300
melyik a jó? nektek milyen van?
  • Danny1987
    A visa és visa elektron között ugye nincs különbség.
    Ha az mkb -s bankkártyámra Visa electron van írva akkor fizethetek olyan online vállalkozásoknak akik csak visa fizetési módot adnak meg lehetőségnek?
  • Bogyo5
    Budapest Banknál vagyok. Napokban olvastam, hogy megéri átállni netes ügyintézésre. Abból a szempontból biztos kényelmesebb, hogy nem kell bankba járkálni kisebb ügyek végett, de az anyagi oldaláról nem világosítottak fel a cikkben. Majd utánajárok, hogy mennyivel kell többet fizetnem, de gondolom vannak olyanok is amiért kevesebbet számolnak.
  • gonosszka
    szerintem csak nagyon kevés olyan bank van aki nem kér plusz pénzt az e-bank szolgáltatásokért! De ha kell is fizetni érte csak nagyon minimális összegről van szó, én úgy gondolom! Még soha nem néztem meg, hogy tőlem mennyit vonnak le ezért :D de majd legközelebb végigolvasom a számlavezetésemet! Te melyik banknál vagy Bogyo5 ?
  • Freetami
    Vannak olyan bankok úgy emlékszem, akik nem kérnek plusz pénzt az internet bankért, hanem alapból benne van a számlavezetési díjban. Érdemes utána nézni, mert sokkal kényelmesebb neten keresztül intézni a bankügyeket.
  • Bogyo5
    Én most akarok a bankomnál e-bank szolgáltatást megrendelni. Többet kell majd így fizetnem a banknak? Mert ha drága, akkor maradnék a hagyományos módszernél.
  • Freetami
    Szerintem nézd meg valamelyik banknak az oldalát, biztosan választ kapsz, vagy kérdezd meg őket.
  • grizzly21
    nem, azt vagom:) csak hogy mit kell csinalni egy paycheck-el h penzem legyen belole..
  • dalma5
    Amazon.com vagy íbéj annak számít? :D
  • grizzly21
    kulfoldi bankolassal, paycheck-el van valakinek tapasztalata/infoja?
  • grizzly21
    a kreditkartyaszamot vedik szerintem, ami a titkos koddal meg a lejarati szammal mar eleg jo:)
  • dalma5
    Mármint mindenki rohadtul védi a bankszámlaszámát, peg ha ellopják akk végülis semmit nem érnek vele. Szal minek védik akk ennyire? Mer ugye utalni sem tudnak róla.
  • gibbone
    Semmit?! :D Vagy nem értem mit akarsz egy bankszámlaszámmal. Nem adnak ki semmilyen adatot, még rokonoknak sem. Tehát bemegy anyukád hogy tudni szeretné mire veri el a fia a sok pénzét nem mondják el anyucinak :)
  • dalma5
    Akkor igazából egy bankszámlaszámmal mit lehet kezdeni?
  • Danny1987
    Az iban az mi?
    Ha leiród a számát vkinek azzal még nem tud mit kezdeni vele.
    Ez is olyan mint a bankszámlaszám?
  • Mighty
    Mivel ez a két adat banktitok, nem.
  • Japep

Hello!
    Bankszámla-szám alapján vissza lehet valahogyan keresni egy személyt?
    Azaz tudom a nevét, a számlaszámát de a címe érdekelne.

Köszi előre is!
  • ribot
    Jó tanácsok! Bár tényleg csak józan ész kell hozzá és az ember ezekre a dolgokra magától is rájön!
  • dalma5
    De így készhez kapva sokkal csábítóbbak. És lehet, hogy te kihagynál valamit, itt viszont szépen rendezetten van összeszedve minden.
  • nagyadam77
    Nem rossz, értelmes tanácsok de ezeket bárki megcsinálhatja magától is csak egy kis józan ész kell hozzá.
  • notcha
    Nézd meg itt a hasznos rovatot. Szerintem teljesen életszerű, hasznos példák, és valamennyit tényleg meg lehet takarítani, ha az ember komolyan veszi.
  • dalma5
    Melyik bankokra gondolsz?
  • ribot
    Az a baj, hogy nagyon kicsi a kamat! Lehet, hogy biztosan megkapod a pénzed, de én úgy vagyok vele, hogy ilyen kamat mellett inkább magamnál tartom a pénzt legalábbis az biztos, hogy nem kötöm le mondjuk 1 évre.
