfreiter
    Helyileg :)
  • Szabina
    Mármint helyileg?
  • Gfreiter
    Szabina, te hol hajtod álomra a fejed?
  • Gfreiter
    Ma sikeresen nem sikerült tanulnom egy kukkot sem :( Már bazira unom. Az elmúlt 1-1,5 hétben már csömöröm lett töle :I Nem fognak fölvenni :(
  • Gfreiter
    Szia all! :)
  • Szabina
    Sziasztok!
  • PAYNE
    Szép jónapot! mindenkinek!
  • FtranX
    szerintem idővel itt is meg fog változni, vagy legalábbis enyhülni fog.
  • Gfreiter
    LOL, nem tom :)))
  • Gfreiter
    Pardon :)
  • toto2700
    Mindkettő sg-tag?(mert hát ugye ez sg fórumozók fényképei)
  • Kata
    tsodálatos...
  • toto2700
    Eredmémy holnap! Irtam mint állat, de Gyurikánál(tanár) ezt nem lehet tudni, mer geci.
  • toto2700
    Király!!!
  • Gfreiter
    És sikerült is? :)
    Grat!
  • Gfreiter
    Voilá...

Ki mondta, hogy mi férfiak nem szeretjük a romantikus gyertyafényes vacsikat? He?
  • toto2700
    Túléltem egy vállalati pénzügyek vizsgát!
  • Gfreiter
    Most egy kicsit gonosz leszek
  • Gfreiter
    Ezzel egyetértek!!!
  • Z
    ezaz! fogjunk össze a nemzetért! menjünk politikusnak és hozzuk el a változások korát!

sztem ahhoz, hogy ilyen lehessen a tanulási rendszer a környezetünkben...

...el kell költözni! :))))))))
  • FtranX
    Én az angol-szász módszert sokkal jobbnak tartom, mint a poroszos magyart, ami a környező országokban is elterjedt. A rengeteg, szóról-szóra visszakérdezett lexikális tudás csak arra jó, hogy megutáltassa a diákokkal a tanulást. Jól mondtad, hogy nincs kreativitás és önmegvalóstási lehetőség.
  • Z
    Decens: természetesen reformálják, viszont én nem ilyen kis reformokra gondolok, hanem olyanra, amitől a diák megtanul az iskolai évei alatt:

pl.- tervezni,
    - időt beosztani,
    - nem csak "megtanulni-visszaadni-elfelejteni",
    - önálló-, és csapatmunkát,
    - stb.

valami ilyesmiket.

Most az jutott eszembe, hogy az amcsikat folyton szidják, mert azt sem tudják, hol van Budapest (tényleg elrontják, és Románia fővérosának gondolják, de ez a mi csőrünket b@ssza), vagy fősuliig alig tanulnak valamit matekból. De a 'jég hátán is megélnek'! Tudnak küzdeni is a sikerért. Most mondhatnák: Jó, jó, ez nálunk is megvan. Hát persze, csak nem olyan arányban. Ezen kívül nálunk sok felesleges dolgot is tanítanak. Én pl. gimiben tanultam matek fakt-on a főiskolai anyagot, aztán fősulin megint, és mára totál elfelejtettem. Középiskolában tanultam földrajzt, kémiát, biológiát, irodalmat amik mind "hasznos" tárgyak, csak egy szűk rétegnek hasznosak. Lehet ezeket a tárgyakat tanítani, sőt kell is! Csak az nem jó szerintem, hogy feladják a megtanulandó anyagot, és azt kérik vissza egy az egyben. Önmegvalósítás nincs is, ami az ember egyik legfontosabb mozgatója. Kreativitást szinte képtelenség belevinni a tanulmányokba. Egyelőre sajna nincs ötletem, hogy mit és hogyan kéne változtatni, de dolgozom rajta!

És földrajzból sajna mi sem vagyunk ám túl jók...(akinek nem inge...)

"A színvonal meg egyre csak romlik..." - ez asszem nem kétséges.
  • DecenS
    A magyar oktatási rendszert idestova 10 éve egyfolytában reformálják. Sajnos. Eleddig annyit értek csak el, hogy a tanárok létszáma megfeleződött (Bokros-csomag), és a diákok látszama kétszereződött (Fidesz kormány). A színvonal meg egyre csak romlik...
  • Z
    egyetértek...

szerintem lassan megérik a magyar oktatási rendszer egykiadós reformra!
  • hykao
    Szeretem-e, amit csinálok?
    Igazából már jóideje nem csinálok semmit...de azt jól!
    Néha gondolok egyet, megrázom magam, és akkor egy ideig mozgalmasabbak a napok, keresek egy kis pénzt...aztán ismét visszazökkenek a csipkerózsika álomba...és hagyom, hogy más termelje a pénzt, igaz így kevesebb jut nekem, de nyugalmasabb az élet, és azzal foglalkozom, amivel akarok.
    Amúgy nyitott vagyok bármire, ha pénzről van szó, és nem kell megalázkodnom, vagy segget nyalnom....
  • hykao
    Ezzel nem azt mondtam, hogy nem szeretek, nem akarok tanulni...csak, hogy nem közoktatás szinten.
    Sokminden érdekel, érdekelt már egészen kiskoromtól kezdve.
    De nekem a közoktatás túlontúl kötött...
  • DecenS
    Amondó vagyok, még ma sem feltétlenül szükséges diploma az életben való érvényesüléshez. Legfeljebb könnyebbséget jelent.
  • Gfreiter
    A programozást én is értettem, amikor tanultam. Csak sajnos abból nem lesz diploma :I
  • cSuwwi
    azt kell csinálni, ami érdekel. aztán vagy lesz rá kereslet (vagy el tudod magad adni), vagy nem...

Fizika, Matek nekem sem nagyon megy, ennek ellenére elprogramozgatok több nyelven is... :)