300
melyik a jó? nektek milyen van?
  • Adam5
    :D
  • Fefe
  • Fefe
    Meg ha pénzt veszel fel akkor is von le valami díjat nem?
  • Adam5
    anyámnak most egy Visa Electron van
    kerülvalamibe hogy le válsa Mastercard-ra?
  • Dzsini
    #90: ha nincs számlád akkor honnan szeretnéd hogy a kártya működjön? amikor megcsináltatod a banknál a számlát, rögtön rá fognak kérdezni, hogy kérsz-e bankkártyát hozzá.
  • Fefe
    Na meg persze asszem van számla fenn tartási díj is. Havi x összeg.
  • Dzsini
    ha a 20ezret 1 évre berakod, és lekötöd úgy, hogy ne is férhess hozzá 1 évig, akkor kamatozni fog neked a Junioros számládon kb 1200 forintot, ha meg úgy akarod, hogy fel is vehesd, akkor kb 140-et (egyszáznegyven forint, kb 1 kiló kenyér).
  • Adam5
    "Visa Electron meg a kártya típusa, amit igényelhetsz, ha van náluk számlád"
    és ha nincs?
    akkor csinálnak eggyet +adják a kártyát?
  • Adam5
    thx
  • Dzsini
    na akkor mégegyszer és utoljára:
    az OTP Junior az a csomag neve, amit az otp nyújt diákok számára.
    a Visa Electron meg a kártya típusa, amit igényelhetsz, ha van náluk számlád. nem CSAK az otp-nél kaphatsz electronos kártyát, és nem CSAK a juniorhoz. ez egy nemzetközi rendszer, és 4 kártyatípus van benne amit a magyar bankok is nyújtanak. a VISA Classic , a Visa Electron , az Eurocard/Mastercard, és a Cirrus/Maestro
    ezek 2 céghez tartoznak: a VISA International, és a Mastercard - akik jónéhány éve összevonták magukat az európai alcsoportjukkal, az Eurocard-al, ezért lett EC/MC a nevük.
    mondomén, hogy nagyon nem vagy még tisztában a dolgokkal...
  • Adam5
    és erre tud valaki?
  • Adam5
    :(((
  • Fefe
    Ezt most így gondolod. De ha ezeket a pénzeket a kezedbe kapod szerintem még a bankig se fogsz vele elérni. Ráadásul amit írtál összeget (20000Ft.) az szinte semmit nem fog kamatozni,hogy neked az megérje. Inkább nálad romoljon a pénz mint a bank élősködjön rajta
  • Adam5
    nem igazán értem
    mert ha minden hónap 1ezer akkor 1évben 12ezer+kb 5-6-7ezer a húsvét+szüli napi pénz 1-2-3ezer+ha pl van még valami pl névnap, karácsony stb..
    legalább 1évben 20ezerezt nem éri meg be rakni és kamatoztatni?
  • Adam5
    lefogadják=elfogadják
  • Adam5
    lehet hogy inkabb télleg tartozkodod tőle 1enlőre
    de egyépként ezekszerint ahol anyám Visaelectron kártyáját elfogadják ott a Juiort is lefogadják? (mivel azt mondtad hogy a junior nem számít csak a electron)
  • Dzsini
    mennyit jársz külföldön úgy, hogy nem viszel magaddal annyi pénzt amennyi kell?

bankközi utalásnak nincs plusz tranzakciós díja, csak több időbe telik (mondjuk 1 nap a fél nap helyett)

