Bankok,Bankártyák,Hitelkártyák

← ElőzőOldal 6 / 6

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Adam5
"ja, es az otp junior-eknak is van e-bankjuk..."
télleg?
oops
akkor fogalmam sincs hogy melyiket :((

Adam5
ja oops igazad van
de szted mennyit kérhetnek még +ezert?

Dzsini
lehet, csak neten vasarolni nem lehet, es nem "dombornyomasos" kartya
van 2 csokkentett kartya tipus a Visa Electron es a Cirrus Maestro - ezek nem jok netes vasarlashoz, es nem fogadjak el mindenhol fizetoeszkozkent, de barkinek lehet
es van a 2 "nagy" tipus a Visa Classic es az Eurocard/Mastercard, ezek joval nagyobb kezdotoket vagy fix allando utalast igenyelnek, ergo dolgozo/felnottek szamara vannak - ezek mar dombornyomottak, es mindenhol elfogadjak.
de ezek mind bankkartyak, a hitelkartya megint mas dolog, az meg abszolut nem elterjedt nalunk.
ja, es az otp junior-eknak is van e-bankjuk...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Taranov
Nem a Visa kínálja ezeket a szolgáltatásokat, hanem a bank, a Visa meg Maestro csak a kártya típusát és lehetséges szolgáltatásokat befolyásolja.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Születési anyakönyvi kivonat kell, ha jól tudom.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Adam5
oops bocsi most latom hogy a #37 és a #38 elment
bocsi

Adam5
Asszem most már tuti hogy a K&H trambulin Maestro fogom választani
pluss még ezt a e-bankot

a Személyi igazolványhoz kell a diák igazolvány be mutatása?

Adam5
link
ilyet is kínál a visa?

Adam5
pontosabban azt is be kell mutatni?

Adam5
a személyi igazolványhoz kell a diák igazolvány?

Adam5
március 22én leszek 14éves
utána húzunk személyi igazolványt csinálni
utána meg a bankkártya
csak még nem tom melyiket

Adam5
nem tom

Taranov
Visa electronnal nem lehet külföldön fizetni?

Taranov
A név az semmit sem számít.
A Visa electron meg olyan visás.

Taranov
sok

Adam5
meg hogy a Cirrus-Maestro Trambulin külföldön is lehet használni (a K&H ezt irja)

Adam5
"a K&H adja a Trambulint abból mennyi van?"
mármint autómata mennyi van sok?

Adam5
a K&H adja a Trambulint abból mennyi van?
egyépként itt a lista ami lehet nekem:
VISA Electron Teenager
Cirrus-Maestro Trambulin
VISA Electron Junior Plusz
VISA Electron Euro<26

ti melyiket ajánljátok?
nem is tudom de a Maestro valahogy olyan Mastercardos
és nekem ez tetszik benne :)

Taranov
Biztos nincs szerintem. Az internetes vásárlás már komolyabb dolog, mondjuk én is kicsit tartok tõle, bár lehet, hogy ez a XXI. században már alaptalan.

Adam5
van olyan kártya amivel lehet interneten vásárólni és 14évesnek is lehet?

Dzsini
nézd meg mennyi pénzfelvevõ automata van a városban attól a banktól akik a trambulint adják, és ez alapján dönts - úgyis leginkább arra fogod használni.
a C-M meg ugyanolyan jó mint a Visa Electron - semmire pénzfelvételen meg személyes vásárláson kívül.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Adam5
elõszõr kb 5000ft
és a Cirrus-Maestro Trambulinról mi a véleményetek?

Dzsini
...a párezer forintnál meg évente akkorasokat számít, hogy 1 vagy 3%-ot kamatozik... felesleges plusz kötés a szülõhöz szerintem. (ez a lekötetlen betét, a lekötött meg 1 évre mondjuk 9% a 7% helyett, de ennyi pénze nem hiszem, hogy lesz rajta)

Taranov
Ha van szülõdnek kártyája és elmúlsz majd 14 éves, akkor tudsz végülis társkártyát is rendelni és akkor a kamatod ugyanolyan, mint szülõdnek.

Dzsini
...plusz OTP-s felvevöhely annyi van mint a szemét, a többiböl sokkal kevesebb.
(meg a junior-t meg lehet nyitni 1000ft-al)
nekem idáig ez volt, most cserlétetem át "nagy" számlára
a kamatok lekötetlen betétre viccesek, lekötöttre kicsit jobbak, dehát ez nem is arra való még.

nyugodtan használd az otp juniort, nekem is az van, ugyanis itt a legkisebbek a járulékos költségek. Máshol fizetni kell havonta a számlakivonatért, marhadrága a pénzfelvétel atmbõl, és legalább egy ezresre lehuznak amikor kártyaváltás van. Juniornál ilyenek nincsenek.

Taranov
Pff, nem tudom, de utánanézek. Holnap megmondom.

0ppika
Mennyi pénzt akarsz berakni?

http://epica.nl

I.C.ram
nekünk is Visa electronunk volt, de azzal szart sem érek netes vásárlással, pedig a neve csalóka. :(
I.C.ram
Mennyi a kamat/év?
Taranov
A kártya visa electron.

Taranov
Nekem CIB társkártya van mutteroméhoz, (mármint ahhoz társkártya) és ugyanazt a kamatot fizetik, mint neki, csak õ mehet a bankba intézni a kártyával kapcsolatos ügyeket.
Mondjuk nekem a bankkártya nem volt fontos, csak a bankszámla.

Dzsini
se a visa electront, se a cirrus-maestrot nem lehet netes vásárlásra használni, innentõl nagyjából mindegy melyiket választod. majd 24-25 éves korodban meg beváltasz teljes EC/MC-re vagy VISA-ra - de ezek közül is azt válaszd, amelyik tetszik.

Adam5
és a Cirrus-Maestro, Trambulin (14 éves kortól) ?
az jobb?

Adam5
végülis nem vezthetek..
évi 1000ft kb a díja
minden hónapban zsebpénz+húsvéti pénz+szüli napi pénz
+kamat csak megéri azzal az 1ezer el szemben

Calver
nemtom, sztem csak megnehezíti az életed, de néha muszáj, pl Rage Against the Machine-es polo rendeléséhez nekem is kell csináltatni, de amugy életbe nem fogom használni sztem

"The trees move. Do you not see it?"

Adam5
weblap:
kártyák

Adam5
mé?

Punker
OTP szerintem felejtsd el....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
az sose árt....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Adam5
Egyépként Otp nél van Junior kártya valszeg azt fogok csináltatni

Adam5
:D

Calver
onnan hogy figyelek mindenre és megjegyzek mindent. többek között ezt is sikerült.

Adam5
honnan tudod a korom?

Calver
behalok bazze, 13 évesen hitelkártya...

Adam5
Nektek melyik jön be?

← ElőzőOldal 6 / 6