3410
SlipKnoT
  • kakaoskalacs
    ő a Fő maggot
  • 5c0rp330n
    nem is tudtam h ő is maggot :)
  • Vegas
    ja, valamelyik szigeten mert knotos sapkába volt és kérdezte tőle a riporter hogy mi a véleménye róluk xd
  • 5c0rp330n
    ez tényleg ő mondta, róluk? :)
  • utgyuru
    sztem is :D nem véletlenül, jó is az, és kicsit szolidabb, dalamosabb, sztem ezért.
  • kakaoskalacs
    Dead memories eleg popularis lett szerintem :D
  • tigeroo
    a dead memories a fav nálam
  • KILLER2
    Én is délután óta szinte folyamatosan hallgatom. Nekem a 2 kedvenc az a Dead Memories és a Gematria, de igazából az összes nagyon ott van.
  • utgyuru
    looooooooooooooooooool
  • tigeroo
    :D

"i wander out where you can't see inside my shell i wait and bleed"

ezis milyen már. az ilyen szöveg miatt imádom a slipknotot:)

akkor vannak olyan rockerek akik azért fikázzák a slipknotot mert szerintük csak divatzenekar mert túl dallamos...

zene : dallam + ütem. pont ettől jó, mert ilyen cannibal corpse szintű agymenést nem hallgatok, kell valami zeneiség. a slipknot pedig jól csinálja, megvan az egyensúly. pl. tesómnak (lány) a psychosocial refrénje tetszik, és nem teker mindíg oda. nem vazeg. meghallgatja a zúzós részét is a számnak!!! és rnb + diszkot hallgat...
    én mostanában kaptam rá a funky-ra, reggae-re, technora...jó lenne ha mondjuk a "másik" oldal is nyitna a rock felé...hisz a zene nem keverőpult vagy gitár....hanem dallam + ütem:)

(van egy álmom. egy álmom az egyesül zenei izlésről)
  • Fókameister
    ez az album tényleg letépi az ember arcát mióta leért folyamatosan megy nagyon fasza még kosarazást is erre nyomtam:D
  • Vegas
    nagy feró: "9 embernek könnyű jó zenét csinálni" :D
  • Xreactor
    mondjuk igy is vannak olyanok akik érdekesen öltöznek..elhiszem hogy tökük ki van a divattal meg minden..de olyan embertelenül néznek ki hogy az már szörnyű..gondolok ezalatt erre a goth stilusira..nincs vele semmi bajom de ez szerintem már az emberi hülyeség teteje(na persze az emorol ne is beszéljek)

Elvégre igaza van a Slipknotnak..mer vannak olyanok akik azt hiszik többet érnek másoknál mer divatosan öltözködnek(hajjaj mennyi van itt az ilyenböl ahol én lakok)..szerencsére ez nem így van.
  • tigeroo
    régen sokan mondták hogy "ez nem zene 3 dobos minek bazmeg" stbstb
    hát most itt az album, ez mindent üt. remélem minél több ember megismeri.
    meg "hülye maszk de dedó". faszt. show része. élő koncerten van hangulat az biiztos
    meg anyám régen sátánistázta a slipknotot meg a zenémet amit halgattam de néhány szám dalszövegéről meséltem...mostmár meghallgatja sőt...a hülye rádiós "álomsziget repüjjvelem" daloktól már herótja van

(már iron maident + depressziót már faterom is hallgat a kocsiban)
  • utgyuru
    hát nem egyszer éreztem úgy, hogy egy-egy kevéssé populáris előadó dalszövegébe több a mondanivaló, mint a suliba tanított kötelező versekbe
  • tigeroo
    igen!

és elég durva mondanivalója van minden dalszövegnek, és nem közhelyekkel operál a dalokban!
    simán lehet elemezni 1-1 ilyen dalszöveget, van olyan "deep" mint egy vers.
    corey taylor egy költő, zseni, jackass. kész.
  • Xreactor
    Hátha mé divat lenne..mi lenne velünk x-D
  • utgyuru
    örömmel konstatálom, hogy egyre több magyar torrentoldalon látom a lemezt bocs a dupla postért
  • utgyuru
    azért Corey-t annyira jóképűnek nem mondanám, de télleg tök normális feje van, ha nincsen a riasztó (kinek riasztó hatása van, van akinek tetszik) maszk. Amúgy ha valahol elvossa az aki nem tudja mér van maszk meg minden, akkor rájön hogy ez nem divat, pont ellenkezőleg.
  • kakaoskalacs
    Butcher's Hook is kurvajo megszerettem ^^ :D
  • 5c0rp330n
    hát, az MCR meg FOB is eléggé érdekes, nem úgy ismertem meg őket mint emo zenekarok, ma meg ezek az emok példaképei, szépen meglovagolták a lehetőséget, de ezzel egyben el is ásták magukat más rétegek szemében.. MCR-nek régebben voltak egészen zúzós száma is.
  • 5c0rp330n
    ezt én nem hiszem. maszkot azért húznak, hogy ne rájuk, hanem csak a zenére koncentrálj. a tömeg számára a maszkok pedig inkább visszataszítóak, mint vonzók, ha meglátnák, hogy Corey milyen jóképű, az összes tinipicsa belé lenne szerelmes :)
  • tigeroo
    hát pedig igysem a populáris réteg hallgat knotot.

