Megszakadt a kapcsolat a Spirittel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Spirit Getting Back to Business Scientists say Adirondack is volcanic based on first microscopic image and first Mössbauer spectrum. New pancam images of Spirit's next potential rock targets: "Cake" and "Blanco."
Hurray Hurray! 😊
Always remember you\'re unique, just like everyone else.
Az asszony tényleg hasonló dolgokat szokott produkálni a fényképezõgéppel 😊
Eddig úgy gondoltam, hogy a SG egy kicsit sem tudományos fórum, de ha komolyodik, akkor én is fogok komolyodni vele.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
A Stardust-nál tényleg IR kamera képe volt? Én azt hittem látható spektrumban készült, ezért gondoltam arra, hogy a pénz volt az ok az FF-re, no meg az, hogy az sokkal egyszerûbb, megbízhatóbb.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Ilyenkor két lehetõség van: vagy kijavítod, és kapsz egy "fákk jú"-t, mint pl. "mûvelt" topiktársunk, mustaine is megmutatta; vagy figyelmen kívül hagyod, ekkor viszont elkezd terjedni a hülyeség.
A szivatás akkor legyen szivatás, smiley-val, vagy mittomén mivel... De akármilyen hihetetlen, vannak olyan emberek, akik komolyan vennék a "belóg az ujj" teóriádat. Ezt elkerülendõ szólaltam meg.
PS.: jah, és tanítottam is egy ideig.😊))))
Nem vagy te tanár véletlenül ?
Figyelem egy ideje, hogy minden szívatásra úgy ugrasz, mint ha te lennél a kocsordi polgármester.
¤¤¤¤o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤o,¸¸,o¤o°`°o¤O3>
A légzsákrendszer pattogásának valószínûsíthetõ nyomai
http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/1/n/001/1N128286229EDN0000P1503L0M1.JPG
De azért nem kell mindent komolyan venni amit leírok .
😊
Ez nem igaz, a Spirit leszállásától számítva 2,5 órával érkeztek meg az elsõ képek. Másrészt most sem kellett volna parázni, hanem utánaolvasni (idõ EST-ben):
10:34:46 p.m...Turn to entry orientation
11:44:46 p.m...Cruise stage separation
11:59:46 p.m...Atmospheric entry begins
(altitude: 79.6 miles)
12:01:26 a.m...Peak heating (26.5 miles)
12:01:46 a.m...Maximum deceleration
(6.3 Gs; 21.7 miles)
12:03:49 a.m...Parachute deployment (5.5 miles)
12:04:19 a.m...Lander/backshell separation
(3.6 miles)
12:04:24 a.m...Radar altimeter turns on
(3.4 miles)
12:05:07 a.m...Landing imager activated
(1.2 miles)
12:05:31 a.m...Airbag inflation (518 feet)
12:05:31 a.m...Retro rocket ignition
(397 feet)
12:05:34 a.m...Bridle cut; lander begins
free fall (39 feet)
12:05:37 a.m...LANDING
12:13:42 a.m...Mars Global Surveyor sets
12:15:34 a.m...Roll stop; UHF radio off
12:19:36 a.m...Begin rover low-gain antenna
tones (2.5 minutes)
12:25:08 a.m...Begin landing petal low-gain
antenna tones (2.5 minutes)
12:27:53 a.m...Begin airbag retraction
01:13:28 a.m...Begin petal deployment
01:21:04 a.m...Realtime Global Surveyor
landing data relay
01:25:59 a.m...Petal deployment complete
(if on base petal)
01:26:25 a.m...Deploy primary solar array
01:26:43 a.m...Deploy secondary solar array
01:38:01 a.m...Begin deployment of
pancam mast assembly
02:25:59 a.m...Eart sets
03:17:17 a.m...Last normal critical deploy
completion time
03:38:46 a.m...Mars Odyssey rises
03:55:03 a.m...Mars Odyssey sets
03:57:42 a.m...Rover shutdown
04:05:00 a.m...Playback of Mars Odyssey
data (possible pictures)
05:04:04 a.m...Sunset
Ebbõl egyértelmûen látszik, hogy az elsõ képeknek CET szerint 10 után kellett megérkezniük. Így is történt szerencsére.😊)
"Vazze, az egyik képen belelógott a fényképész ujja a képbe."
