300
melyik a jó? nektek milyen van?
-
#98 :D -
#97 -
#95 Meg ha pénzt veszel fel akkor is von le valami díjat nem? -
#94 anyámnak most egy Visa Electron van
kerülvalamibe hogy le válsa Mastercard-ra? -
#93 #90: ha nincs számlád akkor honnan szeretnéd hogy a kártya működjön? amikor megcsináltatod a banknál a számlát, rögtön rá fognak kérdezni, hogy kérsz-e bankkártyát hozzá. -
#92 Na meg persze asszem van számla fenn tartási díj is. Havi x összeg. -
#91 ha a 20ezret 1 évre berakod, és lekötöd úgy, hogy ne is férhess hozzá 1 évig, akkor kamatozni fog neked a Junioros számládon kb 1200 forintot, ha meg úgy akarod, hogy fel is vehesd, akkor kb 140-et (egyszáznegyven forint, kb 1 kiló kenyér). -
#90 "Visa Electron meg a kártya típusa, amit igényelhetsz, ha van náluk számlád"
és ha nincs?
akkor csinálnak eggyet +adják a kártyát? -
#89 thx -
#88 na akkor mégegyszer és utoljára:
az OTP Junior az a csomag neve, amit az otp nyújt diákok számára.
a Visa Electron meg a kártya típusa, amit igényelhetsz, ha van náluk számlád. nem CSAK az otp-nél kaphatsz electronos kártyát, és nem CSAK a juniorhoz. ez egy nemzetközi rendszer, és 4 kártyatípus van benne amit a magyar bankok is nyújtanak. a VISA Classic , a Visa Electron , az Eurocard/Mastercard, és a Cirrus/Maestro
ezek 2 céghez tartoznak: a VISA International, és a Mastercard - akik jónéhány éve összevonták magukat az európai alcsoportjukkal, az Eurocard-al, ezért lett EC/MC a nevük.
mondomén, hogy nagyon nem vagy még tisztában a dolgokkal... -
#87 és erre tud valaki? -
#86 :((( -
#85 Ezt most így gondolod. De ha ezeket a pénzeket a kezedbe kapod szerintem még a bankig se fogsz vele elérni. Ráadásul amit írtál összeget (20000Ft.) az szinte semmit nem fog kamatozni,hogy neked az megérje. Inkább nálad romoljon a pénz mint a bank élősködjön rajta -
#84 nem igazán értem
mert ha minden hónap 1ezer akkor 1évben 12ezer+kb 5-6-7ezer a húsvét+szüli napi pénz 1-2-3ezer+ha pl van még valami pl névnap, karácsony stb..
legalább 1évben 20ezerezt nem éri meg be rakni és kamatoztatni? -
#83 lefogadják=elfogadják -
#82 lehet hogy inkabb télleg tartozkodod tőle 1enlőre
de egyépként ezekszerint ahol anyám Visaelectron kártyáját elfogadják ott a Juiort is lefogadják? (mivel azt mondtad hogy a junior nem számít csak a electron) -
#81 mennyit jársz külföldön úgy, hogy nem viszel magaddal annyi pénzt amennyi kell?
bankközi utalásnak nincs plusz tranzakciós díja, csak több időbe telik (mondjuk 1 nap a fél nap helyett)
nekem otpjunior volt visaelectron kártyával, és havonta talán 1x vettem fel pénzt róla, és talán 2-3 havonta 1x vásároltam vele... neked még kevesebb pénzed lenne rajta, teljesen felesleges hogy a bankok belőled éljenek... ez a pár forint romoljon otthon neked. -
#80 Azon gondolkodtam hogy a zsebpénzemet is megkaphatnám a kártyára csak át utalnak a szüleim havi 1000ft-t és kész :)
nem is rossz ötlet.
Ha Otp-ről utalnak K&H ra az mennyiben drágább mint Otp-ről Otp-re? -
#79 azt mondja hogy a rendelkezésre állo külföldi atm nél hogy a Cirrus-Maestro több van -
#78 Most olvasom a táblázatot és nem is tudom
A Juniorral több pénzt lehet felvennni(/nap) és (bár nem hiszem hogy szükség lenne nagy pénzek felvételére nekem)
akkor a juniorral korlátlan a készpénz felvételi limit(darab/nap) a Trambulinnál meg csak 3(bár itt sem hiszem hogy szükségem lenne tobb mint napi 3 sot sokkal vesebb is elég)
de olcsobb a kézpénz felvétel a Trambulinnal
fogalmam sincs meliyket :( -
#77 és az electron kártyákat nem fogadják el internetes vásárlásnál sem. (ugyanez igaz a maestro-ra is)
-
#76 nem attól függ, hogy juniorod van-e vagy sem, hanem hogy VISA vagy VISA Electron kártyád van. és az electront vásárlásnál - ha elektromos feldolgozás van - elfogadják gyakorlatilag mindenhol, ott nem, ahol dombornyomott kártyát kérnek, mert nincs leolvasójuk, csak egy csekkre "húzzák rá" a számot, és te azt aláírod (nagyon ritka) -
#75 Az Otp juniornal az elfogadás úgy van hogy bárhol elfogaják ahol a visa-t elfogadjak vagy a juniormiatt korlátozva van? -
#74 1ébként olvasok is.
de én nem látom hol irtad volna le 2x a Maestronak mennyi köze van a Mastercardhoz -
#73 ha érdekelne a téma nem csak írnál, hanem olvasnál is. -
#72 hmm vallszeg rá veszem a szüleimet hogy az otpnél csináltassunk egy MasterCard Internet kártyát
-
#71 bár ahogy nézem a gépem órája nem eggyezik az sg órájával :(( -
#70 szted ha nem érdekelne a téma akkor miert reagálok ilyen gyorsan? :) -
#69 annyi, mint amennyi az Electronnak a Visa-hoz. de ezt is leírtam már kétszer, de ezekszerint nem érdekel annyira a téma, hogy olvasgass. -
#68 a Maestronak mennyi köze van a Mastercard hoz? -
#67 a maestro egy csomagtípus, a visa meg egy cég... továbbra sem vagy tisztában az alapokkal, tényleg várnod kellene vele... -
#66 apámnak is Otpvan anyámnak is Otpvan
valszegg én is Otp-t választom (a visa az van olyan híres mint a Maestro?) meg mobilteló feltöltés miatt is hasznos -
#65 onnantól hogy beiratkozol egy fősulira vagy egyetemre kelleni fog a számla, meg akkor már jó, ha van hozzá kártya is. -
#64 14 évesen szerintem is felesleges a bankkártya. Majd akkor ha már dolgozól és arra utalják a fizetésedet. Mert csak lekarcol a bank feleslegesen -
#63 Egyébként szvsz a plusz szolgáltatások a fontosak.
Külföldi utazási biztosítás, autó assistance... -
#62 Persze 1000 ft az éves díj, plusz tranzakciós díjak etc.
Majd csak néz, hogy milyen sápot szednek le a szülinapi, névnapi, karácsonyi, húsvéti pénzekről. -
#61 akkor egyelőre felejtsd el a bankkártyázást. ráérsz vele. -
#60 plase az össze hasonlító táblázat szerint mondjátok meg hogy miben melyik a jobb és melyik rosszabb
(én nem igazán értem) -
Cat #59 otp juniorral is simán tudsz külföldön is bárhol felvenni bármely VISA logos automatából (az automaták 99%a az). Más kérdés hogy drága, de minden idegen ATMben az, még itthon is. -
#57 Egy kis nyelvtanóra Adam úrfi. Nem egyépként, hanem egyébként. ;)