annyi a szerencsénk hogy ők nem kurvultak el ebben az emo hullámban mint sok más fasza zenekar (My Chemical Romance, Fall Out Boy, 30seconds to mars, stbstb. ezek régen jók voltak!)
  • Xreactor
    Hát én ugy mondanám hogy nem csak művészek hanem jó showmanek is..mert szerintem ha nem huznának maszkot, nem tünnének ilyen betegeknek és érdekesnek..akkor fele ennyi ember lenne kiváncsi rájuk, mint most.
  • 5c0rp330n
    most kijött egy ilyen:
    Slipknot-All_Hope_Is_Gone_(special_edition)-2008-QTXMp3
    elvileg ebből transcode-olták a 320-ast, vagyis ez ugyanolyan minőségű, csak méretileg jelentősen kisebb.
  • 5c0rp330n
    ezekszerint tényleg ezt mondta :)
  • 5c0rp330n
    ja, ok. kívülről nekem is sokkal keményebbnek tűnt a Slipknot, mint amilyen, biztosnak hittem hogy sátánisták, a maszkjuk is rémisztő volt és amit hallottam belőlük, az is megerősítette mindezt. és hát igen, valóban betegek, és állatok, de sokkal változatosabb, többetmondóbb és elmélyültebb banda, mint azt első ránézésre sokan gondolnák.
  • kakaoskalacs
    "Valami újat és izgalmasat akartunk alkotni" - folytatta Taylor -
  • kakaoskalacs
    ha joltudom Corey nyilatkozta azt hogy teljesen ujat akarnak mutatni és nem rokabör lehuzast :O
  • Xreactor
    Nem tudom, unatkozok.. :-D nem montam hogy tul dallamos..semmi bajom nincs a dallamos zenével, sőt :-) ez csak valami vélemény kifejtés volt.. :-D nem kötözködni akarok :-)
  • 5c0rp330n
    ömm.. ha ennyire nincs fogalmad a dolgokról, akkor miért írod, hogy elkezdted poposodni? :) azt mondhatod, hogy szerinted ez túl dallamos, mint kívülállónak a Slipknot-hoz.
    szóval igen, a Vol.3 ennél is dallamosabb volt. de ha az kell neked, irány leszedni a selftitled és Iowa albumokat :)
  • Vegas
    Vol.3-ban is volt igen, de ez így jó. Akik a naggggyon zúzós knotot szeretik azoknak ott a slipknot és az iowa. :>
  • Xreactor
    Hát meg van a régi recept az biztos, az zuzós pörgős metálos vonal..de egy két számot meghallgatva szokatlan dallamoságot lehet felfedezni, akusztikus hangzást, lágyabb dallamokat, több (dalamosabb) vokált.. azt se tartom kizártnak hogy következő albmmal elindulnak ezen a vonalon és kiprobálják magukat valami újban.. :-) mondjuk nem vagyok slipknot rajngó..és nem tom hogy elöző albumokra jellemző volt e ez?
  • 5c0rp330n
    ha Vol.3 után mondod, azt mondom oké. de AHIG után ilyet mondani.. fele annyi lágy szám nincs benne, mint a Vol.3-ban? az Iowa-ra is ezt mondtad az első album után?
  • Vegas
    mert? konkrét választ akarok, ty.
  • Xreactor
    Ajjaj,ugy néz ki slipknotnál is elindult a POPosodás
  • 5c0rp330n
    ja, emlékeztetőül mondom, hogy itt: #1316 lefordítottam ahogy tudtam annakidején amit Corey mondott, ennek most lehet hasznát venni igazából.
  • 5c0rp330n
    meghallgattam. alapvetően zúzósabb a Vol.3-nál, és legalább olyan súlyos. a nyitás (.execute.) valami hátborzongató, világvégehangulat, K.O.. eleinte még figyeltem a szövegét, követtem, aztán a közepefele már annyira apokaliptikus volt minden, hogy egy szót nem bírtam kivenni, aztán a végén vált csak újra érthetővé számomra, a végére a felkiáltással: ALL HOPE IS GONE! :) az intro után egyből masszív zuzzással (Gematria) folytatódik, ahogy azt eddig is megszokhattuk, nagyon ütős ez a szám, ráadásul nem is rövid, Amerikának megmondja, amit meg kell. Sulfur eléggé rendben van (nem emlékszek tisztán minden számra így első meghallgatás után, szóval bővebben majd később), utána Psychosocial-t már ismerjük, nagyon ütős szám. Dead Memories - dallamos, bejövős szám, Vendetta - zúzós, ott van a szeren. Butcher's Hook - szerintem nem olyan rossz így elsőre sem, mint mondták páran, megadja a módját, eltapossa az emo-t, mint műfajt, stílust :)
    Gehenna - ez kívételesen bejött, az a refrén elsőre kicsit fura volt, de miután párszor ismétlődott, nagyon megtetszett. This Cold Black - kicsit szerintem Welcome beütésű, ritmusos, zúzós szám. Wherein Lies Continue - nagyon keményen megmondja ismét a magáét, nagyon súlyos szám, a kezdése szerintem bibliára hajazhat talán. a refrénje nagyon ott van. Snuff: szavakba nem lehet önteni. gyönyörű. pontosan ilyesmire számítottam, amikor azt olvastam róla, hogy lehetne Vermilion 3 is. eszméletlenül jó. All Hope Is Gone - a címadódal, ami pontot rak az egész végére. ezt is már ismertük, szerintem az egyik húzószám, egy az egyik kedvencem, nagyon jó. Child of the Burning Time és 'Til We Die: dallamosabb számok, nekem bejövősek voltak ezek is. a Vermilion Pt. 2 bloodstone már nem új, de nekem az volt, elég ütősen hangzik, rak egy kis keményebb hangszerelést az ének alá néhol, de sztem azért az eredeti az igazi.
    na, így elsőre ennyi, aztán majd minnél többször hallgatom meg, annál többet fogok róla tudni mondani.
  • CUCLI
    gematria szövege kibaszott jau
  • tigeroo
    lehet annyira jo lett h ki kelett adadniuk:)

amugy téleg jo(Y)