  • notcha
    Hát a bank sem egy jótékonysági intézmény, és le is vonják a jutalékukat rendesen az összes lehetséges csatornán (pl. sms-díj, utalások díja, csoportos beszedés stb...) Meg ott van még a kamatadó is, amit az állam lenyes még, bár erről nem a bankok tehetnek. Ami pozitív, hogy ha lekötöd a pénzed, azt biztosan megkapod, amit meg kell és nincs rizikó. Meg van egy két bank is ami azért tényleg próbál az embereknek segíteni olyan dolgokban, amik a mindennapokban is jól jöhetnek.
  • nagyadam77
    Van esetleg valami konkrét negatív élményed vagy miért mondod hogy a bankok se jók? Szerintem ha az ember körbenéz és picit utánaolvas ennek-annak lehet jól fialtatni pénzt bankban is. Nem azt mondom hogy gyorsan de tisztességesen. :)
  • notcha
    A tőzsde veszélyes biznisz, legalább akkorát lehet bukni rajta, mint nyerni. Bár a párnás megoldás sem a legjobb :) Akkor maradnak a bankok, bár azokról sem lehet túl sok jót hallani mostanában...
  • dalma5
    De kamatoztatni sem feltétlen éri meg. Mármint mindenképp kell, hogy egy bizonyos összeget elérjen, mielőtt beteszik kamatozni. És akkor sem biztos, hogy úgy marad, mivel interneten keresztül már meg lehet szüntetni a lekötést. Így sajna nagy a kísértés :)
  • nagyadam77
    A tőzsde az átlagember számára (pláne most) elég felejtős. Meg tényleg az se mindegy hogy mennyi pénzed van mert az ottani "elinduláshoz" is kell nem kevés. Szerintem sokkal okosabb dolog egy bankszámlán lekötni, vagy amit a legtöbben csinálnak az hogy otthon a párna alatt tartogatják...bár akkor nem fog kamatozni sem :)
  • grizzly21
    mennyi penzed van?
  • extrem10
    Igen. Ezért is tartom a pénzem inkább bankban. Nem bírnám az egész napos idegeskedést.
  • Coldplayer
    Meg persze folyamatos odafigyelés és szinte 0-24 órában a világ dolgainak figyelemmel követése. Enélkül tényleg nem megy.
  • berreg
    Igen a tőzsde az nem egyszerű dolog,kell hozzá egy kis tudás illetve szerencse.
  • extrem10
    Nekem 1 számlaszám bőven elég. Kettőt feleslegesnek tartom. Tőzsdét túl kockázatosnak tartom úgyhogy abba soha nem mertem belefogni. Inkább bankban tartom a megtakarításaim.
  • Coldplayer
    Nekem is két sz.számom is van. Egy cibes és egy budapestbankos. Igazából meg akarom majd szüntetni valamelyiket de egyenlőre mind2 nagyon jó és nem tudok dönteni.
  • berreg
    Én a CIB bankot abszolút nem ismerem. AZ OTP-nél és a BB-nél van számlám. Ebben a gazdasági helyzetben inkább bankban tartani érdemes a pénzt vagy tőzsdézni?
  • grizzly21
    CIB-et ajanlom mindenkinek, nem tudom most mik a feltetelek, de en amikor nyitottam, kaptam meg kb 3K-t telefonfeltoltesre, szamlavezetesi dij nincs egyik szamlamon sem, ingyenes internetes bankkartya, ingyenes sms ertesites, meg talan a bankkartya is ingyen volt (forint), de a deviza (usd) is csak kb nehany ezer huf/ev ha kell.
  • ribot
    Én OTP-nél vagyok és nagyon elegem van már abból, hogy mindenért fizetek! A pénzfelvételtől kezdve az értesítő SMS-ig mindenért!
  • cimbalom85
    A legtöbb banknál a kézpénzfelvétel vagy a pénzátutalás ingyen van, de az OTP-nél semmi:S Ha szabad, akkor én a Budapest Bankot ajánlanám. Elég korrekt. Nem csak az OTP-hez képest:D
  • Coldplayer
    Én is pontosan a leírtak alapján használom. Amúgy ha elfogadsz egy személyes tanácsot akkor bankot váltasz mert az OTP nagyon sok mindenért irgalmatlanul nagy összeget húz le és más bankokban ez nincs így.
  • balintsanyi
    Egészen pontosan: bemész a banka, mondod, hogy szeretnél így ügyintézni, megadod a telszámod, kapsz egy azonosítót, jelszóval, és már használhatod is.
    Rengeteg előnye van: otthon a gép elől el tudsz intézni mindent. Nekem már sokszor segített ez az opció.
    Ezt felismerte minden bank, szóval ma már szerintem akármelyiknél tudsz ilyen szolgáltatást igényelni.
  • berreg
    Igen ez így van,sok előnye van. Amúgy nektek most van megtakarított pénzetek,miben érdemes most tartani a pénzt? Kevés bank van aki kézzelfogható tanácsokat ad...