nekem otpjunior volt visaelectron kártyával, és havonta talán 1x vettem fel pénzt róla, és talán 2-3 havonta 1x vásároltam vele... neked még kevesebb pénzed lenne rajta, teljesen felesleges hogy a bankok belőled éljenek... ez a pár forint romoljon otthon neked.
  • Adam5
    Azon gondolkodtam hogy a zsebpénzemet is megkaphatnám a kártyára csak át utalnak a szüleim havi 1000ft-t és kész :)
    nem is rossz ötlet.
    Ha Otp-ről utalnak K&H ra az mennyiben drágább mint Otp-ről Otp-re?
  • Adam5
    azt mondja hogy a rendelkezésre állo külföldi atm nél hogy a Cirrus-Maestro több van
  • Adam5
    Most olvasom a táblázatot és nem is tudom
    A Juniorral több pénzt lehet felvennni(/nap) és (bár nem hiszem hogy szükség lenne nagy pénzek felvételére nekem)
    akkor a juniorral korlátlan a készpénz felvételi limit(darab/nap) a Trambulinnál meg csak 3(bár itt sem hiszem hogy szükségem lenne tobb mint napi 3 sot sokkal vesebb is elég)
    de olcsobb a kézpénz felvétel a Trambulinnal
    fogalmam sincs meliyket :(
  • Dzsini
    és az electron kártyákat nem fogadják el internetes vásárlásnál sem. (ugyanez igaz a maestro-ra is)
  • Dzsini
    nem attól függ, hogy juniorod van-e vagy sem, hanem hogy VISA vagy VISA Electron kártyád van. és az electront vásárlásnál - ha elektromos feldolgozás van - elfogadják gyakorlatilag mindenhol, ott nem, ahol dombornyomott kártyát kérnek, mert nincs leolvasójuk, csak egy csekkre "húzzák rá" a számot, és te azt aláírod (nagyon ritka)
  • Adam5
    Az Otp juniornal az elfogadás úgy van hogy bárhol elfogaják ahol a visa-t elfogadjak vagy a juniormiatt korlátozva van?
  • Adam5
    1ébként olvasok is.
    de én nem látom hol irtad volna le 2x a Maestronak mennyi köze van a Mastercardhoz
  • Dzsini
    ha érdekelne a téma nem csak írnál, hanem olvasnál is.
  • Adam5
    hmm vallszeg rá veszem a szüleimet hogy az otpnél csináltassunk egy MasterCard Internet kártyát
  • Adam5
    bár ahogy nézem a gépem órája nem eggyezik az sg órájával :((
  • Adam5
    szted ha nem érdekelne a téma akkor miert reagálok ilyen gyorsan? :)
  • Dzsini
    annyi, mint amennyi az Electronnak a Visa-hoz. de ezt is leírtam már kétszer, de ezekszerint nem érdekel annyira a téma, hogy olvasgass.
  • Adam5
    a Maestronak mennyi köze van a Mastercard hoz?
  • Dzsini
    a maestro egy csomagtípus, a visa meg egy cég... továbbra sem vagy tisztában az alapokkal, tényleg várnod kellene vele...
  • Adam5
    apámnak is Otpvan anyámnak is Otpvan
    valszegg én is Otp-t választom (a visa az van olyan híres mint a Maestro?) meg mobilteló feltöltés miatt is hasznos
  • Dzsini
    onnantól hogy beiratkozol egy fősulira vagy egyetemre kelleni fog a számla, meg akkor már jó, ha van hozzá kártya is.
  • Fefe
    14 évesen szerintem is felesleges a bankkártya. Majd akkor ha már dolgozól és arra utalják a fizetésedet. Mert csak lekarcol a bank feleslegesen
  • Lteebee
    Egyébként szvsz a plusz szolgáltatások a fontosak.

Külföldi utazási biztosítás, autó assistance...
  • Lteebee
    Persze 1000 ft az éves díj, plusz tranzakciós díjak etc.

Majd csak néz, hogy milyen sápot szednek le a szülinapi, névnapi, karácsonyi, húsvéti pénzekről.
  • Dzsini
    akkor egyelőre felejtsd el a bankkártyázást. ráérsz vele.
  • Adam5
    plase az össze hasonlító táblázat szerint mondjátok meg hogy miben melyik a jobb és melyik rosszabb
    (én nem igazán értem)
  • Cat #59
    otp juniorral is simán tudsz külföldön is bárhol felvenni bármely VISA logos automatából (az automaták 99%a az). Más kérdés hogy drága, de minden idegen ATMben az, még itthon is.
  • cSuwwi
    Egy kis nyelvtanóra Adam úrfi. Nem egyépként, hanem egyébként. ;)