Ez engem is érdekelne. Az általad megadott linken melyik képen? Front Hazcam? Én nem látok semmilyen ujjat.
http://marsrovers.jpl.nasa.gov/gallery/all/opportunity.html
Kínos lenne, ha ugyanaz a hiba bénítaná meg mindkét rovert...
Kozben meg szep csendesen leszallt a MERB is... 😄D Kep sehol (a MERA leszallasrol azonnal volt kep) bar ezt azzal indokoltak hogy messzebb van a Mars, nem olyan biztos a kapcsolat.
\"A lehetetlent megkiserelni, nem lehetetlen...\"
Szerintem meg az olyan embereket, akik ilyen újgazdag létben, csak hájasodnak , és kellemesen vigyorognak a kisgyerekekre mint ez a pedofil állat egybõl le kéne csukatni.
ON:
ugy nez ki vegtelen ciklusba kerult
ezeket a NASA programozókat sem húzták meg programozás alapjaiból 😄DDDDDD
Hajrá Dózsa György!
Persze, mert orosz barataink egy T34-es alvazara szerelt "szondat" kuldenenek, olyan szamitogeppel, amit egy kozvetlen atomrobbanas sem tud megzavarni (c)CCCP 😊
Nem ilyen NASA gazdasagos rovert... 😊
1ebkent a 10-20 perces 10-120bit/s kommunikacio eleg durva... ...az majdnem 6-100KB letoltes 😄 "Kerem szives turelmet, a hiba a kozvetito vonalban van"...
Mindenesetre annyira eleg volt, hogy diagnosztikai infokat szereztek az elmult 2 nap torteneseirol. Valamilyen elektronikai problemak miatt, a rendszer mar tobb mint 60 alkalommal inditotta ujra magat, ugy nez ki vegtelen ciklusba kerult, jelenleg fingjuk sincs mitol es hogy mit kellene csinalni hogy rendbejojjon. De az energiarendszer szuperal, szoval egyenlore idejuk van bogaraszni... ...bar a szovivo is csak annyit tudott mondani az eselyekre hogy "rettentoen nehez helyzetben vagyunk, de ennek a misszionak meg nincs vege!"
http://www.spaceflightnow.com/mars/mera/040123recovery.html
99%, hogy nem ez a hiba; nézted a 7 órakor kezdõdött sajtótájékoztatót? Meg sem említették az aksit, komolyabb a baj.
Úgy látszik csak egyszerûen kimerültek az akkumulátorai. Remélem nincs semmi komolyabb baja.
új témát a következõ címmel: utálom a vindózt.
valoszinuleg ezt irta ki hogy
"Enter root password or press ctrl-d for maintenance:"
Újra beszél...
The transmissions came during a communication window about 90 minutes after Spirit woke up for the morning on Mars. The signal lasted for 10 minutes at a data rate of 10 bits per second.
Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)
War. War never changes.
...volt vmi sugarzas? (a palyan keringo cuccok seretlenek nem? Eszlelniuk kellett volna...
...Viharnak latszolag nyoma sincs arrafele...
...Egyszeruen bedoglott vmi? Nem csodalkoznek, eleg mostoha korulmenyek vannak arrafele...
raadasul a diagnosztika mindent zoldben hozott utoljara, mert kulonben egybol rikoltott volna...
...sotet dolgok tortennek a marsi ejszakaban... ...lehet hogy valakik kilopkodtak belole az osszes rezkabelt ejjel... 😉)
Hát meg kell hagyni azt a bizonyos HP nyomtató reklámot úgytünik még évtizedek múlva is emlegetni fogjuk 😊))
Az a "gagyi" ff kamera anyiba került körülbelül, mint amennyit te húsz év alatt keresel (nettó 100.000 Ft-s fizetést feltételezve)...
De van. Épp azért tette magát safe-módba.
"Hogy lehet, hogy nem tudják, mi a baja?"
Délben kiderül mi a helyzet.
"Ez számomra ugyanolyan logikátlannak tûnik, mint az, hogy a Stardust-ra csak egy gagyi ff kamerát tettek, egy jó minõségû színest nem..."
Nem az volt a feladata. Feleslegesen nem pakolnak fel extra cuccokat, mert nagyon megnöveli a költségeket.
De hova tûnt Rover Spirit???? 😊